Digidexo.com

Hvordan å behandle penile Psoriasis

Psoriasis er den vanligste autoimmune sykdommen i USA og rammer 2,2 prosent av befolkningen, ca 1 i 50, ifølge National Psoriasis Foundation (NPF). Psoriasis på penis eller pung er bare en form av denne kronisk, inflammatorisk, ikke-smittsom hudsykdom. Kanadiske hudlege og forfatter Dr. Richard Langley sier menn er mer sannsynlig enn kvinner til å ha plakk-type psoriasis på kjønnsorganene. Psoriasis av penis påvirker både omskårne og uomskårne menn. Dr. Langley sier menn bør vinne forlegenhet og avsløre sin penis psoriasis til sin lege fordi det finnes effektive behandlinger.

Bruksanvisning

•  Være åpen med din seksualpartner selv før du begynner å se på behandlinger. Forsikre dem om det ikke er smittsomt. Iført en kondom under sex vil bevare smøremidler og hindre huden på penis fra å bli mer betent. Berørte områdene kan bli mer rød merkbar etter samleie.

Penile psoriasis kan forekomme på egen hånd, men det forekommer vanligvis i forbindelse med plaque-type psoriasis på andre deler av kroppen. Derfor er det viktig å behandle penile psoriasis som en del av den generelle tilstanden.

Spør legen din om lokale steroider. De er vanligvis effektiv og leger bruker vanligvis lavere potens steroider. Leger er mer sannsynlig å behandle invers psoriasis som vises i hudfolder og perianalområdet. Leger vanligvis starter med en mild til middels potens aktuell steroid, som huden i disse områdene er vanligvis tynnere og mer utsatt for å utvikle bivirkninger som tynning og strekkmerker. Ikke-steroide kremer og salver for genital psoriasis inkluderer Protopic (tacrolimus), Elidel (pimecrolimus) og Dovonex (Calcipotriene).

Unngå bruk av steinkulltjære eller Anthralin produkter på penis fordi de kan irritere sensitiv hud.

Tenk ultrafiolett (UV) behandling. Ifølge NPF, leger oftest bruker aktuell og UV-lys for penile psoriasis. De sjelden fore systemiske behandlinger, slik som metotrexat, for penile psoriasis alene.

Forvent et positivt utfall. Genital psoriasis av alle slag generelt responderer godt på behandlingen.