Digidexo.com

Hensikten med det muskulære systemet

Hensikten med det muskulære systemet

Introduksjon

Muskelsystemet består av over 650 muskler spredt over hele kroppen. Uten dem, ville kroppen din være i stand til å sitte, stå, svømme eller gå. Uten muskler, ville du ikke engang være i live, som det er en av de viktigste musklene i kroppen din er ditt hjerte. Overall, musklene dine hjelpe deg å flytte ved kontrahering og avslappende sine fibre. Det er tre hovedtyper av muskler, hver med sine egne formål.

Cardiac

Den første typen muskel i kroppen din er hjertemuskulatur. Dine hjertemuskulaturen er de viktigste musklene i kroppen din som de gjør opp både hjertet og hjernen. Kardiale muskler er lik andre muskler i kroppen ved å pådra ved hjelp av den glidende filamentmetode, men de skiller seg ved at de ikke fester seg til benet, men i stedet fester seg til andre deler av muskelen.

Glatt

Dine glatte musklene er de neste viktigste musklene i muskelsystemet. De glatte musklene utgjør de fleste av dine organer, inkludert fordøyelseskanalen, blære, og selv dine arterier og vener er laget av glatt muskulatur. Den glatte muskulaturen i kroppen din er ufrivillig muskler, noe som betyr at du ikke kan kontrakten dem "på vilje". Glatte muskler kontrakt som nødvendig, slik som i tilfellet med å skyve mat gjennom fordøyelseskanalen. Glatte muskler kontakte i forbindelse med nervesystemet og spesielle hormoner utgitt av kroppen din.

Skeletal

Skjelettmuskulatur er en annen viktig type muskel i muskelsystemet. Skjelettmuskelfibre er det som gjør at du kan fysisk flytte. Som sådan, de fleste musklene er frivillige muskler, selv om noen skjelettmuskulatur er også ufrivillig. Skjelettmuskulatur feste til beinstrukturen og bruk nervesystemet til kontrakt sine fibre. Som muskelen kontrakter, oppstår bevegelse, slik at du kan gå, snakke og gå om dine vanlige daglige aktiviteter. Skjelettmuskulatur utgjør anslagsvis 40 prosent av din totale samlede kroppsvekt.