Digidexo.com

lave blodplater og lavere blodprosent

Symptomer på lav Blodplater

Blodplater er nødvendig for å koagulere blodet i kroppen ved å klumpe seg sammen. Når platetallet er lavt, kan komplikasjoner oppstå. Lave blodplater er ofte årsaken til en mer alvorlig tilstand som må behandles før blodplatenivået vil gå tilbake til det normale. Den medisinske termen for lavt antall blodplater er trombocytopeni.

Årsaker

Blodplater blir lavere for flere grunner. Blodplater er produsert i benmargen og minske når det er en lidelse så som leukemi, lymfom eller HIV. Disse lidelser føre til at kroppen til å produsere mindre blodplater, bruke ekstra blodplater eller ødelegge dem. Personer som lider av idiopatisk trombocytopenisk purpura (ITP) har en tilstand der kroppen ser blodplater som en sykdom, og vil ødelegge dem. En annen årsak er en forstørret milt som blokkerer blodplater, noe som gjør dem mindre tilgjengelig i blodet.

Symptomer

Det viktigste symptomet på en blodplater problem eller nedgang er tydelig blødning under huden. Dette vil vise som røde prikker på leggene. Huden vil lett får blåmerker når en lett skade oppstår. Blødning i tannkjøttet eller blod i urinen eller avføring er et annet symptom på at platetallet er lavt. Dersom et åpent sår skade oppstår, vil blødning være vanskelig å stoppe, blodplater som er nødvendige for blodkoagulering. Alvorlige forhold vil skape uforklarlig blødning som er nesten umulig å stoppe. Som platetallet, drop, finnes mindre koaguleringsevne.

Diagnostisering av Symptomer

En lege vil utføre blodprosent tester når en lavt antall blodplater er mistenkt. Hvis det blir fastslått at platetallet er lavt, vil legen gjøre ytterligere tester for å finne årsaken til de lave blodplater. Diagnosen av feber assosiert med lave blodplater betyr at det er en infeksjon, som må behandles ved diagnose.

Behandling av symptomer

Normale blodplatetall er 150.000 til 450.000 per mikroliter i sirkulerende blod. Platetall som faller under 20.000 krever behandling og sykehusinnleggelse. ITP behandling omfatter medisiner for å blokkere antistoffer som angriper blodplater. I noen tilfeller medisinering er nødvendig for å blokkere antistoff-produksjon i kroppen. For tilfeller hvor milten er forstørret, kan kirurgi være nødvendig for å fjerne organet. Alvorlig blødning vil kreve blodoverføringer for å erstatte blod som går tapt, og platekonsentrater kan gis i alvorlige tilfeller.

Komplikasjoner

Milde tilfeller av trombocytopeni har ingen store komplikasjoner eller varige effekter. Den store komplikasjoner som oppstår i noen tilfeller er blødning i hjernen eller i fordøyelseskanalen. Komplikasjoner er generelt relatert til årsaken til trombocytopeni i stedet for de lave blodplatene selv.

Hva er behandlingen for lav Blodplater i spedbarn?

Hva er behandlingen for lav Blodplater i spedbarn?


Når noen lidelse fører lave blodplatenivåer, er det referert til som trombocytopeni. Blodplater hjelpe med å koagulere blod, og når de er lave, er det vanligvis på grunn av senket produksjon i benmargen, økt sammenbrudd i blodet eller i milten eller leveren. Men hos spedbarn, er årsaken sjelden en blodplateproduksjon problem.

Behandling

Behandlingen lave blodplater er avhengig av årsaken til tilstanden av trombocytopeni. Ofte, hvis det er alvorlige, noe som hos spedbarn vil innebære mulighet for en intrakraniell blødning, innbefatter behandling blodtransfusjon.

Spedbarn

Trombocytopeni forekommer i 1 til 4 prosent av spedbarn som er født full sikt, i 40-72 prosent av syke premature babyer, og i 25 prosent av spedbarn innlagt på intensiv barnehager. Av sistnevnte er 75 prosent utvikle sykdommen i løpet av de første 72 timene.

Alvorlig trombocytopeni

Mens sjeldne, kan alvorlig trombocytopeni være ganske alvorlig og krever rask behandling. Vanligvis disse sakene er fra neonatal allo-immun trombocytopeni (NAIT) og behandlingen er platetransfusjon, som består av blodplater fra mor og vasket av antistoffer.

Andre tilfeller

De fleste spedbarn vil ikke ha alvorlige blødninger, med mindre de er alvorlig syk, og vil bli overvåket nøye.

Syke spedbarn

Hvis spedbarn ikke opprettholde en sunn nivå av blodplater og er i fare for blødning, er transfusjon som kreves. Blodplatene må være riktig blodtype og Rh tilpasset til spedbarnet, samt avskjermet nøye som spedbarnet vil sannsynligvis være mottakelig for infeksjon.

Hva er meningen med lav Blodplater?

Blodplater er cytoplasmatiske organer formet som plater. Disse blodplater er funnet i blod og hjelpe blodpropp, som bremser eller stopper blødning. Lav blodplatenivåer kan ha en alvorlig effekt på denne prosessen.

Trombocytopeni

Trombocytopeni, også kalt lave blodplater, er en situasjon hvor antallet av blodplater i kroppen faller under det normale.

Komplikasjoner

Lave blodplatenivåer kan føre til alvorlig blødning, som kroppen ikke er i stand til å koagulere blod.

Symptomer

De med lavt plateantall vil blø tungt når kuttet eller under operasjonen. Blod kan strømme ut av huden, nesen og tannkjøtt. De med lave blodplatetall blåmerke veldig enkelt. Kvinner har svært tunge perioder.

Årsaker

Lave blodplater kan være forårsaket av leukemi, anemi, graviditet, idiopatisk trombocytopenisk purpura, blodforgiftning, trombotisk trombocytopenisk purpura og hemolytisk uremisk syndrom.

Diagnose

Blodprøver brukes til å diagnostisere lave blodplater.

Behandling

Behandlingen innebærer å bruke medisiner som bekjemper antistoffer som ødelegger blodplater, fjerning av milt og blodoverføringer.

Hvordan øke Lave Blodplater

Lave blodplater, eller trombocytopeni, kan føre til overdreven blødning eller andre bivirkninger. Derfor kan det være viktig for personer med trombocytopeni for å prøve å øke blodplatetallet. Selv om noen mennesker med lavt antall blodplater bør bare bli overvåket, bør andre ta mer drastiske tiltak for å heve deres blodplatetall til et normalt nivå.

Bruksanvisning

Overvåk trombocytter. Dette krever tegning blod jevne mellomrom for å estimere antall blodplater i blodet ditt. Legen din vil ta avgjørelser om hvordan du kan øke din blodplatetall basert på resultatene.

Sørg for å avvikle noen medikamenter som kan forårsake lavt antall blodplater, inkludert heparin.

Be legen din om å ta steroider eller intravenøse immunglobuliner (IVIG) til svakt svekke immunforsvaret. Dette vil være en fordel hvis immunsystemet angriper kroppens blodplater, men det vil ikke være gunstig hvis lavt antall blodplater er forårsaket av andre faktorer.

Diskuter muligheten til en platetransfusjon med legen din hvis platetallet faller svært lav, eller hvis du trenger kirurgi mens platetallet er lavt. Denne behandlingen gjør bære alvorlige bivirkninger, men så veie fordeler og ulemper nøye før under en transfusjon.

Tips og advarsler

  • Spør legen din om avvikling bruk av acetylsalisylsyre eller andre blodfortynnende.
  • Sørg for å dele dine bekymringer med legen din. Ikke godta behandling med mindre du forstår risikoen og fordelene av behandling.

Lave Blodplater i Kids

En lav blodplatetelling i blodet er en lidelse kjent som "trombocytopeni." Lav blodplater kan være forårsaket av en rekke forskjellige ting, fra bivirkninger av medikamentene til pasientens eget legeme. Det er en forutsetning for å bli tatt på alvor, og bør behandles av lege. Hvis barnet ditt har lave blodplater, vil du ønsker å lære om trombocytopeni lidelse.

Årsaker

Lavt antall blodplater hos barn skyldes enten barnets kropp ikke produserer nok blodplater eller blodplater faktisk blir ødelagt. Ifølge MayoClinic.com, kan blodplatene være ødelagt på en rekke grunner, inkludert mangel på vitamin B12 og folinsyre, kreft og kjemoterapi. Hvis ditt barns milt er forstørret, vil det resirkulere fanget blodplater, noe som også kan føre dem til å bli ødelagt.

Effekter

Lavt antall blodplater kan føre til overdreven blødning hvis barnet ditt får et kutt eller er skadet. Hvis barnet mister mye blod, kunne han være i faresonen for en blødning. Dette kan være livsfarlig hvis barnets blodplatetallet er lavt nok. Lavt antall blodplater kan også forårsake alvorlig anemi, forvirring og andre nevrologiske problemer. Nyresvikt er også en risiko for de med lavt antall blodplater.

Forebyggende tiltak

Forebyggende tiltak kan iverksettes for å unngå lavt antall blodplater, som for eksempel å unngå bruk av medisiner som er funnet å senke blodplatetall, holde på vitamin B12 og folsyre ved ønskede nivåer og stoppe bruken av heparin produkter, hvis barnet ditt har heparin- indusert trombocytopeni.

Pediatric Hematolog

En pediatrisk hematologist kan bestemme riktig behandling av barnet basert på individuelle behov. Ifølge MayoClinic.com, inkluderer behandlinger administrere et antistoff for Rh-positive pasienter, administrasjon immunglobulin, steroider eller kjemoterapi. Legen kan også beslutte å fjerne milten dersom den er funnet å være å ødelegge blodplater. Legen vil fortsette å observere barnet på en kontinuerlig basis for eventuelle endringer.

Årsak til lav Blodplater

Årsak til lav Blodplater

Introduksjon

Ifølge Mayo Clinic, inneholder blodet vanligvis mellom 150.000 og 450.000 blodplater per mikroliter blod. Blodplater er en viktig aktør for sirkulasjonssystemet, som de produserer propper som hjelper stoppe blødning. Siden den gjennomsnittlige levetiden for en blodplater er bare 10 dager, kroppen stadig produserer nye blodplater i benmargen. Defekter i denne prosessen kan resultere i en lav blodplatetelling, også kjent som trombocytopeni.

Graviditet

Graviditet er en vanlig årsak til lave blodplater. Dette kalles gestational trombocytopeni (GT). Selv om etiologien bak GT er ukjent, ifølge professor i medisin James N. George, MD, vil 5 prosent av kvinnene opplever problemet, vanligvis mot slutten av svangerskapet.

Auto-immune sykdommer

Auto-immune sykdommer er en annen vanlig årsak til lave blodplater i blodet. Auto-immune sykdommer som idiopatisk trombocytopenisk purpura, lupus og leddgikt føre til lav blodplatetall når kroppens immunsystem feil blodplater som utenlandske inntrengere og ødelegger dem.

Blodforgiftning

Blodforgiftning kan også føre til blodplater til å slippe. Forgiftning fra infeksjonsfremkallende bakterier (bakteriemi) kan raskt drepe av blodplater og kan også føre til vanskeligheter produsere nye blodplater for å erstatte de som har blitt ødelagt.

Hemolytisk-uremisk syndrom

Hemolytisk uremisk syndrom, selv om sjeldne, kan føre til et dramatisk og farlig fall i blodplater. Dette syndromet er ofte forårsaket av Escherichia coli (E. coli) bakterier, som kan drepe av blodplater, svekke evnene til nyrene skal fungere, og også ødelegge røde blodceller.

Trombotisk trombocytopenisk purpura

Trombotisk trombocytopenisk purpura (TTP) er en annen sjelden lidelse som kan føre til et lavt antall blodplater. TTP er en lidelse som fører til store mengder blodpropper i hele kroppen ukontrollert. Siden blodpropper krever blodplatene til å danne klumper og alle danner samtidig, bruker opp det meste forstyrrelse av blodplatene som er tilgjengelige i blodet på en gang. Denne lidelsen er svært livstruende, som en enkelt blodpropp kan løsne og lodge i hjernen eller hjertet, forårsaker et hjerneslag eller hjerteinfarkt.

Er noen behandling tilgjengelig for lav Blodplater?

Et lavt antall blodplater, mens ikke nødvendigvis en grunn til bekymring, kan tyde på sykdom eller lidelse. Medisinske myndigheter har ikke nådd en enighet om hva som utgjør et lavt antall blodplater, selv om noen anser en telling av mindre enn 100.000 å være under gjennomsnittet. Indikasjoner på at en person har et lavt antall blodplater kan inneholde blåmerker, overdrevne blødninger fra små sår, neseblod, eller blødning fra mykt vev som tannkjøttet. Årsaker spenner fra folatmangel til alkoholmisbruk. Det finnes flere valg av behandling for å heve telling av blodplater.

Medisinsk behandling

De fleste sykehus vil råde pasienter som kan ha lave blodplatetall, eller som har testet lavt for blodplater, for å bli innlagt på et sykehus eller klinikk. Flere typer behandlinger kan forsøkes av sykehusene for å sikre rimelige blodplatenivåer. Steroid medisiner, for eksempel prednison, kan bidra til å opprettholde sunne blodplatenivåer ved å sikre at din naturlige antistoffer ikke ødelegge blodplater. Milt problemer for lavt antall blodplater blir ofte behandlet av en rekke medisiner, eller i alvorlige tilfeller av fjerning av milten. En transfusjon av blodplater kan gjenopprette blodplate balanse til det normale; det er et alternativ hvis teller er farlig lavt. Du kan bli bedt om å holde seg på sengeleie i flere dager inntil blodplatetallet er tilstrekkelig høy, for å unngå ytterligere skade.

Homøopatisk behandling

Anekdotiske bevis tyder på at noen naturlig rettsmidler kan bidra til å øke blodplatenivåer. Vitamin botemidler for lave blodplatenivåer inkluderer ofte Vitamin E. Selv om høye doser kan øke blødningstendens hos noen mennesker, kan rimelige mengder bidra til å regulere blodplatenivåer før de vender tilbake til det normale. Urtemedisiner kan innebære en kombinasjon av flere naturlige kosttilskudd, inkludert Astragalus, tang-Kuei, Moutan, perilla stilk, lakris og eclipta. All bruk av ukonvensjonelle eller homøopatisk medisin bør sjekkes med en lege først.

Minimere risiko

Generell pleie og hygiene kan positivt påvirke eventuelle medisiner eller rettsmidler som administreres. En sunn livsstil fremmer veksten av blodplatenivået og fends av eventuelle syke effektene av lave blodplater. Bruk en myk tannbørste og avvikling bruk av tanntråd vil ofte beskytte mot skader på tannkjøttet. Behandle en tørr munn ved å suge på is chips eller nipper til en drikke ofte er ofte nyttig for pasienter med lave blodplater. Generell omsorg, slik som ikke blåser nesen eller hoste med for stor kraft, kan hindre irritasjon og blødninger forårsaket av blodplate problemer. Ikke bruk produkter som Douches eller tamponger, for å unngå muligheten for betennelse, skjæring eller blåmerker.

Hva gjør Lave Blodplater Mean?

Hva gjør Lave Blodplater Mean?


Leger sjekke blodplatetall for å se etter en rekke sykdommer. En lav telling, som er kjent som trombocytopeni, kan skyldes en rekke faktorer.

Blødning Problemer

En person som har et vedvarende problem blødning, slik som en kronisk magesår blødning, vil ha et lavere antall blodplater.

Autoimmune sykdommer

Blodplater er ødelagt av sykdommer som angriper organene. For eksempel vil et immunsystem av noen lupus vil produsere antistoffer som angriper organer.

Medisiner

Visse medisiner og medikamenter kan redusere din teller. Paracetamol og Valium er to av de vanligste slike medisiner. En person som gjennomgår strålebehandling også vil ha en lavere teller.

Bone Marrow

Enhver sykdom som påvirker den naturlige produksjonen av blodplater av benmargs kan bety en lavere teller. Eksempler inkluderer leukemi, anemi og virusinfeksjoner som HIV.

Graviditet

Under graviditet, kan en kvinne oppleve et fall i blodplateproduksjonen. Det er anslått at om lag fem prosent av alle mødre vil ha trombocytopeni mens hun var gravid.

Hva er behandlingen for lav Blodplater?

Trombocytopeni er den medisinske uttrykket for en lav blodplatetall. Blodplater (trombocytter) er blodceller som hjelper blodet å levre. De forhindrer blodtap ved bunching sammen og koble opp blod fartøy hull. Trombocytopeni kan skyldes en medisinsk lidelse, defekt immunsystemets funksjon eller som en bivirkning av medisiner. Behandlinger vil variere basert på flere faktorer.

Generell behandling Informasjon

Du kan ha trombocytopeni uten å oppleve noen symptomer, utelukker behovet for noen behandling; dette gjelder særlig for barn. I slike tilfeller kompenserer benmargen for mangel på blodplater ved å gjøre store mengder nye til hva utløste tilstand bedres eller går bort. Gravide kvinner iblant oppleve trombocytopeni, men behandlingen er vanligvis ikke nødvendig siden blodplatetall som regel tilbake til det normale når de har født.

Ofte kan det hende at eneste behandlingen bestå av å behandle sykdommen forårsaker trombocytopeni eller justere medisiner. Andre ganger vil det føre til idiopatisk trombocytopenisk purpura (ITP), en tilstand som kan forårsake lett og overdreven blåmerker og blødninger. Du vil trenge behandling som spesifikt omhandler ITP

Medisiner

Medisiner som mål å blokkere antistoffer som angriper blodplater. Vanligvis dette inkluderer kortikosteroider og i tilfelle du trenger for å raskt øke blodplatetall, intravenøs immunglobulin. Hvis steroider bevise ineffektiv, kan du bli foreskrevet immunsuppressive som hemmer dannelsen av de uakseptable antistoffer; ofte foreskrevet medisiner inkluderer Cytoxan eller Imuran.

Kirurgi

Milten spiller en viktig rolle i produksjonen av blodceller og blodsykdommer eventuelle påvirke dens funksjon. Hvis du ikke reagerer på de vanlige medisiner, kan splenektomi (fjerning av milten) forbedre ITP.

Blodtransfusjon og Plasma Utveksling

Hvis blødningen er alvorlig, vil du få en blodoverføring som består av røde blodceller. Du vil også motta platekonsentrater, spesielt hvis tilstanden er relatert til kreft eller kreft behandlinger.

I noen tilfeller kan du utvikle trombotisk trombocytopenisk purpura (TTP), noe som fører til plutselige blodpropper i kroppen som kan blokkere oksygenstrømmen til vitale organer. Dette er en meget alvorlig tilstand som krever en plasma utveksling i tillegg til de ovennevnte behandlinger. Plasma er den flytende delen av blodet som spiller en svært viktig rolle i blødningen og clotting funksjoner. Under denne prosedyren, noe av blodet er fjernet, nye plasma satt i den, og blodet er returnert til kroppen din.

Self-Care

Hvis du har trombocytopeni, bør du unngå aspirin; det forstyrrer blodplateaktivitet. Minimer inntaket av alkohol og unngå kontaktsport som øker sjansen for skader og blødninger.

Diet å heve lavt antall blodplater

Blodplater er bitte små celler som er fargeløs, og de spiller en viktig rolle i clotting av blod. Kosthold vil ikke kurere Trombocytopeni, men det vil bedre generell helse og immunsystemet og øke blodplater i noen cases.Thrombocytopenia er den medisinske termen for lavt antall blodplater når blodprosent blir under normalområdet. Normal blodprosent er 150-400 millioner blodplater per millimeter av blod.

Funksjon og behandling

Funksjonen av blodplater er dannelsen av blodpropper, som igjen vil hindre alvorlig blodtap. Et tilstrekkelig antall blodplater er nødvendig for å hindre at noen mulig lekkasje av de røde blodårer. Det er vanligvis en underliggende årsak for LPC (lav blodplatetelling), og det kan behandles med medikamenter, endringer i medisiner eller kirurgi. Hvis det er veldig alvorlig, kan en blodoverføring være nødvendig ifølge Mayo Clinic.

Makrobiotisk diett

Den Platelet Disorder Support Association anbefaler en makrobiotisk diett for dem som lider med lavt antall blodplater. Lavt antall blodplater er ansett som en ekspansiv sykdom der blodet bokstavelig utvides gjennom fartøy vegger. Det er argumentert for at personer med denne sykdommen spise det som kalles en kontraktiv diett for å få litt balanse. Dietten vil være instrumental i å redusere surhetsgraden i blodet.

Makrobiotiske Foods

Makrobiotiske dietten består hovedsakelig av fersk, kokt mat. Alle bearbeidet mat er eliminert fra denne spesielle dietten. Matvarer som er generelt utelatt er alkohol, alt sukker, frukt og rå mat. Du kan salt dine matvarer for å smake mens matlaging. Natt skygge grønnsaker er ikke sanksjonert, for eksempel paprika, aubergine, tomater og poteter. Belgfrukter av alle slag, slik som bønner, linser og quinoa er akseptable. Meieriprodukter er ikke anbefalt. En liten mengde fisk vil fungere på denne dietten.

Matallergi

Mange mennesker har allergiske reaksjoner på mat, fra mild til alvorlig. Unngå matvarer som forårsaker en slags allergisk reaksjon vil bidra til å øke immunforsvaret. Eliminere matvarer som er behandlet, gravet eller forkokte vil fremme kroppens helbredelse.

Forholdsregler for inneliggende pasienter med lavt antall blodplater

Et lavt antall blodplater kan være en farlig situasjon. Blodplater spille en rolle i blodlevring. Når blodet ikke koagulerer riktig, kan overdreven blødning oppstå. Det er mange farer for å vurdere og forholdsregler å ta når du arbeider med inneliggende pasienter som har lavt antall blodplater. Behandlingsplaner kan bli hindret av lave blodplater.

Symptomer

Trombocytopeni er den medisinske termen for lavt antall blodplater. Det er en potensielt farlig tilstand som kan føre til flere problemer. Vanlige problemer knyttet til lavt antall blodplater er enkle eller overdreven blåmerker og overfladisk blødning inn i huden. Dette vil vanligvis vises som et utslett med stor størrelse rødlig eller lilla flekker, som vanligvis vises på leggene. Andre symptomer er langvarig blødning fra kutt og sår, spontane blødninger som stammer fra tannkjøttet eller nesen, synlig blod i urinen eller avføring, uvanlig kraftige menstruasjonssykluser, og ekstrem blødning under operasjonen.

Forholdsregler er nødvendig for pasienter i et sykehusmiljø når du arbeider med lave blodplatetall. Injeksjoner bør gis nøye, ser for store blødninger, og faller forholdsregel varslinger bør være til stede på pasientens journal. Seng bad bør gis forsiktig, for ikke å rive huden eller forårsake blåmerker; tå negler og negler skal klippes av en sykepleier eller lege; og medisiner som kan senke blodplatetall bør unngås.

Kirurgi

Kirurgi kan være en farlig prosedyre for noen med lavt antall blodplater. Fordi kirurgi fører til tap av blod, kan du få inn i farlige situasjoner med store blødninger og mangel på koagulasjonsfaktorer. I noen tilfeller kan blør i hjel bli resultatet.

I visse situasjoner kan det være en midlertidig behandling slik at du kan fortsette med operasjonen. Blodplatekonsentrater kan gis for å hjelpe øke blodplatetall, men dette er bare en midlertidig løsning. Vanligvis ville plate konsentrasjoner gis når lave teller skyldes kjemoterapi eller å bidra til å forhindre blødninger under en operasjon. Å gi rutinemessige blodplatetransfusjoner kan være begrenset på grunn av dannelsen av antistoffer som er i stand til å ødelegge nye blodplater.

Blodprøver og medisiner

Hvis du har et lavt antall blodplater, kan regelmessig testing av blodet ditt bli nødvendig mens du er på sykehuset for å sørge for at nivået ikke synker. Ifølge Dr. David Steensma av hematologi avdeling ved Mayo Clinic, hvis platetallet er under 70000, kan legen din be om at du slutte å bruke blodfortynnende.

Hvis blodfortynnende ikke er avviklet, kan lavere doser av dem være foreskrevet, eller du kan bli bedt om å ha regelmessige blodprøver for å kontrollere at de ikke redusere ditt trombocytter. Medisiner som er kjent som blodfortynnende og kan redusere din trombocytter er warfarin og ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som aspirin, ibuprofen og naproksen.

Tegn på lavt Blodplater

Tegn på lavt Blodplater


Lav blodplater, også kjent som trombocytopeni, er en tilstand som folk har færre blodplater enn normalt. Normal blodplatenivået er vanligvis mellom 150.000 og 450.000 mennesker. Vanligvis alle med mindre enn 100.000 blodplater anses å ha trombocytopeni. Blodplate celler hjelpe blodet til å koagulere. Når blodplatenivået drop, kan en rekke symptomer oppstår.

30.000 til 50.000 Blodplater

Mange pasienter med mild trombocytopeni ikke opplever symptomer. Når nivåene falle til rundt 50.000, kan små, uforklarlige blåmerker begynner å utvikle seg. Den mest vanlige stedet for bruising å oppstå er på underarmene. Som blodplatenivåer fortsetter å falle, mellom 30.000 og 50.000, vil det være stadig lettere for de med tilstanden til blåmerke, og blødning fra mindre skader kan oppstå.

10.000 til 30.000 Blodplater

Som blodplater fortsetter å falle til nivåer mellom 10.000 og 30.000 blodplater, symptomene forverres. I tillegg til uforklarlige sår, blødning kan også forekomme for tilsynelatende uten grunn. I denne fasen, blåmerker ofte virke større og oppvokst, eller kan ligne et utslett. Neseblødning og blødning i munnen er også vanlig. Kvinner med tilstanden ofte opplever tunge perioder. Pasienter med lave blodplatenivåer også vil ha problemer med å stoppe blødninger fordi det er vanskeligere for blodet å koagulere med tilstanden. Indre blødninger fra mindre skader er også mulig.

Mindre enn 10.000 Blodplater

I de mest alvorlige tilfeller kan blodplatenivået faller under 10.000. I denne fasen av tilstanden, symptomer inkluderer store, hevet blåmerker; utslett-lignende blåmerker; hyppig neseblod; blødning fra munnen; ekstremt kraftige menstruasjonssykluser for kvinner og tilsynelatende uforklarlige blødninger. I de mest ekstreme tilfeller kan blødning i hjernen oppstår.

Lavt antall blodplater og fatty leversykdom

Lavt antall blodplater og fatty leversykdom


Ifølge den syvende utgaven av Williams Hematologi, de viktigste årsakene til lavt antall blodplater hos personer med leversykdom er lagring av blodplater i milten som følge av portal hypertensjon og redusert produksjon av trombopoietin av leveren. Fatty leversykdom er preget av overflødig fett i levercellene, og har ulike årsaker.

Portal hypertensjon og Low Blodplater

Den portvenen er et blodkar som bringer blod fra mage, bukspyttkjertel, milt, tynntarm, og de fleste av tykktarmen til leveren for rensing før det føres tilbake til hjertet. I alvorlig leversykdom portvenen utvikler et høyt blodtrykk, fordi det skadede leveren ikke lett aksepterer den innkommende strøm av blod. Det høye trykk i portvenen hindrer strømning av blod ut fra milten, og blodplater blir sekvestrert i milten.

Redusert trombopoietin og Low Blodplater

Trombopoietin er et hormon som produseres av leveren som regulerer produksjonen av blodplater. Fatty leversykdom kan føre til leveren som er dysfunksjonelle og ikke tilstrekkelig produsere trombopoietin.

Andre mulige årsaker til lav blodplater i fatty leversykdom

I tilfeller av alkohol-indusert fatty leversykdom, kan lavt antall blodplater være forårsaket av mangel på vitamin B9 og av alkohol toksisitet til plate syntese.

Årsaker til fatty leversykdom

Årsaker til fettlever inkluderer alkohol toksisitet, fedme, høyt blod triglyserider, bruk av visse reseptbelagte legemidler, gift inntak, endokrine sykdommer, polycystisk ovariesyndrom, hypobetalipoproteinemia og andre metabolske sykdommer som diabetes mellitus, obstruktiv søvnapné, sult, og total parenteral ernæring .

Andre tegn og symptomer på fatty leversykdom

Fatty leversykdom er vanligvis ingen symptomer, men kan manifestere seg som høyre øvre magesmerter. Laboratoriestudier kan avsløre forhøyede leverenzymer kalt transaminaser. Fysisk undersøkelse eller bildediagnostikk kan avsløre en forstørret lever.

Lav glykemisk mat Planer for menn

Lav glykemisk mat Planer for menn


Dr. David Jenkins og et team av forskere som opprinnelig ble utviklet begrepet glykemisk indeks i 1981 ved Universitetet i Toronto. Definisjonen av glykemisk indeks er et mål på økningen i blodsukkeret etter et maten er spist. Siden sin utvikling, har mange bøker og planer blitt opprettet rundt ideen om å konsumere lav GI matvarer for å hindre cravings og oppmuntre raske vekttap. Det er flere spise planer som oppfordrer tilslutning til lav GI matvaner.

Nutrisystem for menn

Nutrisystem tilbyr en pre-pakket måltider basert på glykemisk indeks. Fremmes av Dan Marino og Don Shula, tar Nutrisystem for menn gjetting ut av lav glykemisk slanking ved å gi mat i forhåndsvalgte kombinasjoner ment å være sammen med ferske produkter du kjøper på egen hånd. Denne planen har en gjennomsnittlig kostnad på ca $ 10 per dag, og så lenge du holder deg til maten levert, kan du være sikker på at du er innenfor kravene til en lav-GI diett.

South Beach Diet

The South Beach Diet priser matvarer basert på deres ulike glykemisk belastning, og understreker forbruk med lavest GI matvarer, spesielt i lav-karbo første fasen av dietten. Mens karbohydrater er i utgangspunktet begrenset på samme måte som en typisk low-carb plan, The South Beach Diet fortsatt tungt slutter seg til ideen om at du ikke trenger å gi opp karbohydrater helt å høste fordelene av en lav-glykemisk diett. Dietten gir selv et diagram av lav, middels og høy glykemisk indeks mat for referanse.

Atkins Diet

The Atkins Diet, en av de mest populære lav-GI / low-carb planer, fokuserer på å begrense enkle karbohydrater som brød, poteter, søtsaker og mel mens økende forbruk av proteiner og ubehandlet, ikke-stivelsesholdige karbohydrater som grønne grønnsaker. Dietten fire faser inkluderer Induksjon, vekttap, Pre-Vedlikehold og Lifetime vedlikehold, og hver fase er utformet for å kontrollere blodsukkeret og redusere cravings for karbohydrater. Forskere sier at en low-carb plan som Atkins eller South Beach kan være den mest effektive vekttap alternativ for menn. En studie utført av Jeff volek ved University of Connecticut og publisert i Open Access Journal "Nutrition & Metabolism" konkluderer med at mer enn 70 prosent av mennene som er plassert på ulike diett planer mistet mer vekt og kroppsfett på en lav-karbohydrat diett i forhold til menn på lav-fett eller lavere kalori planer.

ediets glykemisk Impact Plan

eDiets.com er et verktøy som samler de mest populære diett planer i et elektronisk system for planlegging og støtte. Området byr på mange lav glykemisk diett planer, inkludert Glykemisk Impact, Hypoqlykemisk / Low-Sugar, og leve med diabetes planer. Glykemisk Impact Planen er en balansert, næringsrik plan som gir 40 prosent av kaloriene fra det meste lav glykemisk karbohydrater som hele korn, 30 prosent fra magre proteiner som kylling og fisk, og en annen 30 prosent fra sunt fett som olivenolje. Dietten streker begrensende enkle sukkerarter og samtidig øke fiberinntaket for å hindre blodsukkersvingninger og cravings.

Årsakene til lav blodplatetall

Årsakene til lav blodplatetall


Blodplater, som er blodcellefragmenter, sirkulerer i blodet og utløse dannelsen av blodpropper etter en skade i et blodkar for å hindre overdreven blødning. En normal blodplatetallet varierer fra 150.000 til 450.000 blodplater per mikroliter blod. Trombocytopeni, den medisinske termen for lave blodplater, resultater fra en rekke interne og eksterne problemer. Hvis venstre ubehandlet, kan trombocytopeni forvandle seg til en alvorlig tilstand som kan føre til blødninger, indre blødninger og død.

Redusert blodplateproduksjon

Benmargen produserer store celler som kalles megakaryocytes, som til slutt sammenbrudd i blodplater. En tilstand eller sykdom som negativt påvirker helsen til benmargs resulterer i redusert megakarocyte produksjon og påfølgende blodplate formasjon. Sykdommer som skader benmargen inkluderer leukemi, lymfom, alvorlige virusinfeksjoner som HIV, visse typer anemi og skrumplever, ifølge Mayo Clinic.

Hypersplenisme

Milten er et organ som er del av immunsystemet. Det normalt bidrar til å bekjempe infeksjoner ved å filtrere skadelige materialer fra blodet. Imidlertid, når milten øker unormalt i størrelse, havner det en stor mengde blod, som reduserer antallet av blodplater i sirkulasjonen. Hyperspleenism kan resultere fra skrumplever, lymfom, inflammatoriske sykdommer og tuberkulose.

Økt Platelet Breakdown

Visse sekundære forhold kan føre til at kroppen til å bruke opp blodplater raskere enn benmargen kan produsere dem. Dette fører til færre blodplater som sirkulerer i blodet. Disse tilstandene omfatter graviditet, noe som fører til bare mild trombocytopeni, autoimmunsykdommer, slik som lupus, bakterieinfeksjoner i blodet og trombotisk trombocytopenisk purpura, en sjelden sykdom som forårsaker tilfeldige blodpropper for å danne i hele kroppen.

Medisiner

Medisiner som hemmer immunsystemet kan også føre til redusert blodplater. Disse inkluderer kjemoterapi narkotika og protonpumpehemmere som arbeider mot mage reflux sykdom. Andre ofte brukte medisiner som forårsaker trombocytopeni er heparin, kinidin, antiepileptika og visse antibiotika.

Symptomer

Symptomene for et lavt antall blodplater er direkte relatert til unormal eller overdreven blødning. Du bør rådføre deg med medisinske leverandøren hvis du oppdager langvarig blødning fra kutt og andre skader, uvanlig kraftige menstruasjonsstrømmer, overdreven blåmerker, spontan nese eller tannkjøtt blødning eller blod i urin eller avføring.

Behandling for lav blodplatetall

Lave blodplatetall er kjennemerket på en tilstand som kalles trombocytopeni. Blodplater (trombocytter) er en spesialisert form av røde blodceller, som er ansvarlig for clotting blod under normale omstendigheter. Å ha en utilstrekkelig blodplate beløpet kan resultere i langvarig, overdreven eller ukontrollert blødning. Tilstedeværelsen av trombocytopeni er vanligvis knyttet til midlertidige kroppen endringer, sykdomsprosesser eller bruk av visse medisiner. Behandling for tilstanden avhengig av å håndtere disse underliggende årsakene.

Symptomer på lav Blodplater

Hvis du har et tilstrekkelig antall blodplater, kan du oppleve symptomer som blåmerker, spontane blødninger fra nese eller tannkjøtt, rosa urin, blodig eller svart avføring, hodepine, ledd- eller muskelsmerter, svimmelhet og uvanlig kraftige menstruasjonsperioder. Du kan også oppleve blødninger i huden, noe som fører til dannelsen av synlige røde eller lilla flekker. Hvis du har disse symptomene, bør du oppsøke lege.

Behandling av underliggende forhold

Hvis legen diagnostiserer tilstedeværelsen av trombocytopeni, vil han trenger å gjøre videre arbeid for å avklare sin opprinnelse. Visse årsaker kan være lett synlig. For eksempel kan graviditet utløse mildt redusert blodplateproduksjonen. Hvis du får kjemoterapi, er det en god sjanse lavt antall blodplater er direkte relatert til denne behandlingen. I tilfelle av svangerskapet, vil tilstanden vanligvis bedre når svangerskapet er over. I tilfelle av kjemoterapi, kan legen behandle trombocytopeni ved midlertidig å stanse kjemoterapi, eller ved hjelp av andre kjemoterapi forbindelser som kan være bedre tolerert.

Andre symptomer som følger med din lavt antall blodplater kan også gi ledetråder for behandling. En forstørret milt indikerer en sykdomsprosess ved at organet som er overlapping blodplater på innsiden. Trombocytopeni, kombinert med tilstedeværelsen av feber, angir en aktiv skadelig infeksjon. Behandling av disse underliggende forholdene vil typisk korrigere blodplatetall.

Behandling av blodplater Disorders

Trombocytopeni kan også være forårsaket av sykdommer som påvirker blodplater mer direkte. Idiopatisk trombocytopenisk purpura (ITP) er en tilstand der antistoffer i blodet feilaktig angripe blodplater. Kroppen naturlig tilpasser seg disse forholdene ved å øke produksjonen av blodplater, men resultatene er ikke tilstrekkelig for full utskiftning.

Trombotisk trombocytopenisk purpura (TTP) er en forholdsvis sjelden tilstand hvori små klumper dannes i hele kroppen, for derved å binde opp blodplater som ellers ville være tilgjengelig for bruk.

Hemolytisk-uremisk syndrom (HUS) er en annen sjelden tilstand knyttet til TTP. I HUS, rask reduksjon av blodplater og destruksjon av røde blodlegemer føre til nedsatt nyrefunksjon og nyresvikt.

Hvis du er diagnostisert med ITP, bruk av et kortikosteroid, for eksempel prednison, eller den intravenøse anvendelse av en forbindelse som kalles immunglobulin, kan i det minste midlertidig å avbryte antistoff-angrep. Immunundertrykkende midler slik som azatioprin og cyklofosfamid, kan også anvendes. Hos voksne er fjerning av milten vanligvis en eventuell trinn i effektiv ITP behandling. Hvis du har TTP eller HUS, vil behandlingen trolig innebære intravenøs plasma fra eksterne givere eller en blod filtrering prosess som kalles plasmapherisis.

Konsultere legen din for en full forklaring av risiko og nytte av behandlinger relatert til din spesielle tilstand og omstendighetene.

Blodplater Treatment

Blodplater er fargeløse celler i blodet som hjelpemiddel i forming blodpropp når et blodkar er kuttet eller skadet. Hvis det ikke er nok blodplater til å klumpe seg på en skadet blodåre og pasienten risikerer å blø i hjel. Trombocytopeni er sykdommen forårsaket av lavt antall blodplater.

Symptomer

Symptomer på et lavt antall blodplater inkluderer lett blåmerker, blødning fra huden som vises som et ubetydelig utslett, store blødninger fra kutt, blødninger fra tannkjøtt, neseblod, blod i urin eller avføring, uvanlig tunge menstruasjon og overdreven blødning under operasjonen.

Rikelig eller utbredt blødning er alvorlige og krever øyeblikkelig legehjelp. Mild trombocytopeni viser ofte ingen symptomer.

Årsaker

Tre viktigste årsakene til trombocytopeni bære redusert produksjon, økte sammenbrudd eller fangst av blodplater.

Enhver tilstand som påvirker benmargen kan avbryte produksjonen av blodplater. Leukemi og kreft som påvirker benmargen er godt kjent for å forårsake lave blodplater. Anemi, virusinfeksjoner, kjemoterapi og tung alkoholforbruk kan også redusere benmargen evne til å produsere blodplater.

Blodplater kan også bli ødelagt med en hastighet som er større enn de er produsert, og skaper en mangel. Graviditet, autoimmune sykdommer, blodforgiftning, hemolytisk uremisk syndrom og noen medisiner kan forårsake dette.

Milten er et organ som filtrerer blodet. Dersom milten blir forstørret det kan felle for mange blodplater forårsaker et lavt antall.

Behandling

Medisiner er tilgjengelig som blokkere plate angripe antistoffer tilstede i idiopatisk trombocytopenisk purpura, en autoimmun sykdom. Hvis disse ikke forbedrer blodplatetall, kan en lege foreskrive medisiner som undertrykker immunsystemet.

Kirurgi kan brukes til å fjerne milten. Dette ser ut til å hjelpe ikke bare tilfeller der milten er forstørret, men synes også å lindre symptomer og bidrar idiopatisk trombocytopenisk purpura som ikke er hjulpet av medisinering.

Blod- og plasmatransfusjoner er ofte brukt regelmessig når leukemi eller kreft er årsaken til trombocytopeni, men også i tilfeller av alvorlig blødning.

Det er viktig å unngå aspirin og alkoholforbruket når blodplater er lav da disse tynne blodet.

Lavt antall blodplater og Kosthold

Blodplater (trombocytter) er en blodkomponent nødvendig for blodpropp og redusere blodtap. Lave blodplatetall (trombocytopeni) har mange årsaker, og en primær effekt er økt blødning som kan være alvorlige. Kosthold modifikasjoner kan hjelpe visse aspekter av lave blodplater.

Årsaker

Lave blodplatetall er forårsaket av mange helsemessige forhold. De inkluderer virus, anemi, autoimmune sykdommer, graviditet, nyresykdommer, medfødte lidelser, leukemi og andre kreftformer, strålebehandling, kjemoterapi og visse andre stoffer.

Symptomer

Symptomer på et lavt antall blodplater bære blødning. Den enkelte kan oppleve overdreven blåmerker eller blødninger, neseblod og blødende tannkjøtt, blod i urinen eller avføring, tunge menstruasjon eller et utslett med små rødlilla flekker.

Mat Intoleranse

Lav blodplatetall ofte er forbundet med gluten intoleranse eller cøliaki. Personer med disse forholdene må unngå å spise hvete, rug, bygg og eventuelle bearbeidet mat som inneholder gluten.

Foods å unngå

For å hindre gastrointestinal blødning, bør pasienten unngå matvarer som er vanskelig å fordøye, ifølge Abramson Cancer Center ved University of Pennsylvania. Disse inkluderer rå grønnsaker, nøtter og popcorn. Alkoholholdige drikker også bør unngås.

Anbefalt Foods

The University of Pennsylvania anbefaler pasienter med lave blodplatetall spise magre proteinrike matvarer som fjærkre, egg og magre meieriprodukter, samt åtte til 10 glass alkoholfrie drikkevarer daglig.

Årsaker til lavt antall blodplater

Den medisinske termen for et lavt antall blodplater er trombocytopeni. Lave blodplate lidelser kan være av redusert blodplateproduksjon eller blodplate ødeleggelse problemer. Disse problemene kan bli arvet tilstander, forårsaket av medikamenter eller toksiner, eller resultatet av en sykdom eller immunsystem tilstand. Symptomer kan inkludere blåmerker lett, blødende tannkjøtt, neseblod, blod i urinen eller avføring, rikelig og langvarig blødning og petekkier.

Redusert produksjon

Benmargen produserer blodplater. Sykdommer som påvirker benmargen kan føre til mindre produksjon av nye blodplater. Disse inkluderer leukemi, enkelte typer av anemi og virusinfeksjoner, slik som HIV. Noen kreftformer kan også være årsaken, samt overdreven alkoholbruk og kjemoterapi.

Platelet Destruction

Det er forhold som kan medføre ødeleggelse av blodplater raskere enn kroppen din er i stand til å produsere dem. I idiopatisk trombocytopenisk purpura, angriper immunsystemet blodplater. Andre autoimmune sykdommer kan også være ansvarlig, for eksempel reumatoid artritt eller lupus. To betingelser er sjeldne trombotisk trombocytopenisk purpura, i hvilken kropps danner små blodpropper hele, og hemolytisk uremisk syndrom, hvori det er akutt fall i blodplater, røde blodceller blir ødelagt og nyrefunksjonen er svekket.

Medisiner

Noen medisiner kan føre til at immunsystemet til å feilaktig ødelegge blodplater. Disse inkluderer heparin, antibiotika som inneholder sulfa, kinidin, kinin, diuretika, anti-beslag medisiner, noen muntlige diabetes medisiner og rifampicin. Med heparin, det er en høyere risiko for blodpropp forming som kan være livstruende.

Diagnose

Hvis trombocytopeni er mild, kan det ikke være noen symptomer. Blodplatetallet kan være lavt på en blodprøve, selv om ingen tegn til problemet er tydelig. Legen din kan ønske å nøye se på blodplatetall hvis du har en tilstand som øker risikoen for trombocytopeni. Før behandling av den, bør legen fastslå tilstanden som forårsaket den.

Behandlinger

Behandlinger inkluderer medisiner som kan stoppe antistoffer fra å angripe blodplater, for eksempel kortikosteroider. Hvis dette ikke lykkes, til medisiner undertrykke immunsystemet kan brukes, slik som cyklofosfamid eller azatioprin. I tilfeller av kronisk idiopatisk trombocytopenisk purpura, kan kirurgi for å fjerne milten være nødvendig. Blodoverføringer eller platekonsentrater kan gis for å erstatte tapt blod.

Komplikasjoner

Med alvorlig trombocytopeni, er det en risiko for blødning i fordøyelseskanalen eller hjerne. Selv om disse er sjeldne, de er livstruende komplikasjoner. Hvis nyreskade er permanent i tilfelle av hemolytisk uremisk syndrom, kan livslang dialyse være nødvendig.

Blodplater Kjemoterapi Kreftbehandling

Kjemoterapi kreftbehandling har reddet utallige liv. Likevel bør kreftpasienter være klar over virkningene cellegiftbehandling har på blodplater, som er en slags blodlegemer.

Hva er blodplater?

Ifølge Hughes Cancer Center, blodplater hjelpe blodet til å koagulere og stoppe skader fra blødning. Kjemoterapi kan forårsake trombocytopeni eller lave blodplater, noe som resulterer i blåmerker eller vanskeligheter for kroppen å stoppe blødning.

Farene

Lavt antall blodplater som følge av kjemoterapi kan bli alvorlig nok der pasienter står i fare for å blø i hjel fra kutt.

Inne benmarg

Blodplater og andre blodceller blir produsert i marg ligger inne bein. Ifølge American Cancer Society, kan kjemoterapi påvirker produksjonen av blodplater på dette stedet.

Blodplatetransfusjoner

Ifølge chemotherapy.com, kan pasienter med alvorlig lavt plateantall trenger behandlinger av blodplatetransfusjoner.

Andre behandlinger

Medisiner er tilgjengelige for å øke blodplater. Ifølge lowplatelets.com, kan leger behandle noen pasienter med legemidler som Interleukin-11 for å bekjempe lave blodplater forårsaket av kjemoterapi. Leger kan også velge å redusere mengden av kjemoterapi gis til et patent eller bytt til en annen type cellegift stoffet.