Digidexo.com

sjøgrens syndrom og øreproblemer

Hvordan behandle Sjøgrens syndrom

Hvordan behandle Sjøgrens syndrom


Den autoimmune sykdommen Sjøgrens syndrom er en sykdom der en persons immunsystem angriper personens egne celler. Syndromet er rettet mot fukt produserende kjertler, forårsaker tørrhet i øyne og munn. Følg trinnene for å behandle virkningene av Sjøgrens syndrom på øyne og munn.

Hvordan behandle Sjøgrens syndrom

Behandling av tørre øyne

Bruk kunstige tårer for tørre øyne.

eksperimentere for å finne den mest komfortable merkevare av øyedråper. Se etter dråper som har ingen konserveringsmidler. Vet at de vanligvis kommer i endose pakker for å hindre bakterier forurensning.

Bruk et øye salve om natten for å beskytte og fukte øyenlokk i flere timer.

Slow fordampning av naturlige tårer. Sett en pellet av hydroksypropylmetylcellulose på nedre øyelokk og legge kunstige tårer. Vet at pelleten danner en hinne over dine tårer som det løser opp og feller fuktighet.

Tenk punktal okklusjon kirurgi for å lukke tårekanalene som drenerer tårer fra øynene. Spørre om en midlertidig stenging ved å sette inn plugger, laser eller kirurgi.

Blink ofte mens du arbeider på datamaskinen eller lesing.

Bruk en luftfukter på soverommet og andre rom hvor du tilbringer mye tid eller installere en luftfukter i varme og luft enhet.

Sett mascara bare på tuppen av øyevippene å unngå å få det i øynene dine. Bruk eyeliner eller øyenskygge bare på huden over vippene, ikke på den følsomme huden under vippene.

9. Spør legen om dine medisiner føre til uttørring. Finn ut hvordan du kan redusere tørrhet hvis de gjør.

Behandling Munntørrhet

tygge tyggegummi eller suge på harde drops for å stimulere spyttkjertlene til å produsere spytt. Velg sukkerfrie drops og tyggegummi, fordi en tørr munn er mer utsatt for hulrom.

Sip vann eller annen sukkerfri drikke ofte for å fukte munnen, spesielt under måltider eller mens du snakker.

Spør legen din for å anbefale en spytt erstatning for å etterligne egenskapene spytt. Vet at gel-baserte vikarer lengst. Spør om du kan bruke spyttkjertelen stimulerende stoff pilokarpin eller cevimeline.

Har tennene renset og undersøkt av tannlegen din minst tre ganger i året.

Skyll med vann flere ganger daglig.

Bruk fluortannkrem å børste tennene, tannkjøttet og tungen forsiktig. Pensle etter måltider og før sengetid. Velg ikke-skummende tannkrem.

Floss tennene daglig.

Velg sukkerfrie drops, tyggegummi og brus. Børst tennene umiddelbart etter å ha spist eller drukket sukkerholdige matvarer.

Sjekk for sår eller rødhet daglig. Besøk en tannlege umiddelbart hvis du har munnen blødninger eller smerter eller om du oppdager noe unormalt.

Spør tannlegen om du trenger å bruke en fluor om natten, ta fluor kosttilskudd eller har beskyttende lakk på tennene for å beskytte emaljen.

Sett petroleums- eller oljebasert leppestift eller leppepomade på sprukne, tørre lepper. Spør legen din for medisin i en salve, skyll eller gel å sette på såre områder å kontrollere betennelser og smerter.

Hint

  • Øyesalve kan uskarphet visjon.
  • Ikke røyk, og unngå røykfylte rom.
  • Unngå å bruke munnvann som inneholder alkohol.
  • Unngå elementer som inneholder sukker.
  • Drikke mye væske vil ikke holde munnen fuktig. Det kan føre til hyppigere vannlating og mer tørrhet. Ta slurker.

Hva er Sjögrens syndrom?

Hva er Sjögrens syndrom?


Sjøgrens syndrom er en autoimmun sykdom som effekter opp til fire millioner mennesker i USA, i henhold til Sjøgrens syndrom Foundation. En autoimmun sykdom er en lidelse der kroppens eget immunsystem angriper friskt vev. Immunforsvaret til personer med Sjøgrens syndrom ødelegger sunne slimhinner vev i nese, munn og øyne.

Effekter

De viktigste symptomene på Sjøgrens syndrom involverer slimhinner. Syndromet er preget av ekstremt tørr munn og øyne. Dette tørrhet kan føre til kløende eller brennende øyne, lysfølsomhet, hulrom, vanskeligheter med å svelge, en redusert følelse av smak og gjær infeksjoner i munnen. Lider ofte også har tørr hud noen ganger med utslett, tretthet, glandula parotis hevelse og leddsmerter.

Identifikasjon

Fordi disse symptomene overlapper med en rekke andre plager, er Sjøgrens noen ganger vanskelig å diagnostisere. Andre sykdommer eller bivirkninger av medikamentene må utelukkes som kilden av symptomene. Blodprøver blir typisk utført for å finne ut om antistoffer er tilstede. En tåre test for øynene kan gjennomføres sammen med spesialiserte røntgen av spytt og ørespyttkjertlene for å se etter skader og måle flyten av spytt.

Funksjoner

Sjøgrens syndrom påvirker kvinner oftere enn menn. De over 40 og personer med annen revmatisk sykdom som lupus eller leddgikt er også større sannsynlighet for å utvikle syndromet. Noen tilfeller av Sjøgrens syndrom er arvelig og gener har blitt identifisert i disse hendelsene. Men ikke alle personer med syndromet har identifisert genet.

Betraktninger

Sjøgrens syndrom er klassifisert i to grupper, primær Sjøgrens syndrom og sekundære Sjøgrens syndrom. Personer med primær Sjøgrens syndrom har bare dette syndromet, og ingen andre autoimmune eller revmatisk sykdom. De med sekundær Sjøgrens syndrom har syndromet i tillegg til en bindevevssykdommer slik som lupus, sklerodermi, polymyositt eller reumatoid artritt. Personer med primær Sjøgrens oftere har andre kjertler eller vev berørt slik som lunger, nyrer eller leveren.

Forebygging / løsning

Årsaken Sjøgrens syndrom er ikke kjent og for tiden er det ingen kjent forebygging eller helbredelse. Den primære behandlinger innebærer adressering symptomene og hindre skade på friskt vev. Tørrhet er behandlet med reseptbelagte øyedråper, nesespray, økende miljø fuktighet og noen ganger ved å blokkere rive duct avløp med noe som kalles en punktlig plugg. Immunsuppressive medisiner, steroider, medisiner for å kontrollere tørr munn og smertestillende medikamenter kan også være foreskrevet for å lindre symptomene.

Naturlig rettsmidler for Sjøgrens syndrom

Naturlig rettsmidler for Sjøgrens syndrom


Sjøgrens syndrom, en autoimmun sykdom, konsekvenser 4 millioner amerikanere hvert år. Immunforsvaret til personer med Sjøgrens syndrom feil, angripe friskt vev av sine slimhinner. Det er i dag ingen kur for Sjøgrens syndrom, og nåværende behandlingsalternativer ofte gjøre lite for å lindre symptomer. Alternative behandlinger, når kombinert med tradisjonell medisin, kan forbedre livskvaliteten for de med Sjøgrens syndrom. Tradisjonelle og alternative behandlinger fokus på hydra slimhinner og styrke immunforsvaret.

Funksjoner

Lider av Sjøgrens syndrom har ekstremt tørre øyne og tørr munn. Dette tørrhet kan resultere i øyne som klør, brenne og er følsomme for lys. Tørrhet i munnen kan gjøre det vanskelig å svelge, minske følelse av smak og bidrar til hulrom. Sjøgrens syndrom kan også føre til tørr hud, utslett, leddsmerter og tretthet. Vellykkede alternative behandlinger fungere til å lindre disse symptomer, særlig tørrhet i munnen og øynene.

Typer

Hver store typen alternativ medisin har sin egen behandlingsforløpet for Sjøgrens syndrom, men ingen annen behandling har vist seg å kurere syndrom. Akupunktur økter, urter, kosttilskudd og homeopati kan hjelpe lindre symptomene på Sjøgrens syndrom. Små kliniske studier har vist at pastiller laget med willow bark lindre tørr munn og forbedrer tale. Forskere har også vellykket behandlet tørre øyne med aktuell og muntlig omega-3 fatty acid kosttilskudd.

Betraktninger

Livsstil tilpasninger og hjem rettsmidler er noen av de mest effektive måter å håndtere tørrhet assosiert med Sjøgrens. Holde miljøet fuktig med bruk av en luftfukter, opprettholde en tilstrekkelig væskeinntak og overvåke symptomene nøye for å unngå skader fra tørrhet. Eliminere brisen eller begrense bruken av fans kan også bidra til å forhindre øynene og nesegangene tørker ut. Konsekvent bruk av hudkrem, nesespray og vaginal smøremidler er også viktig i Sjøgrens hjemmetjenesten (se Ressurser nedenfor).

Forebygging / løsning

Tørre øyne kan bli løst med bruk av varme komprimerer, en maske når de skal sove, over-the-counter smøremidler og ved å hvile øynene ofte når du gjør detaljert arbeid. Tørrhet i munnen kan rettes hjemme ved å øke væskeinntaket, tyggegummi og spise harde drops.

Advarsel

Sjøgrens syndrom er en alvorlig medisinsk lidelse som bør behandles av en lisensiert medisinsk faglig. Bruk av alternative rettsmidler og hjem behandlinger bør gjøres under lege tilsyn. Sjøgrens kan føre til hull i tennene og muntlig gjær infeksjoner, så det er viktig å se en tannlege minst tre ganger i året. Overdrevet tørre øyne kan resultere i skader på hornhinner, så det er viktig at en eyecare profesjonell konsulteres på en jevnlig basis.

Medisiner for Sjögrens syndrom

Sjøgrens syndrom er en sykdom i immunsystemet som, i henhold til Sjøgrens syndrom Foundation (SSF), påvirker nesten 4 millioner mennesker i USA (se Ressurser). Det vanligste symptomet på denne tilstanden er en tørrhet i øyne og munn, men andre organer kan bli påvirket. Medisiner kan brukes til å få folk som lider av Sjøgrens syndrom mer behagelig.

Tørre øyne

Øyedråper, kunstige tårer kan lindre noen av tørrhet som oppstår i øynene som følge av Sjøgrens syndrom. SSF rapporterer at over-the-counter øyet produkter kan være gunstig for personer med milde symptomer. En reseptbelagte medisiner kalt Lacriserts kan brukes for alvorlige tilfeller (se Ressurser).

Munntørrhet

The Mayo Clinic drøfter to reseptbelagte medisiner som kan behandle munntørrhet symptomer (se Ressurser). Cevimeline kan brukes av folk flest. Pilocarpine kan ikke brukes av personer som er gravide eller ammende, eller som har glaukom eller astma.

Leddsmerter

Noen mennesker er berørt av Sjøgrens syndrom erfaring leddsmerter. Ifølge eksperter på både Mayo Clinic og SSF, ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som ibuprofen er effektive i å lindre mindre leddsmerter.

Betennelse

Kortikosteroider per Mayo clinc, redusere betennelse i leddene som skyldes Sjøgrens syndrom. Bruk disse stoffene på en kortsiktig basis bare for å unngå store bivirkninger.

Immune System

Noen leger forsøker å kontrollere Sjøgrens syndrom symptomer ved forskrivning immunsystem suppressor narkotika for å stoppe kroppen fra å angripe seg selv. Legemidler i denne klassen inkluderer metotreksat og Imuran (Mayo Clinic).

Sjøgrens syndrom og generell anestesi

Sjøgrens syndrom er en autoimmun tilstand, noe som betyr at immunsystemet utvikler en anomali i hvilke immunceller angripe kroppens eget naturlige celler. Det forekommer vanligvis hos kvinner i slutten av 40-årene og kan føre til ødeleggelse av ulike eksokrine kjertler, slik som de som er ansvarlige for tårer og for spytt. I motsetning til mange auto-immune sykdommer, er det ingen tilfeller av den går inn i remisjon, og det finnes ingen kjent kur. Som et resultat av mange behandlinger for Sjøgrens fokus på å kontrollere symptomene.

Sjøgrens Symptomer

Symptomene på Sjøgrens syndrom er forårsaket av en mangel på sekreter fra visse kjertler. Den primære symptomer er tørrhet i øyne og munn, som er forårsaket av en mangel på aktivitet fra tårekjertlene (ansvarlig for tårer) og spyttkjertler, henholdsvis. Andre symptomer er tørrhet i nesen, vagina og huden.

Medisiner for å unngå

På grunn av symptomene ved Sjøgrens syndrom, visse medisiner skal unngås under generell anestesi. Disse inkluderer noen anti-kolinerge medikamenter, fordi disse medikamentene vil bare gjøre symptomene verre. Eksempler på disse bedøvelse med anti-kolinerge effekter inkluderer atropin, glycopyrrolate og difenhydramin.

Narkose og steroider

I ekstreme tilfeller kan pasienter som lider av Sjøgrens syndrom ta kortikosteroider som en del av sin behandling. Dette gjøres fordi disse steroider vil undertrykke immunsystemet, som da vil redusere effekten av denne auto-immun sykdom. Fordi effekten av kortikosteroider påvirkes av stress, og fordi generell anestesi (og den påfølgende kirurgi) er en belastning for kroppen, og pasienter som bruker kortikosteroider må ta en "stress" dosering av sine medisiner (som regel mindre enn normal dose ) før du får narkose.

Drifts-og postoperativ avdeling betingelser

For å hindre at munnen og øynene tørker ut under narkose, må visse forholdsregler tas. Temperaturen i operasjonsrommet vil være nødvendig å øke, fordi pasienter med Sjøgrens symptom er tilbøyelige til Raynauds fenomen, i hvilket sirkulasjonen til fingrene reduseres. Pasienten vil også trenge en luftfukter plassert i rommet, og sykepleieren bør nøye smøre og bruke ekstra forsiktig når du plasserer en endotrakeal tube. Pasienten må også holdes godt hydrert når du gjenoppretter, samt å ha nok kunstige tårer for å holde øynene tørker ut under utvinning.

Hensyn under operasjonen

Et annet aspekt av Sjøgrens syndrom som må vurderes er fibromyalgi (muskelsmerter) og leddgikt som ofte følger syndromet. Dette, kombinert med den generell anestesi, kan være i bevegelse og posisjonering av pasienten meget vanskelig, da leddene kan være usedvanlig stiv. Som et resultat, vil pasientens bevegelse og posisjonering må samordnes med hele drifts lag, både til å hjelpe kirurger og for å unngå forstyrrelse av pasienten, eventuelt forårsaker seg å "vekke opp" fra anestesi.

Symptomer på Sjøgrens syndrom

Sjøgrens syndrom er en inflammatorisk autoimmun sykdom der hvite blodceller angriper og herje kroppens fuktighet produserende kjertler. Det er to typer av Sjøgrens syndrom - primært Sjøgrens, som eksisterer i seg selv; og sekundær Sjøgrens, som forekommer i forbindelse med en annen autoimmun sykdom slik som reumatoid artritt eller lupus. Ifølge Sjøgrens syndrom Foundation, ca 4 millioner amerikanere lider av Sjøgrens syndrom, og 9 av 10 pasienter er kvinner. Det finnes ingen kur for Sjøgrens syndrom, men det finnes behandlinger for mange av sine symptomer.

Tørre øyne og nese

Tørre øyne er til stede hos de fleste pasienter Sjøgrens syndrom fordi sykdommen angriper rive kjertler. Øynene kan føle modig, som om å ha sand i dem. Det kan være en brennende følelse, rødhet og tåkesyn. Ved å våkne, kan et klebrig stoff akkumuleres i øynene 'indre hjørner. Øyne kan være følsomme for lys. Hornhinnen magesår og blindhet kan oppstå hos ubehandlede saker. Tørr nese i Sjøgrens syndrom skyldes redusert nesesekreter og kan forårsake bihulebetennelse og neseblødning.

Munn og svelg Symptomer

Fordi Sjøgrens syndrom ødelegger spyttkjertler, er det mange munn og svelg symptomer. Spyttkjertlene kan forstørre og bli ømme. Pasienter som lider av hyppige dentale kaviteter på grunn av en mangel på spytt, noe som bidrar til å kontrollere bakterier på tennene. Samme mangel på spytt kan føre til munntørrhet, sprukne lepper, gjær infeksjon, problemer med å spise og svelge, sterk tørste og endrede smaksløkene. Svelg og luftveissymptomer inkluderer tørr hoste, heshet, halsbrann og fordøyelsesbesvær.

Vaginal Tørrhet

Den Bartholinske kjertler som ligger i skjeden er ansvarlig for smøring. Sjøgrens syndrom påvirker Bartholinske kjertler forårsaker vaginal tørrhet, noe som kan føre til gjær infeksjoner og smertefullt samleie.

Fatigue

Trøtthet forekommer i de fleste pasientene Sjøgrens syndrom. Morgen tretthet vanligvis er forårsaket av forstyrret kveld søvn på grunn av hyppige bad turer fra å konsumere ekstra væske i løpet av dagen, og fra å våkne på grunn av muskler eller ledd maling. Utmatting andre ganger kan være på grunn av den inflammatoriske prosessen med Sjøgrens syndrom, karakterisert ved at immunsystemet frigjør interleukin hormoner som forårsaker tretthet.

Muskel og leddsmerter

Muskel og leddsmerter er vanlige symptom på betennelse i Sjøgrens syndrom, spesielt i videregående Sjøgrens. Nummenhet og prikking i føttene (perifer neuropati) kan også være til stede.

Hudproblemer

Sjøgrens syndrom kan forårsake kløende, tørr hud som kan utvikle seg til utslett, sprukken hud, infeksjon, vaskulitt og Raynauds fenomen. Vaskulitt er betennelse i blodårene og kan forårsake en rødlilla utslett som kan bli smittet. Raynauds fenomen er en blodsirkulasjonen sykdom som påvirker tær og fingre som forverres av kulde eller stress. Det kan forårsake prikking og nummenhet i tall og, sjelden, koldbrann.

Mer alvorlige symptomer

Den inflammatoriske prosessen for akutt Sjøgrens syndrom over tid kan føre til skade på organ nyrer, lever, bukspyttkjertel, lunge, skjoldbruskkjertel, hjerne og mage. Pasienter kan ha økt risiko for å utvikle lymfom, lungebetennelse, hepatitt og skrumplever. Tidlig diagnose og behandling kan bidra til å forhindre alvorlige skader på disse organene.

Muskel-og Symptomer på Sjøgrens syndrom

Sjøgrens syndrom er en autoimmun lidelse som først og fremst fører til tørre øyne og en uttørket, tørr munn og svelg. Tørrhet kan påvirke andre deler av kroppen, så vel, inkludert hud og slim slimhinnen i nesen. Trøtthet forekommer ofte og kan være ødeleggende. I tillegg har noen personer med Sjøgrens syndrom utvikle muskel-skjelettsymptomer.

Autoimmun lidelse Kjennetegn

Som revmatoid artritt og lupus, er Sjøgrens syndrom regnes som en autoimmun bindevevssykdom som påvirker ledd, muskler og hud. Sjøgrens noen ganger utvikler seg etter et individ har allerede en annen autoimmun lidelse, og det er mistanke når det primære symptom, tørrhet, oppstår.

Inflammatorisk Joint Pain

Inflammatorisk leddsmerter lik som revmatoid artritt oppstår hos pasienter mange Sjøgrens syndrom. Det har en tendens til tilbakefall og oppstår på nytt, og vanligvis påvirker begge sider av kroppen i et symmetrisk mønster. Leddgikt symptomer kan oppstå år før tørrhet, noe som gjør Sjøgrens vanskelig å diagnostisere, spesielt siden det noen ganger dukker opp i forbindelse med revmatoid artritt.

Artralgi

Noen mennesker med Sjøgrens syndrom erfaring noninflammatory leddsmerter, eller leddsmerter. Denne smerten kan være en verkende følelse, og det skjer uten hevelse og rødhet forbundet med inflammatoriske lidelser.

Myositt

Pasienter Sjøgrens syndrom også ofte oppleve myositt, eller muskelvev betennelse. Dette fører til svakhet inflammasjon, smerte, eller begge deler. Svakhet påvirker ofte hoftene, og kan gjøre det vanskelig for personen å komme opp fra sittende stilling. Pasienten kan være stiv til tider og har begrenset mobilitet. Noen ganger myositis kan føre til vanskeligheter med å puste og svelge.

Myalgi

En annen muskel-skjelett symptom assosiert med Sjøgrens syndrom er myalgi, eller noninflammatory muskelsmerter eller verkende. Igjen kan dette føre til vanskeligheter med diagnose, som symptomene er lik fibromyalgi, karakterisert ved kroniske muskel-smerter i hele kroppen.

Behandling

Fordi Sjøgrens syndrom ikke har en kur, fokuserer behandling på å lindre symptomer og bedre livskvalitet. For muskel-skjelettsmerter, leger vanligvis anbefaler aspirin eller en annen ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAID) som ibuprofen eller naproxen. Pasientene kan også bruke paracetamol (Paracet). Mer alvorlige inflammatoriske symptomer kan behandles med kortikosteroider. I tillegg kan leger foreimmunsystemet endre medisiner som hydroksyklorokin (Plaquenil) eller cyklofosfamid (Cytoxan).

Hva er stadier av Sjøgrens syndrom?

Sjøgrens syndrom er en autoimmun lidelse som berører om lag tre millioner amerikanere som i 2009 Mens både menn og kvinner i alle aldre kan bli diagnostisert med Sjøgrens, er det mest vanlig hos kvinner over inntreffer 40. Primær Sjøgrens syndrom av seg selv i 50 prosent av lider. Sekundær Sjøgrens syndrom forekommer i forbindelse med en annen autoimmun sykdom, vanligvis lupus eller revmatoid artritt. Sjøgrens noen ganger går i familier. Selv om symptomene på Sjøgrens kan grovt deles inn i tre stadier, ikke hver person diagnostisert med sykdommen vil oppleve hver etappe.

Stage I

Stage I av Sjøgrens syndrom påvirker spyttkjertlene og tårekanalene. Redusert spytt fører til munnen for å være tørr, noe som kan gjøre å snakke og spise vanskelig. Det kan også føre til tannproblemer og muntlig infeksjoner. Redusert rive gjør øynene dine føles tørr og modig. Du kan også oppleve følsomhet for lys og en følelse av tretthet i øynene eller belastning. Dine sanser av lukt og smak er også berørt, og du kan ha muskelsmerter, leddsmerter, søvnforstyrrelser og tretthet. Hvis du er som 45 prosent av Sjøgrens pasienter, vil sykdommen forbli i Stage I.

Stage II

I Stage II av Sjøgrens, fortsetter du å oppleve symptomer på Stage jeg, men kronisk betennelse som karakteriserer Sjøgrens kan begynne å skade lunger, nyrer, lever, blodårer og hud. Bronkial problemer, urinveisinfeksjoner, nerveproblemer, er reduksjon i blodceller, betente blodkar og hud misfarging også sett i Stage II. Omtrent halvparten av pasientene med diagnosen Sjøgrens vil oppleve dette stadiet.

Stage III

I trinn III, som påvirker omtrent 5 prosent av pasientene, kan kreft i lymfesystemet utvikle seg. Det mest vanlige er diagnostisert non-Hodgkins B-celle lymfom, sett i 44 prosent av pasientene.

Diagnose

Det finnes mange tester for å hjelpe legen diagnostisere Sjøgrens. Hun kan bestille flere forskjellige typer blodprøver for å se om det er tegn til betennelse eller for å påvise antistoffer som utvikler seg i respons til Sjøgrens. Eye tester og diagnostiske imaging tester er også nyttige diagnostiske verktøy. Legen kan også biopsi spyttkjertlene i leppen, eller hun kan ta prøver av spytt og urin.

Behandling

Noen pasienter i fase I av Sjøgrens er i stand til å håndtere svært godt ved å bruke øyedråper og alltid ha vann hendig. Dersom disse tiltakene ikke virker, eller hvis du og legen din velger å behandle tilstanden mer aggressivt, kan legen forskrive medisiner for å stimulere produksjonen av spytt, for å redusere betennelse og selv å undertrykke immunsystemet. Visse typer kirurgi er også tilgjengelig.

Sjøgrens syndrom Tilstand & symptomer

Sjøgrens syndrom er en immunsystemsykdom som ofte forekommer med andre autoimmune tilstander, slik som lupus og reumatoid artritt. Ifølge Mayo Clinic, oppstår Sjøgrens syndrom oftere hos kvinner enn hos menn, og er hyppigst diagnostisert etter fylte 40 år.

Symptomer

De to viktigste symptomene på Sjøgrens syndrom inkluderer tørre øyne og tørr munn. Andre symptomer kan være hevelse, stivhet og smerter i ledd, hovne spyttkjertler, vedvarende tørr hoste, utslett eller tørr hud, tørr skjede og vedvarende utmattelse.

Årsaker

Mayo Clinic indikerer at årsaken Sjøgrens syndrom er ikke kjent. Enkelte gener kan øke risikoen, men noe må utløse tilstand, for eksempel en infeksjon.

Risikofaktorer

Risikofaktorer inkluderer alder (over 40), en annen revmatisk sykdom og familiens historie av tilstanden. I tillegg, kvinner er mer sannsynlig å utvikle Sjøgrens syndrom enn menn.

Komplikasjoner

Komplikasjoner av Sjøgrens syndrom inkluderer hull i tennene på grunn av en tørr munn, gjær infeksjoner i munnen (trøske) og synsvansker, for eksempel tåkesyn, hornhinnen magesår og lysfølsomhet.

Behandling

Medisiner for å behandle Sjøgrens syndrom inkluderer medikamenter for å øke produksjonen av spytt (Salagen, Evoxac), anti-inflammatoriske medisiner for leddgikt symptomer, anti-fungal medisiner for trøske, legemidler som hemmer immunforsvaret (metotreksat, ciklosporin) og Plaquenil, A stoff som brukes til behandling av malaria som er effektiv for denne tilstanden.

Betraktninger

Kunstige tårer og fuktighetsgivende øyedråper, sammen med økende luftfuktigheten i hjemmet ditt, kan lindre tørre øyne. Økte væsker, spise harde drops eller tygge sukkerfri tyggegummi, kunstig spytt og saltvann nesespray kan alle bidra til å avlaste tørr munn.

Sjøgrens syndrom og revmatoid faktor

Sjøgrens syndrom er en autoimmun sykdom, i hvilke antistoffer aktivere kroppens eget vev i stedet for virus eller bakterier. Sjøgrens synes å påvirke primært kroppens væskeproduserende kjertler, som blir betent. Rheumatoid faktor er en av de tester som brukes for å diagnostisere denne syndrom.

Sjøgrens symptomer

Sjøgrens syndrom er vanligvis preget av tørre øyne og tørr munn, som tåre og spyttkjertlene påvirkes. Kjertler i slimhinnen i skjeden eller luftveier kan også bli betent. Mindre vanlig er en betent blodåre. To sykdommer som er noen ganger assosiert med Sjøgrens er Hashimotos tyreoiditt (unormale skjoldbrusk nivåer) og gastroøsofageal reflukssykdom (GERD).

Typer

Sjøgrens som manifesterer kjertel betennelse, men ingen annen autoimmun lidelse kalles primær Sjøgrens syndrom. Hvis det er en annen bindevevssykdom som er involvert, slik som lupus eller reumatoid artritt, kalles det sekundære Sjøgrens syndrom.

Diagnostisering Sjøgrens

Sjøgrens vil bli mistenkt dersom symptomene på tørre øyne eller tørr munn er notert. Medisinske leverandøren vil be om blodprøver, inkludert en revmatoid faktor, for å hjelpe utelukke andre tilstander.

RF

Rhuematoid faktor refererer til et antistoff som ofte er til stede i blodet hos personer som har en autoimmun sykdom. I individer med Sjøgrens, er det en tendens til å være en betydelig konsentrasjon av RF i blodet.

Advarsel

Rheumatoid faktor er bare en test for å diagnostisere en bindevevssykdom slik som Sjøgrens syndrom. Det kan være en nyttig laboratorie resultat, men det bør ikke brukes som eneste diagnostiske verktøy. Det er Sjøgrens pasienter som har en negativ RF. Det er også friske individer som gjennomgående har en positiv reumatoid faktor.

Sjøgrens syndrom og håravfall

Sjøgrens syndrom er en autoimmun lidelse, noe som betyr at immunsystemet i menneskekroppen kjemper mot de friske cellene i kroppen, ifølge National Institute of Arthritis & Muskel & Skin Disease (NIAMS).

Symptomer

The University of Iowa Sykehus og klinikker nettside sier at Sjøgrens syndrom påvirker hovedsakelig kvinner mellom 40 og 65. De viktigste symptomene på tilstanden inkluderer tørre øyne, tørr munn, tretthet og håravfall.

Alopecia

The Merck håndbøker nettsiden forklarer at håravfall tilstand alopecia areata har vært knyttet til Sjøgrens syndrom. Alopecia areata er en tilstand der hårsekkene på kroppen blir angrepet av kroppens immunsystem, som fører til håravfall.

Andre betingelser

NIAMS rapporterer at Sjøgrens syndrom er ofte funnet i mennesker med andre autoimmune sykdommer, slik som reumatoid artritt og lupus. Begge disse tilstander er også knyttet til utbruddet av alopecia areata som et symptom.

Sjøgrens syndrom og muskelatrofi

Sjøgrens syndrom og muskelatrofi


Sjøgrens syndrom er kompleks og uforutsigbar. Det påvirker oftest slim kjertler i kroppen. Imidlertid, Sjøgrens kan påvirke andre deler av kroppen. I noen tilfeller, Sjøgrens kan forårsake muskelatrofi.

Funksjoner

De to vanligste symptomer på Sjøgrens syndrom er tørr munn og tørre øyne. Andre vanlige symptomer er tretthet, tørr hoste, tørr hud, utslett, hovne kjertler bak kjevene og ved ørene. Sjøgrens syndrom også kan skade leddene skjoldbruskkjertelen, nyrer, lever, lunger, nerver, muskler og hud.

Muskelsymptomer

Ifølge Sjøgrens organisasjon er muskelsmerter også et symptom av Sjøgrens syndrom. Nerveskader relatert til Sjøgrens syndrom kan påvirke musklene, forårsaker atrofi eller muskelsvinn. Muskelatrofi kan gjøre dagligdagse aktiviteter utfordrende eller umulig.

Diagnose

Sjøgrens syndrom er ofte vanskelig å diagnostisere. Diagnosen innebærer vanligvis utelukker andre sykdommer med lignende symptomer. Diagnostiske undersøkelser kan innbefatte blod, urin tester og synstester, så vel som tester med hensyn til spyttkjertlene.

Medisinering Behandlinger

Sjøgrens syndrom hos ikke kureres. Muskelatrofi og andre symptomer kan behandles med medisiner som hydroxychloroquine, som fungerer ved å undertrykke immunsystemet. Øyedråper kan brukes til å behandle tørre øyne. Reseptbelagte medisiner som spytt produsenter kan brukes til å bøte tørr munn.

Andre behandlinger

Muskelatrofi kan forbedres med fysioterapi. En lege kan anbefale spesifikke øvelser eller aktiviteter for å forbedre muskel tilstand, avhengig av hvilke muskler som er berørt.

Sjøgrens syndrom Diet

Sjøgrens syndrom er en sjelden autoimmun sykdom som påvirker hovedsakelig fluid-produserende deler av kroppen. Hvis en person har en autoimmun sykdom, er sjansen stor for at han vil bli diagnostisert med en annen. Selv om kosthold alene ikke vil kurere Sjøgrens, kan et sunt kosthold bidra til å bekjempe sykdommen og skape en samlet sunnere pasient.

Hva er Sjøgrens?

Sjøgrens er en lite kjent og svært misforstått autoimmun sykdom. En autoimmun sykdom oppstår når antistoffer feilaktig angripe noen del av kroppen. Med Sjøgrens, sykdommen angriper hovedsakelig fuktighetsproduserende kjertler som tårekanalene og spytt kjertler. Men det kan også angripe andre områder som for eksempel lunger, mage, tarm og selv leddene. Det finnes to former for Sjøgrens: primære og sekundære. En person diagnostisert med primær Sjøgrens vil ha Sjøgrens som den viktigste, eller presentere, diagnose. En person som er diagnostisert med sekundær Sjøgrens har andre typer av sykdommer, autoimmune oftest, i kombinasjon med Sjøgrens diagnose.

Matvarer for å unngå

For Sjøgrens pasienter, er det en rekke matvarer for å unngå. Den første maten til å forlate ut av en diett er melk og alle andre meieriprodukter. Ofte folk ikke innser at mange av våre matvarer er laget av melk og andre meieriprodukter. Unngå å konsumere melk, ost, iskrem, yoghurt og alle kremer og sauser som er laget av melk eller ost. Også vurdere å svekke eller unngå helt noen matvarer eller oppskrifter som krever melk eller ost, herunder makaroni og pizza. Et annet viktig element for å forlate ut av en diett for Sjøgrens er hvete, inkludert eventuelle pasta eller brød laget av hvete produkter. I tillegg, unngå matvarer laget av eller inneholder gluten. Det er viktig å lese alle etikettene nøye, så mange produkter inneholder gluten for tekstur.

Mat å spise

Den mest ideelle dietten for Sjøgrens er å spise kun naturlige og hele nonprocessed matvarer. Dette kan bli ganske dyrt, spesielt for folk som bor langt fra en større by hvor disse matvarene kan kjøpes. Den neste beste tingen å gjøre er å spise en overflod av friske grønnsaker og frukt. Disse gir grunnleggende næringsstoffer og antioxidents som bekjemper celleskader. Inkluder lav-fett matvarer i kostholdet, inkludert magert kjøtt, fisk, hvit kylling, bønner, nøtter og soyaprodukter. I tillegg legger mat høy i komplekse karbohydrater inkludert fersk frukt, grønnsaker og brød.

Avoding Enkelte tilsetningsstoffer

Hovedmålet med Sjøgrens er å unngå mat eller tilsetningsstoff som kan ytterligere dehydrerer kroppen. Noen av urter eller tilsetningsstoffer som kan være irriterende er cayenne pepper, rød pepper og pepperrot. Også unngå mat som er krydret, slik som chili. Vanligvis meksikanske og indisk mat har mye av tilsatt krydder som cayenne og paprika, så det vil også være best å unngå disse. Disse matvarer og krydder kan tørke ut spyttkjertlene.

Riktig Hydration

Som Sjøgrens utarmer fuktighetsproduserende kjertler og områder av kroppen, holde hydrert er ekstremt viktig. Det første du må unngå er koffein i form av te, cola og kaffe, fordi koffein har en tendens til å tørke kroppen. Vann er den beste drikken til å drikke, og åtte glass bør brukes om dagen. Frukt og grønnsaker med høyt vanninnhold er også nyttige for å fukte hele kroppen. Noen av disse matvarer inneholder vannmelon, fersken, tomater og agurker.

Herbal Cures for Sjøgrens syndrom

Sjøgrens syndrom er en autoimmun sykdom som rammer opptil fire millioner mennesker i Amerika, med 90 prosent av dem er kvinner. Sykdommen er forbundet med revmatoid artritt, men forskjellen er at folk som lider av Sjøgrens syndrom kan også oppleve tørre øyne, problemer med å svelge, munnsår, tretthet, og dysfunksjon av ulike organer som nyrer, blodårer, lunger og lever . Følsomhet for sollys er også et vanlig problem. Heldigvis flere urtemedisiner er tilgjengelige for å bidra til å lindre smerter og andre symptomer forbundet med Sjøgrens syndrom.

Rosemary

Rosmarin planten inneholder flere anti-inflammatorisk agenter som hjelper i forebygging av leddgikt smerte og tørrhet forårsaket av Sjøgrens syndrom. Det anbefales å gjøre rosmarin te i stedet for å spise planten. Bland en halv unse av rosmarin blader i en gryte med kokende vann. Dekk til potten, og la blandingen småkoke i 30 minutter. Konsumere te før du går til sengs. Dette kan gjentas så ofte som nødvendig.

Nattlysolje

Nattlysolje inneholder gamma-linolensyre, også kjent som GLA. GLA er en fettsyre som hjelper Sjøgrens syndrom lider ved innføring av prostaglandin inn i systemet. Prostaglandin i sin tur virker som en anti-inflammatorisk å hjelpe vanlige Sjøgrens syndrom symptomer. Evening Primose olje bør tas daglig, med en dose på 3000-til 6000-mg. Sjekk med helsepersonell for det beløp som ville være riktig for deg.

Selleri frø

Selleri inneholder flere forskjellige anti-inflammatorisk agenter som kan hjelpe Sjorgren syndrom symptomer som felles maling, betennelse, og apati. Selleri også pakker enn 340 milligram kalium per enkelt kopp. Dette er gunstig for alle med en autoimmun sykdom, ettersom mangel på kalium kan føre til leddgikt lignende symptomer. Selleri planter kan spises i store mengder, men for raskere og enklere resultater, er selleri frø anbefales. Plasser en teskje av selleri i en kopp kokende vann. Opp til tre kopper daglig kan bli fortært.

Hvordan Unn Oral Gjær i Sjögrens syndrom

Sjorgen syndrom påvirker spyttproduksjon og forårsaker tørr munn. Denne tilstanden er resultatet av ditt immunsystem feilaktig angriper sunne kjertler og vev. Ditt immunsystem er også svekket og kan ikke bekjempe skadelige organismer så effektivt som det burde. De beskyttende effekter av spytt blir kompromittert, forlater munningen utsatt for bakterier og infeksjoner. Oral gjær infeksjoner, kjent som trost, er en av dem. Du kan gjøre flere ting for å behandle infeksjonen, inkludert medisiner, egenomsorg og naturlige kosttilskudd.

Hvordan Unn Oral Gjær i Sjögrens syndrom

Bruk oral soppdrepende medisiner. Ta nøyaktig som foreskrevet eller infeksjonen kan returnere.

Skyll munnen med varmt saltvann. Sett 1/2 ts. av salt i en kopp varmt vann. Swish rundt i noen sekunder og spytte. Ikke svelge blandingen. Du kan gjøre dette flere ganger om dagen.

Spis usøtet yoghurt eller ta probiotiske kosttilskudd som anvist på etiketten for å holde infeksjonen blir verre, og for å hjelpe kroppen din fylle sin tilførsel av "snille" bakterier.

Ta naturlige kosttilskudd som styrker immunforsvar og / eller har soppdrepende egenskaper. Bruke vitamin C (1000 mg daglig) for å styrke immunforsvaret. Drikk Pau d'arco te for sine soppdrepende egenskaper; foreslått dose er 3 til 6 kopper daglig. Spis et fedd hvitløk eller ta 4,000mg av et supplement daglig. Ved hjelp av en tea tree olje munnvann eller granateple gel vil drepe bakterier i munnen.

Hint

  • Konsultere med en lege med erfaring innen alternativ medisin for å designe et behandlingsregime.

Tegn og symptomer på Sjøgrens sykdom

Sjøgrens syndrom er en sykdom som påvirker immunsystemet og forårsaker væske skape kanaler for å hovne opp og lukke. De vanligste kjertler berørt er spytt kjertler og tårekanalene. For å diagnostisere sykdommen, kan legen bruke blodprøver, øye skanner, eller ta en biopsi av huden for å teste for smitte. Behandlingen kan bestå av en diett av medisiner, og i noen tilfeller mindre operasjon kan være nødvendig å åpne tårekanalene.

Øyesymptomer

Sjøgrens syndrom kan innlede forskjellige deler av kroppen, og når det begynner å oppstå i øyet kan det skape noen ubehagelige symptomer. Sjøgrens syndrom vil føre til tårekanalene til å hovne opp, og dette vil enten redusere eller helt stoppe etableringen av tårer. Tørre øyne kan bli irritert, og de kan utvikle et mod følelse som materialer samler seg på øyet og ikke vaskes bort av tårer. Tørrhet i øyet kan føre til riper på hornhinnen i øyet, som er det klart dekke av øyet, og det kan også føre til øye-infeksjoner som kan føre til at området rundt øyet til å bli rød og hoven.

Spyttkjertler

Personer som lider av Sjøgrens syndrom kan lære betydningen av spytt i helse av innsiden av munnen. Sjøgrens syndrom kan føre til at spyttkjertlene til å hovne opp og stoppe dem fra å produsere spytt. De resulterende effektene kan være et alvorlig tilfelle av munntørrhet, vanskeligheter med å være i stand til å svelge, tørre lepper, og sår kan dannes på innsiden og utsiden av munnen. Tennene kan påvirkes og kan oppleve alvorlige tannråte, noe som kan føre til tannkjøttsykdommer og infeksjoner. Personen kan finne det vanskelig å snakke.

Leddstivhet

Personer som lider av Sjøgrens syndrom kan oppleve smerte og stivhet i leddene. Leddene kan være å hovne opp, og denne smerten ville gjøre walking vanskelig. Personen kan begynne å oppleve muskelstivhet og smerter.

Nervous System og Blood Flow

Et annet sett av symptomer forårsaket av Sjøgrens syndrom har å gjøre med hevelse som legger press på nervene, og stenger av blodårene slik at blodet ikke kan komme til ulike deler av kroppen. Personen kan begynne å oppleve en prikking eller brennende følelse når som helst i kroppen. Dersom tilstanden ikke behandles deretter den kriblende kan slå til en nummenhet som nerve fortsetter å føle press. Mangel på blodtilførsel kan føre til de berørte områdene for å føle seg kald, og det kan også gi personen en generell følelse av tretthet. Mangel på skikkelig blodtilførsel til hjernen kan begynne å forårsake hukommelsestap, og personen kan begynne å bli klønete og ute av stand til å gå skikkelig.

Nose Symptomer

Tilstanden kan også begynne å påvirke nesen i tillegg, forårsaker at huden i og rundt nesen for å tørke opp og blir skjellet. Personen kan legge merke til at luktesansen har endret seg, og de er ikke i stand til å lukte ting.

Sjøgrens gastrointestinale problemer

Sjøgrens syndrom er en autoimmun lidelse som er manifestert ved kronisk tørrhet i munn, øyne, hals, kjønnsorganer og fordøyelseskanalen. Tilstanden er ikke helt forstått, men legene tror det er noen kobling med thymus og parasympatiske nervesystemet feil. Det er også knyttet til andre autoimmune sykdommer, inkludert skjoldbrusksykdom og lupus. Selv tørrhet i munnen og øynene har en tendens til å få mest oppmerksomhet i form av symptomer, mange Sjøgrens pasienter lider av gastrointestinale problemer.

Hvorfor gastrointestinale problemer?

Gastrointestinale sekreter ofte reduseres i pasienter med Sjøgrens syndrom, innbefattende en reduksjon i slim at linjene i mage-tarmkanalen. Ifølge Dr. Joop D van de Merwe, kan Sjøgrens også forårsake betennelse i mageslimhinnen, noe som kan føre til smerter og magesyke. Redusert spyttproduksjon kan gjøre det vanskelig å svelge matvarer og kan forårsake smerter i spiserøret.

Som alle Sjøgrens syndrom symptomer, kan disse gastrointestinale problemer gå gjennom perioder med fakkel-ups og remisjoner.

Gastrointestinale symptomer

Pasienter Sjøgrens syndrom kan stå overfor en rekke gastrointestinale symptomer. Noen kan utvikle overfølsomhet for visse matvarer, mens andre kan oppleve generelle symptomer på irritabel tarm syndrom som ikke er spesifikke for bestemte matvarer: gass, oppblåsthet, halsbrann og diaré. Redusert gastrointestinal slimete og andre væsker kan også føre til forstoppelse. Ikke alle Sjøgrens pasienten opplever disse symptomene, og når de gjør det, er forskjellig alvorlighetsgrad fra pasient til pasient.

Kosten behandlinger

Den beste kosten løsning på gastrointestinale fakkel-ups er å bestemme matvarer gjør symptomene verre, og for å unngå dem. Selv om noen utløse mat er spesifikke for den enkelte pasient, anbefaler legene å unngå krydret og syrlig mat og alkohol over hele linja. Hvis spiserør smerte er et problem på grunn av redusert spytt og problemer med å svelge, stikker til myk mat og væsker eller dyppe matvarer i sauser kan hjelpe. Unngå knas matvarer kan også bidra til, så vel som å spise mat ved romtemperatur i stedet for varmt.

Andre behandlinger

Ifølge LifeExtension gruppen, har essensielle fettsyrer vist seg lovende i lesse Sjøgrens symptomer. Vurdere å ta omega-3, omega-6, nattlysolje og cytokiner kosttilskudd. L-glutamin kan være gunstig spesielt adressering fordøyelsesproblemer ved å forbedre slimete sekret. Over the counter halsbrann og urolig mage medisiner kan også bidra til å administrere noen av symptomene.

Steroider noen ganger er foreskrevet for å behandle Sjøgrens symptomer, men disse ofte føre til magesyke selv. Sørg for å diskutere dine gastrointestinale problemer med legen din før du tar steroid behandling.

Cøliaki og få hjelp

Noen Sjögrens syndrom pasienter er også diagnostisert med cøliaki. Pasienter med cøliaki kan ikke fordøye mat med gluten. Leger er usikker på hvorfor det er en sammenheng mellom Sjøgrens og cøliaki, men det er viktig å la legen få vite om dine tarmproblemer, slik at du kan bli testet for denne tilstanden. Legen din kan også hjelpe deg med å komme opp med en spiseplan som gir deg de næringsstoffene du trenger uten å gjøre symptomene verre.

Sjøgrens sykdom Symptomer

Sjøgrens sykdom Symptomer


Det er beregnet at omtrent 1-4 millioner amerikanere lever med Sjøgrens sykdom. Sykdommen rammer flere kvinner enn menn, og de som er diagnostisert er ofte 40 år eller eldre. Det finnes ingen kur for Sjøgrens sykdom, men behandlinger er tilgjengelig som kan lette symptomene. Kunstige tårer og kortikosteroider er blant de mest vanlige legemidler som benyttes for behandling av pasienter som er diagnostisert med Sjøgrens sykdom.

Hva er Sjøgrens sykdom?

Sjøgrens sykdom er en immunsystemsykdom som ikke har noen kjent årsak. Ifølge National Foundation for Celiac Awareness (NFCA), Sjøgrens sykdom lider har en overaktiv immunsystem som faktisk angriper kroppens celler. Faktisk, for å lymfocyttene som er naturlig opprettet innenfor immunsystemet bekjempe bakterier og infeksjon angripe fuktighet kjertler i stedet.

Tørre øyne, nese og hud

Tørre øyne er et klassisk symptom på Sjøgrens sykdom. Sjogrens.org rapporterer at tørrhet i øyet kan føre til mer alvorlige øyen komplikasjoner som hornhinnen sår og øyeinfeksjoner. Men angrepet på fuktighetsproduserende kjertler forårsaker også tørrhet i nesehulen, noe som kan føre til en brennende følelse i nese og hyppig neseblødning. Mangel på fuktighet kan føre til utslett og tørr, flassende hud. Det kan også føre til tørrhet i skjeden og smertefulle samleier.

Munntørrhet

The Mayo Clinic rapporterer at Sjøgrens sykdom pasienter kan oppleve munntørrhet, en tilstand som kan fører til vanskeligheter med å svelge, hulrom og tap av smak. Munntørrhet fører ofte til en tilstand som kalles oral candidiasis, som er en soppinfeksjon.

Leddsmerter, trøtthet og nummenhet

Ifølge Artritt Foundation, kan Sjøgrens sykdom føre til ekstrem trøtthet som kan forstyrre livskvalitet. Sykdommen kan føre til nummenhet og prikking i ekstremiteter grunn perifere nervesystemet svekkelser som kan selv føre til at noen pasienter å oppleve nummenhet i ansiktet. Reumatiske lidelser så som artritt og leddsmerte er andre vanlige symptomer assosiert med Sjøgrens sykdom.

Lunger

Sjøgrens sykdom er ofte ansvarlig for bindevevsforstyrrelser som resulterer i inflammasjon. Ifølge National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer (NIAMS) av Bethesda, Maryland, denne betennelsen noen ganger fører til lungeproblemer som bronkitt og lungebetennelse. Disse betingelser er ofte et direkte resultat av lymfocytter inn i lungene.

Liver

Leveren er ofte påvirket av immunologiske sykdommer, så det er ingen overraskelse at pasienter diagnostisert med Sjøgrens sykdom også oppleve leverproblemer. Leveren utvidelse eller forhøyede levertall er blant de mest vanlige lidelser assosiert med Sjøgrens sykdom.

Pancreas

I boken "The New Sjøgrens syndrom Handbook", forfatter Steven E. Carson forklarer at pankreatitt er også et symptom på Sjøgrens sykdom. Han theorizes at bukspyttkjertelen er lik i struktur til spyttkjertler; Betennelser i både føre til en økning i amylase. Amylase er enzymet som hjelper på fordøyelsen av karbohydrater, og laboratorietester kan påvise økte nivåer, som kan hjelpe i diagnostisering av Sjøgrens sykdom.

Hvordan håndtere smerten av Sjøgrens

Sjøgrens syndrom, en autoimmun lidelse der en persons hvite blodceller angriper sine fuktighetsproduserende kjertler, kan være ganske smertefullt. Sjøgrens årsaker ikke bare tørre øyne og munn, men kan også forårsake leddsmerter og tretthet, og påvirker de indre organer. Tidlig diagnose og behandling av denne lidelsen i stor grad kan forbedre kvaliteten på en persons liv og forvaltning av hans ubehag.

Hvordan håndtere smerten av Sjøgrens

Smertefull Tørrhet

bruke over-the-counter medisiner som kunstige tårer, kunstig spytt eller vaginal smøring for å redusere eller eliminere smerte. Nipp kaldt vann ofte for å bidra til å redusere ubehag av munntørrhet.

Spør legen din om reseptbelagte kunstige tårer eller et medikament som øker spyttproduksjon, hvis over-the-counter behandlinger er ikke vellykket. Imidlertid kan reseptbelagte medisiner som øker spyttproduksjon ha uønskede bivirkninger, som økt svette og urinering.

Spørre om et kirurgisk inngrep for å forsegle tåre avløp i øyet, hvis medisiner ikke forbedre dine symptomer. Denne mindre kirurgisk inngrep kan øke smøre øye, og har liten eller ingen bivirkninger.

Leddsmerter og indre organ dysfunksjon

Redusere eller eliminere leddsmerter ved hjelp av over-the-counter-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) regelmessig. Sjekk med legen din for riktig dosering instruksjoner. Leddsmerter kan også behandles med varme fra en varmeflaske eller varmepute, eller kald fra isposer, anvendt til de smertefulle områdene flere ganger om dagen.

søke behandling for nyre, mage eller andre indre organ smerte og dysfunksjon. Reseptbelagte medikamenter, slik som immunsuppressive midler er tilgjengelige for å behandle systemiske manifestasjoner. Snakk med legen din om å beskytte dine organer fra langsiktige skader.

Reduser gjær infeksjoner i munnen, øynene eller vagina ved å ta en resept anti-fungal medisinering. Noen undersøkelser tyder på at smertefulle gjær infeksjoner kan også reduseres ved å spise yoghurt som inneholder Lactobacillus acidophilus.

Hint

  • Pass på å se en tannlege regelmessig hvis du lider av Sjøgrens syndrom fordi redusert spyttproduksjon kan føre til en økning i hulrom.
  • Sjekk alltid med legen din før du starter noen behandling, herunder bruk av over-the-counter medisiner.

Definisjon av Dry Eye Syndrome

Tårer er avgjørende for okulær helse fordi de bistå i å holde øyet fuktig, vaske ut støv og rusk og nøytralisere mikroorganismer i og rundt øyet. Når tørt øye syndrom oppstår, er øyet ute av stand til å produsere en tilstrekkelig mengde av tårer, eller tårene er laget av kjemikalier som forårsaker dem til å fordampe umiddelbart. Hvis du har mistanke om tørre øyne syndrom, er det viktig å se en lege med en gang. Hvis riktig diagnostisert, kan en pasient med tørre øyne syndrom foreta en full gjenoppretting.

Betydning

Tørt øye syndrom er en forstyrrelse av filmen der tårer produseres normalt. Denne tilstanden resulterer i redusert tåreproduksjon, en abnormitet i produksjonen av slim vanligvis finnes i rivesjikt eller overdreven tåre fordampning. Selv om de fleste pasienter som lider av tørre øyne syndrom opplever smerte og ubehag, ingen langsiktig visjon tap er forventet. Men hvis pasienter lider av alvorlig tørre øyne syndrom - hvor øyet kan ikke lukke riktig - mange alvorlige bivirkninger kan oppstå. Disse inkluderer betydelig tørking av overflaten av øyet, arrdannelse og alvorlig infeksjon som kan føre til synstap.

Symptomer

En pasient lider av tørre øyne syndrom hvis han opplever vedvarende øye tørrhet, eller en følelse av svie eller skrape i øyet. Disse symptomene er ofte tilstrekkelig for en lege å diagnostisere tørre øyne syndrom. Men flere symptomer inkluderer "følelse av fremmedlegeme", der det føles som om et objekt har forbønn øyet, eller overflødig vann i og rundt øyet. En lege kan utføre en test Schirmer, en fremgangsmåte som forsøker å måle mengden av tårer i en pasients øye, ved hjelp av en tynn strimmel av filterpapir plassert ved hjørnet av øyet. Pasienter kan også oppleve en tørr, sandete eller filmy følelse i øynene, tåkesyn, lysfølsomhet eller rødhet i øyet. Disse symptomene kan forverres i tørke klima eller i vindfulle forhold, og ofte blir mer alvorlig ved slutten av dagen eller etter lengre perioder med høy aktivitet for øynene som lesing ved hjelp av en datamaskin eller se på fjernsyn.

Årsaker

Tørt øye-syndrom kan være forårsaket av en rekke forhold. Selv om lidelsen forekommer naturlig som en del av aldringsprosessen, særlig rammet kvinner i overgangsalderen, det kan også oppstå som et resultat av sterke medisiner inkludert antidepressiva, antihistaminer, blodtrykksmedisin, Parkinsons medisiner og p-piller. Tørre øyne syndrom kan også oppstå hvis pasienten bor i en tørr, støvete eller blåser sted. Air-condition systemer og tørre varmesystemer også utløse tørre øyne syndrom, fordi de indirekte føre til at øyet å tørke ut. Pasienter som ikke blinker regelmessig - særlig de foran en datamaskin hele dagen mens hjemme eller på kontoret - har også en økt risiko for å utvikle tørre øyne syndrom. Lidelsen er også et symptom på systematiske sykdommer - inkludert revmatoid artritt, lupus, rosacea eller Sjøgrens syndrom, sistnevnte en triade av tørr munn, tørre øyne og revmatoid artritt eller lupus. Iført kontakter for altfor lenge kan også fører til tørre øyne syndrom, som kan ufullstendig lukking av øynene eller øyelokk sykdommer.

Behandling

Det er mange behandlinger tilgjengelig som bidrar til å redusere smerte og påskynde gjenopprettingsprosessen. Imidlertid er hver pasients individuelle tilfelle og krever forskjellige tiltak. For mild til moderat tørre øyne syndrom, er pasienter rådes til å bruke en luftfukter og smøre øyedråper (ellers kjent som "kunstige tårer"), og et besøk til legens kontor er ikke nødvendig. Selskaper som 20/20 tårer, trøste Tears, Celluvisc, tørre øyne, Refresh, Tears Naturale og Murine alle lage kunstige tåre løsninger som hjelper hydrat øyet. Kirurgi er ofte anbefalt for mer alvorlige tilfeller av tørre øyne syndrom, slik at øyet ikke tørker ut. En fremgangsmåte, kalt punktal okklusjon, bidrar til å redusere den normale drenering av tårer utenfor øyet, ned på baksiden av nesen og inn i halsen. Denne fremgangsmåten er relativt enkel og tar bare flere minutter. En annen prosedyre innebærer å plassere forskjellige punktal plugger i rive drenering for å blokkere den stadige strømmen av tårer fra å forlate øyet. Det mest alvorlige kirurgi innebærer å ha tåre avløp permanent stengt, vanligvis ved å brenne (kirurgi) eller laserbehandling. Denne fremgangsmåten er imidlertid meget vanskelig og kostbart, og resultatene er irreversibel.

Forebygging

Selv om tørre øyne syndrom ikke kan forebygges, kan bivirkningene bli redusert dersom den rammede øyet er tatt vare på riktig måte. Dette inkluderer å redusere takvifte hastighet for å unngå overdreven bevegelse i luften, ved hjelp av et luftfilter i støvete rom, å sette varme komprimerer på øyelokkene og påføre smøre dråper i øyet fire ganger om dagen. Hvis du ser på TV, lese eller bruke en datamaskin, er det nyttig å ta hyppige pauser for å la øynene til å slappe av. Noen pasienter fant at bruk av en luftfukter for å fukte luften også hjulpet og gjort den nødstilte øyet mer behagelig.