Digidexo.com

Hvordan å gjenkjenne tegn på genital Herpes

Hvordan å gjenkjenne tegn på genital Herpes


Du mistenker at du kan ha genital herpes, men vet egentlig ikke nok om dette utbredt seksuelt overførbar sykdom eller STD å gjenkjenne tegn. Tidlig behandling er avgjørende for å bidra til å forhindre utbrudd. Forholdsregler stopper spredning av denne sykdommen, så å vite hva du skal se opp for er ekstremt viktig for å få en tidlig diagnose.

Hvordan å gjenkjenne tegn på genital Herpes

•  Innse det åpenbare symptomer. Selv om tegn på genital herpes er noen ganger så mild at de er ubemerket, åpenbare tegn på genital herpes inkluderer røde nupper, sår eller blemmer på kjønnsorganene, anus, innsiden av lårene eller baken. Herpes er også gjenkjennelig med kløe eller smerter i disse områdene. Det er også viktig å vite at blemmer kan oppstå inne i kjønnsorganene, for eksempel på livmorhalsen for kvinner og inne i urinrøret for menn. Vannlating kan være smertefullt under et utbrudd, eller du kan få influensaliknende symptomer som feber, hodepine og muskelsmerter, eller hovne lymfeknuter i lysken.

Evaluer din risiko. Hvis du har sex med mange forskjellige partnere uten kondom (eller hvis partneren din gjør), er du høy risiko for å pådra en STD, inkludert genital herpes. Imidlertid, siden herpes kan spres ved hud-til-hudkontakt eller gjennom oral sex, kondomer ikke alltid gi fullstendig beskyttelse mot sykdommen. Herpes kan spres gjennom seksuell kontakt, selv om en smittet person ikke har et utbrudd i den tiden av samleie. Så, hvis du ikke har vært med partneren din i lang tid eller er usikker på sin seksuelle historie, kan det hende du har en forhøyet risiko for å pådra genital herpes.

•  Få testet. Hvis du har den minste mistanke om at du har genital herpes eller noen STD for den saks skyld, bør du bli testet av legen din. Hvis du har åpne sår, kan en kultur tas for å teste for sykdommen. Hvis du ikke har sår, men likevel mistenker at du har kontrakt genital herpes, det er blodprøver tilgjengelig. Du må kanskje bli testet mer enn en gang siden det tar noen uker for antistoffer til å dukke opp i blodet ditt.

Hint

  • Husk at forholdsregel og bevissthet er betyr forebygging med alle kjønnssykdommer, så handle deretter.