Digidexo.com

Hva er Pecs?

Menneskekroppen er et komplekst system av bein og muskler. Hver muskel serverer en bestemt funksjon for å sikre at kroppen fungerer som den skal. "Pécs" er et populært navn reservert for et bestemt sett av musklene. Funnet i det øvre område på kroppen, Pecs gir funksjonalitet og styrke til det øvre legeme og dens ekstremiteter.

Definisjon

Det offisielle navnet på "pecs" er pectoralis major muskel. Ligger på en persons bryst, er pectoralis major muskelen større spredning hos menn enn hos kvinner. Pectoralis minor muskelen er en tynn muskel som ligger under pectoralis major. Den pectoralis store består av minst seks forskjellige grupper av muskelfibre. Hver fiber kan benyttes uavhengig av det sentrale nervesystemet.

Handlinger

De "pecs" er involvert i fire forskjellige store handlinger i bevegelse av armer og skuldre i menneskekroppen. Pectoralis major er ansvarlig for bøye i humerus, slik at folk kan kaste gjenstander og løfte over hodet. I tillegg roterer muskel og addukter (trekker muskelen innad mot benet) humerus. Pectoralis major muskel hjelpemidler i å ta i en overflod av oksygen under dype åndedrag. Den pectoralis mindre muskelen blir brukt til å trykke skulderen etter at den er hevet på grunn av heise eller andre handlinger.

Trening

I likhet med andre muskler i kroppen, kan pectoralis major muskel trenes til å bli sterkere. Ved å bruke motstand øvelser eller spille sport, vil pectoralis major øke i styrke. Benkpress øvelser ved hjelp av manualer, vektstenger og maskiner kan øke muskelmasse. Ved hjelp av manualer i en flat eller skrå vinkel former muskel så vel. Delta i svømming er en effektiv måte å øke både anaerob og aerob arbeidskapasitet av pectoralis store og små muskler.

Skade og sykdom

Pectoralis major muskelen er utsatt for skader som mange andre muskler. Vanlig forekommende i idretter som vektløfting, bryting og fotball, en skade på "pecs" vil resultere i smerter i brystet. Medfølgende smerte er et tap i muskelstyrke, begrenset mobilitet og blåmerker. I ekstreme tilfeller, vil muskelen rive, ofte krever kirurgi.