Digidexo.com

diagnosen binyreinsufisens

Fordelene ved å bruke DSM IV kriteriene for diagnosen

Fordelene ved å bruke DSM IV kriteriene for diagnosen


Diagnostic and Statistical Manual IV gir informasjon om hver mental helse diagnose. DSM har endret seg og gjennomgått revisjoner siden starten. American Journal of Psychiatry rapporterer DSM har ført til mye kontrovers gjennom årene, spesielt når homofili ble inkludert som en psykisk lidelse. The American Psychiatric Association senere fjernet denne diagnosen. Til tross for kritikk av DSM, gir det mange viktige funksjoner og ressurser for helsepersonell.

Konsistens Blant Providers

Leger, sosionomer, sykepleiere, psykologer, ekteskap og familieterapeuter og pyschiatrists bruke Diagnostic and Statistical Manual IV som en guide for å diagnostisere psykiske lidelser. DSM deler psykiske lidelser etter kategori og gir et sett av kriterier for at en pasient må oppfylle for å kvalifisere for en diagnose. DSM er gyldig for pasienter i døgnbehandling, poliklinisk eller andre innstillinger samfunnet. Felles språk om en diagnose bistår tilbydere med samarbeid og behandling.

Helhetlig tilnærming

En DSM diagnose gir en helhetlig tilnærming, med en fem-akse diagnose. Den første akse omfatter kliniske forstyrrelser, slik som depresjon og angst. Den andre aksen omfatter psykisk utviklingshemning og personlighetsforstyrrelser. Den tredje aksen viser fysiske helseproblemer som kan påvirke psykisk helse, som for eksempel diabetes. Den fjerde aksen omfatter psykososiale stressfaktorer, som yrkes problemer. En totalvurdering av fungerende poengsum er tildelt på den femte akse, som gir en score på personens generelle fungerer fra 1 til 100.

Helseforsikring Refusjon

DSM diagnose bistår helsepersonell i rettferdiggjørende behandlingsbehov til forsikringsselskapene. DSM sikrer at helsepersonell bruker samme sett med kriterier for å diagnostisere en pasient. For å kvalifisere for en diagnose fra DSM, må en persons symptomer forstyrre sosiale, yrkesmessige eller pedagogisk funksjon. Forsikringsselskaper krever en diagnose før betale for behandling. På grunnlag av diagnosen, kan behandlingen omfatte behandling, medisiner eller en kombinasjon av begge.

Evidensbaserte behandlinger

Anbefalte behandlinger varierer basert på DSM diagnose. For eksempel, en pasient med depresjon krever forskjellig behandling enn en pasient diagnostisert med schizofreni. Forskere bruker DSM diagnose for å gjennomføre studier og forsøk på pasienter. Denne forskningen er avgjørende for hvilke behandlingsmetoder gi den mest effektive resultater. Som studier blitt publisert, mentale helse tjenesteleverandører lære å innlemme de fleste evidensbaserte behandlinger i deres praksis. Folkehelse informasjonen er samlet basert på pasientens diagnose, så vel.

Hva er diagnosen & Utsiktene for pasienter som har Meningitt?

Meningitt, en alvorlig medisinsk tilstand, oppstår når ryggmargen, cerebrospinalvæsken og hjerne membraner bli betent. Meningitt kan gå sin gang og løse uten varige skader, eller det kan føre til permanent uførhet. Meningitis kan være forårsaket enten av en viral eller bakteriell infeksjon. Viral meningitt vanligvis ikke medfører noen bivirkninger, men bakteriell meningitt er mye mer alvorlig og kan være dødelig.

Symptomer

Symptomer på hjernehinnebetennelse er feber, hodepine, stiv nakke, kvalme, oppkast, forvirring, kramper, dårlig appetitt, utslett, smerter, kalde føtter og hender, og blek hud, ifølge Mayo Clinic.

Betraktninger

Meningitt kan øke i løpet av noen uker eller det kan bli livstruende. Meningitt bør tas på alvor og behandles aggressivt.

Diagnose

Leger diagnostisere hjernehinnebetennelse ved å bruke tester som røntgen, CT skanner og en Spinal Tap. Leger bruker også testing for å avgjøre om hjernehinnebetennelse er viral eller bakteriell.

Prognose

Ifølge National Meningitt Association, er bakteriell meningitt den farligste formen for hjernehinnebetennelse. Bakteriell meningitt slår ca 3000 mennesker hvert år i USA. Av de påvirkes, vil omtrent 20% har alvorlige langtidskomplikasjoner, og omtrent 10% dør som et resultat av infeksjonen. Prognosen for meningitt avhenger av alvorligheten av infeksjonen og den hvor snart behandling administreres. Tidlig behandling ofte resulterer i en full gjenoppretting uten langsiktige komplikasjoner. Uten rask medisinsk behandling, kan hjernehinnebetennelse forårsake komplikasjoner som blindhet, døvhet, talevansker, lærevansker, hjerneskade, lammelser, nyresvikt, binyrene svikt og død.

Behandling

Behandlinger for hjernehinnebetennelse kan inneholde antibiotika, væske drenering, smertestillende medikamenter og feber medisiner. Sykehusinnleggelse er ofte nødvendig.

Foods å unngå Hvis diagnosen tuberkulose

Ifølge Verdens helseorganisasjon, vil de med aktiv tuberkulose som ikke har fått behandling infisere et gjennomsnitt på 10-15 personer hvert år. Risiko og symptomer på tuberkulose, også kjent som TB, kan reduseres ved å spise mat som er full av B-vitaminer, jern og antioksidanter, og ved å bo borte fra raffinert mat som sukker og hvitt brød.

Raffinert sukker

Visse matvarer som hele korn, frukt og grønnsaker kan redusere symptomer på tuberkulose. Men det er andre matvarer, spesielt raffinerte matvarer, som bør unngås av de med TB. Dette inkluderer hvitt brød, hvitt sukker, raffinert korn og søtsaker som paier og puddinger.

Sauser

Sauser fulle av natrium og sukker, som for eksempel pasta saus og barbecue saus, bør unngås også. Prøv eple eller tranebærsaus som et alternativ.

Tea

Sterk te med mye koffein bør unngås fordi koffein er et sentralstimulerende. Men ifølge University of Maryland Medical Center nettside, kan koffein-fri grønn te brukes i forbindelse med TB medisinsk behandling på grunn av sin antioksidantegenskaper.

Coffee

Kaffe kan ha visse fordeler som å redusere risikoen for gallestein og Parkinsons sykdom, men det hjelper ikke tuberkulosepasienter. Fordi kaffe er ansett som en stimulant, må det unngås også.

Pickles

En godt balansert kosthold er viktig generelt, men spesielt for de som er smittet med TB - det er derfor det er viktig å se på inntak av natrium. Foods høy i natrium inkluderer pickles og sauser som inkluderer pickles som relish. Ifølge Dietbites.com, kan en 1 til 2 oz servering størrelse på dill pickles inneholde så mye som 850 milligram natrium.

Hva er diagnosen for en alvorlig Pack Rat?

Hva er diagnosen for en alvorlig Pack Rat?


En person som er en alvorlig "pakke rotte" kan vanligvis bli klassifisert som en hoarder. Hamstring er praksisen med besatt innsamling og lagring av elementer som ofte betraktes som søppelpost av observatører utenfra. Mange eksperter mener at hamstring er en psykisk lidelse som oppstår når prefrontal cortex, den delen av hjernen som behandler informasjon og organisering, er skadet.

Symptomer

Symptomer på hamstring er noe lett å kjenne igjen: Hjemmet er overdrevent rotete til det punktet hvor flater ikke lenger er synlig; det er stabler av gamle aviser eller rotting mat på kjøkkenet; ingenting er fjernet fra hjemmet; eller den enkelte har så lett å håndtere daglige aktiviteter eller har begrenset sosial interaksjon på grunn av hans hamstring.

Risikofaktorer

Årsaker til hamstring er uklart, selv om det ser ut til å kjøre i familier, så det kan være en sammenheng mellom genetikk eller oppdragelse. Hamstring kan påvirke alle uavhengig av hans alder, rase eller økonomiske status. Det har en tendens til å påvirke de som er litt sosialt isolert eller har en historie med alkoholmisbruk. Noen mennesker begynner å hamstre etter en meget stressende livshendelse som en død, skilsmisse, tap av jobb eller alvorlig sykdom.

Komplikasjoner

Komplikasjoner fra hamstring kan være alvorlig. De uhygieniske forhold kan føre til helseproblemer, kan selve rot føre til fallende eller skade og huset kan lett bli en brannfare. Venner og familie er ofte motvillige til å besøke hoarders grunn av rotete forholdene i hjemmet; Derfor kan denne mangelen på sosial interaksjon føre til depresjon og angst. Noen hoarders er også ute av stand til å holde opp sin arbeidsinnsats på grunn av problemer forårsaket av deres livssituasjon og kan lide økonomisk på grunn av en jobb tap.

Mental Helse Tilkoblinger

De fleste psykiske helsearbeidere er enige om at hoarders har en tendens til også lider av psykiske lidelser som tvangslidelser (OCD), oppmerksomhet Deficit / Hyperactivity Disorder (ADHD) eller depresjon. Å diagnostisere hamstring, psykiske leverandører se etter tegn som en overveldende samling av eiendeler, alvorlig rot som svekker bruken av hjemmet (for eksempel, er det badekar fullt av gjenstander og kan ikke brukes til bading) og noen problemer eller plager som er forårsaket av hamstring.

Behandling

Det kan være vanskelig å behandle hoarders fordi mange av dem ikke vil innrømme at de har et problem eller endre sin livsstil. For de som er åpne for behandling etter å ha blitt diagnostisert som en hoarder, kan psykoterapi brukes til å finne ut hvorfor pasienten skattefunn og hvordan du endrer atferd. Medikamenter kan være nyttig for å behandle andre tilstander forbundet med hamstre som depresjon eller angst.

Tonisk-kloniske anfall hos barn

Tonisk-kloniske anfall hos barn


Tonic-kloniske, eller grand mal, kramper forekommer hyppigst hos små barn. Beslagene vanligvis føre barna til å miste bevisstheten, jord seg selv og bevege seg ukontrollert i flere minutter. Foreldre og andre omsorgspersoner må forstå hvordan å holde barn trygt under en tonic-kloniske anfall og vite når du skal søke medisinsk hjelp utover førstehjelp for et barn som har hatt et anfall.

Årsaker

Alle tonisk-kloniske anfall oppstår når en stor del av nettverket av synapser som sender elektriske signaler over, og fra hjernen feil. Årsaken til dette utbredt feil varierer fra person til person, og den spesifikke årsaken til en enkelt tonic-kloniske kanskje aldri fant frem. Leger klassifisere anfall uten kjent årsak som "idiopatisk". Anerkjent årsaker til tonisk-kloniske anfall inkluderer høy og raskt stigende feber (dvs. feberkramper), epilepsi, hjerneskade, infeksjoner, hjerneslag, nyresvikt, hjernesvulster, elektrolyttforstyrrelser, underernæring og alkohol eller narkotika overdose, eller akutt tilbaketrekning.

Prevalens

Statistikk utarbeidet av Epilepsy Foundation viser at barn er mest utsatt for idiopatisk, epileptiske og feberkramper. Av de 300.000 amerikanere som lider av en første anfall hvert år, 120.000 er barn yngre enn 18 år, mens så mange som 100.000 er barn yngre enn 5 år som opplever en febril anfall. Noen 45.000 barn under 15 år får diagnosen epilepsi hvert år, men ikke en eneste av disse barna lider tonisk-kloniske anfall. The Epilepsy Foundation påpeker at tonisk-kloniske anfall forekommer hyppigst hos barn yngre enn 10 år gammel.

Aura

Før utbruddet av et anfall, kan et barn klager over matvarer smaker eller lukter morsomt, blir svimmel eller ha tåkesyn. Leger kategorisere disse sensoriske endringer, samt milde hallusinasjoner, som "aura". Når et barn utvikler en aura, foreldre og omsorgspersoner må begynne å gjøre forberedelser for forekomsten av et anfall. Beslaget kan ikke forebygges, men barnet skal, om mulig, bli flyttet til et privat sted fritt for gjenstander som kan forårsake skade.

Anfall Symptomer

En tonic-kloniske anfall har to distinkte faser. I løpet av kort --- vanligvis mindre enn et minutt - tonic fase, et barn vil pusten langsomt og kan til og med slutte å puste. Dersom barnet gjenopptar puste etter beslaget, ingen resuscitative tiltak er nødvendig. Barnet vil også bli stiv til poenget med stivhet og vil nesten alltid gå ut. Tapet av muskelkontroll kan føre til et barn tisser eller avføring på seg selv.

Den kloniske fasen av et anfall er preget av raske, skarpe sammentrekninger av forskjellige muskler. Et barn kan bite tungen eller innsiden av munnen hans. Dette kan fortsette i to eller tre minutter, med krampetrekninger bevegelser blir mindre hyppige og mindre alvorlig som tonic fase passerer. Barnet kan forbli bevisstløs i flere minutter etter at han har sluttet å gripe.

Post-Anfall Symptomer

Et barn vil vanligvis ikke husker hva som skjedde med ham under en tonic-kloniske anfall og vil nesten alltid være trøtt, svak og forvirret når han kommer til bevissthet. Generell svakhet kan vare i opptil to dager, og barnet kan klage over hodepine etter et anfall.

Førstehjelp

The Epilepsy Foundation advarer sterkt foreldre og omsorgspersoner unna å sette inn objekter i et barns munn under en tonic-kloniske anfall. Alt plassert i et gripe barnets munn med den hensikt å holde luftveiene åpne eller hindre biteskader er en kvelningsfare. Den beste metoden for å beskytte et barn under en tonic-kloniske anfall er å posisjonere ham på hans side, løsne noen tettsittende klær, kjempe mot trangen til å holde ham og sørge for munnen er uten hindringer --- ved å sette fingrene, hvis det er nødvendig. Utføre eneste redning puste hvis han ikke har gjenopptatt puste på egen hånd når den kloniske fasen har gått. Til slutt, som Epilepsy Foundation råder, "Vær betryggende og støttende når bevisstheten tilbake."

Søker Medical Care

Foreldre eller omsorgspersoner bør søke medisinsk behandling for alle barn som nettopp har opplevd sin første tonic-kloniske anfall. Et barn med en historie med anfall bør se en lege hvis hans anfall varer lenger, eller bli mer alvorlig enn vanlig, hvis han opplever nye symptomer som oppkast eller hårtap, eller om han har mer enn ett anfall i rask rekkefølge.

Sammenheng mellom Mangan Eksponering og Parkinsons sykdom

Sammenheng mellom Mangan Eksponering og Parkinsons sykdom


Mangan er til stede i vår hverdag som et naturlig stoff, men det er dokumentert at langvarig overeksponering av mangan kan knyttes til utviklingen av Parkinsons sykdom.

Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom er forårsaket av forverringen av nerveceller i hjernen som kontrollerer muskelbevegelser. Noen som lider av Parkinsons sykdom har muskuløse utbrudd at han ikke kan kontrollere.

Symptomer

Parkinsons kan forårsake skjelvinger, stivhet av stammen og lemmer, treghet i bevegelse og svekket balanse. I en tidlig fase, kan sykdommen gå ubemerket hen, siden symptomene er milde.

Mangan Eksponering

Eksponering for mangan, en gråaktig metall som ligner jern brukt for å styrke stål, har vist seg å forårsake Parkinsons hos noen pasienter. Sveisere ofte mangan, og er således mer utsatt for å utvikle Parkinsons denne måten.

Forebygging

Sveising bør alltid gjøres i et godt ventilert område, helst en med en avtrekksvifte system som bærer de sene bort. En gassmaske skal brukes.

Diagnose og behandling

Diagnosen kan være vanskelig, men hvis du tror du kan være å utvikle Parkinsons, kan en lege anbefaler genetisk testing, nevro-imaging, lukte testing eller autonom testing. Noen medisiner har vist seg å hjelpe mange mennesker med Parkinsons. I mer alvorlige tilfeller kan kirurgi være mer nyttig.

Forslag Definisjon og klassifisering av Cerebral Parese

Forslag Definisjon og klassifisering av Cerebral Parese


The National Institute of nevrologiske lidelser og slaglengde, eller ninds, definerer cerebral parese som "ett av en rekke nevrologiske lidelser som vises i barndom eller tidlig barndom og permanent påvirker kroppen bevegelse og muskel koordinering, men ikke forverres over tid." Cerebral parese resultater fra unormal utvikling av hjernen. De fleste mennesker med Cerebral Parese har tilstanden fra fødselen, men i enkelte tilfeller er det et resultat av en traumatisk i løpet av barndom.

Diagnose

Mens flertallet av mennesker har cerebral parese fra fødselen, kan en diagnose ikke bestemmes umiddelbart. Tidlige tegn på cerebral parese omfatter ufrivillige bevegelser, stramme muskler og en forsinkelse i grovmotoriske ferdigheter, slik som krypende og gående. Leger kan bruke tester, for eksempel en magnetisk resonanstomografi eller datastyrte tomografi scan, for å bekrefte diagnosen cerebral parese. Spesifikke diagnoser kan klassifiseres etter spekter av bevegelse og antall lemmer berørt.

Lem Klassifikasjoner

Klassifiseringer av cerebral parese bestemmes av antall lemmer berørt er quadriplegia, diplegi hemiplegi, triplegia og monoplegia. Quadriplegia og diplegia både innebære svekkelse av alle fire lemmer. Men diplegia påvirker bena mer enn gjør quadriplegia. Hemiplegia refererer til cerebral parese som påvirker kun en side av kroppen. Triplegia svekker tre lemmer, vanligvis både armer og det ene beinet, i henhold til Ontario Foundation for Cerebral Parese. Monoplegia påvirker bare ett lem, typisk en arm.

Klassifisering etter bevegelse

Nedsatt bevegelse forårsaket av cerebral parese faller inn i en av tre grupper: spastiske, koreatiske og ataxic.

Spastisk Cerebral Parese

Den fremtredende symptom på spastisk cerebral parese er stramme muskler. Når det brukes for mye, kan musklene blir svake, forårsaker klønete bevegelse. Behandling for spastisk cerebral parese fokuserer på løsne muskler og kan omfatte fysioterapi, muskel-avslappende medisiner, og bukseseler for å strekke musklene. Spastiske cerebral parese resultater fra skade hjernens cerebral cortex.

Athetoid Cerebral Parese

Symptomer på athetoid cerebral parese omfatter ufrivillige bevegelser og talevansker. Vekslende muskelspenninger forårsaker ufrivillige bevegelser knyttet til athetoid cerebral parese. En overskytende beløp av ansiktsbevegelser fører til at talevansker. Fysioterapi og tale terapi kan hjelpe lindre symptomene. Ifølge Cerebral Parese Source, koreatiske cerebral parese står for 25 prosent av alle tilfeller. Skade på basalgangliene, som ligger i midthjernen, fører athetoid cerebral parese.

Ataxic Cerebral Parese

Ataxic cerebral parese, forårsaket av skade på hjernens lillehjernen, utgjør bare 5 prosent til 10 prosent av alle cerebral parese tilfeller, ifølge Cerebral Parese Source. Skade på lillehjernen, som styrer balanse og koordinasjon, fører samordningsproblemer og dårlig balanse. Et annet problematisk symptom på ataxic cerbral parese er rystelser. For eksempel kan rystelser gjøre oppgaven med å plukke opp et stykke av mat kompleks. Ataxic cerebral parese behandling kan omfatte medisiner som primidon og benzodiazepin å redusere symptomer.

Betraktninger

Å lage detaljerte diagnoser av cerebral parese, leger kombinerer bevegelses klassifikasjoner med lem klassifiseringer. For eksempel vil en lege klassifisere et tilfelle av cerebral parese forårsaker ufrivillige bevegelser likt i alle fire lemmer som ataxic quadriplegia.

Phantom Beslag

Phantom Beslag


Phantom beslag, en undertype av partielle anfall lidelse, forårsake forvrengning i sansene for syn, hørsel, smak, lukt og berøring. Noen mennesker er født med phantom anfall lidelse, mens andre utvikler det på senere stadier i livet. Noen ganger referert til som sensoriske beslag, fantom anfall vanligvis bare vare noen sekunder og mangler ofte kramper og andre synlige symptomer, noe som gjør dem vanskelig å oppdage.

Typer

Phantom beslag er forskjellig fra person til person, og det er mange typer. Under visuelle anfall, kan pasientene se lysglimt, oppleve levende hallusinasjoner, eller mister synet for en kort periode. Svimlende anfall forårsake svimmelhet og ustøhet. Olfactory anfall føre til at pasienter lukte fantomlukter som røyk eller en metallisk lukt. En pasient som har en auditiv anfall hører lyder, og med musikk, ikke gjenkjennes av andre. Somatosensoriske anfall, preget av en prikkende eller varm følelse i hele kroppen, er de hyppigst rapporterte fantom anfall.

Diagnose

Det er ingen enkelt test i diagnostisering fantom anfall. En fullstendig undersøkelse av en nevrolog er nødvendig mistenkte anfallslidelser. Phantom beslag er vanskelig å diagnostisere og er lett forveksles med andre medisinske tilstander, spesielt psykiske lidelser. Utelukker andre lidelser er det første skrittet for diagnosen. MRI og EEG kan vise hjernens aktivitet indikasjon på fantom anfall, men "normale" resultater ikke nødvendigvis utelukke anfallslidelser. Pasientens beskrivelse av symptomene er ofte den mest verdifulle eiendelen i diagnostisering fantom anfallslidelser.

Årsaker

Phantom beslag er symptomer på feil hjernens aktivitet. Små barn og eldre pasienter blir unntakene, årsakene til anfall er vanligvis ikke identifiserbare. Leger søke underliggende årsaker til anfall hos bestemme den beste løpet av behandlingen. Genetiske avvik, kan hjernen lidelser og skader være faktorer i noen tilfeller av fantom anfall.

Behandling

Medisinering er vanligvis vellykket i behandling av fantomanfallslidelser. Behandling av enhver underliggende forstyrrelse er vanligvis lykkes i å kontrollere anfall. Alternative behandlinger inkluderer nervestimulering terapi, en lav-karbohydrat, høy-fett diett, og i sjeldne tilfeller kirurgi. Isolerte anfall kan ikke kreve noen behandling.

Advarsel

Mange mennesker med phantom beslag lidelse er uvitende om at de har denne tilstanden. Det er ikke uvanlig for en fantom anfall å være en aura - advarsel - for en mer betydelig beslag. Selv om det medisinske miljøet generelt ser fantom anfall som godartet, kontakt lege hvis du tror du har hatt noen form for anfall.

Uttrekkbar Beslag hos barn

Uttrekkbar Beslag hos barn


Et anfall er unormal elektrisk aktivitet i hjernen. Barn kan få anfall av mange grunner. Noen anfall er kortvarige eller utføres kun én gang. Dette kan være et resultat av en akutt sykdom eller traumer til hjernen. Noen forhold, som for eksempel epilepsi, manifest i repeterende eller langvarig seizures.The behandling for anfall avhenger av den underliggende årsaken, eller etiologi. Anfall som ikke er lett kontrollert med krampestillende medisiner er kalt "uttrekkbare" anfall.

Definisjon

Beslag, også kjent som kramper, oppstår når elektrisk aktivitet i hjernen går galt. Normalt styrer nervesystemet kroppens funksjoner som muskelbevegelser og tankeprosesser med elektriske impulser som reiser opp og ned nervefibre. Noen ganger er disse signaler feilfunksjon, forårsaker ufrivillige bevegelser eller en endring i nivået av bevissthet. Et anfall kan vare bare noen få sekunder, eller den kan bli forlenget. Hvis et anfall ikke stopper i løpet av få minutter, kan det utvikle seg til status epilepticus, en livstruende tilstand.

Symptomer

Det finnes mange typer anfall, avhengig av hvilke deler av hjernen er involvert i unormal elektrisk aktivitet. Partielle anfall omfatter bare én del av hjernen. Disse kramper kan være svært kort --- noen sekunder --- og barnet kan ikke miste bevisstheten. Generaliserte anfall involverer begge sider av hjernen og således manifest symptomer hos mange forskjellige kroppsdeler. Kramper kan være stirrer staver, krampetrekninger i armer og ben, smatting med leppene, øynene darting gjentatte ganger til den ene siden, og mer, avhengig av hvilke deler av hjernen som er involvert.

Årsaker

Det er mange årsaker til anfall, men hos barn, anfall oppstår ofte med feber ("feberkramper"). Andre årsaker kan være infeksjoner, hodeskade, hjerne misdannelse, hjernesvulster, medisiner og metabolske ubalanser i kroppen. Fordi det første året av livet er en tid med rask vekst hjernen, babyer har en høyere risiko for kramper enn eldre barn. Til tider kan årsaken til et anfall ikke være tydelig, selv med en grundig medisinsk arbeid-up ("idiopatisk anfall"). Barn som har to eller flere anfall uten feber i et år kan bli diagnostisert med "epilepsi."

Diagnose

Pediatriske nevrologer er leger spesialtrent til å diagnostisere anfall hos barn. En viktig del av denne diagnosen er observasjon av symptomer. Tester kan også bidra til å finne årsaken. En EEG (elektroencefalogram) registrerer hjernebølgemønstre for å finne ut om det er noen unormal elektrisk aktivitet i hjernen. En spinalpunksjon, eller Spinal Tap, bidrar til å bestemme om det er en infeksjon i sentralnervesystemet. MR eller CT skanner både produsere bilder av hjernen for å finne ut om det er noen misdannelser, svulster eller blødning i hjernen.

Behandling

Ikke alle beslag krever behandling. Feberkramper som oppstår under en sykdom er vanligvis ikke behandles. Behandlinger avhenge av årsaken og hyppighet av anfall. Antiepileptika er medisiner som styrer anfall. Det er mange medikamenter i denne klasse som har forskjellige handlinger i hjernen. Medisinen er vanligvis valgt basert på den typen anfall (fokal eller generalisert). Andre behandlinger kan omfatte kirurgi eller en ketogen diett.

Uttrekkbar beslag

Uttrekkbar anfall er en lekmann sikt lengre, gruppert eller hyppige anfall som er vanskelig å stoppe. Det er ikke en medisinsk diagnose. Det er muligens et teleskopord, eller blandet ord, som kombinerer de medisinske vilkårene "ildfast" (som betyr dårlig kontrollert anfall) og "vanskelige" (som betyr ukontrollerbare anfall). Den medisinske betegnelsen "vanskelige anfall" er definert av Mayo klinikken som "manglende besvarelse minst to aktuelle antiseizure medisiner." Enten vanskelige, ildfast eller trekkes tilbake, slike anfall, ifølge Mayo Clinic, "har en invalidiserende effekt på livskvalitet."

Prognose

Mens det er ingen direkte kur for anfall, mange barn med anfall har et godt utfall og vokse sine anfall som deres hjerner utvikle og modne. Ofte er resultatet avhengig av årsaken til anfallene. Noen barn er i stand til å bli opprettholdt anfallsfrie med antiepileptika og til slutt avvent medisiner. Noen krever mer frodig behandling og tettere oppfølging, flere forsøk og høyere doser av flere medisiner, men selv disse barna kan være i stand til å leve et normalt liv som deres hjerner vokse og utvikle seg.

Medisinsk Definisjon av Delirium & Dementia

Medisinsk Definisjon av Delirium & Dementia


Delirium og demens er de vanligste årsakene til mangel på mental funksjon i henhold til Merck Manual. Personer med ett eller begge av disse lidelser er ikke i stand til å øke, opprettholde, og bruke kunnskap på vanlig måte. Delirium og demens kan forekomme sammen, men deres medisinske definisjoner ganske annerledes er.

Delirium

Delirium starter ganske plutselig, fører til endringer i mental funksjon, og ofte er reversibel i henhold til den medisinske definisjonen. Delirium rammer hovedsakelig oppmerksomhet. Personer med delirium blir ofte desorientert, ute av stand til å tenke klart, og kan være hyper ett minutt og i en søvnlignende tilstand neste. Det er mange årsaker til delirium. Det kan oppstå i alle aldre. Det er mer vanlig hos eldre mennesker på grunn av endringer i hjernen som oppstår med alderen. Delirium påvirker 15 prosent til 50 prosent av innlagte folk som er 70 eller eldre, ifølge Merck Manual. Det er vanlig blant sykehjemsbeboere.

Demens

En person med demens blir verre over tid. Sykdommen utvikler seg langsomt, og er oftest irreversibel. Demens rammer vanligvis en persons korttidsminnet først. De andre problemene som en person med demens kan ha inkluderer problemer med språket, planlegging fremover og dom, enkle matematiske beregninger, og bevegelse i henhold til den medisinske definisjonen. Alder er en felles risikofaktor for demens. Som sykdommen utvikler seg, forringe mentale funksjoner avhengig av hvilken del av hjernen påvirkes.

Diagnose

For å stille diagnosen demens, må delirium utelukkes som årsak til den mentale forvirring. Mennesker som har demens har en økt risiko for også å ha delirium. Delirium er en plutselig innsettende hukommelsessvikt og persepsjon og kan behandles. Diagnostisering delirium er basert på å observere en person mistenkt for å ha det. Det er ingen spesifikke diagnostiske tester for delirium. Diagnosen er savnet i mer enn 50 prosent av tilfellene, ifølge Dr. John Burton av Johns Hopkins. Den vanligste årsaken til demens er delirium. Det kan bli forverret dersom personen med demens har også en infeksjon, er i et ukjent miljø, er å ta visse medisiner eller hadde det vondt.

Forebygging av Delrium

Mest viktig for å unngå delirium er å finne roten årsaken til det. Årsaken kan være en alvorlig sykdom i lever, lunger, hjerte, hjerne, eller nyrer til noe enkelt som et fremmed miljø. En grundig fysisk undersøkelse av en kvalifisert medisinsk faglig er første skritt i å forebygge delirium. Behandle årsaken så snart som mulig. Inntil du har bestemt årsaken, unngå personen som bruker psykoaktive stoffer, har et rolig miljø, involvere personen i aktiviteter i løpet av dagen, holde miljøet mørkt og stille om natten, sørge for at personen bruker briller og andre visuelle og hørsel hjelpemidler enheter etter behov, og ikke bruke begrensninger.

Forebygging av demens

Ifølge to studier i 12 august 2009, nummer av American Medical Association, kan sunne langsiktige livsstilsvaner redusere risikoen for mental nedgang i alderdommen. Studiene tyder på at intellektuelle lidelser ikke er helt styrt av genetikk. Din livsstil og andre faktorer spiller en rolle i risikoen for å utvikle demens.

Det finnes ingen vaksine som vil forebygge demens, og det er ingen garanti for at sunne livsstilsvaner vil hindre demens hos alle som praktiserer dem. Sunne livsstilsvalg i forhold til ernæring, kosthold, mosjon og mental og sosial aktivitet kan redusere risikoen for å få demens og andre kognitive lidelser.

PSP & Parkinsons

PSP & Parkinsons


Progressive supranukleær parese (PSP) og Parkinsons sykdom er hjernen lidelser som deler mange felles symptomer, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag (ninds). Selv om de to lidelser dele noen vanlige symptomer, de er hver distinkte nevrologiske tilstander med ulike prognoser og behandlingstilbud.

Identifikasjon

Diagnosen PSP og Parkinsons sykdom er ett område der de to hjernesykdommer variere sterkt. Identifisere Parkinsons innebærer en rekke nevrologiske tester som tester reflekser, bevegelser og reaksjoner, ifølge Worldwide Education and Awareness for Movement Disorders. I kontrast, sier Mayo Clinic, PSP kan ikke bli diagnostisert direkte, bare ved å utelukke andre medisinske tilstander.

Effekter

PSP påvirker region av hjernen kjent som hjernestammen, og forårsaker forringelse av cellene i det området. Mens Parkinsons sykdom rammer også hjernestammen, det er også ansvarlig for å redusere produksjon av dopamin ved å ødelegge neuroner i hjernen som produserer denne nevrotransmitter.

Funksjoner

Klossethet, stivhet og problemer med å flytte er symptomer karakteristisk for både PSP og Parkinsons sykdom, fastslår ninds. De som lider av PSP har imidlertid en tendens til å vippe og falle bakover mens folk med Parkinsons ofte bøye seg fremover. Svelge, tale, og spesielt øyebevegelser påvirkes mer alvorlig med PSP enn med Parkinsons, selv om begge lidelser forårsake problemer med disse.

Time Frame

Både PSP og Parkinsons sykdom vanligvis dukker opp hos personer over 60 år. De to hjernesykdommer er progressiv, med symptomer stadig mer alvorlig over tid. Ifølge ninds, er det ingen kur for enten sykdom, selv om Parkinsons symptomer kan administreres med behandling.

Potensiell

Selv om medisiner er en verdifull behandling for Parkinsons, er det ingen effektiv behandling for PSP, fastslår ninds. Imidlertid er ninds gjennomfører for tiden eksperimentell forskning for å finne årsaken til PSP, noe som kan gi effektive behandlingstilbud.

Psykologer og Parkinsons sykdom

Psykologer og Parkinsons sykdom


Ifølge Kristine Hanna, Ph.D., etablere et forhold med en psykolog, etter å ha fått diagnosen Parkinsons sykdom, kan ha en dyp effekt på pasientens behandling og livskvalitet. Hanna abonnerer på "mind over kroppen" skole psykoterapi: behandle hodet sammen med kroppen. En degenerativ nevrologisk lidelse, kan Parkinsons være effektivt håndtert uten den tilknyttede traumer av depresjon og angst.

Historie

Forskning på emosjonelle vansker oppleves av Parkinson-pasienter er en relativt ny nisje i psykologi, men antall klinikere jobber med terapi for å behandle denne degenerative hjernesykdom er økende. Av særlig interesse for disse spesialister er signaturen mangel på dopamin i hjernen hos Parkinson-pasienter som dopamin påvirker både humør og bevegelse, og produserer en "dobbel utfordringen" for svekkelse. Gitt betydningen av denne foreningen, har en spesialitet praksis dukket opp: psykologer fokusere sin terapi på Parkinson-pasienter.

Depresjon

The National Institute of Mental Health definerer depresjon som «en alvorlig medisinsk tilstand som påvirker tanker, følelser og evnen til å fungere i hverdagen." Nesten 19 millioner mennesker 18 år og eldre lider av noen form for depresjon, oftest forårsaket av lave nivåer av dopamin i hjernen. Legg Parkinsons sykdom til ligningen, og det er lett å se hvordan en allerede dopamin-utarmet pasient, med frykt, angst og panikk opplevd på diagnose, kan best behandles av en psykolog.

Diagnose

Ved utbruddet av Parkinsons sykdom, pasientene får en uhyggelig prognose: kronisk, progressiv hjernen forverring på grunn av celle tap som utløser symptomer, alt fra skjelvinger til stivhet, samt balanse og koordinasjonsproblemer. Farmasøytiske midler fortsette å gjøre sin vei nedover Federal Drug Administration rørledningen, men for "tidlig debut" pasienter, depresjon er en bekymring. Altfor ofte tar pasientens psykiske velvære baksetet til behandling av fysiske traumer; dermed psykologer er i økende grad store aktørene i Parkinsons rehabiliteringsprosessen.

Progress

Leger kaller for psykologisk intervensjon mer og mer som de anerkjenner fordelene med mind / body behandling. Blant de største forbedringene leger ser i sine Parkinson-pasienter, en gang en psykolog har intervenert, er forbedret motivasjon, bedre behandling compliance, forbedret kognisjon og en bedre livskvalitet. Forskning viser at fysiske symptomer er betydelig hjulpet av psykoterapi som sett i studier som sammenligner pasienter som får psykologisk hjelp til de som ikke gjør det.

Future

Behandle hele Parkinsons pasient blir normen som leger vitne metamorfose oppleves av pasienter som ser både en psykolog og en Parkinsons spesialist. Lagt fordelene med dette symbiotiske forholdet kommer om når pasienten åpner seg for nye ideer og behandlinger, for eksempel mosjon og kosttilskudd endringer. Tillit vokser som et resultat av doble terapier. Reversere syklus av Parkinsons-utløst depresjon har blitt et hovedmål med praktiker-team, som arbeider sammen for å hjelpe pasientene lever sine liv til det fulle.

DOT & epilepsi

DOT & epilepsi


Epilepsy er en kronisk, men funksjonelt, lidelse som kan kontrolleres ved hjelp av medisiner i de fleste tilfeller. Det er preget av uprovoserte anfall som kan resultere i et tap av bevissthet. Standpunkt at den føderale Department of Transportation (DOT) har tatt på utstedelse av kommersielle motorkjøretøy (CMV) lisensierer til sjåfører med en historie med anfall som ønsker å drive kommersielle kjøretøy på Interstate har primært fokusert på hvorvidt anfall aktivitet er den resultat av epilepsi eller en engangs foreteelse.

DOT Forskrift

Forskriften DOT har på plass i dag tillater ikke noen med en historie med anfall for å få en CMV lisens. Denne politikken ble gjennomført i 1971 og revidert i 1978 Det har ikke vært noen oppdateringer til denne politikken siden den gang. DOT forskriftene sier heller ingen person med en bekreftet lege diagnosen epilepsi eller anfall lidelse vil bli lisensiert til å drive kommersielle kjøretøyer. En person med beslag som er kontrollert av anti-anfall medisiner er heller ikke tillatt å få en CMV lisens. DOT gjør gjør noen tilfeller der det vil utsette en avgjørelse i påvente av mer informasjon fra den personen som er å begjære CMV lisens så vel som fra medisinsk personell.

DOT og Uprovoserte Beslag

Til enhver tid en person kan ha ett, uprovosert anfall. Disse episodene er relatert til et kjent formildende faktor slik som en legemiddelreaksjon, forhøyet temperatur, dehydrering, alvorlig smittsom sykdom eller kritisk metabolsk episode. I dette tilfellet, er en kjennelse på utstedelse av en CMV lisens utsatt inntil personen har kommet tilbake for fullt. Det kan ikke være noen dvelende komplikasjoner inkludert den fortsatte bruken av anti-anfall medisiner. DOT gjør deretter hver avgjørelse på individuell basis.

Beslag ikke relatert til epilepsi

I andre tilfeller, kan en person har en anfall eller tap av bevissthet som ikke er knyttet til epilepsi eller hvilken som helst annen tidligere kjent tilstand. Når en seks måneders foreslo anfallsfrie venteperioden er avsluttet, er et komplett batteri av nevrologisk testing oppfordret av DOT. Etter konsultasjoner med behandlende lege og en rettsmedisiner, er en avgjørelse gjort av DOT basert på fravær av anti-epileptiske medisiner og sannsynligheten for å få tilbakefall av anfall eller tap av bevissthet.

Å være anfallsfrie på lang sikt

En person som har en historie med anfall eller epilepsi, men har vært av anti-beslag medisiner og fri for anfall i minst 10 år, kan være i stand til å få en CMV lisens.

I tillegg er en person med et enkelt anfall hendelse som var uprovosert og som har vært av anti-beslag medisiner og anfallsfrie i minst fem år kan være kvalifisert for en CMV lisens.

I begge tilfeller må interesserte personer protest DOT, som vil vurdere hver sak individuelt.

The Epilepsy Foundation, DOT og epilepsi

The Epilepsy Foundation er bekymret for de føderale DOT forskrifter om utstedelse av CMV lisenser til disse mennesker med epilepsi blir adoptert av stater. De føderale DOT Forskriften gjelder for kommersielle kjøretøy trafikk som krysser statsgrenser, og også til de kommersielle kjøretøyer som driver innen én stat, men med last som er fra en annen stat.

Utfordringer for den føderale DOT regelverket har ikke vært vellykket. Imidlertid har enkelte beslag lider hatt suksess utfordrende statlige forskrifter som unødvendig basert på den føderale DOT forskrifter. The Epilepsy Foundation erkjenner at hvert tilfelle av epilepsi er annerledes og ikke argumentere et teppe politikk med hensyn til DOT forskrifter, men heller argumenterer for at hvert tilfelle avgjøres fra sak til sak.

Parkinsons Asssesment verktøy som brukes for koordinering

Parkinsons Asssesment verktøy som brukes for koordinering


Parkinsons sykdom er en degenerativ nevrologisk lidelse som er mest utbredt hos voksne over 50. Det er forårsaket av skade på nervecellene. Parkinsons sykdom ble identifisert i England i 1817 av Dr. James Parkinson. Den er karakterisert ved rystelser, særlig en pille-rullende bevegelse mellom tommel og pekefinger. Andre definerende karakteristika er stivheten av legemet og langsom muskelbevegelser. Postural ustabilitet er et annet problem, som kan føre til dårlig balanse og faller.

Historie og eksamen

Fordi det er ingen definitive test for Parkinsons sykdom, historie og fysisk undersøkelse er svært viktig. Hvis det er minst to av de tre karakteristiske symptomer til stede --- tremor, muskelstivhet og postural ustabilitet --- diagnosen er vanligvis Parkinsons sykdom. Imidlertid vil legen utføre en fysisk undersøkelse og ta en nøye helhetsvurdering fra pasienten eller en slektning.

Spesialiserte tester

Nevrologen kan bestille en magnetisk resonans imaging scan for å eliminere andre årsaker til symptomene. Nevrologen vil da foreta en vurdering ved hjelp av Unified Parkinsons sykdom Rating Scale (UPDRS). Dette er en 41-element undersøkelse som vurderer mange faktorer, blant annet dagliglivets aktiviteter og motorisk funksjon. Det spør faget å rangere ulike aspekter av sitt liv, blant annet humør, motivasjon, tale, spyttsekresjon, svelging og håndskrift. I dag er UPDRS regnet som gullstandarden kartleggingsverktøy for Parkinsons sykdom.

Andre tester

En annen vurdering verktøyet er Parkinsons sykdom Rating Questionnaire. Nevrologen vil intervjue pasienten om en rekke fysiske forhold, herunder andre mulige årsaker til koordineringsproblemer som Lyme sykdom, alkoholmisbruk og angst.

Behandling

Det finnes ingen kur for Parkinsons sykdom, men medisiner er effektive for noen pasienter. Dyp hjernestimulasjon også kan anvendes, og dette gir en forbedring av en eller annen.

Typene RSD

Typene RSD


Sympatetisk dystrofi, RSD, har blitt erstattet med begrepet Complex Regional Pain Syndrome, CRPS. Ifølge Reflex Sympatisk dystrofi syndrom Association, RSDSA, har denne kroniske nevrologiske syndrom symptomer som alvorlig brennende smerte, patologiske forandringer i bein og hud, overdreven svetting, vev hevelse og ekstrem følsomhet for berøring. CRPS er en feil på en del av nervesystemet. Når nervene feiltenning, er hjernen sendes konstant smertesignalene og de resulterende smerte varierer fra milde til alvorlige.

Type I og Type II

CRPS er beskrevet som en skade på en nerve eller mykt vev som ikke følger den normale bane for helbredelse. De to typer av CRPS er type I og type II. Hver type blir differensiert av hvorvidt det er identifiserbar eller om den har en årsak. Dersom nerveskade er et resultat av en uidentifiserbare årsak, enn det anses Type I. Imidlertid er kausalgi eller Type II karakteriseres som å ha en distinkt "stor" nerveskade forekomst. Så, hvis nerveskade skjedde etter en operasjon, enn kirurgi regnes som årsaken.

Diagnose

Begge typer CRPS er bemerket av den pågående og ofte nådeløse nervesmerter som skyldes den endeløse smerte signaler mottatt av hjernen. Dessverre, kan en enkel fall eller invasiv kirurgi føre samme alvorlighetsgrad av nerve smerte. Rocky Mountain CRPS / RSD stater, "CRPS / RSD er en av de mest smertefulle lidelser kjent for medisinsk vitenskap." Endringer som ødem, kan temperaturen i huden og hudens synlige abnormaliteter være basis for diagnose av dette syndrom. Imidlertid er diagnosen gjort av utelukker andre forhold som forårsaker lignende smerter og dysfunksjon; vurdere og dokumentere medisinsk historie; og fysisk å undersøke en pasient.

Behandling

Ifølge RSDSA, er CRPS dårlig misforstått av pasienter, familier og for helsevesenet. Pasienter rapporterer å se et gjennomsnitt på fem leger før en nøyaktig diagnose er gjort. CRPS behandlinger inkluderer medisiner, fysioterapi, psykisk støtte, sympatisk nerve blokker og / eller ryggmargen stimulering.

Fakta

Mellom 200.000 og 1,2 millioner amerikanere er rammet av alvorlig og nådeløse smerte. Av denne statistikken, kvinner er to til tre ganger mer sannsynlig å bli diagnostisert med CRPS. Selv om gjennomsnittsalderen er 42, melder RSDSA det er å se symptomene på unge jenter og barn så unge som tre år. Det bør også bemerkes at CRPS er ikke et psykologisk syndrom; Imidlertid kan pasienter utvikle psykiske problemer fordi de ikke er antatt av familie eller leger. Tidlig og korrekt diagnose samt riktig behandling er nøkkelen for gjenoppretting.

Longus Colli & Svimmelhet

Longus Colli & Svimmelhet


Selv om svimmelhet er en av de vanligste årsakene til et besøk til legen, er det en vanskelig symptom å definere, noe som kan gjøre diagnosen vanskelig også. Det er mange tilstander som kan forårsake forskjellige typer av svimmelhet, men cervical ("relatert til halsen") ryggraden dysfunksjon forbundet med de dype nakkebøyesener er en av de mindre kjente seg.

De dype nakke flexors omfatter longus colli og longus capitus muskler. Ifølge Joel Johnston, DC og Mark A. King DC, disse musklene "spille en sentral rolle i cervicalcolumna forhold" og "blir ofte oversett som en kilde til bevegelsesapparatet dysfunksjon." Dysfunksjon i bevegelsesapparatet kan være en årsak til svimmelhet klager kjent som svimmelhet og ulikevekt.

Symptomer

Lider av vertigo oppleve følelsen av spinning eller verden spinner rundt dem. Vertigo kan oppstå i akutte anfall eller som en konstant lavt nivå følelse. Ulikevekt lider føler off-balanse, som om de blir trukket til side og kan velte.

Diagnose

Vertigo av livmorhals opprinnelse må skilles fra andre tilstander som forårsaker svimmelhet, som Ménières sykdom. En test for cervicogenic vertigo er den roterende krakk test, hvor pasienten dreies fra side til side på en roterende krakk mens legen holder hodet i stilling.

En lege kan teste for cervicogenic ulikevekt ved hjelp Hautant test. I denne testen holder sittende pasient armene rett ut med håndflatene vendt ned og øynene lukket. Legen klokker for drifting av armene til den ene siden.

Behandling

Cervicogenic vertigo og ulikevekt kan bli behandlet av en kiropraktor.

I en 1991 studie av Fitz-Ritson fikk pasienter med post-traumatisk (skade påførte) cervicogenic vertigo manipulerende, myofascielle (fibrøs vev som skiller ulike lag av vev) og rehabiliterende kiropraktisk behandling med en 90 prosent suksessrate.

Movement Correction

En viktig del av behandlingen er deteksjon og korrigering av feil bevegelsesmønstre som involverer cervicalcolumna. Den nakkesøylen begynner ved bunnen av halsen, og er bygget opp av syv virvler med åtte par cervikale nerver.

Ubalanse i aktivitet mellom de dype nakke flexors og øvre nakke extensors er årsaken til disse feilaktige bevegelsesmønstre, som inkluderer livmorhals fleksjon, sitte-til-stativ, puste og svelge.

Stretching eller hemme den stramme eller hyperaktive øvre nakke extensors og tilrettelegging av de dype nakke flexors med hands-on teknikker eller subkortikale øvelser er måter kiropraktorer bruker for å rette opp disse ubalansene.

Løsning

Hvis du lider av svimmelhet som passer kategoriene av ulikevekt eller vertigo, snakk med legen din om muligheten for livmorhals opprinnelse og kiropraktisk behandling.

Hvordan diagnostisere Slipping Rib syndrom

Hvordan diagnostisere Slipping Rib syndrom


Slipping Rib syndrom er en smertefull tilstand, etterligne et hjerteinfarkt. Lær om trinnene i å diagnostisere denne tilstanden og advarsler for å se etter som kan skille mellom et hjerteinfarkt og slipping rib syndrom.

Hvordan diagnostisere Slipping Rib syndrom

•  Oppsøk en kvalifisert lege, kiropraktor eller orthopedist.

Fortell dem dine symptomer, å være så presis som du kan være å få en nøyaktig diagnose.

Be om en ultralyd av ribbeina eller har legen palpitate regionen, hovedsakelig costal regionen og øvre del av magen, se etter noe unormalt eller glidning. Dersom området er ømme eller muskelspasmer kan oppdages, vil slipping rib syndrom mest sannsynlig være diagnosen.

Når diagnosen, spør om øvelser for å bidra til å styrke den kystområdet, der ribbeina er plassert.

Ta anti-inflammatoriske medisiner for å bidra til å redusere hevelse og betennelse i interkostalrom regionen og begrense anstrengende aktivitet som involverer de berørte ribbeina.

Hint

  • Få utdannet. Spør legen alt om slipping rib syndrom og ting du må se opp for eller begrense.
  • Når det er forklart, styrke kyst regionen med enkle øvelser foreslått av legen din.
  • Slipping rib syndrom vanligvis påvirker 8., 9. og 10. ribben.
  • Costochondritits, en lignende tilstand, vanligvis påvirker musklene lining 11. og 12. ribbein - hvis over-aktivert under trening, kan ømhet og muskelspasmer føre.
  • Hvis slipping rib syndrom er alvorlig, kan nerve blokker eller kirurgi være nødvendig.

Piriformis syndrom Rehabilitering

Piriformis syndrom Rehabilitering


Piriformis stretch syndrom er en tilstand forårsaket av kompresjon av en nerve som går langs piriformis muskelen, en muskel som går langs baken og låret. Selv om denne tilstanden fører til smerte og ubehag, kan rehabiliterings teknikker bidra til å redusere dette ubehaget og helbrede pasienten.

Funksjoner

Piriformis stretch syndrom, eller piriformis syndrom for kort, er en nevromuskulær sykdom. Den piriformis muskelen er setedelen av benet, langs baksiden av låret og sete. Dersom piriformis muskel irriterer, komprimerer eller stammer nerve som går langs piriformis muskelen, kalt isjiasnerven, pasienten opplever vanligvis ubehag, smerte, nummenhet og en sterk kriblende følelse. Selv om det ikke er noen definitiv måte for å diagnostisere en pasient som lider av piriformis syndrom, leger mener syndromet kan være forårsaket av anatomiske variasjoner i muskel-nerve, eller ved å overdrive eller stamme av muskelen.

Diagnose

Selv om det ikke er noen definitiv måte å diagnostisere piriformis syndrom, kan symptomer inkluderer isjias (en utstrålende smerte opprinnelse i baksiden av låret og leggen) og ømhet av sciatic hakk ved berøring, som vanligvis er vurdert av en lege. En medisinsk avbildningsteknikk som kalles magnetisk resonans nevrografi brukes også til å vise irritasjon hvor nerven passerer under piriformis muskel. Denne teknikken kan også bestemme om pasienten lider av en split piriformis muskel eller en delt isjiasnerven; denne diagnosen er avgjørende for pasientens behandling og hjemmetjenester. Endelig kan bildestyrt injeksjoner utført i en åpen MR skanner også bistå i å diagnostisere tilstanden, siden de gjør det mulig piriformis muskelen til å slappe av og teste muskel reaksjon.

Massasje Rehabilitering

Mange leger mener massasje terapi er den beste form for rehabilitering for pasienter som lider av piriformis syndrom. En teknikk som kalles nevromuskulær terapi eller triggerpunkt terapi, hjelpemidler i å eliminere myofascielle triggerpunkter i piriformis muskelen. Den massasje terapeut kan også ansette dype vev massasje teknikker eller myofascial utgivelsen teknikker, som begge bistår i å skille piriformis muskel fra omkringliggende vev. Muskel energi teknikker også bidra til å forsiktig forlenge piriformis muskelen.

Isotoniske rehabilitering øvelser

En pasient som lider av en skadet piriformis muskelen kan oppleve lettelse hvis muskelen er raskt styrket og strukket. Dette er ofte utført gjennom isotoniske motstand øvelser, vanligvis utført av en kiropraktor eller fysioterapeut. Isotone motstand øvelser fokusere på å stabilisere musklene rundt hofte og lår. Isotone øvelser som styrker og strekke disse musklene inkluderer forover eller bakover lunges, delvis knebøy, step-ups, og trapp-klatring. Pasienter bør forsøke disse øvelsene ved hjelp av sin egen kroppsvekt i starten, men som muskelen vokser seg sterkere, kan motstanden økes ved å bruke håndvekter eller en vektet bar. En leg-trykk maskin kan også brukes, men disse maskinene ikke anses å være like effektivt som free-vekt øvelser.

Propriosepsjon og koordinering Rehabilitering

Pasienter som lider av en skadet eller anstrengt piriformis muskel bør også forsøke å gjenvinne kontrollen over piriformis muskel og omkringliggende muskler. For å gjøre dette, fysioterapeuter anbefaler ofte at pasientene bruker 10 til 15 minutter om dagen trener på ett ben med øynene lukket for å opprettholde balansen. Disse øvelsene kan gjøres mens du står på en liten trampoline eller med en vuggende bord. Disse fysioterapi øvelser sikre at pasienten gjenvinner leddstabilitet og styring av muskel.

Årsaker til Triggerpunkter

Årsaker til Triggerpunkter


Triggerpunkter er små, ertelignende, kontrakt knop i musklene som forårsaker smerter i muskel vedlegg. Begrepet "triggerpunkter" ble opprettet i 1940 av Janet G.Travell, MD, som utviklet nye anestesi teknikker for å behandle muskelspasmer. Senere Travell og hennes kollega David G. Simons, MD fortsatte sin forskning og publiserte "myofascial smerte og dysfunksjon:. Triggerpunkt Manual"

Symptomer

Triggerpunkter årsaken referert smerte. For eksempel kan smerter i korsryggen faktisk stammer fra et triggerpunkt i baken eller nedre magemusklene. Smerten kan være dypt bare å slå skarpe ved bevegelse. Spenning hodepine, migrene, sinus smerte, kjeve verke, øreverk og sår hals, såre ben, føtter og ankler kan være forårsaket av referert smerte av triggerpunkter. Triggerpunkter er klassifisert som aktiv eller latent. Aktive triggerpunkter forårsake smerte ved hvile mens latente poeng bare føre til smerter når den trykkes på.

Årsaker

Det er lite vitenskapelig dokumentasjon på hvorfor triggerpunkter utvikle, men American Academy of Family Physicians sier forskere tror de kan være forårsaket av repeterende bevegelser - som i arbeider på en datamaskin tastatur - dårlig holdning og strukturelle problemer som ulik benlengde og asymmetriske bekkenet. Triggerpunkter kan også være forårsaket av mangel på mosjon, traumer og vitaminmangel.

Diagnose

Ingen laboratorie eller avbildningsteknikker diagnostisere triggerpunkter. I stedet, leger diagnostisere triggerpunkter ved berøring. Mens triggerpunkter vondt når du trykker på, de er ikke å forveksles med de ømme punkter som følger fibromyalgi. Triggerpunkter som regel føle seg som en stram band og produsere en lokalisert rykk eller synlig dimpling av huden, mens anbudet poeng ikke. Ømme punkter ikke føre referert smerte som triggerpunkter, men ofte føre til total kropps følsomhet. Siden fibromyalgi lider har ofte triggerpunkter og muskelsmerte i tillegg, kan diagnosen være vanskelig.

Konvensjonelle behandlinger

Fysioterapi er ofte brukt til å behandle triggerpunkter. En annen vanlig brukt behandling er injeksjoner hvor en sprøyte fylt med en bedøvelse løsning injiseres direkte inn i triggerpunkt. Bestemme om du vil bruke injeksjoner eller fysioterapi kan avhenge av legens ferdighetsnivå samt om triggerpunkter har gått fra den akutte fasen til den kroniske fasen. Injeksjoner er ansett som mer effektivt for kroniske poeng.

Andre behandlinger

Akupunktur, massasje terapi, osteopatisk og kiropraktisk manipulasjoner kan bidra til å lindre smerten av triggerpunkter. Finne en massasjeterapeut spesialtrent i triggerpunkt terapi kan være nyttig. I sin bok, "The Trigger Point Therapy Workbook Your Self-Treatment Guide for Pain Relief," Clair Davies skisserer sin egen smertefull kamp med triggerpunkter og hvordan en bestemt massasjeterapeut som visste hvordan å utføre dyp streke massasje hjalp sin tilstand. Etter massasje terapeut flyttet bort, Davies kunne ikke finne en annen med samme trening, så han gikk til massasje terapi skolen selv. I sin arbeidsbok, viser Davies andre hvordan å finne og massere sine egne triggerpunkter.

Hvordan diagnostisere Arm muskelskade

Hvordan diagnostisere Arm muskelskade


Armmusklene skader kan oppstå mens du løfter kasteline vekter, strekke eller sette noen unødig stress på en muskel. Hvis du tror du lider av en arm muskel skader, bør du oppsøke lege. Ikke forsøk å løse problemet selv, som du kan potensielt føre til større skade på muskler hvis den er faktisk skadet. Du kan behandle problemet med hjem rettsmidler til du mottar hjelp fra en profesjonell.

Hvordan diagnostisere Arm muskelskade

Diagnostisering Injury

•  Vær oppmerksom på hvordan muskel reagerer på normal bruk. Webmd.com sier at hvis du opplever smerte, hevelse, blåmerker eller manglende evne til å bevege muskler, har du sannsynligvis en skade. De anbefaler å søke medisinsk hjelp hvis du begynner å høre spratt lyder og hvis skaden ikke avtar ikke i løpet av 24 timer.

Ifølge medicinenet.com, er det fire måter muskel kan bli skadet; du kan sannsynligvis diagnostisere tre av disse selv bare fra daglig bruk.

Den første muligheten for en arm muskel skader er en aktiv triggerpunkt, hvor muskel vondt uansett hva du gjør. Hvis du opplever smerter hele tiden i ett bestemt område av armen din, er en aktiv trigger sannsynlig diagnosen.

Se om din muskel fungerer opp på bare visse aktiviteter. Den andre måten du kan vite om din arm muskelen er skadet er hvis det bare fungerer opp på anledningen under bestemte aktiviteter. Dette er kjent som en latent triggerpunkt, som i utgangspunktet ligger i dvale inntil belastningen blir indusert.

Sjekk om å flytte en annen arm muskler fører til smerte i den potensielt skadet muskel. Den tredje mulige diagnose er det sekundære triggerpunkt, og i henhold til medicinenet.com, blir det irriterte meget lett, ofte gjennom en belastning på en annen nærliggende muskel som aktiverer smerter i den skadde muskel.

Behandle Injury

Unn din muskelskader hjemme hvis du ikke kan komme til en lege med en gang. Webmd.com anbefaler bruk av prisformelen, som står for beskyttelse, hvile, is, kompresjon og Høyde.

Beskytt din muskel fra ytterligere skade ved å fjerne konstriktiv klær og tilbehør, og ved ikke å gjenta de samme forholdene der du først opplevd smerte. Hvis du var å løfte en tung gjenstand, ikke prøv å løfte det igjen.

Hvil muskelskader ved å unngå noen form for press. Ikke tren eller trene muskelen, da dette kan forverre skaden.

Ice det berørte området i 20 minutter om gangen. Bruk alltid et håndkle eller annen beskyttende klut til å lage en barriere i mellom isen og huden din.

Komprimer skaden ved å pakke en klut bandasje rundt muskelen. Webmd.com advarer ikke å pakke den for hardt.

Hev armen ved å plassere den på et høyt armlene eller sitter ved et høyt bord og legge den på toppen av overflaten. Dette vil bidra til å redusere hevelse.

Ta ibuprofen eller et lignende NSAID som anbefalt på pakken. Medicinenet.com sier at du kan ta disse typer narkotika for idrettsskader, og siden armmusklene er ofte skadet under sports-lignende aktivitet, vil dette bidra til å avlaste hevelse og smerte.