Digidexo.com

Hvordan identifisere symptomer på Rundormer

Tanken på ormer inne i kroppen er nok til å forårsake stor alarm i mange individer, spesielt foreldre som oppdager at deres barn har blitt diagnostisert med rundormer. Mens ganske vanlig hos barn, er det mulig for voksne å avtale rundormer også. Lære å identifisere symptomene på rundormer er viktig for å oppnå behandling og unngå komplikasjoner som migrering til andre kroppsdeler og, skjønt sjelden, en intestinal blokkering. Flere forskjellige typer av rundormer eksisterer, noe som er mikroskopisk i størrelse. Vanligvis rundormer inn i kroppen gjennom infisert vann eller hender forurenset med infisert jord. Slike forhold er ofte funnet i overfylte oppholdsrom og i noen gjødsel og beriket jord.

Hvordan identifisere symptomer på Rundormer

Oppdage rundormer er ikke alltid enkelt eller lett. Barn er spesielt vanskelig å diagnostisere fordi de ikke verbalisere symptomene som voksne gjør. En av de vanligste symptomene på rundormer er en uberegnelig eller redusert appetitt ledsaget av manglende vektøkning. I noen tilfeller kan barn og voksne oppleve faktiske vekttap.

urolig søvn vaner er en annen indikasjon på at noe ikke er helt rett. Dette symptomet fører til en følelse av kronisk tretthet uttrykt ved økt irritabilitet.

opplever noen mage ubehag eller smerte er ofte følt. Noen barn og voksne kan selv oppleve utbrudd av diaré.

4 Kontroll avføring kan gi noen tegn på rundormer, som er tidvis gått gjennom evakuering. Noen foreldre har funnet rundorm i barnets seng.

Finne lav karakter temperaturer er også vanlig. Mens symptomer kan etterligne tegn og symptomer på influensa, trenger symptomene ikke lette som de gjør med slike forhold. Hvis du eller barnet ditt fortsetter å oppleve symptomer etter et par dager, planlegge et besøk med familien din lege for vurdering.

Hint

  • Vask hendene og holde fingrene ut av munnen, spesielt når de er skitne! Har familiehunder behandlet for ormer.
  • Anti-ormen medikamentelle behandlinger er ofte foreskrevet for rundormer. Hvis rundormer dukke opp igjen etter behandling, eller om bivirkninger er erfarne, ringe legen din umiddelbart.