Digidexo.com

Er rå egg trygt å spise eller mer sunt enn kokte egg?

Rå egg er ikke trygt å spise. The Food and Drug Administration advarer mot å spise rå egg eller spiser mat som inneholder dem. Kokt egg, men kan være en sunn del av kostholdet ditt.

Problemet

Rå egg kan inneholde en stamme av Salmonella, en skadelig bakterie som kan overføres fra hønen til egget før skallet er dannet. Om én av 20.000 egg er infisert, og det er ingen måte å fortelle fra å se på dem.

Effekter

Vanlige symptomer på sykdom fra å spise rå egg er kvalme, oppkast, diaré, feber, frysninger, hodepine, muskelsmerter og blod i avføringen.

Forebygging / løsning

Bare kjøpe egg fra en nedkjølt sak, og sette dem bort i kjøleskapet så snart som mulig. Når du bruker egg, sørg for å vaske hendene, utstyret du bruker og benkeplater som kommer i kontakt med rå egg med varmt såpevann for å hindre spredning av bakterier. Koke egg til de er fast hele. Retter som inneholder egg skal tilberedes til 160 grader Fahrenheit. Motstå fristelsen til å smake kake, pai eller cookie batter når du baker den med rå egg.

Matvarer for å unngå

FDA anbefaler at folk unngå å spise mat som inneholder rå egg som Caesar salat dressing, hjemmelaget gløgg som ikke er kokt, mousse og marengs. Kommersielle versjoner av disse elementene kan være trygge hvis de bruker pasteuriserte egg. Sjekk etikettene nøye.

Betydning

Ca 40.000 tilfeller av salmonellose, sykdom forårsaket av å spise rå egg eller andre forurensede matvarer, er rapportert hvert år i USA, selv om Centers for Disease Control sier at det kan være 30 ganger flere saker som går urapportert. Barn under 5 år er fem ganger mer sannsynlig å få sykdommen enn andre. Små barn, eldre mennesker og personer med nedsatt immunforsvar kan ha alvorlige infeksjoner. Om lag 400 personer i året dør av salmonellose.