Digidexo.com

Hvordan var Meningitt oppdaget?

Hvordan var Meningitt oppdaget?

Hva er Meningitt?

Sykdommen hjernehinnebetennelse har dusinvis av årsaker, inkludert virus og bakterier. Det resulterer i en svelling av vevet som omgir hjernen. Disse vev er kjent som hjernehinnene. Symptomer på hjernehinnebetennelse inkluderer nakkestivhet, kraftig hodepine, lysfølsomhet, følsomhet for lyd og høy feber.

Historie

De vanligste symptomene på hjernehinnebetennelse ble tilskrevet ofrene i middelalderen, men årsakene var ukjent. Sykdommen fikk navnet sitt i Sveits i 1805.

Bakteriell Årsak fant frem

Dr. Anton Weichselbaum fra Tyskland brukte en ny form for teknologi, mikroskop, for å identifisere og navn meningoccocus som bakteriell årsaken til sykdommen. Hans metode involvert isolere bakterier i en lab fra prøver av den klare væsken rundt hjernen han tok fra hjernehinnebetennelse lider. Han deretter injisert disse bakterier i dyr og studert virkningen. Dyrene ble funnet å støtte hans teori når de kontraktsfestede hjernehinnebetennelse fra bakterier injeksjon. Siden Weichselbaum oppdagelse, har flere andre bakterielle årsaker til hjernehinnebetennelse også blitt identifisert.

Viral hjernehinnebetennelse og andre årsaker

Meningitt kan også være forårsaket av et virus. Viral meningitt er vanligvis en mildere og mindre dødelig form av sykdommen. Virus ikke var i stand til å bli sett i et laboratorium før etter 1930 oppfinnelse av elektronmikroskopet. Andre årsaker til hjernehinnebetennelse inkluderer amøbe og sopp, men disse er svært sjeldne former og har kun nylig blitt identifisert.