Digidexo.com

crohns og ekstrem trøtthet

Kosttilskudd for ekstrem trøtthet

Mens tretthet, eller tretthet, på slutten av dagen er normalt, er kronisk tretthets ekstrem en potensielt alvorlig tilstand som krever en lege oppmerksomhet. Denne tilstanden kan være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert ekstrem belastning, kronisk mangel på tilstrekkelig søvn og diett. Men det er mange kosttilskudd tilgjengelig for å hjelpe deg å bekjempe ekstrem trøtthet på en trygg og naturlig måte.

B-vitaminer

B-vitamin gruppen, spesielt B12, er viktige næringsstoffer og har lenge blitt forstått å øke energi og hjelper kroppen å takle effektivt med stress.

Ginseng

Ginseng og Sibirsk ginseng blir ofte brukt til å bekjempe tretthet og øke energi. Begge urter er tilgjengelig som piller eller te.

Ginger

Fordi kroppen får sin energi fra maten og ingefær stimulerer bedre fordøyelsen fungerer, kan det hjelpe med å bekjempe ekstrem trøtthet.

Gingko Biloba

Gingko biloba øker hjernen fungerer ved å stimulere blodtilførselen til hjernen, og dette har den ekstra fordelen av å stimulere hjernen din til å vekke resten av kroppen din opp også.

L-karnitin

Dette er et naturlig stoff som hjelper kroppen å transportere energi til mitokondriene - kraften husene i cellene - som bidrar til at kroppen bruker energi mer effektivt og bekjempe tretthet.

Natural Cure for ekstrem trøtthet

Natural Cure for ekstrem trøtthet


Selv om mange mennesker opplever perioder med tretthet, er mange andre plaget med ekstrem tretthet som kan vare i dager eller uker av gangen. Denne kronisk tretthet er ikke bare skadelig for sine følelser som det kan være følelsesmessig forstyrrende for kontinuerlig bli oppbrukt, men det kan føre til alvorlige komplikasjoner til andre områder av livet hvis de er for trøtt til å fungere på jobb.

Årsaker til ekstrem trøtthet

Mange ulike faktorer kan bidra til ekstrem trøtthet. En av de viktigste årsakene til kronisk, er ekstrem trøtthet et dårlig kosthold. Når vi ikke klarer å forsyne kroppen med nødvendige næringsstoffer som den trenger, kan den slås ned og få oss til å bli utmattet i et middel til å få oss til å hvile slik at kroppen kan reparere skadede celler.

Stress er også en viktig årsak til ekstrem trøtthet. Når vi er konstant stresset, den mentale spenningen som vi føler gjør at resten av kroppen vår til å bli spent opp og ute av stand til å slappe av. Som vår kroppens muskler forblir spent, er enorme mengder energi brukt som etterlater oss følelsen konstant utmattet.

Mange medisinske tilstander kan bidra til ekstrem trøtthet. Vitaminmangel og tilstander som anemi ofte føre til ekstrem tretthet.

Extreme Fatigue Behandling

Det første trinnet i naturlig behandling av ekstrem trøtthet er å evaluere din diett. Hvorvidt en dårlig kosthold er den ledende årsaken til din trøtthet eller ikke, endre kostholdet til å inkludere alle naturlige, vil hele matvarer bidra til å gjenopprette energi og gi kroppen din med de næringsstoffene den trenger for å fungere skikkelig.

Selv endre kostholdet til å inkludere rike, vil næringsrik mat bidra til å gi energi og bekjempe tretthet, bør du også vurdere å legge visse kosttilskudd til kosthold. Magnesium og kalium kan bidra til å beskytte kroppen mot tretthet og er mineraler som mange mennesker ofte mangler tilstrekkelige mengder, som er natrium og sink. Legge til et kalsiumtilskudd er også viktig fordi det hjelper kroppen din til å slappe av naturlig og hvile, som også vil bidra til å forhindre trøtthet oppstår.

Enten ekstrem trøtthet er stress relatert, kan ved hjelp av visse belastningsreduserende teknikker også bidra til å redusere tretthet. Yoga, meditasjon, pusteøvelser og lett fysisk trening hver dag vil bidra til å redusere muskelspenninger som kan tappe kroppen for energi. Disse teknikkene også bidra til å fremme sunn cellular funksjon som kan redusere tretthet som er forårsaket av andre faktorer.

Måter å lindre ekstrem trøtthet

Måter å lindre ekstrem trøtthet


Hvis du lider av ekstrem trøtthet, kan det hende du har kronisk utmattelsessyndrom. I tillegg til ekstrem utmattelse som ikke blir bedre etter søvn og hvile, kan personer som lider av denne tilstanden også oppleve en sår hals, manglende evne til å konsentrere seg og muskel- og leddsmerter. I tillegg kan oppblåsthet, frysninger eller nattesvette, tørr munn eller øreverk oppstå, ifølge Mayo Clinic. Mens årsaken til kronisk utmattelsessyndrom er ikke kjent, behandlinger er tilgjengelig.

Sleep

Få nok søvn hver natt for å lette din ekstrem trøtthet, anbefaler Mayo Clinic. Mål å få seks til åtte timer med kvalitet søvn per natt. Utvikle en sove rutine ved å gå til sengs og våkne opp på samme tid hver dag, foreslår Mayo Clinic. Hvis du synes det er vanskelig å sovne om kvelden, ta et varmt bad eller lese en bok for å hjelpe deg å sovne. Unngå mat og drikke som inneholder koffein nær leggetid.

Kosthold og trening

Et sunt, balansert kosthold kan bekjempe følelser av ekstrem utmattelse. Drikk rikelig med vann hver dag, og inkluderer hele korn, magre proteiner og rikelig med frukt og grønnsaker i kostholdet ditt. Daglig mosjon kan bidra til å lette effektene av utmattelse. Trening vil hjelpe deg å sove, forbedre humøret og redusere stress. Hvis du ikke allerede deltar i regelmessig mosjon, begynner sakte med noen få minutters gange hver dag. Legg variasjon med svømming, jogging, aerobic eller tennis.

Forstå kroppen din

Behandle ekstrem tretthet ved å lære om kroppen din. Hold en journal og dokumentere dine symptomer i løpet av dagen, råder WebMD. Skriv ned når du føler deg trøtt, deprimert eller får andre symptomer. Over tid kan du oppdage mønstre eller finner ut at du er generelt mer energisk i løpet av en bestemt tid på dagen. Planlegge dine daglige oppgaver på disse funnene. For eksempel, planlegge møter, friluftsliv og husarbeid i tider som du vanligvis føler best. Hvis du har en tendens til å føle seg trøtt i løpet av kvelden, har tenkt å hvile. Ikke la deg bli for sliten, advarer Mayo Clinic.

Terapi og medisiner

Kognitiv atferdsterapi kan hjelpe deg å håndtere kronisk utmattelsessyndrom, ifølge Mayo Clinic. Denne formen for terapi hjelper deg å gjenkjenne negative følelser eller handlinger som kan føre til symptomene dine.

Antidepressiva kan bidra til å bekjempe følelser av depresjon som ofte følger kronisk utmattelsessyndrom og kan også hjelpe deg å få en bedre natts søvn. Over-the-counter, kan smertestillende medisiner kan hjelpe deg med å håndtere hodepine eller andre smerter forbundet med tretthet.

Ekstrem trøtthet symptomer

Ekstrem trøtthet er ansett som en viss følelse av tretthet eller utmattelse, ifølge Mayo Clinic, som ikke blir bedre med sengeleie. En utmatting av denne ekstreme naturen er vanligvis forbundet med en tilstand som kalles kronisk utmattelsessyndrom, som fortsatt er en relativ mysterium for mange medisinske fagfolk. Når du lider av ekstrem trøtthet, kan en person begynner å manifestere visse symptomer som kan knyttes tilbake til denne tilstanden.

Fatigue

Når noen lider av ekstrem trøtthet, vil det være en nesten nådeløs trøtthet som vedvarer etter hvile og forverres etter aktivitet, både psykisk og fysisk, ifølge Mayo Clinic. Denne nådeløse tretthet vil fortsette å plage en person for så lite som noen få dager til oppover av noen få uker. Det er en konstant tilstand av utmattelse.

Smerte

For mange mennesker som lever med ekstrem trøtthet knyttet til kronisk utmattelsessyndrom, vil de vanligvis opplever en viss mengde muskelsmerter, ubehag eller sårhet. Dette vil være en følelse som ikke har noen forklaring og er ikke knyttet til noen form for fysisk aktivitet. Som tiden går, kan denne smerten også manifestere i leddene i kroppen. Det kan begynne i en felles, deretter skifte til en annen, og fortsette å bevege seg rundt i løpet av tretthet.

Kognitiv Forstyrrelse

Fordi trøtthet vil være vedvarende i naturen, vil de fleste mennesker som jobber med denne typen tilstanden begynner å oppleve økende perioder med kognitive forstyrrelser. Det kan begynne som forbigående problemer med konsentrasjon, men som staten trøtthet fortsetter, kan det begynne å hindre en persons minne, spørre et tap i biter av gangen at hun ikke lenger kan huske.

Søvnforstyrrelser

Selv om ekstrem trøtthet vil føre til en person til å ønske å sove, betyr det ikke at hun vil være i stand til å oppnå det. For mange mennesker, de blir så slitne at de ikke kan få sove når jeg prøver. Dette vil forstyrre en persons søvnsyklusen, som ytterligere kan forverre problemet.

Hodepine

Noen mennesker lever med ekstrem trøtthet kan oppleve periodiske episoder av ganske alvorlig hodepine. Disse hodepine vil reagere på medisiner som vanligvis brukes til å behandle hodesmerter, som ibuprofen eller acetylsalisylsyre, men er fortsatt en mulig symptom på ekstrem utmattelse. For noen, vil det være en hodepine en dag. For andre kan det være tre eller fire. Det avhenger av personen hvor legemet vil reagere på utmatting.

Hvordan bekjempe ekstrem trøtthet

Hvordan bekjempe ekstrem trøtthet


Kroniske tilstander som fibromyalgi, kronisk utmattelsessyndrom og lupus kan føre til ekstrem utmattelse eller tretthet, hvor lider er i stand til å gjøre enkle ting som for eksempel arbeid utenfor hjemmet eller trening. Mens det er ingen kur for de fleste forhold som fører til tretthet, det finnes måter å håndtere lav energi.

Bruksanvisning

Gjør lett trening for å øke energi og redusere stress. Anstrengende øvelser kan understreke ledd og muskler og øke tretthet. Innlemme enkle, lette bevegelser som pilates, yoga, svømming eller gå for å øke energinivået. Trening kan også redusere stresshormoner.

Spis sunn mat. Junk mat og fet mat kan zappe din energi og forverre trøtthet. Spis et balansert kosthold med mye frukt, grønnsaker og sunt fett som nøtter.

Reduser inntak av koffein, spesielt før leggetid. Te, kan kaffe og brus føre til overstimulering og forstyrre søvnen. Reduser inntaket eller eliminere koffein helt å bedre søvn og bekjempe tretthet.

Ta vitamintilskudd. Multivitaminer og andre kosttilskudd som B12 og Sam-E kan bidra til å forbedre din mentale outlook og øke lavt energinivå. Ta kosttilskudd som anvist, og oppsøke lege først.

Ta en pause. Pacing selv og hyppige pauser er avgjørende for å håndtere ekstrem trøtthet og kroniske tilstander. Hvis det er mulig, velger deltidsarbeid og ta korte naps i løpet av tidlig ettermiddag for å lade ditt sinn og kropp. Lange lurer kan forsinke søvn om natten og komplisere tretthet.

Grunner for Intern Risting, muskelkramper og ekstrem trøtthet

De virkelige årsakene til mange vanlige sykdommer ofte forbli et mysterium for medisinske forskere uansett hvor intense etterforskningen blir. Intern skjelvinger, muskelkramper, og ekstrem eller kronisk utmattelse er ikke noe unntak. Mens forskere fortsette sin utspørring, mye om etiologi av disse utbredte forholdene forblir ukjent.

Hypertyreose

Hypertyroidisme refererer til en aktiv skjoldbruskkjertel, som er antatt å forårsake at skjelving og risting, blant andre forhold.

Angst

Risting eller skjelving er bare to av symptomene på angst og panikklidelse, som kan vare opp til 90 minutter.

Overforbruk

Muskelkramper kan bli resultatet når musklene er overarbeidet, spesielt av idrettsutøvere og manuelle arbeidere.

Dehydrering

Muskler som ikke er riktig hydrert er også utsatt for å utvikle muskelspasmer fordi deres celler kontrakt.

Sykdommer

Systemiske sykdommer og nevrologiske lidelser kan både føre til muskelkramper.

Etiologi

Ifølge forfatteren John Zajaros, noen antyder at stress kan være en faktor som forårsaker ekstrem trøtthet eller kronisk utmattelsessyndrom. Men, påpeker han, har mange prominente forskere sett nærmere på etiologi av kronisk trøtthet, men "til ingen nytte." Men noen forskere mener at en genetisk kobling kan forklare kronisk tretthet siden tilstanden har blitt diagnostisert hos medlemmer av samme familie.

Hva er årsakene til ekstrem trøtthet i kvinner?

For noen kvinner tretthet er et resultat av hektisk livsstil, men for mange kvinner tretthet er et symptom på en medisinsk tilstand. Tretthet er ofte vanskelig å behandle, men det kan bli bedre ved å etablere faste søvnmønster.

Hematochromatosis

Hematochromatosis er en type leversykdom som oppstår når jernet akkumuleres i leveren. Symptomer på denne tilstanden er alvorlig tretthet, leddgikt, skrumplever og gråaktig hud. Komplikasjoner av denne tilstanden kan forebygges med tidlig behandling.

Anemi

Anemi er en tilstand som oppstår når det er en utilstrekkelig mengde av røde blodceller i kroppen. Symptomer på anemi er tretthet, svakhet og kortpustethet.

Lyme sykdom

Lyme sykdom blir overført til mennesker via flåttbitt. Lyme sykdom forårsaker symptomer som utslett, feber, frysninger, tretthet, svakhet, hevelse og muskelsmerter.

Fibromyalgi

Fibromyalgi er en tilstand som forårsaker kroniske smerter i kroppen og trøtthet. Fibromyalgi rammer om lag 2 prosent av befolkningen og er mer sannsynlig å påvirke kvinner.

Kronisk utmattelsessyndrom

Kronisk utmattelsessyndrom er en tilstand som kan bli diagnostisert når enkeltpersoner blir lett utmattet av daglige gjøremål. Personer med kronisk utmattelsessyndrom kan også oppleve muskelsmerter, sår hals, konsentrasjonsvansker, intermitterende leddsmerter og ekstrem utmattelse.

Overgangsalder og ekstrem trøtthet

Overgangsalder og ekstrem trøtthet


Hvis du er i ferd med å gå gjennom overgangsalder, som er den fasen av livet kalles peri-menopause, eller du faktisk er fullt i overgangsalder, noe som betyr at du ikke har hatt en menstruasjon i ett år, og opplever ekstrem tretthet Dette er ikke uvanlig.

Aldring

Ettersom vi blir eldre, vi har en tendens til å bli litt lazier og ikke trene som vi burde. Trening øker hjertefrekvensen, som frigjør endorfiner, eller feel good hormoner. Øvelse øker også immunforsvaret og energinivået.

Gå Utenfor

Hvis du er innendørs hele dagen, vil dette gjøre deg trøtt, ifølge Goodtoknow.co.uk. Komme utenfor og inn i solen øker din immunsystem som vil gjøre det mindre sannsynlig at du vil ta kontakt med en sykdom. Solen gir vitamin D, som vi alle trenger for å holde seg frisk, og du vil få oksygen fra luften utenfor.

Se Koffein

Mange av oss trenger et løft av koffein i morgen for å få oss i gang; Men det du drikker for mye koffein det kan slå tilbake på deg og at du føler deg mer sliten enn hvis du ikke hadde hatt noen kaffe. Koffein masker din trøtthet, men det blir ikke kvitt det. Videre, hvis du drikker det sent på dagen, kan du ikke være i stand til å sove.

Hormoner og deres effekter

Hormonelle ubalanser eller mangler kan føre til tretthet, ifølge Nabbw.com. Mangel på østrogen betyr at en kvinnes kropp er ikke lenger fungerer optimalt. Hennes blodsirkulasjonen og flyten er kanskje ikke så bra som det en gang var, og hun kan få vekt, noe som kan være deprimerende og depresjon kan føre til både mental og fysisk tretthet.

Mer om hormoner

En mangel på progesteron, som regnes som den "lykkehormonet", bidrar til å være sliten og et tap av libido.

Advarsel

Røyking kan redusere østrogennivået enda mer, noe som resulterer i tretthet, så prøv å sparke en vane siden østrogennivået hos postmenopausale kvinner er minimal til å begynne med.

Søvnløshet

Å være sliten kan tilskrives mangel på søvn eller dårlig søvn, noe som kan skje hvis du har nattesvette, hetetokter og er stresset. Søvnløshet er knyttet til en reduksjon i østrogen så vel som til en reduksjon av testosteron. Testosteron, det mannlige hormonet, som kvinner har også, er ansvarlig for å gjøre kvinner føler energized.

Steroider Tatt for Crohns sykdom

Crohns sykdom er en inflammatorisk tarmsykdom som kan påvirke fordøyelsessystemet hvor som helst mellom munnen og anus. Hvis sykdommen er moderat til alvorlig, kan steroider (eller kortikosteroider) brukes til å styre tilstanden.

Narkotika

Ifølge American Academy of Family Physicians, de kortikosteroider som er hyppigst foreskrevet for Crohns sykdom er oral prednison og budesonid (Entocort). I alvorlige situasjoner, for eksempel en tarmobstruksjon, kan disse medikamentene gis intravenøst.

Effektivitet

Disse stoffene er nyttig for å redusere betennelse og undertrykke immunforsvar. Dette bidrar til å lindre magesmerter og magekramper som følger Crohns sykdom.

Bivirkninger

Ifølge Mayo Clinic, kan bivirkninger av kortikosteroider er økt trykk i øyet, humørsvingninger, økt blodtrykk, væskeretensjon, og vektøkning.

Langvarig bruk

Langvarig bruk av disse stoffene øker risikoen for infeksjon (på grunn av undertrykkelse av immunforsvaret), høyt blodsukker, grå stær, tap av bein kalsium, lett blåmerker, og økt helbredelse tid.

Forholdsregler

Du bør aldri slutte å ta disse stoffene med mindre legen din ber deg om å gjøre det. Kortikosteroider bør reduseres gradvis for å unngå tilbaketrekking (kortisol mangel). Symptomer inkluderer kvalme, oppkast, ekstrem trøtthet, svakhet, følelse ør, og smerter i kroppen.

Betraktninger

Diskutere alternativer med legen din hvis du ønsker å redusere risikoen for bivirkninger fra kortikosteroider. Det kan være en lavere dose medisiner som du kan ta eller dosen kan reduseres.

Årsaker til trøtthet i Unge kvinner

Årsaker til trøtthet i Unge kvinner


Fatigue er et vanlig problem i befolkningen generelt. The United Medical School i London bemerket at kvinner er spesielt utsatt for tretthet. Mulige årsaker til trøtthet i kvinner inkluderer en mangel på jern, kronisk utmattelsessyndrom og mulige hormonelle ubalanser.

Mangel på jern

The University of Lausanne rapportert at kvinner med uforklarlig tretthet dratt nytte av en jerntilskudd. Universitets sier at jernmangel uten anemi kan være en potensiell årsak til tretthet hos kvinner etter å ha utført en randomisert klinisk studie som konkluderte med en jerntilskudd kan ha nytte kvinner med uforklarlig tretthet i alderen 18 til 55 år.

Kronisk utmattelsessyndrom

Kronisk utmattelsessyndrom (CFS) er en sykdom som forårsaker alvorlig, invalidiserende utmattelse som kan vedvare i flere måneder eller år. Det er mest vanlig hos personer mellom 15 til 45 år og ca to i hver tredje folk som får det er kvinner. Årsakene til CFS er ikke forstått, og det er ingen behandling, selv om medisiner som antidepressiva kan anvendes.

Hormonell ubalanse

Hormonell ubalanse hos kvinner er kjent for å forårsake ekstrem trøtthet og tretthet hos kvinner. Hormonell ubalanse er forårsaket av en ubalansert forhold mellom progesteron og østrogen nivå innenfor kvinnens kropp. Mulige årsaker til hormonell ubalanse som kan skape tretthet hos unge kvinner inkluderer bruk av p-piller, hormonbehandling, stress, dårlig kosthold og miljømessige grunner, for eksempel forurensning.

Hvordan å kurere kronisk utmattelse og trøtthet

Hvis du lider av kronisk utmattelse og eller ekstrem trøtthet, spesielt i vintermånedene så er det meget mulig at du kan faktisk ha en vitamin D-mangel.

Noen av de symptomer på mangel på vitamin D er ekstrem tretthet, hodepine,
uklar tenkning, muskelsmerter, og senket immunitet resulterer i hyppig sykdom.

Den følgende artikkelen om hvordan å kurere kronisk utmattelse og tretthet ved hjelp vitamin d. Vil hjelpe deg til å finne ut om en vitamin D-mangel forårsaker din trøtthet. Og hvis så hva du kan gjøre for å få få noen lettelse fra det.

Bruksanvisning

•  Få en sjekk-opp og har vitamin D-nivåer sjekket. En studie sier at 75% av alle amerikanere er mangelfull i vitamin d. Så det er veldig sannsynlig at du vil dukke opp som mangelfull.

Ta opp til 40 IE vitamin D3 hver dag for hver kilo kroppsvekt. Du vil mest sannsynlig se en stor økning i energinivået innen et par uker.

Spis mat som inneholder vitamin d. Shiitake sopp og kaldt vann fisk som tunfisk, laks og kveite er alle gode valg.

Få utenfor og nyte solskinnet. I de fleste tilfeller 15 minutter med sol i dag er alt du trenger for å optimalisere vitamin D-nivåer. Og redusere symptomer på utmattelse.

Hva som forårsaker ekstrem utmattelse etter å ha spist?

Ekstrem trøtthet kan føre til at du ikke klarer å ta vare på deg selv, eller gå om dine normale aktiviteter i livet. Trøtthet er også referert til som slapphet, utmattelse eller tretthet, og innebærer både mental og fysisk tap av energi. Ifølge National Library of Medicine og Mayo Clinic, årsaker til ekstrem utmattelse etter spising inkluderer overspising og visse kroniske medisinske tilstander.

Depresjon

Klinisk depresjon kan føre til at du føler tretthet etter måltider, spesielt hvis du også har en spiseforstyrrelse som anoreksi.

Hjertesykdom

Hvis du har hjertesykdom, kan kroppen din ikke være i stand til å sende nok blod til magen og tarmene til å behandle en stor eller fet måltid, noe som resulterer i trøtthet etter at du spiser.

Nyresyke

Ekstrem utmattelse etter spising kan være forårsaket av nyresykdom, spesielt hvis du spiser svært bearbeidet eller salt mat.

Medisiner

Tar medisiner som diuretika, blodtrykk medisin, antihistaminer eller muskelavslappende sammen med måltider kan føre til tretthet.

Overspising

Å spise for mye mat eller spise maten for fort kan føre til at du føler ekstrem trøtthet og kan være ledsaget av gass og dårlig fordøyelse.

Thyroid Disorders

Betennelse i skjoldbruskkjertelen (tyreoiditt) eller underaktiv skjoldbruskkjertelen (hypotyreose) kan føre til at du føler ekstrem trøtthet etter at du spiser.

Tegn og symptomer på ekstrem utmattelse

Tegn og symptomer på ekstrem utmattelse


Ekstrem trøtthet er et generelt begrep som brukes for å beskrive når en person føler overveldende sliten sammen med en rekke andre symptomer. Årsaken til ekstrem tretthet kan ganske enkelt være på grunn av inaktivitet, skjønt lengre tids tretthet er vanligvis forankret i en sykdomsprosess, slik som depresjon, anemi, graviditet eller hypotyroidisme. Du bør ta kontakt med lege hvis du opplever ekstrem utmattelse som ikke avtar.

Apati

Den primære symptom på ekstrem trøtthet er intens sløvhet. Apati kan være så uttalt at du kan være i stand til å opprettholde de aktivitetene som kreves for dagliglivet, som for eksempel å lage mat, tending til personlig hygiene behov og jevnlig går på skole eller arbeid. Apati kan manifestere seg som fysisk svakhet eller mental fogginess.

Manglende evne til å konsentrere seg

Konsentrerer krever mye mental energi og fokus, noe som kan være nesten umulig for noen med ekstrem trøtthet. Manglende evne til å konsentrere seg kan føre til dagligdagse aktiviteter å bli oversett, for eksempel å betale regninger og sende julekort.

Overdreven Sleep

Sleeping 10 timer eller mer per natt kan være et symptom på ekstrem utmattelse. Dette er på grunn av den overveldende fysisk og mental svakhet og apati. Noen mennesker med ekstrem trøtthet er ikke i stand til å forlate sine senger for de fleste av sine dager, som er en av gjerningsmennene av overdreven søvn.

Endringer i Appetite

Det er vanlig for en person med ekstrem tretthet å ha en uvanlig appetitt. Noen ganger appetitten vil øke betraktelig, og andre ganger vil det dramatisk redusere. Dette kan føre til merkbar vekttap eller vektøkning.

Plavix bivirkninger - Trøtthet

Stoffet Plavix er foreskrevet for personer som har lidd av en kardiovaskulær hendelse slik som hjerteinfarkt eller hjerneslag. Det kan også gis til personer som har perifer karsykdom. Plavix reduserer muligheten for å danne blodpropper ved å påvirke hvordan blodplater delta sammen for å danne en blodpropp, samt hvordan de samhandler med andre blodceller.

Betydning

Det er vanlige bivirkninger knyttet til Plavix. Disse inkluderer blåmerker, bronkitt, hoste, diaré, svimmelhet, væskeretensjon, influensasymptomer, hodepine, dårlig fordøyelse, betente nesegangene, kløende hud, kvalme, neseblødning, smerter i magen, brystet eller ryggen, utslett og hevelser.

Effekter

Andre mindre vanlige bivirkninger er forstoppelse, depresjon, pustevansker, store blødninger, høyt kolesterol, høyt blodtrykk, leddsmerter, misfarging av huden, magesår, tjæreliknende avføring, øvre luftveisinfeksjon, urinveisinfeksjon eller blod i urin og oppkast av blod .

Betydning

Plavix kan ha en negativ effekt på celler som bidra til å aktivere og beskytte immunforsvaret. Dette kan gjøre noen bivirkninger mer alvorlig og føre til ekstrem trøtthet.

Typer

Plavix bør ikke blandes med visse typer medisiner. Folk som tar visse typer medisiner regelmessig kan heller ikke være gode kandidater ettersom stoffet kan endre hvordan stoffene virker ved å øke eller redusere deres effektivitet. Folk tar ekstra blodfortynnende eller anti-inflammatoriske medisiner bør informere lege før du godtar Plavix. Plavix kan også samhandle med visse urte medisiner som inneholder fiskeolje, hvitløk, ingefær, gingko biloba, ginseng og johannesurt.

Advarsel

Ifølge medisinsk nettsted Helse Square, kan kvinner som er gravide eller ammer ikke være kandidater for Plavix.

Ekstrem utmattelse etter Exercise

Mens noen mål på trøtthet etter lengre perioder med trening er ganske standard, er det likevel en undergruppe av personer som lider av symptomene langt utover hva som kan forventes i forhold til innsatsen som er brukt på treningsstudio. Ekstrem trøtthet etter trening kan være forårsaket av en rekke underliggende forhold, som må behandles uavhengig for å gi en kur.

Øvelse Intoleranse

Tilstanden av erfaring ekstrem utmattelse etter trening er vanligvis kjent som "øvelse intoleranse." Øvelse intoleranse er preget av følgende symptomer: overdreven tretthet, muskelkramper eller uventet smerte forårsaket av påkjenningene av trening. Legg merke til at øvelsen intoleranse er ikke en sykdom i seg selv, men et symptom på en annen tilstand.

Bekjempelse Exercise Intoleranse

Mens mange enkeltpersoner tyder på noe mer enn å øke varigheten din trening for å bygge opp din toleranse, og dermed bekjempe mosjon intoleranse, er denne tilnærmingen er feil. Ifølge Catherine Morgan, RN, den eneste "kur" for øvelsen intoleranse er å behandle det underliggende problemet. Bare etter å identifisere det egentlige problemet kan du begynne å jobbe mot en løsning.

Kronisk utmattelsessyndrom

Kronisk utmattelsessyndrom er en vanlig årsak til mosjon intoleranse. CFS er en ganske sjelden sykdom, som påvirker omtrent 4 av 1000 voksne over hele USA. CFS er ikke et godt forstått tilstand, som ingen positiv årsak til tilstanden er blitt identifisert. Videre er det ingen etablert kur - den normale løpet av handlingen for en pasient med mosjon intoleranse som følge av CFS er å forsøke å lindre enkeltpersoner symptomer, som kan være en catch-22 situasjon der CFS er sammenkoblet med mosjon intoleranse.

Overtrening

Overtrening er en annen vanlig tilstand som kan føre til utvikling av øvelsen intoleranse. Som navnet tilsier, er overtrening bare taxing kroppen utover sine kapasiteter i en slik grad at det ikke er i stand til å komme seg. Dette skjer vanligvis til idrettsutøvere som trener hardt for bestemte hendelser. Tenk på trening intoleranse som følge av overtrening som forsøker å gjøre flere uttak fra en allerede overtrukket sparekonto. En skikkelig løpet av handlingen for å behandle overtrening innebærer noe mer enn resten, et sunt kosthold og tilstrekkelig hydrering for en uke eller to før symptomene avtar.

Metabolsk sykdom

Metabolsk sykdom er en annen mulig årsak bak øvelsen intoleranse. En tilstand som kalles carnitine palmityl transferase mangel kan resultere i utvikling av ekstrem utmattelse etter trening. Som årsaker og symptomer på metabolsk sykdom er så variert, er anbefaling for en spesifikk behandling plan for å bekjempe symptomene best igjen opp til behandlende lege.

Embrel bivirkninger

Enbrel er en injeksjon medisiner som brukes for å lindre symptomene på ulike typer inflammatorisk artritt og Crohns sykdom. Merkenavnet for etanercept er Enbrel en biologisk kjent som en tumornekrosefaktor (TNF) blocker. Mange av bivirkningene er mulige, noen alvorlige.

De fleste vanlige bivirkninger

I kliniske studier med Enbrel, som beskrevet av eMedTV, de vanligste bivirkningene var infeksjoner som forkjølelse eller bihulebetennelse, og reaksjoner på injeksjonsstedet, som et utslett eller hevelse. Disse ble opplevd av over 30 prosent av deltakerne i enkelte studier.

Andre vanlige bivirkninger

Andre vanlige bivirkninger forbundet med Enbrel inkluderer magesmerter, svimmelhet, hodepine, slapphet, halsbrann, rennende nese, sår hals og hoste.

Black Box Advarsler

Det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) krever black box advarsler på Enbrel og andre TNF narkotika. Disse stoffene litt økt risiko for lymfom og andre kreftformer hos barn og ungdom. De er også forbundet med alvorlige infeksjoner, slik som tuberkulose.

Andre alvorlige effekter

Andre sjeldne bivirkninger krever øyeblikkelig legehjelp. De inkluderer brystsmerter, pustevansker, ekstrem trøtthet, muskelsvakhet, utslett, anfall, kraftig hodepine, hevelse, prikking i hender eller føtter, ustøhet, synsforstyrrelser og unormal blødning.

Kontra

Enbrel kan føre til visse sykdommer eller gjøre eksisterende verre. Personer med disse forholdene bør informere sin lege før du tar Enbrel. De omfatter blodsykdommer, hjertesykdom, multippel sklerose og anfallslidelser.

Immune System

Fordi Enbrel øker risikoen for infeksjoner, kan personer som allerede har en infeksjon ikke kunne trygt ta Enbrel. Også personer med et immunsystem sykdom eller bruker medisiner som påvirker immunsystemet må kanskje unngå Enbrel bruk.

Hvordan diagnostisere Hyponatremi

Hvordan diagnostisere Hyponatremi


Hyponatremi er en ubalanse av salt i blodet brakt videre ved å drikke for mye væske. Det er et resultat av over-hydrering. Hyponatremi oppstår hos pasienter med andre forhold som fører dem til å beholde væske eller i idrettsutøvere i høy aktivitet idrett. Å drikke for mye utvanner saltnivået i kroppen. Når saltnivået ubalansen blir for stor, det fører til oppkast, hodepine og ekstrem trøtthet.

Bruksanvisning

•  Vurdere risikoen før du prøver å diagnostisere hyponatremi. Maratonløpere, folk på lav-natrium dietter og kvinner over 30 er mest sannsynlig at kontrakten hyponatremi.

Merk plutselige symptomer som oppkast, svakhet eller forvirring, etter hard fysisk aktivitet. Alvorlige symptomer kan omfatte muskelkramper, kramper eller bevisstløshet.

Identifisere gradvis elle symptomer. Gjentatte hodepine, tretthet, kvalme eller tap av appetitt som ikke er relatert til en annen helseproblem kan tyde hyponatremi. Hold et diagram av fysisk aktivitet og vær oppmerksom på symptomer og datoene for tilbakefall å skjelne et mønster.

Del din medisinske historie og mosjon eller trening programdetaljer med legen din. Svar på spørsmål på eksamen for å fastslå mulige årsaker. Dine kosthold, medisiner eller andre helsemessige problemer kan være bak Hyponatremi symptomer.

Få en blod-eller urinprøve. Dette er den eneste avgjørende måte å diagnostisere hyponatremi. Legen din vil basere behandlingen av din medisinske historie og alvorlighetsgraden av bekreftet tilfelle.

Tips og advarsler

  • Hvis du vet at du er utsatt for skiftende saltnivåer i blodet på grunn av salt svette eller nyre- eller leversykdom, bør du få testet for hyponatremi.
  • Tilbakevendende diaré kan også føre til hyponatremi. Hvis du har Crohns sykdom eller ulcerøs kolitt, er testing anbefales for deg.
  • Den vanlige oppfatningen at det er best å hydrat så mye som mulig før og under lange sport trening, som maraton og fotball, har blitt motbevist. Måle hvor mye å drikke etter tørsten eller spør legen din hvor mye du bør drikke.
  • Hyponatremi, eller over-hydrering, deler symptomer med dehydrering. Ikke prøv å behandle deg selv ved å drikke så mye eller så lite som du kan.
  • Se en helsepersonell dersom symptomene er alvorlige eller tilbakevendende. Kun medisinsk testing kan hjelpe legen diagnostisere denne tilstanden korrekt.
  • Noen medikamenter for smertelindring kan maskere eller indusere Hyponatremi symptomer. Sport trenere anbefaler ikke å bruke smertestillende dagen før tung trening.
  • Plutselig innsettende hyponatremi, der hjernen sveller raskt, kan resultere i koma og død.

Hva er Remicade?

Pasienter med autoimmune sykdommer som ikke responderer godt til de mange medisiner tilgjengelig kan gis en avgjørelse å ta. En lege eller gastroenterolog vil gi pasienten informasjon om Remicade behandlinger. Det er overveldende til en pasient for å innse at hun blir verre og at hennes faste medisiner er ikke lenger kommer til å arbeide for å opprettholde symptomene. Det er mange hensyn og det er viktig for en pasient å lære så mye som mulig om Remicade når du gjør dette alvorlig avgjørelse.

Funksjon

Remicade Infliximab er et biomedisin eller biologisk. Den brukes til å behandle symptomer på autoimmune sykdommer plakk psoriasis, revmatoid artritt, psoriasisartritt, voksne og barn Crohns sykdom, ulcerøs kolitt og Bekhterevs sykdom. Disse sykdommene føre til at immunsystemet til å gå inn i en slags overdrive. Immunsystem angriper sunt vev i kroppen og forårsaker betennelse. Hvis ubehandlet sykdommen påvirket immunsystem vil føre til permanent skade kroppens bein, vev og brusk. Den syke Legemet har en overdoser av tumornekrosefaktor alfa (TNF). TNF-alfa er et protein som er laget ved å velge røde blodceller. Når det er blokkert av Remicade betennelsen kan reduseres gi pasienten lindring av smertefulle og noen ganger ødeleggende symptomer for en periode av tid.

Betraktninger

Remicade er en biologisk, et produkt laget av en levende ting, og noen ganger gjort i en levende ting. Remicade er laget ved hjelp av musene. Den ble utviklet og distribuert av Centocor, et forsknings- og biomanufacturer som eies av Johnson & Johnson. Det administreres i et legekontor eller sykehus behandlingsrom. En pasient blir avgjort i en lenestol. Først en over-the-counter smerte pille og allergi tablett blir gitt til pasienten. Den administrere sykepleier vil sjekke for feber og sette pasienten opp med en blodtrykksmåler. Den biomedication gis gjennom intravenøs. Dette er en form for kjemoterapi. Pasienten kan forvente å være i behandlingsrommet i 3 timer på et gjennomsnitt. Den første behandlingen kan ta fire timer som det er gitt svært sakte mens reaksjonsmuligheter følges nøye. Pasienten er gjort så komfortabelt som possible.The sykepleier sørger for at pasienten har en drink, snacks og forklarer hvordan IV kan flyttes hvis det er behov for å gå på toalettet. Det er meget viktig at pasienten holder seg hydrert.

Fordeler

Når en pasient har de to første behandlingene noen få ukers mellomrom han eller hun vil snart bli byttet til en behandling hver 8. uke. Hver pasient vil reagere forskjellig. Lindring av symptomene kan vise seg ved den tredje eller fjerde behandling. Smerte kan reduseres, betennelse avta og de med gastrointestinale plager kan oppleve at hennes appetitt er å plukke opp med mindre hyppige turer på do. Remicade har gitt pasienter tilbake noen livskvalitet.

Advarsel

En pasient har økt risiko for infeksjon med Remicade behandlinger. En TB test må gjøres for å fastslå om en pasient har tuberkulose stede i kroppen sin. Remicade kan ikke administreres hvis det er noen alvorlig infeksjon i pasienter systemet. En infeksjon kan lett spre seg gjennom kroppen som resulterer i sykehusinnleggelse. En pasient kan dø av denne infeksjonen. Når gjennomgår Remicade behandlinger en pasient må betale strenge oppmerksomhet til noen tegn på infeksjon, spesielt en som involverer lungene. Feber, ekstrem trøtthet, hoste, influensalignende symptomer, varm rød eller smertefull hud er alle tegn til å rapportere til din Remicade sykepleier, leger 'assistent, lege eller gastroenterolog med en gang. Pasienten må være klar over at det er mulig bieffekter å se etter fra sår hals, feber, hodepine og utslett. Ett stort problem er en sjelden og dødelig leversvikt som ble annonsert i desember 2004.

Potensial

Remicade behandlinger er en intens måte for en autoimmun sykdom pasienten å få en form for lettelse fra intens smerte, tap av et sosialt liv, sviktende helse og med muligheten til å bevege seg eller spise. Det er en viktig beslutning om å gjøre, fordi det kan påvirke resten av pasientens liv. Det finnes ingen kur for autoimmune sykdommer. Remicade har mild til alvorlig side påvirker inkludert lymfom kreft. Det er veldig nyttig for pasienten å være godt informert som vedtaket er gjort. Det er mange argumenter for og imot for å veies.

Multippel sklerose og overgangsalder

Ifølge National Multiple Sclerosis Society (NMSS), har om lag 2,5 millioner mennesker over hele verden blitt diagnostisert med multippel sklerose (MS). Flere kvinner enn menn har MS, som gjør flere kaukasiere enn andre raser. Uttrykket multippel sklerose refererer til virkningene av sykdommen; nemlig flere plaketter eller Screlose. Disse plakk er et resultat av inflammatorisk sykdom fra en autoimmun sykdom som oppstår i sentralnervesystemet. Kroppens eget immunsystem angriper beskyttende myelin skjede som omgir nervene. Skade på myelin skaper avbrudd i strømmen av nerveimpulser fra hjernen og ryggmargen som strekker seg gjennom legemet. Som et resultat, opplever MS pasient en mengde svekkende symptomer som påvirker funksjonen og den totale livskvaliteten. Kvinner, spesielt, står overfor flere utfordringer som de kommer inn menopause. Når menopausale symptomer kombinere med multippel sklerose, en postmenopausal kvinne krever ofte en grundig medisinsk undersøkelse for å vurdere hennes muligheter for omsorg.

Typer og symptomer på multippel sklerose

Multippel sklerose er presentert i en av de fire former. Pasienter kan bli diagnostisert med relapsing-remitting, primær progressiv, sekundær progressiv, eller progressiv relapsing. Relapsing-remitting MS kan overgangen etter ca ti år inn i sekundær progressiv MS; Imidlertid kan bruken av sykdomsmodifiserende midler kan hjelpe til å dempe de sykdommer 'progresjon. Individer som lider av multippel sklerose kan oppleve et stort utvalg av symptomer, som strekker seg fra meget milde til alvorlige. Ofte pasienter som ennå ikke diagnostisert med MS søke hjelp av sin lege når de merker en plutselig innsettende synsforstyrrelser. Optikusnevritt er et vanlig symptom på MS, noe som vanligvis ettergir etter noen uker eller måneder. Andre symptomer er hodepine, svimmelhet, nummenhet og kribling, depresjon, ekstrem trøtthet, blære og tarm endringer; spastisitet og smerte.

Symptomer på overgangsalder

Menopause oppstår når en kvinne ikke har hatt en menstruasjon i ett år eller når kirurgisk indusert av en hysterektomi. Fordi menopause er ledsaget av en nedgang i østradiol og østrogen hormoner, kan ubehagelige symptomer oppstå. Hetetokter, nattesvette, hjertebank, glemsomhet, og følelsesmessig labilitet er vanlig. Kvinner opplever menopause på ulik alvorlighetsgrad. Som et resultat, er ikke alle kvinner krever hormon-erstatningsterapi (HRT).

Behandling av multippel sklerose

Nevrologer og primær-omsorg leger behandle multippel sklerose på to nivåer; nemlig sykdom modifikasjon og symptomer ledelse. Sykdom-modifikasjons medikamenter omfatter interferoner, slik som Betaseron og avonex, samt Copaxone, som er en kombinasjon av fire aminosyrer. Andre sykdomsmodifiserende stoffer er anbefales avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen. Selv om disse stoffene ikke kurere MS, bidrar de til å redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av eksaserbasjoner. Fordi MS-symptomer er unike for hvert individ, leger foreskrive disse stoffene som gir best sikkerhet, effekt og toleranse for pasienten. Ofte foreskrevet medisiner for MS symptomer inkluderer Amantadine, Meclizine, Elavil, Neurontin, og Dilantin. Alvorlige eksaserbasjoner er ofte behandlet med IV kortikosteroider for å redusere betennelse. Det er flere andre medisiner som kan hjelpe lindre MS-symptomer. Legen din er den beste til å bedømme hva som passer for deg.

Overgangsalder og HRT

Fordi menopause resultater fra en nedgang i østrogen, progesteron og østradiol, kan man være tilbøyelig til å erstatte det som mangler. Imidlertid har hormon-erstatningsterapi (HRT) kommet i søkelyset som et resultat av utfallet av betydelig forskning. Ifølge en 2001 artikkel av Elizabeth Barrett-Connor og Cynthia Stuenkel har leger forskrevet HRT i over 50 år. Målet var å holde kvinner på HRT lang sikt for å beskytte hjertet, bein, og kognitiv funksjon. Den nye anbefalingen er å bruke HRT for kortvarig behandling av menopausale symptomer, fordi fordelene ved langvarig bruk ikke oppveier risikoen.

Advarsel

I 2001 Barrett-Connor og Stuenkel anmeldt resultatene av hormonerstatningsterapi-studier som avslørte nye bekymringer og begrensninger. HRT er effektiv og hensiktsmessig anbefalt for bruk på kort sikt for å redusere hetetokter og nattesvette. Imidlertid er langsiktig bruk knyttet til brystkreft, hjerneslag, hjerteinfarkt og blodpropp. Din lege vil nøye overvåke dine multippel sklerose og menopausale symptomer. Endringer i reseptbelagte medisiner vil bli gjort etter behov.

Anbefalinger

Postmenopausale kvinner som også har multippel sklerose stri med utfordrende og noen ganger ødeleggende symptomer. Med riktige medisiner og livsstilsendringer, kan kvinner videre gjennom overgangen av overgangsalder og multippel sklerose, levde fulle, hyggelig liv.

Fysioterapi for MS

Multippel sklerose, eller MS, er en ødeleggende sykdom som påvirker sentralnervesystemet. Ifølge Natural Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, er MS en autoimmun sykdom --- immunsystemet er i hovedsak å bli lurt (kanskje av et virus eller en miljøfaktor) til å angripe friske vevet. Symptomer inkluderer svakhet og dårlig balanse og koordinasjon. Mens det er ingen kjent kur for MS, kan fysioterapi stanse ytterligere tap av mobilitet.

Aerobic Trene

Regelmessig aerob trening er avgjørende for å hindre MS-symptomer fra voksende verre. Ifølge University of California San Francisco Medical Center (UCSF), aerobic øvelser hjelpe MS-pasienter regulere søvnmønster, avføring og appetitt. Gå eller jogge hvis du kan; hvis ikke, svømme eller sykle en stasjonær trimsykkel. Rådfør deg med fysioterapeut for å finne ut hvilke aerobic øvelser passer best for dine behov og evner.

Stretching

Ifølge UCSF, vanlig stretching bidrar til å hindre spastisitet --- muskelkramper i MS-pasienter, spesielt i sine ben. Stretching øker muskellengde, noe som igjen øker din fleksibilitet. En yoga eller tai chi klasse vil hjelpe deg å strekke mens fremme en følelse av velvære.

Styrking

Styrke øvelser, som for eksempel vektløfting, bygge opp svekkede muskler og hindre ytterligere forverring muskel. UCSF oppfordrer MS-pasienter til å utføre styrke eller anaerob øvelser med forsiktighet, da kraftige perioder med denne type trening kan føre til ekstrem trøtthet. Samarbeid med fysioterapeut for å lage en tidsplan og velge hensiktsmessige styrkeøvelser.

Koordinasjons Øvelser

Ifølge UCSF, koordinasjonsøvelser bedre balanse og din evne til å utføre daglige oppgaver. Koordinasjons øvelser kan være så enkelt som står på en fot med den andre foten forlenget, men kan også innebære å bøye opp og ned på en fot, og å utføre en rekke andre bevegelser.

Upper Body

Arbeide overkroppen er en annen del av fysioterapi for MS, for å forbedre overkroppen funksjon, fleksibilitet og balanse. UCSF foreslår å utføre overkroppen øvelser mens på ryggen eller sitter. En vanlig trening innebærer å nå bak hodet med høyre hånd og prøver å ta på venstre skulderblad. Dette gjøres mens forsiktig påføring av trykk til albuen med den andre hånden. Deretter alternative sider.