Digidexo.com

Medisiner for irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm syndrom eller IBS, fører til problemer med fordøyelsen inkludert kramper, oppblåsthet, gass og vekslende alvorlig diaré med forstoppelse. Ifølge Mayo Clinic, flere kvinner enn menn har IBS, som vanligvis begynner i ung voksen alder. Medisiner som brukes for behandling av IBS er fokusert på å lindre forstoppelse og diaré, og magesmerter og depresjon som IBS kan også forårsake.

Fiber

Fiber kosttilskudd kan tas som piller eller pulvere som er blandet inn i drikkevarer eller næringsmidler som er lagt til, og kan lindre forstoppelse forårsaket av IBS.

Antidiarrheals

Ifølge Mayo Clinic, kan over-the-counter Antidiarrheal medisiner som Imodium bidra til å kontrollere diaré forårsaket av IBS.

Antikolinergika

Antikolinerge medisiner som atropin som påvirker nervene som styrer tarmen og tarmer kan behandle IBS ved å redusere muskelspasmer i tarmer.

SSRI

Selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI) kan lindre symptomer på depresjon og redusere aktiviteten til nerver i tarmen for å redusere forstoppelse og smerte fra IBS.

Trisykliske antidepressiva

Antidepressiva som imipramin og amitriptylin kan behandle smerte og diaré forårsaket av IBS, men ifølge Mayo Clinic, er en bivirkning av disse medikamentene forstoppelse.

Alosetron

Alosetron er spesielt for IBS og er kun godkjent for bruk hos kvinner med alvorlig diaré, og som har uten hell prøvd andre medisiner.

Lubiprostone

Ifølge Mayo Clinic, er lubiprostone brukes kun i kvinner til å behandle forstoppelse forårsaket av IBS og virker ved å øke væske i avføringen.