Digidexo.com

Hvordan gjenopprette fra Kreatinin nyresvikt

Hvordan gjenopprette fra Kreatinin nyresvikt


Nyresvikt eller nedsatt funksjon av nyrene, måles ved nivået av kreatinin i blodet. Jo høyere kreatinin, er det verre nyrene fungerer. Når nyrene svikter, kan de ikke klarer væskebalanse, elektrolytter, blodtrykk og hormonproduksjon. Antallet mennesker i USA lever med noen grad av nyresvikt har økt fra 10 prosent til 13 prosent siden 1999 ifølge Dr. Theodore Post, nefrologi redaktør av Uptodate.com. Det er ingen sikker kur for nyresvikt, men det er noen ting du kan gjøre for å støtte nyre helse og som gir best sjanse for bedring. Heldigvis, nyrene har enorm reserve og kan holde deg fra å ha symptomer selv når du arbeider på 25 prosent kapasitet.

Hvordan gjenopprette fra Kreatinin nyresvikt

•  Spør legen din om en henvisning til en nefrolog, eller nyre spesialist, er tilrådelig. Du bør ta med en liste over alle medisiner du tar med legen din, selv de kjøpes over disk eller foreskrevet av en annen lege, og ta kontakt med legen din før du tar noen nye medisiner. Unngå over-the-counter anti-inflammatorisk smertestillende medikamenter.

overvåke blodtrykket som anbefalt av legen din med en nøyaktig blodtrykksmansjett. Dine leger vil ønske å holde blodtrykket under 135/85 mm Hg i henhold til Harrisons Principles of Internal Medicine. Ta blodtrykk medisiner nøyaktig som foreskrevet.

•  Drikk riktig mengde væske som anbefalt av legen din. Unngå væske som fungerer som et diuretikum, så som store mengder alkohol og koffeinholdige drikker. Dehydrering er skadelig for nyrene.

Spør legen din om kolesterolsenkende medisiner er riktig for deg. Informasjon publisert i Uptodate.com av Dr. Post antyder "statiner", en type kolesterol medisiner, kan være nyttig. Også be legen din om å ta en type blodtrykksmedisin som kalles en "ACE-hemmer" fordi dette kan ha viktige effekter på nyrene.

Planlegg regelmessige kontroller med legen din for å sjekke protein nivåer i urinen, blodtrykk, blod surhet og kaliumnivå.

6. Slutte å røyke. Røyking kan skade nyrene.

Hint

  • For personer med mer alvorlig nyresvikt, kan en lav-protein diett bli anbefalt av sin lege.
  • Menn med prostataforstørrelse bør være spesielt oppmerksom på eventuelle endringer i vannlating fordi prostata kan blokkere urinstrømmen forårsaker skade på nyrene hvis ikke løst raskt.
  • Husk at medisiner legen foreskriver kan ha bivirkninger, Oppfølging med legen din regelmessig for å sørge for at medisiner fungerer som de skal.