Digidexo.com

Hva er fordelene med voksne stamceller?

Embryonal stamcelleforskning fortsetter å skape opphetet debatt, men forskning og eksperimentell behandling ved hjelp av en voksen egne stamceller til behandling av alvorlige medisinske tilstander og degenerative sykdommer er svært lovende og håpefull for lider, med langt mindre pressedekning.

Betydning

Høsting voksne stamceller for voksen stamcelleforskning (ASCR) skader ikke donor eller pasient, bruker ikke menneskelige embryo, og har vist seg å være svært effektiv i behandling av en rekke medisinske tilstander og degenerative sykdommer.

Typer av stamceller

Adulte stamceller brukes i ulike behandlinger har blitt høstet suksess fra pasientens egen sirkulerende blod (perifert blod stamceller), fettcellene (fettvev), hud (iPS - induserte pluripotente stamceller), morkake, navlestreng, lever og benmarg .

Effekter

Fordi stamceller anses Primal eller "master" cellene i menneskekroppen, kan de regenerere friske celler i skadet eller sykt vev (transdifferensiering). Når voksne stamceller høstes direkte fra pasient som trenger dem, ikke kroppen ikke avviser dem.

Potensiell

Ettersom antallet pasienter som trenger en organtransplantasjon er så mye høyere enn mengden av donor organer tilgjengelig, ved hjelp av ens egne voksne stamceller som reserveceller til å vokse nytt orgel vev kan effektivt ta det behovet, uten avvisning komplikasjoner.

Vellykket Behandlinger

Perifert blod stamceller har vært brukt med hell i behandling av systemisk lupus og sklerose, Wegeners granulomatose og amyopathic dermatomyositt. Benmarg stamceller har vært brukt med hell i behandling av diabetes, hjerte-og karsykdommer, leukemi, lymfom og helbredelse en brukket kjevebeinet.