Digidexo.com

Informasjon om Diagnostisering av Stage III Colon Cancer

Informasjon om Diagnostisering av Stage III Colon Cancer


Mer enn 100.000 mennesker i USA ble diagnostisert med tykktarmskreft i 2008, ifølge statistikk levert av National Cancer Institute (NCI). Tykktarmskreft er beskrevet som å være i stadium III når kreften har spredd seg utover kolon til lymfeknuter, men ikke til andre organer i kroppen. Når du er diagnostisert med stadium III tykktarmskreft, vil du sannsynligvis vil ha informasjon om behandling, symptomer og prognose.

Symptomer

Trinn III tykktarmskreft vil kanskje ikke vise mange symptomer, i henhold til NCI. Hvis symptomene er tydelige, kan de inkludere hyppig diaré eller forstoppelse, blod i avføringen eller vedvarende oppblåsthet.

Detection

Tykktarmskreft, inkludert fase III, kan i utgangspunktet oppdaget via en koloskopi, som de fleste leger anbefaler for alle over 50 år, i henhold til NCI.

Behandling

For stadium III tykktarmskreft, kan kirurgi være et alternativ, og vil sannsynligvis innebære fjerning av en stor del av tykktarmen. NIH anbefaler at alle trinn III pasienter får cellegift etter operasjonen i minst seks måneder.

Behandling Bivirkninger

Hvis kirurgi er brukt for å stadium III tykktarmskreft, kan kirurgen må utføre en kolostomi, i henhold til NCI. I tillegg kan cellegift eller stråling føre til kvalme, oppkast, håravfall eller diaré.

Prognose

Ifølge American Cancer Society, de fem-års overlevelse for tykktarmskreft varierer fra 83 prosent for stadium IIIA til 44 prosent for scene IIIC.