Digidexo.com

Vitaminer for eldre menn

Som du blir eldre, blir det enda viktigere å spise et sunt, balansert kosthold. Denne dietten vil normalt gi deg alle vitaminene du trenger. Men som du blir eldre, kan du dra nytte av en multivitamin supplement som er rettet mot dine spesifikke behov. Konsultere legen din for å se om dette er tilfelle for dine spesielle helsebehov.

Vitamin D

I løpet av de senere år er det viktig å holde inntaket av vitamin D høy. Menn opplever betydelig bentap som de eldes, i henhold til MayoClinic.com, og vitamin D skal hjelpe til med absorpsjonen av kalsium, som holder skjelettet sterkt. Du kan finne vitamin D i matvarer, inkludert fisk, melk og soya melk. En mangel på dette vitaminet kan føre til svakhet i ryggmargen.

B-vitaminer

Kroppens evne til å absorbere B-vitaminer blir mindre som du alder, skriver Alan H. Pressman, og Sheila Buff i sin bok, "The Complete Idiot guide til vitaminer og mineraler." Fire av disse B-vitaminer er av særlig betydning.

Tiamin, vitamin B1, er opptatt av energiproduksjon og viktig for muskler, nerver og hjerte. MedlinePlus råder dette vitamin finnes i matvarer, inkludert korn, pasta, hele korn, svinekjøtt, tørkede bønner, erter og soyabønner.

Riboflavin, vitamin B2, hjelper kroppen din å produsere røde blodceller og spiller en rolle i nervesystemet fungerer. Du kan finne denne vitamin i melk, egg, kjøtt, lever og grønne grønnsaker.

Pyridoksin, vitamin B6, hjelper med å bevare helsen til nervesystemet og immunsystemet, ifølge American Cancer Society. Du kan finne denne vitamin i matvarer, inkludert belgfrukter, ost, egg, gulrøtter, spinat, poteter, melk og kjøtt.

Kobalamin, Vitamin B12, spiller en rolle i produksjonen av røde blodlegemer, nervesystemet funksjon og folsyre bruk. Du kan finne denne vitamin i matvarer, inkludert fisk, kjøtt, ost, egg og skalldyr. En mangel på B-vitaminer kan føre til plager inkludert tretthet, anemi, tap av hår og tap av matlyst.

Vitamin E

Vitamin E er en viktig antioksidant og beskytter kroppen din fra effekten av frie radikaler samt støtte immunforsvaret og stoffskiftet. Du kan finne denne vitamin i matvarer, inkludert grønne blader, margarin, nøtter og frø. En mangel på dette vitamin kan i ekstreme tilfeller føre til svekkelse av immunsystemet.

Vitamin C

Vitamin C er nødvendig for å hjelpe kroppen riktig danne bein, brusk, muskel, og blodkar samt å være en antioksidant. Du kan finne denne vitamin i mat, inkludert frukt og grønnsaker, spesielt sitrusfrukter.

En mangel på vitamin C kan i ekstreme tilfeller føre til skjørbuk.