Digidexo.com

Medisinsk Forslag til lindring av Helvetesild Pain

Helvetesild er den vanligste betegnelsen som brukes for å referere til herpes zoster virus. Helvetesild er en viral infeksjon forårsaket av gjenoppvåkning av samme virus ansvarlig for å forårsake barndommen kopper. Etter å ha blitt smittet med vannkopper, vil viruset forbli ubestemt tid i kroppens nerveceller og ligge i dvale. Vanligvis vil immunsystemet holde viruset i sjakk, men som du blir eldre, svekker systemet og viruset kan vekke, la nerveceller, sprer seg til resten av kroppen og forårsake dine helvetesild.

Symptomer og sykdom

De som har blitt smittet med vannkopper står i fare for å få helvetesild, men det er også andre faktorer som kan øke sjansene for å utvikle infeksjon. Disse faktorene omfatter høye nivåer av stress, tretthet, alder over 60 og svakt immunforsvar forårsaket av kroniske sykdommer, kreft behandling eller AIDS.
Inkubasjonstiden for helvetesild er ca 2-5 dager. Primære symptomer på helvetesild er lik de tidlige tegn på en vanlig forkjølelse, men kan også omfatte tretthet, kvalme, frysninger og feber. Som infeksjonen utvikler seg, blir mer alvorlige symptomer. Symptomer inkluderer hud kløe, nummenhet i huden, tilstedeværelse av utslett og blemmer (rødlige humper blir væskefylte blemmer) og uutholdelig muskel og nerve smerte.

Behandling

Ifølge Family Doctor.org, symptomer på helvetesild vanligvis forsvinne innen tre til fem uker. Visse former for behandling er ofte foreskrevet for behandling av smerte. Legen din kan foreskrive muntlig antivirale medisiner som valacyclovir, famciclovir og acyclovir å fremskynde avreisen av infeksjonen. Ibuprofen og paracetamol kan også være foreskrevet for smertelindring. Disse medikamentene virker best når det tas i løpet av de tre første dagene etter får utslett.

Andre Pain Relief

Legen kan også foreskrive steroid medisiner for smertelindring for å redusere hevelse og for å redusere risikoen for å utvikle en annen infeksjon som kalles postherpetisk nevralgi.
For å redusere kløe, rødhet og smerter forårsaket av utslett, kan medisinert kremer som Caladryl og Benadryl brukes på huden. Plassere isposer eller kalde omslag dynket i astringents som Bluboro og Domeboro på sår og blemmer i huden kan også bidra til å lindre kløe og smerte.