Digidexo.com

Hva skudd er på et fire års Checkup?

Hva skudd er på et fire års Checkup?


Nesten 40 prosent av foreldrene nektet eller forsinket i å gi sine barn en vaksine i løpet av 2008, ifølge WebMD, en økning på om lag 18 prosent fra 2003 Barn som er vaksinert mot vanlige barnesykdommer er beskyttet og også beskytte andre barn fra å bli alvorlig eller dødssyk. Barnet kan være grinete og sår etter å ha mottatt sine skudd, men det er viktig at han får alle booster vaksinasjon på sin fire år checkup for full beskyttelse mot sykdom. Barn med forkjølelse eller feber må utsette å motta noen vaksiner før de har gjenopprettet.

DTP eller DTP

Et barn får en boosterdose av difteri, stivkrampe toxiods og kikhoste vaksine på henne checkup. Difteri og kikhoste er luftveissykdommer som skaper pusteproblemer, kramper eller død hos spedbarn og barn. Stivkrampe, mer kjent som stivkrampe, kommer fra en bakterie i jorda som frigjør en gift i et barns blodet. Dette bildet vil beskytte mot disse sykdommene og hindre barnet i å utvikle en alvorlig infeksjon. Potensialet for disse spesielle sykdommer å være dødelig er høy, så immunisering - vanligvis gjøres ved fødselen og i løpet av det første året - er viktig, det samme er boosterdose gitt på dette checkup full immunitet.

Polio

Polio var og fortsatt er en ødeleggende sykdom, rende de som skaffe det ute av stand til å gå og puste på egenhånd. Polio vaksinering, først introdusert i 1955, er gitt over en serie av fire skudd, med den endelige vesen på denne checkup. Poliovaksinen ikke bærer noen risiko for lammelser - en 1 i 8 millioner sjanse - men fordelene langt oppveier risikoen. I 2000 ble en inaktiv form av polio-virus som brukes i vaksiner på grunn av flere tilfeller av polio blir forårsaket av levende virus. Den inaktive polio-viruset er gitt via et skudd i armen eller beinet, i motsetning til levende vaksine, som er gitt muntlig.

MMR

Mot meslinger, kusma og røde hunder forebygger mot alvorlige skader disse sykdommene kan påføre. Meslinger, karakterisert ved et rødt utslett som ligner vannkopper, har vist seg å ha fatale komplikasjoner når ubehandlet, som gjør rubella. Kusma kan forårsake døvhet hos alle barn og sterilitet hos guttebarn. Ubehandlet kusma infeksjoner kan også føre til hjernehinnebetennelse. Røde hunder, eller tysk meslinger, er en alvorlig infeksjon hos gravide kvinner som kan føre til misdannelser på fosteret. Den booster vaksinasjon gitt på denne check-up gir barnet ditt med immunitet mot disse tre potensielt skadelige sykdommer. En gravid kvinne bør få røde hunder under svangerskapet hvis hun ikke har en immunitet mot sykdommen.

Influensa

Én av 20 personer erverve influensavirus hvert år, og den er ansvarlig for noen 36.000 dødsfall, ifølge WebMD. Influensavirus endres hver sesong, slik at en ny vaksine må gis hvert år. Barnet ditt vil få en influensa vaksine på dette checkup mot komplikasjoner fra influensa. Barn har høyere risiko for komplikasjoner inkluderer barn med noen autoimmune lidelser eller mangler, astma, diabetes eller nyre og metabolske problemer. Alle barn bør vaksineres for influensavirus til tross for deres risikokategori.