Digidexo.com

Tegn og symptomer på livmor Fibroids Vs. Eggstokkreft

Tegn og symptomer på livmor Fibroids Vs.  Eggstokkreft


Livmor fibroids og eggstokkreft er to svært forskjellige sykdommer med lignende symptomer. Begge er forbundet med de kvinnelige kjønnsorganer. Men livmor fibroids er mer sannsynlig å skje i løpet av en kvinnes fertil år, mens eggstokkreft vises oftere hos kvinner etter overgangsalderen.

Hva er Livmor Fibroids?

Livmor fibroids er godartet (noncancerous) vekster som dannes i livmormuskelvegger. Ifølge Mayo Clinic, de vanligvis vises under en kvinnes fertil år og nesten aldri blir kreft.

Symptomer på livmor Fibroids

Ofte, kvinner ikke engang vet at de har livmor fibroids fordi de ikke opplever noen symptomer. Imidlertid vil noen kvinner oppleve abdominal oppblåsthet, press bekken, kraftig blødning under og etter perioder, ryggsmerter, hyppig vannlating, og forstoppelse.

Hva er Ovarian kreft?

Eggstokkreft er forårsaket av ondartede svulster på eggstokkene. Ifølge MD Anderson Cancer Center, det er mer enn 30 typer av eggstokkreft. Svulster kan dannes i egg produserende celler, slimhinnen i eggstokken, og vevet som holder eggstokken sammen.

Symptomer på eggstokkreft

Symptomer kan inkludere magesmerter, hevelse eller oppblåsthet, uforklarlig vektøkning eller tap, hyppig vannlating, forstoppelse, unormal vaginal blødning, tretthet, og følelsen av å føle full raskt.

Livmor Fibroids vs. Ovarian Cancer

Livmor fibroids og eggstokkreft deler mange av de samme symptomene. Leger anbefaler en eksamen hvis symptomer forekommer i to uker eller mer. I de fleste tilfeller kan en vanlig bekken eksamen oppdage fibroids eller svulster. Imidlertid er ultralydundersøkelser ofte brukt til å bekrefte diagnosen.

Behandling for livmor Fibroids og eggstokkreft

De fleste kvinner ikke krever noen behandling for livmor fibroids enten fordi de ikke har symptomer eller symptomene er milde. Milde symptomer som kraftig blødning kan kontrolleres med p-piller, men mer alvorlige symptomer kan kreve kirurgiske eller kirurgisk behandlingstilbud. For kvinner diagnostisert med kreft i eggstokkene, er kirurgi nesten alltid utført. I mer avanserte stadier av sykdommen, er kjemoterapi sammen med kirurgi.