Digidexo.com

Den beste behandling for tilbakevendende melanom

Melanom er den dødeligste formen for hudkreft. Det er en av de topp 10 mest vanlige kreftformer i USA, med mer enn 62.000 nye tilfeller diagnostisert hvert år, og bidrar til mer enn 11.000 dødsfall hvert år. Melanom skjer mer nå enn tidligere, skyldes i hovedsak økt soleksponering og bruk av solarium, samt andre risikofaktorer.

Screening

Screening for tilbakevendende melanom er en av de viktigste delene av ledelsen. Melanom kan spre seg raskt, og noen ganger symptomene er fraværende. Derfor er det viktig å selv undersøke huden til å se etter noe unormalt og å jevnlig besøke din hudlege. Mange ganger de beste resultatene oppnås dersom melanom er fanget tidlig.

Nettsteder av Regelmessighet

Melanom kan gjenta seg i et område i nærheten av der den opprinnelige melanom ble funnet og fjernet (kalt "lokale tilbakefall"), på et annet nettsted av kroppen din på samme tid eller etter den første melanom ble fjernet (kalt "andre primær"), eller på et fjernt sted på kroppen (betegnet som "metastatisk melanom"). Risiko for tilbakefall er avhengig av tykkelsen av det første (primære) tumor, uansett om sårdannelse er sett på stedet av den primære tumor, og hvis det er områder av tumorvekst som kan sees som omgir den primære tumor.

Behandling av lokalt residiv

Den beste behandling for tilbakevendende melanom varierer basert på primær melanom stadium, behandling av den første melanom, og hvor melanom oppstår på nytt. For eksempel, hvis melanom ble opprinnelig iscenesatt som stadium IV, er mer avansert behandling nødvendig, men sannsynligvis ikke vil være kurativ. Hvis den nye melanom blir funnet på stedet for den opprinnelige melanom eller i et isolert område, er kirurgisk fjerning anbefales. Avhengig av om en eller flere lesjoner blir funnet, biologisk behandling eller kjemoterapi og eventuelt regional perfusjon lem (dvs. når kjemoterapi er gitt kun i en arm eller et ben, ikke hele kroppen) kan være nødvendig. Hvis lymfeknutene er involvert, er den lymfeknute dissekert.

Behandling av metastatisk melanom

Dessverre, ikke tilbakevendende melanom ikke svare på mange behandlinger. Imidlertid har enkelte cellegift og biologiske legemidler hadde en viss suksess i å oppnå et svar.

Dakarbazin, et cellegift middel, har vært brukt for melanom i noen tid. Dacarbazin kan gis alene eller i kombinasjon med andre cytostatika, slik som cisplatin, vinblastin eller tamoxifen. Temozolomide, en nyere kjemoterapi narkotika tas oralt, blir studert for tilbakevendende melanom og har vist noen lover.

Biologisk behandling er en nyere teknikk for mange typer kreft, inkludert tilbakevendende melanom. Selv i de tidlige stadier av etterforskningen, har noen av disse biologiske legemidler har vist seg å krympe melanom. Typer av biologisk behandling evaluert i melanom inkluderer immunterapi (interferon, tumor nekrose faktor), vaksiner, genterapi (Augmerosen), og monoklonale antistoffer (bevacizumab, ipilumumab).