Digidexo.com

Definer hjertesykdom

Hjertesykdom omfatter en rekke problemer som påvirker hjertemuskelen og fartøy. Dette kan omfatte åreforkalkning, innsnevring av arteriene, uregelmessig hjerterytme og blodtrykk problemer. Det finnes ulike typer hjertesykdom og diagnose og behandling er basert på den type og alvorlighetsgrad. Både menn og kvinner kan bli påvirket av denne sykdommen, og risikofaktorer kan være basert på livsstilsvalg samt genetikk.

Typer hjertesykdom

Koronar hjertesykdom er mest vanlig, og er en viktig medvirkende årsak til hjerteinfarkt. Med denne formen for hjertesykdom arteriene i hjertet er smalere og herdet, som hindrer skikkelig blodstrøm oppstår.

Hjertesvikt oppstår når andre deler av kroppen ikke får riktig blodstrømning på grunn av mangelfull pumping av hjertet. Dette fører ikke bare til hjertesvikt, men svikt av de andre organer i tillegg.

Arrythmias eller uregelmessige hjerteslag, kan være noe som en person er født med. Men det kan også utvikle seg med alder eller på grunn av dårlig hjertesykdommer. Rytmeforstyrrelser er ansett som en form for hjertesykdom fordi uregelmessige hjerteslag kan påvirke effektiviteten av hjertet.

Symptomer

Symptomer på hjertesykdom kan variere, men vanligvis inkluderer tungpustethet med liten eller ingen aktivitet, hevelse i føtter, hender og ben, høyt blodtrykk, høyt kolesterol (som bestemmes av en blodprøve), tretthet eller rask vektøkning eller vekttap. Noen eller alle av disse symptomene, spesielt med en hurtig innsettende, kan være en indikasjon på hjertesykdom. Dessuten kan smerten i magen eller bryst indikere en fluid oppbygging, noe som er et symptom på hjertesykdom.

Medvirkende faktorer

En rekke ting kan bidra til utvikling av hjertesykdom. Livsstilsvalg som røyking eller drikking i stor grad kan fremskynde prosessen for hjertesykdom på grunn av den giftige effekten de begge har på hjertet og kroppen. Å spise usunt eller spiser mat med høyt fett og kolesterol kan tette blodårene, noe som hindrer hjertet fungerer. Dette kan også føre til hjerneslag eller hjerteinfarkt.

Forebygging / løsning

Mens noen mennesker er disponert for å utvikle hjertesykdom på grunn av familiens historie, andre kan gjøre bevisste valg som vil påvirke deres sjanser for å utvikle denne sykdommen. Etter et sunt kosthold, være aktiv, ikke drikker eller røyker og overvåking blodtrykk er de beste alternativene for forebygging.

Varselskilt

Hjertesykdom er en alvorlig tilstand som kan forårsake et hjerteinfarkt, hjerneslag eller død. Det finnes en rekke tegn som kan gå forut for en stor helse hendelsen. Smerter i en eller begge armer, nummenhet i den ene eller begge sider av kroppen, bryte ut i en kald svette, kan alvorlig hodepine med hurtig innsettende, hjerte flagrer og brekninger være advarsel tegn på et hjerteinfarkt eller hjerneslag.