Digidexo.com

Kortisolnivå under trening

Selv om det har blitt noe bakvasket av noen slankepille produsenter, er kortisol et naturlig varierende hormon som er viktig for å fremme normale energinivået i kroppen. Generelt sett bør kortisol stige under trening så falle igjen kort tid etter. Når kortisol ikke klarer å svare riktig på en trening stimulans, kroppen kan ha vanskeligheter med å brenne fett eller beholde muskler.

Kortisol Definition

Kortisol er et stresshormon som produseres av binyrene. Binyrene er to små kjertler som sitter på toppen av nyrene og er ansvarlig for å produsere en rekke hormoner som aldosteron og testosteron i begrensede mengder. Kortisol produksjonen svinger basert på den tiden av døgnet; i en typisk individ, kortisolnivået er høyest om morgenen og avta etter kveld.

Kortisol hensikt

Kortisol er et energi-mobiliserende hormon som frigjøres under to forhold. Først er kortisol naturlig utgitt i henhold til daglig syklisk mønster skissert ovenfor. For det andre er kortisol produsert i respons til stressende situasjoner hvor kroppen mener at det vil kreve en tilstrekkelig reserve av energi for å overleve. Dette kan skje i løpet av situasjoner som involverer fysiologisk eller psykologisk stress, for eksempel under trening eller når du forbereder for et stort møte.

Kortisol og trening

Under trening, er kortisol sluppet å bryte ned eksisterende vev for energi. Cortisol produksjons signaler prosessen katabolisme, som er en negativ energibalanse, hvorved muskelvev brytes ned hurtigere enn den blir opprettet. Ved opphør av opplæringen stimulans, bør kortisol falle tilbake til sin opprinnelige baseline nivå, passende til den tiden av dagen. Der det ikke gjør det, kan det oppstå problemer.

Overdrevet forhøyet kortisol

Hvor kortisol forblir forhøyet til tross for opphør av trening eller en stressende hendelse, vil kroppen fortsette å bryte ned muskelvev unødvendig, i hovedsak fylle blodet med energi som aldri vil bli brukt. Når kroppen realiserer sin feil, som er "flytende" energi lagres deretter på nytt som fett, som er grunnen til kortisol er ofte feilaktig betegnet som en fettlagrings hormon. I tillegg, hvis dette problemet fortsetter i lang tid, kan det føre til adrenal tretthet, en tilstand hvorved adrenal ikke lenger er i stand til å holde tritt med kortisol kravene fra kroppen.

Forhøyet kortisol bivirkninger

Mens det er vanskelig å beholde lean massen i nærvær av forhøyede kortisolnivåer, blir det enda vanskeligere ved betraktning av følgende. Testosteron --- kroppens primære muskelbyggende hormon --- og kortisolnivå er omvendt proporsjonale, som de er begge laget av de samme råvarene. Således, der kortisol er overdrevent høyt, vil testosteronnivåer være tilsvarende lav. Dette kan gjøre det vanskelig å bygge nytt muskelvev, og kan også ha den uønskede effekten av å redusere sexlysten.