Digidexo.com

Sunn & Easy Diet Plan

Sunn & Easy Diet Plan


Å spise sunt er den viktigste delen av et effektivt vekttap plan. Selv om del kontroll er viktig, fokuserer først på å lage sunn mat valg. Hvis du legger til sunn mat (som frukt, grønnsaker og magre produkter) og kutte ut dårlige matvarer (for eksempel mat og sukkerholdige drikker av høy-fett) vil du se raske resultater og nyte et sunnere liv.

Bestem kaloriinntaket

For å gå ned i vekt, må de kaloriene du spiser være mindre enn kalorier du forbrenner. Fysisk aktivitet forbrenner kalorier, så å øke mengden av trening du gjør vil få fart på vekttap. Det amerikanske Department of Agriculture tilbyr en online kosttilskudd vurdering verktøy som kan hjelpe deg å finne ut hvor mange kalorier du forbruker og hvor mange du bør være forbruker hvis du ønsker å gå ned i vekt.

En sunn spising plan

Kutte fett fra kosten vil redusere mengden kalorier du forbruker raskere enn å kutte karbohydrater eller protein. Ifølge Sheri Barke, en registrert kostholdsekspert, skrive for UCLA, et gram fett "har mer enn dobbelt så kalorier enn enten karbohydrat eller protein." Hun legger til at Kosten bør unngå fettrike matvarer, som for eksempel margarin, smør, salatdressinger, rødt kjøtt, stekt mat og hel-fete meieriprodukter. De fleste av disse matvarer har magre alternativer.

Ikke kutt alt fettet fra kostholdet ditt. Et lite hjerte-sunt, umettet fett kan utløse en følelse av fylde og redusere sultfølelse. Barke anbefaler å legge en liten mengde nøtter, olivenolje eller litt peanøttsmør til ditt daglige kosthold.

Fiber også utløser følelser av fylde, så pass på å spise rikelig med frukt, grønnsaker og helkorn. Den Harvard School of Public Health Nutrition Source har noen forslag til å legge fiber til kosthold. Kjøp hele frukter i stedet for fruktjuice, som har mindre fiber og mer kalorier. Når du kjøper brød, frokostblanding og knekkebrød, sjekk pakkene for å se om "fullkorn" er oppført som første ingrediens, og sørge for at de har minst 3 g fiber per servering. Også, spise bønner og hel-hvete pasta. Begge er høy i fiber og full av næringsstoffer.

Harvard har noen mer å spise tips. Begrense melk og meieriprodukter til bare én visning av en dag. Hvis du trenger ekstra kalsium, prøver å spise bladgrønnsaker, brokkoli, bønner eller tofu. Ta en daglig multivitamin for å sikre at kroppen får alle næringsstoffene den trenger, men vær oppmerksom på at vitaminer er ingen erstatning for å spise et sunt, balansert kosthold. Og holde alkoholforbruket til moderate nivåer: opptil to drinker per dag for menn, ett for kvinner. En drink er 12 oz. øl, 5 oz. vin eller 1 1/2 oz. av brennevin.