Digidexo.com

CV Joint Symptomer

CV Joint Symptomer


Konstant hastighet ledd, eller cv ledd, er en integrert del av de fleste biler. De er først og fremst brukes til å kontrollere styringen. CV-ledd er plassert i nærheten av opphengsmekanisme for hvert hjul. Som enhver annen del av en bil, kan en CV joint forringes og krever reparasjon eller utskifting. På grunn av sin spesialiserte funksjon, symptomene på en CV felles problem er spesifikke og ofte lett å diagnostisere.

Støy

Mange av de problemene skapt av en feil CV joint er bekreftet av støy. Et vanlig symptom på en dårlig CV joint er en popping eller klikke lyd. Siden CV joint påvirkes av styring, er denne lyden ofte høyere i løpet av en skarp sving. Kjøring i revers kan ytterligere øke lyden.

Speed ​​Endringer

Vesentlige endringer i fart kan skape en sterk "klunk" lyd fra flere forskjellige problemer i en CV joint. Denne lyden kan komme fra enten akselerasjon eller nedbremsing. Fordi CV joint er strukturert rundt hjulet, kan andre feil mekanismer også lage tilsvarende støy, så diagnose kan være vanskelig. I likhet med andre CV felles lyder, hvis clunking støy presenterer tydeligere i løpet av revers, er CV joint sannsynlig å klandre.

Grease

En del av CV joint er "boot" som beskytter den interne driften av CV joint. Støvelen holder fettet inne i leddet lekker ut, og forhindrer også utenfor elementer, som for eksempel gress og skitt, fra å komme inne i leddet. Hvis støvelen mislykkes, vil fett lekkasjer dukke opp og CV joint vil miste mye av sin smøring, noe som resulterer i felles fiasko.

Vibrasjoner

Flere ulike former for vibrasjoner kan skyldes en CV felles problem. Som med andre CV felles symptomer, kan vibrasjonene presentere med økt hastighet eller akselerasjon. Imidlertid kan vibrasjoner være forårsaket av andre feil i bilen også, så cv ledd er ikke nødvendigvis problemet. Dersom andre virkemidler, som for eksempel hjulet justering, ikke løser problemet, bør du vurdere en nøye inspeksjon av alle cv ledd.

Konsekvenser

Cv ledd må være riktig inspisert og reparert ved første tegn til noen symptom. En CV joint forlatt uten tilsyn kan føre til betydelige skader på andre deler av bilen. Drivaksler og aksler krever ofte erstatning på grunn av problemer med opprinnelse med en defekt CV joint. I ekstreme tilfeller kan bilen slutte å kjøre helt.