Digidexo.com

Modifiserbare risikofaktorer for hjerneslag

Når det oppstår et avbrudd i hjernens blodtilførsel, oppstår et slag. Slag kan også oppstå dersom blodtilførsel til hjernen er sterkt redusert. Noen risikofaktorer for hjerneslag kan ikke unngås. Men er det noen modifiserbare risikofaktorer for hjerneslag. Disse risikofaktorene kan unngås i sin tur redusere en persons sjanse for å oppleve et slag.

High Blood Pressure

Høyt blodtrykk, også referert til som hypertensjon, er en modifiserbar risikofaktor for et slag. Blodtrykk høyere enn 140/90 ville sette en person i fare for hjerneslag. Å senke blodtrykket, kan en person spise et sunt og godt balansert kosthold, mosjon regelmessig, slutte å røyke hvis de røyker, sluttet å drikke alkohol hvis de drikker, gå ned i vekt hvis de er overvektige og redusere stressnivået. Noen mennesker kan også ha nytte av å bruke reseptbelagte høyt blodtrykk medisiner.

Høy Kolesterol

Høyt kolesterol er en modifiserbar risikofaktor for hjerneslag. Nivået av kolesterol som regnes som høy nok til å øke en persons risiko for å få slag er 200 milligram per desiliter eller høyere. Å senke kolesterolnivået en person kan spise et sunt og godt balansert kosthold, mosjon regelmessig og slutte å drikke alkohol. Noen mennesker kan også ha nytte av å bruke reseptbelagte kolesterolsenkende medisiner.

Sigarettrøyking

Sigarettrøyking kan øke en persons risiko for å få slag, men det er en modifiserbar risiko. Jo lenger en person har røykt desto større risiko for å få slag. Siden slutte å røyke kan være vanskelig, kan en person bli med i en støttegruppe, bruke over-the-counter slutte-røyke hjelpemidler eller ta en reseptbelagte medisiner for å slutte å røyke. er det viktig å diskutere det med en lege før du bruker en over-the-counter produkt eller skaffe en resept hjelpemiddel.

Fedme

Fedme kan bidra til å bidra til risikoen for at en person som har et slag, men det er en modifiser risikofaktor. Å ha en kroppsmasseindeks på 30 eller høyere regnes som overvektige. De som er overvektige som slanker redusere risikoen for å få slag. For å bekjempe fedme, trenger en person til å utvikle et sunt og godt balansert kosthold og et treningsprogram. For de som er sykelig overvektige eller de som rett og slett har problemer med å miste vekt, kan de velge å ha vekttap kirurgi. Det er viktig å snakke med en lege før du starter et vekttap program.

Ufrivillig barnløshet eller Prevensjon

Tar p-piller eller som gjennomgår hormonbehandling øker en persons risiko for å få slag, men det er en modifiserbar risiko. De på p-piller kan velge å bruke andre former for prevensjon. De som gjennomgår hormonbehandling kan snakke med sine leger om alternativer eller om redusere deres dose.