Digidexo.com

Slik Clear Up streng kulde sår

Slik Clear Up streng kulde sår


En kald sår kan være både ubehagelig og en skamplett. Forkjølelsessår, en form for herpes simplex 1, er svært vanlig, og vises som hovne hovne, smertefulle blemmer på leppene, i munnen, eller rundt munnen og nesen. Forkjølelsessår vanligvis tar sju til ti dager å fullstendig helbrede. Reseptbelagte medisiner og naturpreparater kan både brukes til å redusere ubehag og varigheten av utbruddet. Selv om herpes viruset forblir i kroppen permanent etter smitte, kan forebyggende tiltak som å redusere stress og spise en balansert diett redusere forekomsten av fremtidige kalde sår utbrudd.

Bruksanvisning

•  Identifiser de tidlige symptomer på et utbrudd. Ved starten av en kald sår, kan leppene prikke, kløe eller vondt. Huden kan også vises lyse rødt før blemmer begynner. Hvis dette er ditt første utbruddet, kan du også ha en feber, hovne lymfeknuter, og kalde eller influensalignende symptomer.

Snakk med din lege. Leger kan foreskrive medisiner som kan redusere smerte og varigheten av utbruddet. Vanligvis, jo raskere kan du ta medisiner etter at de første symptomene på en kald sår, jo bedre. Det kan være nyttig å ha en resept på hånden, slik at du kan begynne å ta det umiddelbart etter merke ett av symptomene på en forestående kald sår. Hvis du lider av hyppige herpes angrep, kan reseptbelagte medisiner undertrykke viruset og redusere antall tilbakevendende utbrudd.

Påfør aktuelle rettsmidler. Over-the-counter geler kan brukes til å beskytte blemme som det helbreder og redusere smerte forbundet med blisterpakningen. For naturlige løsninger, bruke is direkte på huden når symptomene først dukker opp og nytt ofte hele den første dagen; isen kan stanse blemme fra forming. Likeledes, bearbeid området med aloe vera gel, trollhassel eller en fuktig svart te-pose ved utbruddet av den kalde sår å rense området og hemme veksten. Når den kalde sår når vassen blemme stadiet gjelder maisstivelse for å tørke den ut. Når den kalde sår har en skorpe, bruker vaselin for å hindre den fra å bryte for tidlig.

Endre ditt kosthold. Vanlige matvarer som koffein, sukker, sjokolade, hvete, havre, nøtter og tomater kan utløse munnsår og bør unngås under et utbrudd. Noen mennesker er følsomme for aminosyren arginin som finnes i jordnøtter og mandler; hvis du er følsom, kan konsumere disse matvarer forårsake en herpes angrep. I tillegg drikker store mengder kaffe eller spiser for mye sukker kan også lage en kald sår verre. Unngå grønnsaker i søtvier familien som tomater, aubergine, poteter og paprika - disse grønnsakene inneholder nikotin, en annen herpes trigger.

Få nok hvile. Utbrudd er ofte utløst av trøtthet, stress eller et svekket immunsystem. Få riktige mengder søvn og tregere når du har en kald sår; ta deg tid til å hvile vil gi kroppen din til muligheten til å helbrede. Unngå ekstreme temperaturer og holde ut av vinden, som sollys og chapping kan forverre forkjølelsessår.

Tips og advarsler

  • Forkjølelsessår er ekstremt smittsomt, så ta alle forholdsregler for å ikke spre bakterier til andre.
  • Herpes viruset kan spre seg til andre deler av kroppen, så vask hendene ofte for å beskytte deg selv.