Digidexo.com

bivirkninger glucophage

Glucophage XR bivirkninger

Glucophage XR er en reseptbelagte medisiner som oftest brukes til å behandle type 2-diabetes. Det bidrar til å redusere sukkerproduksjon i leveren og absorberes i tarmen, noe som bidrar diabetikere kontrollere blodsukkernivået. Glucophage er en merkevare-navnet narkotika; den generisk ekvivalent er metforminhydroklorid. Det er en forlenget-frigjøringstablett som er utformet for å arbeide over et langt tidsrom.

Ikke-alvorlige bivirkninger

Noen personer som tar Glucophage XR kan oppleve følgende bivirkninger av stoffet: diaré, kvalme, oppkast, dårlig fordøyelse, gass, urolig mage, hodepine og en metallisk smak i munnen. Disse bivirkningene er ikke alvorlige og er ingen grunn til bekymring. Men hvis de blir plagsomt, bør du rapportere dem til legen din.

Alvorlige bivirkninger

I sjeldne tilfeller kan folk tar Glucophage XR oppleve en mer alvorlig bivirkning som kan indikere et problem som krever legehjelp. Hvis du opplever noe av det følgende, må du slutte å ta medisinen og kontakte lege umiddelbart:
rask pust eller pustevansker, brystsmerter, en langsom eller uregelmessig hjerterytme, feber eller frysninger, en vedvarende sår hals, muskelsmerter eller svakhet, og en generell følelse av utilpasshet.

Melkesyreacidose

I svært sjeldne tilfeller kan Glucophage XR føre til en alvorlig og potensielt livstruende tilstand som kalles melkesyreacidose. Tilstanden oftere utvikler hos personer som har nyre- eller leverproblemer eller hjertesvikt samt diabetes. Symptomer på melkesyreacidose inkluderer muskelsmerter eller svakhet, svimmelhet eller ørhet, tretthet, og uvanlig ubehag i magen. Hvis du opplever noen av disse symptomene, bør du kontakte legen din umiddelbart.

De eldre er mer utsatt for å utvikle melkesyreacidose, så Glucophage XR ikke bør tas av personer eldre enn 80. Hvis du har en tilstand som gir økt risiko for tilstanden, du lege kan bestille regelmessige laboratorieprøver for å være sikker på at melkesyreacidose er ikke å utvikle.

Glucophage bivirkninger

Glucophage er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle mennesker med type 2 diabetes. Den brukes til å kontrollere høyt blodsukkernivå og arbeider ved å gjøre kroppen mer følsom for insulin det er å produsere og begrense mengden sukker som produseres i leveren og absorberes i tarmen. Glucophage fungerer best når pasienter bruker det i forbindelse med en endring i kosthold og trening for å kontrollere sine diabetes. Glucophage er produsert av stoffet maker Bristol-Myers Squibb og er også tilgjengelig i en generisk form under navnet metformin.

Melkesyreacidose

I svært sjeldne tilfeller kan Glucophage forårsake et potensielt livstruende tilstand som kalles melkesyreacidose. Tilstanden er vanligere hos eldre, de med nyre- eller leversykdom, personer som har lav blodoksygennivået eller sirkulasjon problemer, og de som er dehydrert eller bruke alkohol tungt. Symptomer på melkesyreacidose bør rapporteres til legen din umiddelbart. De inkluderer unormal tretthet eller søvnighet, muskelsmerter, forkjølelse eller blå hud, frysninger, pustevansker eller en uregelmessig eller uvanlig langsom hjerterytme.

Abdominal bivirkninger

Noen personer som tar Glucophage kan oppleve halsbrann og fordøyelsesbesvær, urolig mage, kvalme og oppkast som en bivirkning av medisinen. Ingen av disse er grunn til bekymring.

Fordøyelses bivirkninger

Diaré og tarmgass er ofte oppleves av diabetespasienter som tar Glucophage. Disse bivirkningene er normalt og indikerer ikke et problem, men ta kontakt med legen din hvis de blir plagsomme.

Hodepine

Noen personer som tar Glucophage vil oppleve hodepine som bivirkning, og dette er ingen grunn til bekymring. Pasienter kan ta over-the-counter smertestillende for å lindre dette noen ganger plagsom bivirkning.

Andre alvorlige bivirkninger

Andre bivirkninger av Glucophage som kan tyde på at et problem har utviklet som kan kreve behandling omfatter følgende: brystsmerter eller ubehag, muskelsmerter eller svakhet, svimmelhet eller svimmelhet, frysninger, feber, vedvarende sår hals og uvanlig eller vedvarende magesmerter eller ubehag. Kontakt legen din umiddelbart hvis du opplever noen av disse bivirkningene.

Glucophage Risiko og bivirkninger

Glucophage er en muntlig stoff foreskrevet for personer med type 2 diabetes, vanligvis til pasienter hvis tilstand har ikke svart på endringer i kosthold og mosjon. Et merkenavn for metformin, har Glucophage flere bivirkninger, noen serøs.

Funksjon

I type 2 diabetes, ikke kroppen ikke effektivt bruke insulinet den produserer. Glucophage hjelper kroppen reagere mer effektivt til dette insulin. Medisinen reduserer også mengden sukker som produseres av leveren og mengden absorbert gjennom tarmen fra karbohydrater.

Vanlige bivirkninger

I kliniske studier med Glucophage, som beskrevet av eMedTV, den vanligste bivirkningen var diaré, oppleves av over halvparten av deltakerne i enkelte studier. Opptil 25 prosent av deltakerne i noen studier utviklet kvalme. Hodepine og svakhet kan også forekomme.

Typer

Glucophage er tilgjengelig i en standardversjon og en utvidet-release type kalt Glucophage XR. Bivirkninger er mye mindre vanlig med Glucophage XR, med mindre enn 10 prosent av folk i de kliniske studiene opplever enten diaré eller kvalme.

Risiko

Sjelden, noen pasienter utvikle en livstruende lidelse som kalles melkesyreacidose når du tar Glucophage. Symptomer omfatter svakhet, søvnighet, langsom hjerterytme, muskelsmerter, pustebesvær og svimmelhet.

Legemiddelinteraksjoner

Mange legemidler samhandle med Glucophage. De omfatter visse slimhinneavsvellende midler, kalsiumkanalblokkere, kortikosteroider, diuretika og andre diabetes medisiner, noe som kan føre til lavt blodsukker.

Glucophage Diovan gikt bivirkninger for Diabetes

Glucophage Diovan gikt bivirkninger for Diabetes


Glucophage, ofte referert til ved dens generiske navn metformin, er en oral medisin som brukes til å behandle type 2 diabetes. Medisinen er vanligvis tatt to eller tre ganger om dagen. Det er imidlertid nå en forlenget frigivelsesform, Glucophage XR, som kan tas bare en gang om dagen. Bivirkningene for Glucophage kan være alvorlig, så er det viktig å forstå alle mulige effekter på medisinering.

Vanlige bivirkninger

Kvalme og oppkast forekommer hos opptil 25,5 prosent av personer som tar Glucophage. Litt over 53 prosent vil ha diaré og 12,1 prosent vil oppleve gass. Ubehag i magen vil påvirke opp til 6,4 prosent og 7,1 prosent kan oppleve fordøyelsesbesvær. Opp til 9,2 prosent vil oppleve svakhet, mens hodepine vil skje i opp til 5,7 prosent.

Sjeldne bivirkninger

Følgende bivirkninger forekommer i bare 1 til 5 prosent av de som tar Glucophage: smaksforandringer, unormal avføring, muskelsmerter, svimmelhet, svimmelhet, problemer med å puste, negleproblemer, økt svetting, rødme i huden, rask pust, frysninger, svakhet og feber. Disse bivirkningene kan være vanskelig å identifisere fordi de er ofte sett i andre typer av sykdommer og tilstander.

Høy eller lavt blodsukker

Noen ganger, spesielt i for lav eller for høy dose, kan Glucophage forårsake høyt eller lavt blodsukker. Symptomer som tyder på høyt blodsukker inkluderer økt sult og tørst, tåkesyn, økt vannlating, kortpustethet, kvalme eller oppkast, og tretthet.
Symptomene på høyt eller lavt blodsukker kan være forvirrende: Lavt blodsukker kan også føre til økt sult og tåkesyn. Se nøye etter andre symptomer på lavt blodsukker, for eksempel svetting, skjelving, svimmelhet, kaldsvette, endring i atferd, tap av koordinasjonsevne, talevansker, forvirring og noen ganger også anfall.
Se legen din umiddelbart dersom noen av disse symptomene blir tydelige.

Melkesyreacidose

Laktacidose er en svært sjelden bivirkning forårsaket av Glucophage. Denne bivirkningen oppstår når det er opphoping av melkesyre i blodet, vanligvis hos personer som lever eller nyrer ikke fungerer som den skal, de som tar flere medisiner, folk med flere medisinske problemer, eller folk som har lidd hjertesvikt.
Mulige symptomer med melkesyreacidose inkluderer svimmelhet, svakhet eller tretthet, svimmelhet, lav kroppstemperatur, rask pust eller problemer med å puste, søvnløshet, langsom eller uregelmessig hjerterytme, uvanlig ubehag i magen eller uvanlig muskelsmerter.
Laktacidose kan være dødelig. Oppsøk medisinsk hjelp umiddelbart hvis du opplever noen av symptomene.

Når å se din lege

Kun legen kan diagnostisere og behandle bivirkninger av Glucophage. Selv om noen bivirkninger vil virke normal, kunne de også bety at noe er galt. I noen mennesker, vil bivirkningene vare bare de første ukene av medisinen og vil til slutt forsvinne på egenhånd. Men hvis du opplever noen bivirkning, bør en lege avgjøre om det skal fortsette å bruke medisiner. Se legen din umiddelbart hvis du opplever bivirkninger som indikerer høyt eller lavt blodsukker eller melkesyreacidose. Disse kan være skadelig eller livstruende hvis den ikke behandles riktig.

Glucophage XR (Metformin ER)

Mens noen mennesker håndterer Glucophage uten problemer, andre vil oppleve den harde symptomer av stoffet. Hvis dette er tilfelle, kan legen endre deg til det utvidede utgaven Glucophage XR eller Metformin ER. Den utvidede versjonen av stoffet kan være mindre harde på magen og forårsake færre bivirkninger.

Diabetesmedisin bivirkninger

Diabetesmedisin bivirkninger


Diabetes medisiner er ofte foreskrevet uten mye diskusjon om de potensielle bivirkninger eller pasientkomfort. Oppført her er noen av de vanligste diabetes resepter og deres mest vanlige bivirkningene.

Metphormin

Også kalt Glucophage, dette er en av de mest foreskrevne diabetes medisiner siden, i motsetning til mange andre diabetes medisiner, betyr det ikke fremme vektøkning. I større mengder (500 g og over) kan det ofte føre til langvarig diaré for pasientene.

Byetta

En ganske fersk legemiddel som brukes for diabetes, er Byetta en subkutan injeksjon. Det er foreskrevet fordi det forsinker appetitt; denne samme funksjonen kan gi magesmerter og kvalme hvis tatt for nær et måltid. Det kan også føre til forstoppelse, og leger har uttrykt (som ennå ubekreftet) bekymring for at det kan slutte å virke etter et år eller to av bruk.

Insulin

Insulin er farlig fordi det ikke fremmer vektøkning ved å tvinge sukker inn i cellene.

Glucotrol

Hodepine er sjelden rapportert som en bivirkning av dette stoffet; negative bivirkninger er faktisk ganske uvanlig. Det er også kjent som glipizid.

Lantus langtidsvirkende insulinet

Lantus, fordi den fungerer over en 24-timers periode, har fortsatt vektøkning problemer, men ikke så alvorlig som kortere virkende formater.

Sporidex bivirkninger

Sporidex, generelt kjent som cefalexin, er et stoff som brukes til å behandle en rekke bakterielle infeksjoner. Som er vanlig med reseptbelagte legemidler, kan Sporidex forårsake en rekke milde til alvorlige bivirkninger basert på en bestemt individ og dosering.

Identifikasjon

Sporidex er et stoff som er klassifisert som et antibiotikum. Ifølge Drugs.com, det fungerer spesielt med "... å forstyrre bakterienes celleveggdannelse. Dette svekker celleveggen, forårsaker den til å sprekke og dreper bakterier." Sporidex vil ikke klare virusinfeksjoner.

Vanlige bivirkninger

Bruken av Sporidex kan føre til en rekke vanlige bivirkninger som ledd og magesmerter, svimmelhet, hodepine, diaré, tretthet og fordøyelsesbesvær. Selv om vanlige og mindre alvorlige enn andre bivirkninger, hvis noen av de foregående bivirkninger forverres eller vedvarer, må du kontakte legen din. Forverring bivirkninger kan signalisere en truende situasjon.

Alvorlige bivirkninger

Brukere av Sporidex kan oppleve følgende alvorlige bivirkninger i sjeldne tilfeller: uvanlig vaginal smerte, forvirring, hallusinasjoner, feber, gulfarging av øyne eller hud, alvorlige magesmerter, ekstrem svimmelhet, uregelmessig vannlating, blodig diaré, alvorlig hudirritasjon, mørk farget urin og hevelse i ansikt eller svelg. Kontakt legen din umiddelbart hvis noen av de ovennevnte bivirkninger oppstår.

Bruk

Ta Sporidex tabletter muntlig med en 8-unse glass vann. Aldri knuse eller tygge tabletten som det kan føre til feil i frigjøring av stoffet inn i kroppen systemet. Følg legens resept tett for å unngå overdose eller bruke medisiner for en lengre tidsperiode. Selv om symptomer på infeksjon kan virke klar, alltid fortsette bruken av medisinen som foreskrevet for å unngå en gjentakelse av infeksjonen. Oppbevar ved romtemperatur unna varme og fuktighet.

Advarsel

Bruke Sporidex lenger enn foreskrevet tidsrammen kan forårsake en ny infeksjon. Skal ikke brukes til barn under 10 år gammel. Rådfør deg med legen din dersom du er gravid eller blir gravid under bruk. Brukes med ekstrem forsiktighet hos eldre.

Mulige interaksjoner

Sporidex kan samhandle negativt med en rekke medikamenter, inkludert blodfortynnende som warfarin, Fortamet, Glucophage, Riomet, Metaglip, Avandamet og Benemid. Siden dette ikke er en fullstendig liste over mulige interaksjoner, varsle legen din bruk av noen av disse medikamentene.

Cilex bivirkninger

Cilex er en vanlig foreskrevet antibiotika som brukes til å behandle bakterielle infeksjoner i kroppen. Som alle medisiner, kan Cilex forårsake noen bivirkninger. Disse er vanligvis minimal og ikke føre til de fleste pasienter å slutte å bruke Cilex.

Hva er Cilex?

Cilex er merkenavnet for et generisk form av antibiotika reseptbelagte stoffet cefalexin. Cilex tilhører en familie av medisiner som kalles cefalosporiner, som fungerer ved å hemme reproduksjon av bakterier i kroppen, og dermed lindre infeksjoner.

For hva er Cilex brukt?

Cilex brukes for en rekke forskjellige bakterieinfeksjoner forårsaket i kroppen. Det er oftest foreskrevet for infeksjoner i halsen, lungene, mandlene, nese, ører, hud, blære og nyrer, selv om det kan være foreskrevet for andre grunner som anvist av legen din.

Hva Aare Common bivirkninger forbundet med Cilex?

Det finnes flere vanlige bivirkninger forbundet med Cilex bruk. Disse kan bli forverret av økte doser, så sørg for å ta medisiner akkurat som foreskrevet for din spesifikke tilstand.

De vanligste bivirkningene er diaré, mageproblemer, svimmelhet, søvnighet, kløe i skjeden eller hvithet av tungen. Vaginal og munn symptomer er vanligvis et resultat av en gjær infeksjon eller trost - en gjær infeksjon i munnen. Siden antibiotika dreper alle bakterier i kroppen (selv de "gode" bakterier som vanligvis holder gjær nivåer i sjakk), kan gjær infeksjoner oppstår og kan lindres ved å også ta en anti-fungal medisiner hvis det er nødvendig.

Hva er de alvorlige bivirkninger av Cilex?

Hvis du skulle oppleve blodig avføring eller diaré, en alvorlig utslett på kroppen, hevelse i hender, ansikt eller tunge, vanskeligheter med å svelge eller puste, hevelse i ledd, feber eller gulfarging av hud eller øyne, hodet til nærmeste legevakten eller ring 911. Dette er symptomer på en allergisk reaksjon og / eller leversvikt, som begge kan være livstruende hvis venstre ubehandlet.

Kontra

Hvis du noen gang har hatt en allergisk reaksjon på noen medisiner (spesielt antibiotika), matvarer eller tilsetningsstoffer i mat; tar metformin eller Glucophage; har en historie med nyre, lever eller tarmsykdom; har en blødersykdom, kolitt eller carnitine deficiency; er gravid eller planlegger å bli gravid; eller ammer, bør du kontakte lege før du tar Cilex.

Legen din kan hjelpe deg med å avgjøre om risikoen for Cilex er verdt fordelene hvis du velger å ta stoffet.

Bivirkninger av diabetiker medisiner

Diabetes muntlig medisiner er tatt av personer som har type 2 diabetes. Avhengig av den enkeltes helse og blodsukker nivåer, vil en lege avgjøre om en eller flere muntlige medisiner bør tas for å kontrollere blodsukker. De fungerer best for folk som har hatt diabetes mindre enn 10 år.

Sulfonylurea

Bivirkninger av sulfonylurea diabetes medisiner inkluderer urolig mage, vektøkning, lavt blodsukker, kløe og utslett. Glipizid (Glucotrol XL) og glibenklamid (DiaBeta, Micronase) er to av de medisiner i denne klassen.

Biguanides

Vanlige bivirkninger av biguanides inkluderer kvalme, diaré og en metallisk smak i munnen. Drikker mer enn 2-4 alkoholenheter per uke kan gjøre deg syk. Tar dette diabetes medisiner med nyresykdom kan føre til at det å bygge opp i kroppen. Oppsøke lege umiddelbart hvis du opplever svakhet, svimmelhet eller problemer med å puste. Den generiske merke av denne medisinen er metaformin (Glucophage, Riomet).

Alpha-glukosidasehemmere

Bivirkninger av denne medisinen for diabetes inkluderer gass, diaré og oppblåsthet. Akarbose (Precose) og miglitol (Glyset) er de to medisiner i klassen av diabetes medisiner.

Tiazolidindioner

Tiazolidindioner 'generiske navn er pioglitazon (Actos) og rosiglitazon (Avandia). Dette diabetes medisiner er bivirkningene inkluderer hevelse i bena eller ankler og vektøkning. Det er en risiko for å utvikle anemi mens du tar denne medisinen. Leverenzymnivåene bør sjekkes jevnlig. Symptomer som mørk urin, tap av matlyst, magesmerter, kvalme, oppkast og gulfarging av huden eller det hvite i øynene er symptomer på leversykdom. Ring legen din umiddelbart. Tar andre medisiner for diabetes kan føre til et fall i blodsukkeret. Sørg for at legen vet om alle medisiner du tar.

Meglitinider

De bivirkninger som kan være forårsaket av meglitinider er lavt blodsukker og vektøkning. De generiske navnene på denne diabetes medisiner er nateglinid (Starlix) og repaglinid (Prandin).

Hvordan ta Glucophage

Hvordan ta Glucophage


Glucophage, generelt kjent som metformin, er et medikament som brukes til å behandle type 2 diabetes ved å senke blodsukkeret i leveren. Det kan anvendes alene eller i kombinasjon med andre medikamenter slik som insulin. Glucophage er tilgjengelig i en rekke formuleringer inkludert Glucophage XR, som er en forlenget-frigjøringsformulering. I USA, er Glucophage kun tilgjengelig med en resept.

Hvordan ta Glucophage

•  Snakk med legen din om din type 2 diabetes, og se om Glucophage kan nytte for deg. Sørg for å fortelle legen din eventuelle andre medisiner, kosttilskudd, vitaminer og urteprodukter du tar. Det er også viktig å la legen få vite om eventuelle andre sykdommer du har som lever, nyre eller hjertesykdom.

Ta Glucophage med et måltid og samtidig (e) hver dag. Ta det akkurat som resepten beskriver på flasken. Ikke ta mer eller mindre enn det som er foreskrevet. Glucophage er skreddersydd for hver enkelt og dosering avhenger av dine diabetiker behov.

Opprettholde et sunt kosthold, redusere daglig stress, mosjon, og få nok søvn. Glucophage er en komponent i en helhetlig behandlingsplan for å kontrollere din diabetes og bevare helsen.

Hvis du tar Glucophage XR ikke knuse, bryte eller tygge tabletten. For at utvidet utgave komponent for å fungere skikkelig, må du svelge tabletten hel.

Kontroller blodsukkernivået før og etter at du spiser, og ved sengetid hver dag. Hold oversikt slik at du og legen din kan overvåke blodsukkernivået mer effektivt og endre dosen av Glucophage hvis nødvendig.

Besøk legen hver tredje måned for å ha din hemoglobin A1c kontrollert. Hemoglobinet a1c test bestemmer effekten av blodsukkerkontroll over en lengre periode. Legen din kan bruke denne informasjonen til å optimalisere Glucophage dosering.

Rapporter eventuelle endringer i din helse som en sykdom eller skade med legen din. Dosen kan endres basert på status for din helse.

Oppbevar medisiner på et sikkert sted, borte fra barn og kjæledyr. Glucophage bør oppbevares ved temperaturer mellom 59 grader og 86 grader.

Hint

  • Umiddelbart kontakte nødetatene hvis du har overdose eller har noen bivirkninger. Les resept innsats for en full liste over mulige bivirkninger.

Bivirkninger ved bruk av Metformin

Metformin er allment kjent som Glucophage eller Glucophage XR. Det er vanligvis brukes i behandling av type 2 diabetes, men det er også brukt for å behandle polycystisk ovariesyndrom.

Funksjon

Ved behandling av type 2 diabetes, er metformin foreskrevet for å støtte endringer i livsstil for å kontrollere glukosenivåer. I polycystisk ovariesyndrom, hjelper det å behandle tilstanden med forhøyede blod insulin nivåer.

Time Frame

Pasienter med type 2 diabetes bør oppleve positive effekter innen 4 uker. Hvis pasienten ikke reagerer på metformin, kan en lege legge til en annen medisinering.

Identifikasjon

De vanligste bivirkningene er knyttet til mage og tarm: kvalme, oppkast og diaré. Økt diaré oppstår vanligvis når store mengder karbohydrater er fortært i et enkelt måltid.

Betraktninger

En pasient som tar metformin bør diskutere bruk av andre medisiner fordi det er en mulighet for legemiddelinteraksjoner. I tillegg bør en pasient som tar metformin vurdere å begrense eller eliminere, drukket alkoholholdige drikker fordi det øker risikoen for mer alvorlige bivirkninger.

Advarsel

Laktacidose er en sjelden, men alvorlig bivirkning av metformin. Pasienter bør rapportere økt tretthet, alvorlige magesmerter og pusteproblemer, fordi de kan være tegn på denne bivirkningen.

Bivirkninger av Novo-Metformin

Bivirkninger av Novo-Metformin


Novo-Metformin er et merkenavn av metformin reseptbelagte stoffet. Stoffet er også solgt under Glucophage merkenavn. Denne medisinen brukes til å behandle diabetes mellitus, som også er kjent som type 2 diabetes. Dette stoffet bidrar til å senke blodsukkernivået når de er for høy, og det hjelpemidler prosessen med å konvertere mat til energi. Dette stoffet finnes i tabletter. Noen bivirkninger er rapportert med Novo-Metformin.

Mentale effekter av lavt blodsukker

Noen Novo-Metformin pasienter har rapportert psykiske relaterte bivirkninger som følge av lavt blodsukker. Ifølge Mayo Clinic, har noen brukere oppførte seg som en beruset person etter behandlingsstart med denne medisinen (Se referanse 1). Uvanlig engstelige følelser og nervøsitet ble rapportert hos noen mennesker. Forvirring og konsentrasjonsvansker har oppstått. Noen mennesker klaget over mareritt eller urolig søvn. Utydelig tale ble observert hos noen pasienter som brukte dette stoffet.

Andre effekter av lavt blodsukker

Andre bivirkninger som følge av lavt blodsukker har skjedd i enkelte Novo-Metformin pasienter. Ifølge Mayo Clinic, noen mennesker har opplevd tåkesyn mens de brukte dette stoffet. Kald svette og kald og blek hud ble lagt merke til av noen mennesker. Noen brukere ble overdrevent sulten. Døsighet ble rapportert av noen personer som ble behandlet med dette stoffet. Raske hjerteslag, hodepine og kvalme har forekommet. Skjelving ble observert i noen tilfeller.

Melkesyreacidose Effects

Noen mennesker har klaget over raske og alvorlige bivirkninger assosiert med laktacidose mens de ble behandlet med Novo-Metformin. Ifølge Mayo Clinic, har noen individer klaget over diaré etter å ha tatt dette stoffet. Rask overfladisk pust ble observert i enkelte brukere av denne medisinen. Smerter og kramper i musklene har oppstått. Noen mennesker ble uvanlig svak eller trett mens de ble behandlet med Novo-Metformin.

Andre effekter

Noen pasienter har rapportert andre bivirkninger mens de brukte Novo-Metformin. Ifølge Mayo Clinic, har noen enkeltpasienter lagt merke til et tap av matlyst, mens på dette stoffet. Halsbrann har utviklet seg i noen mennesker. Enkelte individer klaget om en metallisk smak i munnen. Magesmerter og bestått av gass ble rapportert. Noen pasienter begynte å spy. Uvanlig vekttap har skjedd med noen Novo-Metformin brukere.

Forholdsregler

Novo-Metformin pasienter trenger å ta noen forholdsregler før de begynner behandling med dette stoffet. Ifølge Mayo Clinic, kan alkohol føre til for lavt blodsukker mens du bruker dette stoffet. Pasientene må varsle sine leger av alle reseptbelagte og over-the-counter medisiner de tar. Aspirin kan appetitt kontroll medisiner og allergi medisiner har betydelige legemiddelinteraksjoner med Novo-Metformin. Hoppe en dose av denne medisinen kan føre til høyt blodsukker nivåer.

Hvordan overvåke Nyre Funksjon Med Glucophage

Glucophage (Metformin) er en oral medisin som brukes til å behandle type 2 diabetes mellitus, eller ikke-insulinavhengig diabetes. Glucophage passerer gjennom blodet og utskilles via nyrene. Legen din vil sjekke helsen til nyrene via blodprøver før forskrivning Glucophage, og krever at du gjenta nyre-funksjon tester på et personlig plan når du begynner medisinering. Være godt informert av legen din om bruk, bivirkninger og selvledelse av Glucophage og følge din oppfølging tidsplan for tryggere overvåking.

Bruksanvisning

En plan for å følge opp med din lege i henhold til planen hun anbefaler; vanligvis i en måned etter oppstart Glucophage, så igjen på seks måneder og ett år. Har tenkt å ta en blodprøve ved hver oppfølging besøk, i tillegg til diabetes tester.

Overvåk væskeinntak hver dag, og sikre at du ikke blir dehydrert, særlig i de varme sommermånedene. Spør din lege eller ernæringsfysiolog hvor mye væskeinntak er anbefalt som en del av din diabetiker diett.

Ta kontakt med din lege umiddelbart hvis du er urinering mindre hver dag enn vanlig, eller hvis du har problemer med vannlating. Få råd fra din lege på normal vannlating for din tilstand, som bare han kan avgjøre hvor godt nyrene dine for tiden fungerer og hva som er normalt for deg.

Tips og advarsler

  • Ikke bruk alkohol hvis du tar Glucophage, da dette kan hemme riktig nyrefunksjon.
  • Informere helsepersonell som du tar Glucophage før har noen røntgenbilder eller prosedyrer som krever kontrastvæske som skal brukes.
  • Umiddelbart ringe legen din dersom du blir syk og tror du er dehydrert. Du må kanskje slutte Glucophage før du er hydrert og føler seg bedre.
  • Kun legen kan anbefale en Glucophage oppfølging tidsplan som er best for deg, basert på din nåværende helse og medisinske behov.

Bivirkninger av Metformin ER 500

Metformin og utvidet-release versjon, metformin ER, er generiske legemidler selges under kjente merkenavn som Glucophage og Fortamet. Metformin er foreskrevet for å behandle type 2 diabetes hos personer 10 år og over. Stoffet øker kroppens følsomhet for insulin og senker mengden av sukker i leveren produserer. Mange bivirkninger er mulig med metformin bruk.

Typer

Metformin er tilgjengelig i tabletter i en rekke forskjellige doser. For både ungdom og voksne, startdose er vanligvis 500 mg to ganger om dagen i den vanlige versjonen eller en gang en dag med ER-versjonen, og voksne har også muligheten til å starte med ER-versjonen på 750 mg en gang om dagen. Dosen økes gradvis om nødvendig. Noen mennesker har færre bivirkninger med den utvidede versjonen.

Vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkningene forbundet med metformin er tap av matlyst, metallisk smak, kvalme, oppkast, halsbrann, dårlig fordøyelse, tarmgass, oppblåsthet og diaré. Om lag en av tre pasienter opplever disse symptomene, og om en av 20 slutte å bruke metformin for disse grunner, ifølge MedicineNet nettside. Disse bivirkninger kan reduseres eller elimineres ved å redusere dosen eller ved hjelp av metformin ER i stedet for den vanlige versjonen. De fleste justerer til medisinering raskt og bivirkningene forsvinner. Eldre mennesker har en tendens til å være mer følsomme for virkningene av metformin.

Advarsel

Gastrointestinale symptomer som begynner etter flere dager eller uker, eller som oppstår i første omgang, og deretter forsvinne og dukke opp igjen senere, kan være tegn på en alvorlig lidelse som kalles melkesyreacidose. Om en i hver 30.000 metforminbrukere utvikler melkesyreacidose, som kan være dødelig. Symptomer er unormal hjerterytme, frysninger, pustevansker, tretthet, utmattelse, dårlig fordøyelse, ørhet, muskelsmerter og svakhet.

Risikofaktorer

Noen mennesker er mer utsatt for melkesyreacidose, inkludert personer med nedsatt lever- eller nyrefunksjon, hjertesvikt, dårlig sirkulasjon og andre alvorlige sykdommer. Folk som er dehydrert eller som drikker mye alkohol også er mer utsatt. Eldre mennesker, særlig de over 80, er mer utsatt for metformin-indusert laktacidose også.

Hypoglykemi

Metformin ER 500 og andre doser av medisinen kan føre til lavt blodsukker. Personer med type 2 diabetes som regel allerede er kjent med symptomene på hypoglykemi, som inkluderer frysninger, svimmelhet, tretthet, hodepine, ørhet, intens sult eller tap av matlyst, svette, rask hjerterytme, risting eller skjelving, og svakhet. Forbruker søte karbohydrater som frukt, fruktjuice, eller godteri kan avhjelpe dette problemet. Mennesker som opplever hypoglykemi bør slutte å ta metformin og rådføre seg med sin lege.

Legemiddelinteraksjoner

Interaksjoner med flere legemidler og urter er mulig med metformin ER 500 og andre doser. Disse inkluderer blodtrykket medisiner, cimetidin, clomiphene, kortikosteroider, decongestants, diuretika, bukkehornkløver, ginseng, insulin og andre diabetes medisiner, p-piller og østrogener, og andre. I tillegg, folk som planlegger å ha en X-ray eller annen fremgangsmåte for skanning som krever en jod-baserte kontrastmiddel bør slutte å ta metformin på forhånd, fordi kontrastmiddelet kan reagere med metformin. Legen vil råde hvor snart å slutte metformin bruk.

Bivirkninger av Gloucophage

Glucophage er en reseptbelagte medikamenter som anvendes for behandling av type 2 diabetes. Type 2-diabetes er den ikke-insulinavhengig form av sykdommen. Medisinen, sammen med en ernæringsmessig balansert kosthold og regelmessig mosjon rutine, arbeider for å håndtere høye blodsukkernivå. Som med hvilken som helst type medisin, er det noen mulige bivirkninger som kan oppstå som følge av å ta Glucophage.

Vanlige bivirkninger

Det er noen vanlige bivirkninger som kan skje fra å ta Glucophage. Disse bivirkninger er vanligvis ikke ansett å være grunn til bekymring, på grunn av det faktum at de har en tendens til å forsvinne når legemet tilpasser seg til legemidlet. Men hvis bivirkningene ikke avtar, eller om de faktisk bli verre, kan det være nødvendig å snakke med legen din om dem. Disse bivirkningene inkluderer en midlertidig metallisk smak i munnen, hodepine, dårlig fordøyelse, diaré, gass, urolig mage og kaster opp.

Alvorlige bivirkninger

Det er også flere alvorlige bivirkninger som er mulig med å ta Glucophage. I situasjoner med alvorlige bivirkninger, er det viktig å søke medisinsk hjelp så snart som mulig. Noen potensielt skadelige bivirkninger av medisinen føler ør, svimmelhet, ubehag i brystet eller verke, uregelmessig eller langsom hjerterytme, vanskelig eller rask pust, føler unormalt kaldt, generell sykdomsfølelse, unormal svakhet eller utmattelse, dvelende eller uvanlig magesmerter, tretthet, svakhet eller smerten av muskler, frysninger, feber og vedvarende sår hals.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner er også ansett for å være potensielt farlige bivirkninger av Glucophage. I tilfeller av allergisk reaksjon, er det helt avgjørende å få medisinsk hjelp så snart som mulig. Noen tegn på allergisk reaksjon Glucophage er problemer med å puste; tetthet i brystet; utslett; hevelse i tunge, munn, lepper og ansikt; bryte ut i elveblest; og kløe.

Melkesyreacidose

En meget alvorlig mulig bivirkning av Glucophage er melkesyreacidose. Laktacidose er en potensielt dødelig medisinske tilstander. Noen symptomer på sykdommen er økende tretthet, kuldefølelse, muskelsmerter, svakhet, svimmelhet, besvimelse, magesmerter og kortpustethet. Personer som har hjertesvikt har en økt risiko for å få laktacidose som følge av å ta Glucophage.

Overdose

Hvis en person mener at de kan ha overdose på Glucophage, bør de få medisinsk tilsyn snarest mulig. Noen symptomer på Glucophage overdose er rask hjerterytme, kramper, hodepine, irritabilitet, sult, desorientering, forvirring, svimmelhet, tretthet, svakhet, svetting, skjelving, besvimelse og koma.

Nicotinamide bivirkninger

Nikotinamid, også kjent som niacinamide, er et stoff som brukes til å behandle personer med lave nivåer av vitamin B3. Dette vitamin er nødvendig for kroppen å forbrenne karbohydrater, fett og lipider samt produsere energi.

Identifikasjon

Nikotinamid arbeider spesielt ved å erstatte vitamin B3 i kroppen. Mangel på dette viktige vitaminet kan føre til visse betingelser som diaré, mage og hudproblemer kan oppstå. Annen bruk av nikotinamid kan bestemmes av legen din.

Vanlige bivirkninger

Bivirkninger som kan oppstå som følge av nikotinamid bruk er diaré, tretthet, svimmelhet, kvalme, urolig mage, oppkast, hodepine og rødme av huden. Selv om ikke alvorlig, bør du kontakte legen din dersom disse bivirkningene blir plagsomme. Forverring eller vedvarende bivirkninger er et tegn til bekymring.

Alvorlige bivirkninger

Drugs.com rapporterer at i sjeldne tilfeller kan de følgende alvorlige bivirkninger oppstår: gulfarging av hud eller øyne, hevelse i ekstremiteter, blodig avføring, alvorlig kvalme og oppkast, magesmerter, uregelmessig hjerterytme, synsforstyrrelser og tap av matlyst. Alvorlig allergisk reaksjon signalisert av hevelse i ansiktet kan også forekomme. Dette er alvorlige bivirkninger, og bør behandles umiddelbart.

Mulige interaksjoner

Det er mulig at nikotinamid kan reagere negativt med en rekke medikamenter. Sjekk alltid en komplett liste over legemiddelinteraksjoner før regelmessig med nikotinamid. Dette stoffet kan reagere mildt med avandaryl, AVONEX, Extavia, glucophage, insulin, Janumet og novolin. Alltid varsle legen din til andre medisiner du tar.

Sikkerhetsinformasjon

Siden nikotinamid kan forårsake svimmelhet og døsighet, drive biler og tunge maskiner med ekstrem forsiktighet. Bruke alkohol med dette produktet kan forårsake delirium og andre alvorlige bivirkninger. Hvis du er gravid eller ammer, sjekk med legen din før du bruker nikotinamid.

Bivirkninger av progesteron vagitorier

Progesteron vagitorier er reseptbelagte hormonbehandlinger som brukes til å stimulere fruktbarhet og skape graviditet. Ved hjelp av dette medisiner kan forårsake bivirkninger basert på pasienten, varigheten av bruk og størrelsen av dosen.

Identifikasjon

Progesteron vagitorier er voksaktig innsatser plassert i skjeden for å innføre hormonet progesteron til kvinnekroppen. Progesteron er viktig for graviditet og hjelper livmoren forberede seg til å motta et embryo. Kvinner som er mangelfull i progesteron kan ha problemer med å bli gravid eller oppholder gravid.

Vanlige bivirkninger

Vanlige bivirkninger med denne medisinen innbefatte lokal kløe på innstikkstedet, mage kramper, oppblåsthet, tretthet, ødem, økt blodtrykk, oppkast og kvalme. Du kan også oppleve symptomer assosiert med hormonsvingninger, som akne, ømme bryster og humørsvingninger. Disse effektene er vanligvis milde, men hvis de forverres eller bli belastende, ta kontakt med legen din.

Alvorlige bivirkninger

I sjeldne tilfeller kan progesteron vagitorier forårsake alvorlige bivirkninger som vaginal blødning, svimmelhet, depresjon, migrene, kortpustethet, gulsott og tap av tale og koordinering. Du kan også oppleve symptomer på diabetes som tørr munn, hyppig vannlating og sterk tørste. Hvis du merker noen av disse bivirkningene, kontakt lege umiddelbart og slutte å bruke vagitorier.

Legemiddelinteraksjoner

Progesteron vagitorier kan reagere negativt med vanlige medisiner som paracetamol, den anti-kolesterol narkotika Lipitor og soppdrepende stoffet klotrimazol. Dette hormonet kan også endre glukose (blodsukker) følsomhet, så det kan reagere negativt med glukose regulatorer som Glucophage og insulin.

Advarsel

Progesteron vagitorier kan forårsake svimmelhet og døsighet så vær forsiktig når du kjører eller bruker tungt maskineri. Bare kvinner bør bruke dette stoffet.

Kan Glucophage brukes til vekttap?

Kan Glucophage brukes til vekttap?


Glucophage, et merkenavn av stoffet metformin er et medikament foreskrevet av en lege for å bidra til å redusere vekten som følge av helseproblemer som diabetes, polycystisk ovariesyndrom og insulinresistens.

Statistikk

Omtrent 70 til 80 millioner amerikanere har insulinresistens eller metabolsk syndrom, som kan innebære fedme, type 2 diabetes, høyt blodtrykk, høyt kolesterolnivå, hjerte- og karproblemer eller polycystisk ovariesyndrom, ifølge WebMD.com.

Forhold

Pasienter med polycystisk ovariesyndrom, insulinresistens og type 2 diabetes ofte sliter med vektproblemer. Glucophage kan være foreskrevet for å bidra til å regulere insulinnivået i kroppen.

Formål

Glucophage kan senke blodsukkernivået samtidig øke følsomheten for insulin, som endrer sult og kan senke tendens til å overspise. En av de bivirkninger av å ta Glucophage kan være vekttap, selv om det ikke er en primær fordel.

Funksjon

Glucophage antas å virke ved å redusere opptaket av karbohydrater gjennom tarmen, redusere Livera € ™ s produksjon av glukose og øke muskelcellene følsomhet for insulin. Som et hormon, insulin leverer glukose til celler i hele kroppen, slik at den kan lagres eller brennes for energi. I noen tilfeller, insulin bygger seg opp inne i kroppen.

Betraktninger

Glucophage kan hjelpe pasienter ned mer i vekt, spesielt med en lav-karbohydrat diett og regelmessig mosjon. Glucophage hjelper trekk glukose i hele kroppen og reduserer insulinnivåer. Høye nivåer av glukose i blodet kan bidra til fedme, hjerte-problemer, diabetes og andre helsemessige problemer.

Side Effects

Dessverre gjør Glucophage har flere bivirkninger, inkludert kvalme, opprørende mage og diaré.

Equipoise bivirkninger

Equipoise bivirkninger


Equipoise eller boldenone undecylenate, er et anabole / androgene steroider som er injisert inn i kroppen. Den gjennomsnittlige dosen for en mann er 400 til 600 mg per uke. Kvinner vanligvis ta et gjennomsnitt på 50 til 150 mg per uke. Equipoise vil gi deg en jevn og stødig gevinst i styrke og masse. Ifølge iequipoise.com, for de beste resultatene, bruker Equipoise sammen med andre steroider. Equipoise er ikke ideelt for idrettsutøvere som jevnlig testes for narkotika. Det har en tendens til å produsere metabolitter i urinen som er detekterbar i flere måneder etter bruk.

Historie

Equipoise er en veterinær steroid i hovedsak brukt på hester. Det er ikke ment for bruk på mennesker i USA, og er kun tilgjengelig gjennom veterinærklinikker.

Milde bivirkninger

Bivirkningene av Equipoise er vanligvis milde. Ifølge steroid.com, mange rapporterer en økt appetitt mens du tar stoffet.

Vannretensjon

Du kan oppleve vannretensjon mens ta Equiposie. Bivirkning vil være mer tydelig enn om du tar Deca-Durabolin, men mindre enn de bivirkninger som forekommer med testosteron.

Seksuelle bivirkninger

Hvis du tar et moderat nivå av Equipoise, kan du oppleve en mindre østrogen-relaterte bivirkninger, som kan resultere i seksuell dysfunksjon. Det undertrykker dine hormoner slik at du kan være lurt å ta en injeksjon testosteron, så vel.

Effekter i Utseende

Pasienter som tar en høyere dose av steroidet kan oppleve gynekomasti, av utvidelsen av mannlige bryster. Equipoise kan også resultere i androgene bivirkninger som kviser, fet hud, håravfall og økt aggresjon.

Betraktninger

De beste effektene av dette medikament kan blitt sett når den brukes over lengre tidsrom - på minst 10 uker. Musklene dine vil bli veldig definert og solid, heller enn den glatte bulk du kan se når du bruker androgener.

Bivirkninger av Avonex

Avonex er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle multippel sklerose. Medisinen gis gjennom injeksjon. Det er ikke ment å kurere sykdommen, men for å hjelpe i å håndtere sin svakhet angrep og bremse ned sin progresjon. Det er flere mulige bivirkninger som kan oppstå som følge av å ta denne medisinen.

Vanlige bivirkninger

Det er noen vanlige bivirkninger av Avonex. Disse bivirkninger er vanligvis ansett for å være mindre, fordi de har en tendens til å avta meget hurtig. Men hvis du finner disse forholdene å være vedvarende eller forårsaker du store ubehag, bør du få dem sjekket ut av legen din. Disse bivirkningene er rødhet, smerte eller hevelse der Avonex ble injisert; influensalignende tegn (som frysninger, feber, tretthet, ryggsmerter, hodepine, svakhet og muskelsmerter); og magesmerter.

Alvorlige bivirkninger

Selv om relativt uvanlig, noen mennesker også kan oppleve alvorlige bivirkninger fra Avonex. Disse bivirkningene kan være farlig, så de må få øyeblikkelig legehjelp: ekstrem svakhet eller utmattelse, uvanlige vekt endringer, infeksjon der medisinen ble injisert, synsforstyrrelser, uregelmessig eller rask hjerterytme, hovne ankler, urinering oftere om natten, føler enten varmt eller kaldt alltid, depresjon, mørkere farget urin, blødning eller blåmerker veldig lett, kortpustethet, beslag, selvmordstanker og gulfarging av hud eller øyne.

Allergiske Reaksjoner

Skadelige allergiske reaksjoner er vanligvis lite sannsynlig, men kan skje med Avonex. Hvis du tror at du kanskje opplever en allergisk reaksjon på denne medisinen, søke medisinsk hjelp så snart som mulig. Noen symptomer på Avonex allergisk reaksjon har problemer med å puste, tyngde eller tetthet i brystet, utslett, elveblest, hevelse og kløe.

Andre mulige bivirkninger

Det er noen andre mulige bivirkninger av Avonex, inkludert leddsmerter, tannpine, infeksjoner (som bihulebetennelse eller bronkitt), tap av hår, øyenproblemer, migrene, anemi og spyling. Hvis du har noen av disse bivirkningene for en lengre periode, eller hvis de er spesielt problematisk, søke medisinsk hjelp.

Forsiktig

Før du bruker denne medisinen, må du informere legen din over alle dine medisinske tilstander, så vel som hele medisinske historie. Dette er særlig aktuelt hvis du har medisinske tilstander som angina, depresjon, andre stemningsrelaterte lidelser, hjertesvikt, epilepsi, leversykdom (som skrumplever, hepatitt og leversvikt), arytmi eller eventuelle allergier til mat eller medisin.

Bivirkninger av Betaseron

Betaseron (interferon beta-1b) er en resept legemiddel som brukes for behandling av multippel sklerose. Medisinen gis gjennom injeksjon. Betaseron er ikke ment å kurere medisinsk tilstand, men å minske angrepene sine og tregere sin progresjon. Det påvirker immunsystemet og kjemper mot effektene forårsaket av multippel sklerose. Det er noen mulige Betaseron bivirkninger.

Vanlige bivirkninger

Flere vanlige bivirkninger av legemidlet kan forekomme. Disse effektene skje ofte, men de er generelt mindre siden de visne bort raskt. Men hvis du finner bivirkningene å være problematisk, bør du konsultere legen din. Disse bivirkningene inkluderer svakhet i musklene, muskelsmerter, kaster opp, svakhet, økt svetting, smerte, hevelse eller rødhet der medisinen ble injisert, urolig mage, kvalme, hodepine, leddsmerter, hyppig vannlating og influensasymptomer (som kroppslig ubehag , lav feber og frysninger).

Alvorlige bivirkninger

Betaseron bruk kan også resultere i noen mer alvorlige bivirkninger. I motsetning til de vanlige bivirkninger, disse effektene ringe for akutt legehjelp, da de kan være skadelig. Disse bivirkningene inkluderer gulsott, huden blir blå-svart der medisinen ble injisert, forvirring, brystsmerter, ekstrem magesmerter, alvorlig angst eller nervøsitet, høy feber, alltid føler deg kald eller varm, mentale eller humørforandringer, infeksjon, unormal vektøkning eller hevelse, uregelmessig eller rask hjerterytme, krampeanfall, selvmordstanker og uvanlige blødninger eller blåmerker.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner på Betaseron skje også, selv om de er uvanlig. Disse reaksjonene er ansett for å være alvorlig, så er det svært viktig at du sørge for å få akutt hjelp for dem. Tegn på allergisk reaksjon på Betaseron er tetthet i brystet, kløe, vanskeligheter med å puste, hevelse, elveblest og utslett.

Forsiktig

For sikker bruk av Betaseron, er det avgjørende at du varsle legen din om alle eventuelle medisinske tilstander som du måtte ha (samt hele sykehistorie). Dette er spesielt viktig for de med tilstander slik som epilepsi, skjoldbruskkjertel lidelser, leversykdom, depresjon, blodpropp eller blødningsforstyrrelser (som hemofili) eller anemi.

Gravide og ammende Kvinner

Betaseron kan forårsake skade på fosteret. Som et resultat, bør gravide hunner unngå å bruke denne medisinen. Dessuten er det ikke bekreftet om hvorvidt eller ikke denne medisinen skilles ut i morsmelk, så for å være på den sikre siden, bør ammende kvinner snakke med sine leger om Betaseron før du tar den.