Digidexo.com

Hvordan velge fisk høyt på Omega 3

De omega-3 fettsyrer som finnes i fisk er ikke bare bra for hjertet, de spiller en avgjørende rolle i hjernens funksjon så vel som i vår normal vekst og utvikling. Noen studier viser at å spise to eller flere porsjoner med omega-3-rik fisk vil redusere risikoen for hjertesykdom og spesielt plutselig hjertedød. Det finnes tre hovedtyper av omega-3-fettsyrer: alfa-linolensyre (ALA), eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA). EPA og DHA, de to mest fordøyelig, er funnet i fisk. Les videre for å lære hvordan du skal velge fisk høy i omega-3 fettsyrer du trenger.

Hvordan velge fisk høyt på Omega 3

Fisken med det høyeste beløpet av omega-3 fettsyrer er Pacific sild. All fisk har noen mengde omega-3; men fet fisk som makrell, sjø ørret, sardiner, Albacore tunfisk og laks er de beste kildene. Stillehavsøsters er også en god kilde.

Komp fisken du spiser med andre matvarer som har omega-3 fettsyrer som valnøtter og valnøttolje, gresskarfrø, linfrø og olje. Mørkegrønne grønnsaker som tang, brokkoli, spinat og grønnkål tilbyr en rimelig mengde omega-3 fettsyrer hvis spist regelmessig.

Hvordan du spise omega-3 fettsyrer er også viktig. Når skikkelig balansert med omega-6 fettsyrer, de som finnes i matoljer, eggeplommer, kjøtt og andre animalske-baserte matvarer, disse fettsyrene gir de beste helsemessige fordeler. Den typiske amerikanske dietten ikke balansere dem veldig godt. Et sunt kosthold bør inneholde ca 2 til 4 ganger mer omega-6 fettsyrer enn omega-3 fettsyrer; men den vanlige amerikanske kostholdet har 14-25 ganger mer omega-6 fettsyrer. Langt annerledes er den typiske diett Middelhavet, som ikke inkluderer mye kjøtt og understreker fisk, sjømat, hele korn, friske frukter og grønnsaker, olivenolje, hvitløk og moderate mengder rødvin.

Noen mennesker supplere sine mat inntak av omega-3 fettsyrer med fiskeolje piller. Gjør det bare under tilsyn av en lege å avgjøre riktig dose for deg. Fiskeolje kosttilskudd kan inneholde andre potensielt skadelige ingredienser, også.

Hint

  • Nylig har det vært mye trykk om kvikksølvnivåer i fisk. Mens gravide kvinner bør se typer fisk de spiser, spesielt hermetisert tunfisk Albacore, som er høyere enn blings lys tunfisk, gjør resten av oss ikke trenger å bekymre deg så mye. Hvis kvikksølv er en bekymring, spise fisk lav i kvikksølv, som laks, sei og steinbit.