Digidexo.com

Hva gjør HSV se ut?

HSV står for herpes simplex virus. Det fører til små, stort sett milde sår rundt den muntlige, genital eller anal området. Sår kan være rød, hvit, flat, betent og vises enkeltvis eller i masse mengder. HSV er en virusinfeksjon som vanligvis behandles ved bruk av topiske anestetika, kremer eller salver som gir midlertidig smertelindring.

Typer

Det er to typer av HSV: HSV-1 og HSV-2. HSV-1 er en vanlig, mild form for herpes som oftest skjer på munn, tunge, lepper og innsiden av kinnet. HSV-1 er mer kjent som "forkjølelsessår" eller "canker sår." HSV-2 oppstår på kjønnsorganene (genital herpes), og er mye mer sjelden enn HSV-1. HSV-2 er vanligvis overføres gjennom seksuell kontakt med en smittet person, og er derfor ansett som en seksuelt overført sykdom (STD).

HSV-1

Kalde sår på leppa, munnen og tungen er generelt innledes med en følelse av kløe eller prikking i munnområdet. Som de begynner å dannes, blir vevet rundt det berørte området rød eller hoven. Til slutt, vil huden blemme eller ruptur. Når du er fullt immatrikulert, vil en kald sår vises puffy eller stikke litt fra bløtvevet i munnen. Sår kan også ha en hvit eller grønn hetten i midten av det betente området. Disse sårene kan plasseres sporadisk rundt munnen eller gruppert tett sammen.

HSV-2

Utseendet av HSV-2 er svært lik HSV-1. Sår forårsaket av HSV-2 er funnet på penis, cervix, vagina, vulva og rundt anus. Sår er vanligvis rød, hoven, oppblåst og øm å ta på. Over tid vil sår ofte blemme og utvikle den hvite eller grønnaktig cap i sitt sentrum. Væske eller puss kan sive fra sårene hvis de er forverret eller ødelagt. Gang brutt, kan en blemme utvikle seg til et sår eller lesjon som er svært smertefullt når forverret.

Størrelse

Størrelsen av HSV sår avhenger av deres alvorlighet og mengde. Vanligvis sår er bare noen få centimeter bred. Den hvite eller beskyttelseshetten i midten av sår er vanligvis rundt på størrelse med et myggstikk. Den berørte området kan være større dersom det er flere sår ved siden av hverandre.

Advarsel

Ingen kur finnes for HSV. Mens symptomene er vanligvis milde og innebærer minimalt ubehag, vil en person med herpes simplex virus har det for resten av livet. Utbrudd vanligvis oppstår og avtar over tid. Se en lege hvis du har flere utbrudd i løpet av 2-3 måneder, eller om utbrudd forårsake akutte smerter.