Digidexo.com

Stoffet som brukes i en koloskopi Prosedyre

En koloskopi prosedyre lar legen nøye undersøke innsiden av tykktarmen og endetarmen for misdannelser som polypper. Flere medisiner kan brukes før og under prosedyren.

Før eksamen

Før eksamen, vil legen forskrive en tarm forberedelse som fungerer som et kraftig avføringsmiddel for å rense pasientens innsiden. Enhver krakk kan tilsløre det kolon og la polypper og andre vekster for å unngå å bli oppdaget. Over-the-counter avføringsmidler og / eller klyster kan også være foreskrevet.

Mindre komplikasjoner

Tunge avføring kan føre til hudirritasjon rundt anus. Over-the-counter preparater slik som vaselin og Desitin kan anvendes for å lindre disse symptomer.

Under prosedyren

Leger administrere en beroligende og en smertestillende intravenøst. En vanlig smertestillende middel som brukes er Demerol. Den beroligende Leptanal® er ofte brukt som et beroligende middel.

Under en virtuell koloskopi, er ingen beroligende midler brukes. Men hvis legen din oppdager polypper, kan han utføre en tradisjonell koloskopi med en beroligende.

Bivirkninger

Noen mennesker kan utvikle negative reaksjoner på beroligende midler (4 i 100.000), inkludert pusteproblemer og lavt blodtrykk. I tillegg vil alle pasienter trenger ekstra tid til å komme seg fra sedativa etter inngrepet.

Etter Koloskopi

Pasientene vil kreve noen til å bringe dem hjem fra prosedyren, som sedativa kan ta flere timer eller mer å fullstendig slites av. De sedativa vil svekke kjøring.

Dersom polypper er fjernet, kan pasienter rådes til å unngå smertestillende som aspirin og NSAIDs for inntil to uker etter inngrepet for å redusere risikoen for blødninger. Paracetamol produkter som Tylenol kan tillates.