Digidexo.com

Vanlige symptomer på leddgikt

Vanlige symptomer på leddgikt


Det finnes mer enn 100 ulike sykdommer forbundet med leddgikt. Den inflammatoriske form er reumatoid artritt, som er en autoimmun sykdom. Artrose påvirker vektbærende områder av kroppen som hofter og knær. Juvenile Revmatoid artritt er en generell betegnelse for alle leddgikt sykdommer hos barn. Fibromyalgi er en nyere diagnostisert sykdom forbundet med leddgikt. Det fører til verkende og kronisk tretthet.

Revmatoid Artritt

De vanligste symptomene på leddgikt er leddsmerter, eventuelt tap av fellesfunksjoner, hevelse, puffy hender og morgenstivhet. Revmatoid artritt er en kronisk sykdom.

Artrose

Ledd og vev som omgir dem er berørt med slitasjegikt. Vanlige symptomer er smerter i leddet etter bruk, ømme områder, hevelse, bein spurs og en gradvis tap av fleksibilitet. Utbruddet er langsom og gradvis.

Fibromyalgi

Fibromyalgi fører til smerter i muskler, leddbånd og sener. Det er en utbredt smerte, noe som fører til at du vondt over alt. Fatigue er et vanlig symptom, som er urolig sover.

Juvenile Revmatoid Artritt

Juvenil revmatoid artritt påvirker barn seks måneder til 16 år gammel. Det kan starte med hovne knoker, feber og utslett. Leddene er varm og øm.

Betraktninger

Det vanligste tegnet for leddgikt er en endring i leddene. Det kan være smerter, verking, stivhet, hevelse eller rødhet avhengig av den spesifikke typen leddgikt. Hvis symptomene fortsetter, er det lurt å oppsøke lege.