Digidexo.com

Hvordan behandle halsbrann

Hvordan behandle halsbrann


Halsbrann er en tilstand som er forårsaket av magesyre oppbakking opp i spiserøret. Symptomer på denne tilstanden omfatter problemer med å svelge, svie i halsen, syrlig smak i munnen og raping. For de som lider av halsbrann av og til, kan noen enkle behandlinger og kosthold endringer hjelpe.

Hvordan behandle halsbrann

•  Unngå matvarer som forårsaker halsbrann. Noen vanlige halsbrann-forårsaker matvarer er hvitløk, løk, krydret eller syreholdig mat, og koffeinholdige varer som sjokolade og kaffe. Andre matvarer kan forårsake halsbrann også, så når du har halsbrann, holde oversikt over hva du spiste. Dette vil bidra til å etablere mønstre og tillater deg å unngå matvarer som forårsaker halsbrann.

Endre medisiner som irriterer magen. Aspirin er en vanlig årsak til halsbrann. Hvis du må ta halsbrann-forårsaker medisiner, ta dem med mat eller med en drink som vil frakk magen for å redusere den resulterende halsbrann.

Spis mindre måltider. Tight belter eller midje band og over fylt magene kan bidra til halsbrann. Spise mindre måltider oftere vil holde deg fra å bli overstuffed.

Bruk tyngdekraften til din fordel. Hvis halsbrann har satt i, bo i en oppreist stilling, slik at syrene å strømme tilbake inn i magen din. Sove på ekstra puter om natten eller ikke liggende rett etter et måltid vil også hjelpe.

Ta antacids til å behandle smerte hvis det vedvarer. Det er mange over-the-counter produkter som lindrer eller begrense halsbrann hvis tatt før måltider. For de som lider til tider, disse er effektive behandlinger.

Kontakt lege hvis halsbrann øker i alvorlighetsgrad eller hvis du lider mer enn to til tre ganger hver uke. Hvis halsbrann er kombinert med sterke smerter, svette eller en smerte i venstre arm, oppsøke lege umiddelbart da disse er symptomene på et hjerteinfarkt.