Digidexo.com

Crohns sykdom og glutenfri diett

Crohns sykdom er en irritabel tarm lidelse som forårsaker betennelse i fordøyelseskanalen, som manifesterer seg som diaré, blodig avføring, magesmerter og kramper, samt magesår. Andre vanlige symptomer inkluderer tap av appetitt og vekttap, ifølge Mayo Clinic. Tar betennelsesdempende og immunsystem suppressants, eller justere kostholdet kan redusere symptomene. Av de mange IBS dietter, kan en glutenfri diett redusere hyppigheten av inflammasjon og andre symptomer forbundet med sykdommen. Ta kontakt med din kostholdsekspert for å fastslå sikkerheten av en glutenfri diett.

Karbohydrater

Et sunt kosthold må inneholde komplekse karbohydrater, som de gir fiber og næringsstoffer som hindrer forstoppelse og redusere kolesterolet. Dessverre proteinet gluten er funnet i mat som inneholder hvete, rug eller bygg, i henhold til "Kontrollere IBS Drug-Free Way." Bytt til glutenfritt brød og pasta, og sørg for å sjekk mat etiketter for å avgjøre om gluten er en ingrediens. Gluten finnes også i informasjonskapsler, kaker, supper, saus, sauser, salatdressinger, øl, bearbeidet kjøtt og godteri. Du kan finne komplekse karbohydrater i bønner og grønnsaker, inkludert korn, poteter og yams.

Kjøtt

Med mindre du er forbruker bearbeidet kjøtt eller imitasjon sjømat, er det trygt å spise kjøtt. Ferskt kjøtt som er lav i mettet fett er å foretrekke fremfor fett kjøtt som vanlig kjøttdeig og bacon. Reduser mettet fett ved å fjerne hud fra kylling, og spiser laks, makrell, ørret eller albacore tunfisk, som de er høy kilder til flerumettet fett og protein.

Produkter for å unngå

Leppestift, tannkrem, vitaminer og selv frimerker inneholder gluten, og bør unngås for å hindre Crohns sykdom symptomer. Kosttilskudd som inneholder gluten inkluderer malt aroma, modifisert maisstivelse og ølgjær. Se etter make-up linjer som er merket som gluten-fri, og unngå å ta vitamintilskudd med mindre de er merket som glutenfri.

Måltid porsjone

Redusere størrelsen på måltidene dine og bryte dine måltider fra tre store måltider til fem på seks små seg, ifølge Mayo Clinic. Dette hjelper magen å fordøye maten lettere ved å sette mindre stress på fordøyelseskanalen.

Krysskontaminering

Unngå krysskontaminering, noe som kan skje hvis du plasserer maten på en overflate som tidligere hadde gluten på den, eller hvis du trykker på en gluten mat etterfulgt av å røre glutenfri mat. Vask hendene ved å gni dem med såpe i 15 til 20 sekunder, etterfulgt ved å vaske dem med varmt vann. Vaske en overflate som hadde en gluten produktet på den før du bruker den for glutenfri mat.