Digidexo.com

Hvorfor blodtrykket ikke vil komme ned med medisiner

Medisiner for å redusere høyt blodtrykk, også kjent som hypertensjon, vil ikke fungere så vel som håpet på en rekke grunner. Pasienten kan være på feil medikament eller trenger ekstra medisinering. I tillegg endringer i livsstil er en integrert del av enhver hypertensjon behandling, og unnlatelse av å gjøre dette kan gjengi blodtrykk medisiner langt mindre effektive.

For mye natrium

Redusere inntak av natrium er en nøkkel til å bekjempe høyt blodtrykk, ifølge Mayo Clinic. En hypertensiv pasient skal svelges ikke mer enn 1500 mg natrium hver dag.

Sigarettrøyking

Unnlatelse av å slutte å røyke sigaretter kan gjengi blodtrykk medisiner ineffektiv, ifølge Mayo Clinic. Tobakksbruk øker åreforkalkning, noe som forverrer hypertensjon.

Mangel på mosjon

Høyt blodtrykk lider bør engasjere seg i 30 minutter fysisk aktivitet hver dag om de tar medisiner, ifølge Mayo Clinic.

Kalium Mangel

Økende kaliuminntak gjennom å spise frukt som bananer og appelsinjuice kan bidra til å redusere høyt blodtrykk sammen med medikamentell behandling, ifølge Mayo Clinic.

For mye alkohol

Å drikke for mye alkohol kan forverre hypertensjon selv når medisiner brukes. En kvinne eller person over 65 bør ha kun én drink om dagen, og menn bør begrense sitt inntak til to daglige drikkevarer.