Digidexo.com

Typer av sukker-fri mat

Typer av sukker-fri mat


Sukker-fri mat er populært med slankere og nødvendig for diabetikere. Mange produkter er tilgjengelige for å gjøre sukker-fri mat, både naturlige og kunstige. Disse produktene varierer i styrke, sødme og aksept av kosttilskudd eksperter. De aller fleste av ernæringsmessige og kosttilskudd fagfolk er enige om nytten av både kunstige og naturlige sukkererstatninger som et middel for å opprettholde et sunt nivå av sukker inntak og for å opprettholde god tannhelse.

Sukkeralkoholer

Sukkeralkoholer, eller polyoler, er verken sukker eller alkohol. Navnet er avledet fra likheten av deres kjemiske struktur til både sukker og alkohol. Det er flere polyoler avledet fra kilder slik som bær, mais og planter. Mange bearbeidet mat som kaker, godteri og frosne desserter merket som sukker-fri inneholde polyoler. Disse inneholder omtrent halvparten til en tredjedel av den mengden kalorier som finnes i sukker.

Kunstige sweetners

Aspartam og sukralose er kunstige søtningsmidler. Aspartam har gjennomgått mye gransking fra FDA, men en 2007 gjennomgang konkluderte med at det er trygt. Det er markedsført som Equal, NutraSweet og Canderel, som alle finnes i mange sukkerfrie matvarer som pudding, yoghurt, syltetøy og gelé og iskrem, selv om det ikke er anbefalt for baking. Sukralose, markedsført som Splenda, SucraPlus eller Nevella, er 600 ganger søtere enn sukker, slik at bare en liten mengde er nødvendig. Sukralose kan brukes i baking og finnes i sukkerfrie matvarer som korn, yoghurt og bakevarer. En tredje type kunstig søtningsmiddel, sakkarin, ble forbudt i 1977, men ble tatt av kreftfremkallende liste i 2000, som rapportert av National Toxicology Program. Den brukes i søte 'N Low, men er ikke lenger brukes i andre matvarer på grunn av sin sterke metallisk ettersmak.

Matvarer uten sukker

Noen mat inneholder ikke sukker. Disse inkluderer havregryn, fjærkre, sjømat, biff, svinekjøtt, oljer, smør og margarin. Behandler både kjøtt og fisk legger noen form for sukker i de fleste tilfeller, så lese etiketter er viktig. Egg er sukker-fri, som er både kaffe og te.

Naturlige søtningsstoffer

Stevia er et naturlig søtningsmiddel avledet fra en søramerikansk urt som har blitt brukt av Paraguan indianerne i århundrer. Det er mange ganger søtere enn sukker. Ifølge Storbritannia Food Standards Agency, er stevia forbudt i EU, samt eventuelle produkter laget av det, på grunn av usikkerhet om hvor giftig ekstraktet. I USA, ble stevia i form av rebaudioside A, den søteste ekstrakt av urten, godkjent som et tilsetningsstoff av FDA i desember 2008 Det er markedsført av Purevia og Truvia som søtstoffer for å legge til matvarer i stedet for sukker . I tillegg Zevia og cola nå selger diett brus søtet med stevia.