Digidexo.com

Tegn og symptomer på høyt blodsukkernivå hos barn

Barn med høyt blodsukkernivå er diabetiker, og bør behandles av lege for å opprettholde lavere blodsukker nivåer. Det er flere tegn og symptomer som kan indikere hvorvidt et barn har høyt blodsukker. Når symptomene er tydelig, kan medisinsk testing bekrefte tilstedeværelse av høyt blodsukker.

Dehydrering

Når blodsukkernivået er høyt, nyrene må filtrere ut overflødig sukker og gi det fra kroppen i urinen. Å produsere nok urin til å passere det overskytende sukker, må nyrene trekke væske fra kroppslige vev. Hyppig vannlating resulterer i dehydrering, noe som fører til overdreven tørste hos barn med høyt blodsukkernivå.

Sult

Fordi kroppen ikke er i stand til å effektivt behandle maten som forbrukes, barn med høyt blodsukkernivå opplever konstant sult. Den sult er en reaksjon på kroppens behov for kalorier, som skilles ut i urinen i stedet blir brukt til energi.

Vekttap

Et barn med høyt blodsukkernivå ikke bruker sukker i blodet. Kaloriene i sukker kommer til å kaste bort, i stedet for å bli lagret som fett eller brukes til drivstoff kroppens aktiviteter. Når kroppen trenger drivstoff, har det å få det ut av kroppen fett i stedet, noe som resulterer i vekttap.

Gjær infeksjoner

Hyppige og tilbakevendende vaginal gjær infeksjoner kan være en indikator på høyt blodsukkernivå hos barn også, inkludert spedbarn. Gjær lever av sukker, og vil trives i et miljø som er høy i sukker, for eksempel kroppen til et barn med høyt blodsukker.

Medisinsk Testing

Urinprøver som indikerer tilstedeværelse av sukker og ketoner er et tegn på at barnet har høyt blodsukkernivå. Sukker i urinen viser at nyrene blir tvunget til å filtrere den fra blodet og skille ut den i urinen. Ketoner er biprodukt av ketose, prosessen der fett omdannes til energi, og viser at barnet bruker kroppen fett butikker i stedet for maten fortært.