Digidexo.com

Bivirkninger av Nikotin Lozenges

Nikotin pastiller er tilgjengelige for å hjelpe folk slutte å røyke. Som nikotintyggegummi, de pastiller inneholder nikotin som absorberes gjennom slimhinnen i munnen. Personen gradvis avtar bruk av halspastillene inntil fri for nikotinavhengighet. Flere bivirkninger er mulig.

Halsbrann og dårlig fordøyelse

Halsbrann eller fordøyelsesbesvær kan forekomme, men hovedsakelig om nikotin pastiller er tygges eller svelges hele.

Vanlige bivirkninger

Vanlige bivirkninger er forstoppelse eller diaré, gass, hikke, hoste, hodepine, søvnløshet, prikkende følelse i munn og irritasjon i tannkjøtt og svelg.

Alvorlige bivirkninger

Bivirkninger som krever legehjelp omfatter endringer i hørsel og syn, brystsmerter, hjertebank, uregelmessig hjerterytme, forvirring, svimmelhet, besvimelse, munn smerte eller sår, sår hals, magesmerter og kramper.

Allergisk reaksjon

Sjelden har folk en allergisk reaksjon på nikotin pastiller. Tegn er utslett eller elveblest, kløe, pustevansker og hevelse i ansikt, lepper og tunge.

Overdose

Folk bør ikke ta mer enn 20 pastiller om dagen, og bør ikke bruke noen andre produkter som inneholder nikotin i løpet av denne tiden, eller nikotin overdose kan forekomme. Overdose symptomer er svimmelhet, rask puls, hjertebank, kvalme, oppkast, diaré og svakhet.