Digidexo.com

heshet barn

Hva er årsaken til Heshet hos barn?

Hva er årsaken til Heshet hos barn?


Heshet, hevelse på stemmebåndet som fører til forvirret tale, er vanlig hos barn. Flere ting kan være årsaken til heshet, fra forkjølelse til et barns astma medisiner. Evaluer ditt barns situasjon nøye før de søker behandling.

Forkjølelse og influensa

Barn blir ofte utsatt for situasjoner der det er lett å fange en kald, som går på skole og spille med grupper av venner. Følgelig, forkjølelse og influensa sammen utgjør den vanligste årsaken til barnets heshet. Fordi hevelse i halsen er et vanlig symptom på forkjølelse og flus, vil stemmebåndene forstørre, forårsaker unormale vibrasjoner. Forkjølelse og influensa er vanligvis ikke alvorlig, så du trenger ikke å bekymre deg med behandling av heshet på grunn av en slik grunn; den heshet bør etter hvert avta.

Vocal Cord Knuter

Noen ganger ekstra vev vokser på et barns stemmebåndene. Dette vevet begrenser vibrasjonene fra stemmebåndene, som fører til heshet. Barn kan utvikle stemmebånd knuter fra overforbruk av stemmebåndene, inkludert handlinger som omfattende roping, skriking eller hoste. Resten er en adekvat behandling for stemmebånd knuter; oppmuntre barnet til å være stille som et middel for utvinning.

Nakkeskade

Ulike skader nakke kan skade stemmebåndene, forårsaker heshet. Hvis en nakkeskade stimulerer heshet, kan det være en indikasjon på en alvorlig skade. Et barn som har heshet oppstår fra denne grunn bør se en lege så snart som mulig. Behandlingen for heshet på grunn av en nakkeskade, avhenger av typen og alvorligheten av skaden.

Allergier

Noen allergier forårsake stemmebåndene til å bli betent. Hvis ingen annen grunn for heshet er klart, kan det være en indikasjon på at barnet har allergi. Barnet bør se en lege for å diskutere allergier. Dersom barnets heshet skyldes en allergisk reaksjon, kan medisiner hjelpe lindre heshet.

Inhalatorer

Barn med astma kan være utsatt for heshet. Dette er på grunn av inhalerte steroider fra inhalatoren som produserer en plagsom bivirkning av å øke størrelsen på et barns stemmebåndene. Til tross for alvorlighetsgraden av astma å være en mer betydelig problem enn barn heshet, skal barnet ikke slutte å bruke hennes inhalator bare på grunn av heshet. Dersom barnet eller foreldrene er overmåte opptatt av heshet, kan tale terapi være den riktige løsningen.

Heshet hos barn

Heshet hos barn oppstår når noe negativt påvirker deres stemmebåndene. De vanligste årsakene til heshet hos barn er forkjølelse og influensa. Det er mer vesentlige årsaker, inkludert traumer og noen sjeldne sykdommer. Hvor lenge du bør vente med å ta barnet til legen er avhengig av barnets alder og generelle helse. Heldigvis finnes det mange naturlige måter å forebygge og behandle heshet hos barn.

Identifikasjon

Du bruker stemmebåndene til å snakke. Det er to stemmebåndene i halsen som beveger seg sammen og vibrere når du gjør det. Alt som negativt påvirker stemmebåndene fører til en hes stemme. Heshet er støy som er gjort når noe ikke tillater stemmebåndene til å vibrere normalt. Heshet hos barn gjør sin stemme høres hardt og breathy.

Normale Årsaker

De vanligste årsakene til heshet hos barn er forkjølelse og influensa, som skaper betennelse og hevelse på stemmebåndene. Kronisk overforbruk av stemmebåndene fra høyt roping, gråt, skrek eller svært høyt snakker kan også føre til heshet hos barn. I disse tilfellene, ikke-kreft massene kalt stemmebånd knuter utvikle seg på stemmebåndene, som gjør stemmen høres hes. En annen grunn til heshet hos barn er en allergisk reaksjon på pollen eller støv.

Betydning

Traumatiske årsaker til heshet inkluderer intubasjon (problemer når barnets pusterøret er plassert), fôring tube plassering, forbruk av syre eller gift, fødsel traumer og alvorlige bilulykker. Ytterligere betydelige årsaker til heshet hos barn inkluderer stemmebånd lammelse og cyster i sine talebokser. I noen få tilfeller kan heshet være et tegn på at barnet ditt har en sjelden sykdom som involverer barnets hjerne eller nerver.

Tidsramme

Hvis barnet ditt er ellers frisk, kan du vente til hun har hørtes hes i fire måneder før planlegging av et besøk til barnelege, selv om mange barneleger anbefaler å vente bare fire uker. Du bør ta et nyfødt barn som har en historie med brystkirurgi eller andre medfødte sykdommer (de som finnes fra fødselen) til legen for umiddelbar undersøkelse. Ethvert barn som har plutselig heshet eller opplever vanskeligheter med å puste eller svelge fra enhver form for nakke traume bør også vurderes umiddelbart.

Forebygging / løsning

Jo mindre barnet ditt snakker, jo raskere vil stemmen hans tilbake til det normale. Du kan oppmuntre barnet til å slutte å snakke for en stund ved å lage et spill ut av verbale former for kommunikasjon, som å lage håndsignaler for uttrykk som "kan jeg" eller "gi meg." Du kan også prøve å gi ham en blokk og blyant for å kommunisere. Har barnet ditt unngå hvisking, som det stammer stemmebåndene mer enn normal tale. Du kan gi barnet pastiller for å berolige og fukte strupen. Sukkerfri sitron dråper (som kan kjøpes på apoteket) også fungere godt.

Hvordan gjenkjenne acid reflux hos barn

Hvordan gjenkjenne acid reflux hos barn

Sjekk disse symptomene for acid reflux hos barn.

Hvordan gjenkjenne acid reflux hos barn

Barn med syre reflux kan oppleve smerte bak brystbenet og i nakken og halsen. Barn kan også klage over svie eller smerter i halsen.

Barn med syre reflux er vanligvis veldig kresen eaters. De kan nekte mat fordi det får dem til ubehag å svelge.

Acid Reflux symptomer kan også omfatte problemer med å svelge. Barn kan føle at maten setter seg fast i halsen. De kan også klage om å ha hyppige sår hals.

Forskning antyder at det kan være en sammenheng mellom astma hos barn og sure oppstøt. Tilbakeløpsbehandlet syre kan aspireres fra magen til lungene forårsaker astma, lungebetennelse og bronkitt.

Irritasjon fra reflux syre kan føre til heshet hos barn. Sikling er også et tegn på acid reflux hos barn.

Dårlig søvnmønster øker når innholdet i barnas magen blir presset mot den nedre esophageal sphincter forårsaker ubehag. Barn med syre reflux kan også våkne ofte i løpet av natten.

Hint

  • Hvis du mistenker at barnet ditt har acid reflux, ta ham eller henne med til legen så snart som mulig.

Homeopatiske kalde rettsmidler for barn

Homeopatiske kalde rettsmidler for barn

Det finnes ingen kur for forkjølelse, selv om homøopatiske midler kan redusere dens alvorlighetsgrad og varighet. Homeopatiske forkjølelsesmedisiner er trygge for barn, selv de under fire, i motsetning til de fleste over-the-counter kulde medisiner. Homøopatiske midler vil arbeide sammen med noen trøst tiltak du kan bruke, inkludert saltvann nesedråper eller spray eller bruke en luftfukter.

Bruke Homeopati

Homeopatiske midler er laget spesielt for barn er vanligvis væske eller pellets (tabletter) i en base av laktose (melkesukker). Pellets oppløse nesten så snart de er plassert i barnets munn. For å bruke et middel som ikke kommer pakket spesielt for barn, beskriver Dr. Edward Shalts to måter å tilberede en dose. En måte er å ta en liten flaske kildevann og hell ut en tredjedel av vannet. Til vannet som er igjen i flasken, legge til tre tabletter (pellets) av 30C styrken din valgte rette. Lukk flasken og la den sitte i fem minutter. Rist flasken kraftig. Gi en teskje av dette vannet til barnet ditt som én dose. Du kan bruke denne væsken i to dager; det trenger ikke kjøling. Rist væsken før bruk. Den andre metoden er å knuse tre 30C pellets av den rette du har valgt mellom to skjeer til å lage et pulver; legge en dråpe vann til pulveret for å lage en lime, og administrere det til barnet ditt som én dose.

Når du velger en løsning, matche så mange av barnets symptomer (fysiske og følelsesmessige) som du kan. Ofte er en dose på riktig middel vil gi lindring. Hvis en dose ikke gir lindring, prøv en ny dose. Hvis ingen resultater er produsert av to doser, velg et annet middel. Homeopatiske midler er trygge for barn i alle aldre, men hvis barnet ditt er på reseptbelagte medisiner eller under en lege omsorg, snakk med legen din om alle medisiner du bruker. Hvis barnet ditt er å kjøre en høy feber eller under tre måneders alder, alltid konsultere med deg lege.

Mest brukte rettsmidler

Aconitum er den rette til å bruke ved utbruddet av en kald, spesielt hvis barnet ditt blir syk etter å ha vært ute i kaldt og tørt vær. Dette er det riktige valget for et barn som virker fint ved sengetid, men våkner opp i natt med en croupy hoste. Den rette Allium Cepa brukes når barnet ditt har en rennende nese som er bedre i frisk luft og verre når rommet er varmt. Utslippet fra barnets nese kan irritere nesen så mye at bare tørke nesen er ubehagelig. Barnets øyne kan være rød og tårevåte, og han kan gni dem ofte. Han kan være nysing voldsomt.

Euphrasia brukes for barn som også har rennende nese, selv om nese i denne situasjonen er ikke irriterende. Det fungerer for barn hvis øyne er vassen og hvis øyne og kinn er røde og ser chapped. Den rennende nese og nysing er verre når barnet ligger nede og om natten. Barnet kan utvikle en hard hoste og heshet på dag to eller tre. Hennes hoste er verre når hun er opp og rundt på dagtid, og bedre når hun ligger ned om natten. Pulsatilla er et annet middel som brukes til å behandle forkjølelse. Barn som har nytte av dette midlet har ofte kronisk forkjølelse. Deres nese vanligvis forårsaker ingen irritasjon, men er tykt slim, ofte gul eller grønn. Disse barna har lunger som er verre om natten, og ofte ender opp med å puste gjennom munnen for å sove; dette tørker ut munnen, men disse barna ikke klage over å bli tørst. Den type barn som drar nytte av Pulsatilla er sensitiv, emosjonell, humørsyk, lett såret, og gråter lett også. Dette er barnet som craves din oppmerksomhet, sympati og ønsker å være oppstyr over.

Andre valg

Det er andre homøopatiske midler som kan være nyttige, avhengig av barnets symptomer. Hvis barnets nese plutselig slutter å kjøre og han utvikler stuffiness, hodepine og feber, bruker Belladonna. Hvis barnets nese ikke er i gang og hun har en murrende smerte i pannen i stedet for en all over hodepine, velger bryonia; barn som svarer godt til Bryonia ønsker ikke å være i et varmt rom, og ønsker kald drikke. Et barn som er svært følsomme for kulde, selv om han foretrekker kalde drikker, som ofte har forkjølelse og alltid synes å få en sår hals med sin kulde kan ha nytte av Calcarea carbonica. Blodig nese eller blodig nese er en indikasjon for Ferrus phosphicorum.

Det er to løsninger for barn som pleier å få forkjølelse etter perioder med stress. For et barn som veksler mellom en rennende nese og tett nese, velger Nux vomica. For et barn som har en rennende nese, rennende øyne, og hyppig nysing, velger Natrum muriaticum.

I tillegg til disse individuelle midler, er det kommersielle kombinasjonsprodukter er utformet spesielt for bruk på barn. Hyland tallet, for eksempel, gjør en hel produktlinje for barns helse. Ved bruk av kommersielle produkter, følger pakken doseringsanvisningene eller konsultere en homeopathic utøveren.

Gastric Reflux hos barn

Gastric Reflux hos barn


Gastrisk refluks, eller gastroesophagel tilbakeløp (GER), er en tilstand der innholdet i magen strømme tilbake opp i spiserøret, røret som forbinder munn og mage. Selv om vanlig blant babyer, er det relativt uvanlig for ungdommer å oppleve GER.

Årsak

Reflux skjer når muskelen forbinder den nedre spiserør og magesekken åpner og lar mageinnholdet til å gå inn i spiserøret.

Problemer

En liten mengde tilbakeløp oppstår i alle, men i noen mennesker tilbakeløp ofte oppstår eller blir ikke fjernet fra spiserøret. Dette kan skade slimhinnen i spiserøret og forårsake problemer.

Symptomer

Symptomer på reflux hos barn inkluderer heshet, kronisk hoste, tilbakevendende lungebetennelse, tungpustethet, sår hals, halsbrann, vekttap, vanskelig eller smertefull svelging og oppkast.

Diagnose

En lege kan diagnostisere reflux ved å lære barnets symptomer og gjøre en fysisk eksamen, så bestiller ytterligere tester dersom GER er fortsatt tvilsom.

Behandling

Medisinering kan være foreskrevet for å senke magesyre eller for å styrke muskel av den nedre øsofagus.

Om Acid Reflux og astma hos barn

Om Acid Reflux og astma hos barn


Mange voksne har opplevd smerte og ubehag av halsbrann. Men visste du at barnet ditt kan også oppleve denne tilstanden? Og hvis han eller hun har astma, halsbrann, medisinsk kjent som gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), kan forverre symptomene på astma. Av denne grunn er det viktig å finne ut om GERD er tilstede og utløser barnets astma bluss.

Hva er GERD?

Når barnet spiser, syre som fordøyer maten hans vanligvis forblir i magen. Syren holdes i magen ved en ventil ved basen av spiserøret (maten røret som fører fra munnen til magen). Men når denne ventilen ikke fungere eiendom, kan syre fra magesekken tilbake opp i espophagus forårsaker symptomene på GERD og kan irritere barnets luftveiene.

Hvordan virker GERD Årsak Astma Symptomer å skje?

Astma kan føre til tungpustethet, kortpustethet, tetthet i brystet eller en kronisk hoste (hoste-variant astma). Hvis GERD er til stede, kan syren som sikkerhetskopierer i spiserøret føre røyken går inn i lungene og irritere nerveender i luftveiene, utløser en astma blusse opp. Voksne med astma og GERD kan oppleve de samme symptomene. Mer enn 75 prosent av personer med astma har GERD, og ​​dobbelt så mange mennesker med astma har GERD enn de menneskene som ikke har astma. Så GERD er en vanlig trigger for astma flare-ups i både barn og voksne. Når GERD er behandlet, i de fleste tilfeller vil de astma flares minske.

Hvordan vet du hvis barnet ditt har GERD?

De fleste barn ikke skjønner når GERD er til stede og kan ikke fortelle deg hva de føler. Så det er opp til deg å følge nøye med barnets symptomer. En indikasjon på at barnet ditt med astma opplever GERD kan være en heshet i stemmen hans eller en hoste som vedvarer etter å ha spist. Legen din kan foreslå en rekke tester eller medisiner forsøk for å finne ut om GERD er til stede. Dette kan omfatte røntgen og andre diagnostiske tester for å undersøke magen og å vurdere mengden av syre som er backing opp i spiserøret. Legen kan få mistanke GERD som et problem hvis barnet opplever astmasymptomer etter å ha spist et måltid, etter å ha ligget nede eller dersom astmasymptomene ikke minske ved bruk av foreskrevne medisiner.

Legemidler Barnets lege kan foreslå for GERD

Legen kan foreslå barnet ditt ta Mylicon eller Gaviscon for å redusere gass i magen eller antacida som Maalox eller Mylantin, histamin blokkere som Pepcid eller Zantac, eller protonpumpehemmere som Nexium, Prilosec eller Prevacid. Disse har alle vist seg å være effektive og trygge når de brukes som foreskrevet av barnets lege.

Noen enkle ting du kan gjøre for å hjelpe barn med astma og GERD

Prøv å holde en astma-symptom dagbok og notere hva symptomene dine barn erfarer, spesielt etter å ha spist. Holde en matdagbok kan også bidra til å avgjøre om spesielle matvarer som forårsaker GERD å skje. Hev hodet ditt barns seng for å holde syreinnhold fra smitte tilbake opp i spiserøret, og prøve å holde barnet oppreist i to timer etter å ha spist. Også gi barnet mindre og hyppigere måltider i stedet for store de som vil fylle magen og legger press på magen ventil som holder syre innholdet i magen. Og alltid følge astma-forvaltningsplanen og medisiner plan foreskrevet av barnets lege.

Gastroøsofageal refluks hos spedbarn og barn

Gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), også kjent som acid reflux, er når magen væske ryggen opp i spiserøret. Femti prosent av babyer lider av dette, men de fleste vokser det ved 1 års alder. Eldre barn kan oppleve dette, også, og det er naturlig skritt lindre den.

Årsak

I eldre barn, årsakene til GERD er de samme som voksne: medisinering, store måltider, trene eller legge seg etter et måltid, overvekt og visse matvarer. Hos spedbarn er det vanligvis på grunn av en svak mage-tarmkanalen.

Symptomer hos spedbarn

Hyppig oppkast etter et måltid, hyppig hoste, nektet å spise, problemer med å spise, overdreven gass, oppstøt, irritabilitet, våte burps og ikke få tilstrekkelig tyngde er symptomene på gastroesophageal reflux i babyer.

Symptomer hos barn

Opplever en brennende følelse i brystet eller halsen, følelsen som mat sitter fast i halsen, hoste, dårlig ånde og heshet er symptomer å se etter hos barn.

Løsninger for babyer

Heve hodet av sengen 6 til 8 inches, gi mindre, hyppigere feedings, holde babyen oppreist under og i 30 minutter etter en fôring, og rape babyen grundig. Amming hjelper også. Hvis allerede ammer, bør moren forsøke å endre sin diett for å unngå utløse mat.

Løsninger for barn

Heve hodet av sengen 6 til 8 inches, har barnet sitte oppreist i 2 timer etter et måltid, mate barnet flere mindre måltider gjennom hele dagen og sørge for at han får trene regelmessig (men ikke etter å ha spist),

Trigger Foods

Trigger matvarer inneholder sitrus, sjokolade, koffein, stekt mat, krydder mat og tomat-baserte matvarer.

Alvorlig Acid Reflux hos barn

Alvorlig sure oppstøt hos barn oppstår når syre og innholdet i magesekken strømme oppover inn i spiserøret. Symptomer hos barn kan inkludere halsbrann, gass, oppkast, dårlig foring, hoste og vekttap. The Mayo Clinic anslår at om lag 17 millioner amerikanske barn og voksne lider av acid reflux. Spedbarn med tilstanden ofte bedre før fylte 18 måneder gamle, men ungdommer som utvikler sykdommen kan fortsatt oppleve symptomer gjennom livet. Behandling fokuserer på å nøytralisere magesyre eller blokkere for å forhindre komplikasjoner.

Årsaker

Hos spedbarn, kan acid reflux skyldes en dårlig koordinert eller underutviklet mage-tarmkanalen. Eldre barn utvikler vanligvis sure oppstøt av samme grunn som voksne. I de fleste årsaker til alvorlig sure oppstøt, lavere spiserørlukkemuskelrelaksasjoner funksjonsfeil, slik at mat og syre for å bevege seg oppover inn i spiserøret. Den nedre esophageal sphincter, eller LES, er en ring av muskler som fungerer som en enveisventil i friske barn og voksne. Når denne muskelen er svakt eller avslappet, kan mageinnholdet unnslippe tilbake i spiserøret, som fører til syre tilbakeløp. Grunnen til at denne ventilen feil er ikke alltid klart, men bøyer seg over, iført trange klær, bære ekstra vekt i mageregionen og overspising kan alle utløse reflux i de med en svekket eller avslappet LES.

Symptomer

Symptomene på alvorlig acid reflux hos barn kan avvike fra de som er sett hos voksne. I små barn og spedbarn, acid reflux forårsaker halsbrann, mye luft og magesmerter, som kan presentere som kolikk. Andre vanlige symptomer er hyppig oppkast, hoste og oppgulp. Avhengig av alvorlighetsgraden og hyppigheten av sure oppstøt, brystsmerter, nektet å spise, vekttap, dårlig ånde, gagging, heshet, hyppige natt våkner, og tilbakevendende sår hals, tungpustethet, ørebetennelse og bihulebetennelse kan også forekomme.

Diagnose

I mange tilfeller er alvorlig acid reflux hos barn diagnostisert basert på rapporterte symptomer og en fysisk undersøkelse. Noen ganger, kan ytterligere tester være nødvendig for å bekrefte diagnosen. En barium svelge, øvre GI endoskopi, pH probe eller gastrisk tømming studie kan utføres for å lete etter esophageal innsnevring eller irritasjon. Blod-og urinprøver er vanligvis organisert for å utelukke andre årsaker til dårlig vekst, vekttap og brekninger.

Behandling

Behandling av alvorlig acid reflux hos barn innebærer en kombinasjon av hjemme rettsmidler, medisiner og kosttilskudd endringer. Heve hodet av sengen eller krybbe under søvn, kan jevning flaske feedings med ris korn, hyppig raping og mindre måltider alle bidra til å redusere symptomer. Kosttilskudd endringer inkluderer begrensende kullsyreholdige drikker, krydret mat, sjokolade og sitrus produkter. Over-the-counter eller reseptbelagte medisiner kan hjelpe nøytralisere magesyre. Antacida, for eksempel Maalox og Mylanta, og syrehemmende medisiner, inkludert Zantac og Pepcid, er trygt for bruk hos barn. Protonpumpehemmere og Reglan kan være foreskrevet. Kirurgi er sjelden nødvendig i barn, men en prosedyre som kalles Nissen fundoplication er en effektiv behandling i alvorlige og vedvarende tilfeller.

Advarsel

Alvorlig acid reflux hos barn kan føre til betydelige komplikasjoner. Dette gjelder spesielt hos spedbarn og småbarn. Hyppig reflux kan føre til betennelse i spiserøret, kalt øsofagitt, som kan forstyrre fôring. Esophagitis kan også føre til blødning og dannelse av arrvev, og hindrer normal svelge. Mangel på ernæring på grunn av begrenset spise eller hyppig oppkast kan føre til underernæring og dårlig vekst, og spedbarn og små barn kan utvikle luftveis komplikasjoner hvis mageinnholdet blir inhalert ned i lungene. Hyppige sure oppstøt eroderer også tannemaljen, forårsaker alvorlige tannproblemer hos eldre barn.

Heshet Remedy

En hes hals kan være en mindre irriterende tilstand. Dette kan være forårsaket av noe fra en tett nese til en bakteriell infeksjon. Hvis en hes hals varer i mer enn tre dager, bør du kontakte din primære omsorgsperson for å se om det er noe alvorlig. Tegn på noe mer enn en hes hals inkluderer muskelsmerter, høy feber og hoste opp blod. Ellers en hes hals bør bli bedre med noen egenomsorg rettsmidler.

Gurgle

Gargling er bra for en hes hals hvis du kan gurgle uten gagging. Det lindrer en vond hals og hjelper skjære gjennom noen slim. Legg ½ teskje salt til en kopp veldig varmt vann. Gargling med salt vann vil berolige halsen din og drepe bakterier. Ved hjelp av antiseptisk munnvann som gurglevann dreper bakterier som kan forårsake en infeksjon. Sett ¼ kopp munnvann i en liten kopp og gurgle med det. Ikke del denne koppen med hvem som helst for å hindre spredning av bakterier. Også, ikke drikker munnvann direkte fra flasken da dette vil forurense flasken.

Varme væsker

Drikke åtte 8-unse glass ikke-koffeinholdige væsker en dag mens lider av en hes hals. Varme væsker som kaffe, te eller varm saft er best å roe en hes hals. Varm væske behandling er lik anvende varme pakker til skader på utsiden av kroppen. Det bidrar til å lindre hevelse og smerte. En gammeldags rette er å blande en spiseskje honning med 1 ss eplecider eddik i 8 gram av varmt vann. Nipp til dette midlet sakte. Hvis det begynner å kjøle, varme den opp i mikrobølgeovn. Bruk dette midlet ofte inntil heshet går unna.

Andre rettsmidler

Ta smertestillende for smertene. Disse inkluderer aspirin, paracetamol eller ibuprofen. Ikke gi aspirin til barn under en alder av 19. De kjører en høy risiko for Reyes syndrom når gitt aspirin. Sengeleie later energi til å bekjempe infeksjonen. Også holde nesegangene klart ved å bruke decongestants med pseudoefedrin. Følg anvisningen på pakken når du tar decongestants. Saltvann nesespray kan gi umiddelbar lindring til nesetetthet. Relief fra saltvann spray er bare midlertidig. Også bruke en luftfukter om natten på soverommet. Dette vil holde halsen fuktig og hjelpe til med helbredelsesprosessen.

Botemidler for Heshet forårsaket av Mold

Allergiske reaksjoner forårsaket av eksponering for muggsopp kan føre til heshet, en abnormitet som fører til at stemmen til å høres breathy, skurrende eller anstrengt. Heshet oppstår når stemmebåndene bli irritert og betent, ofte resulterer i ubehag og mild til alvorlig hals smerter. Flere hjem rettsmidler kan bidra til å lindre symptomene på heshet, men i tråd med ordtaket om at en unse for forebygging er verdt et pund av vaksinen, begrense eksponering for mold er det beste løpet av handlingen.

Behandling Symptomer

Ifølge US Library of Medicine og National Institutes of Health, er heshet resistent mot medisinsk behandling, og derfor best behandles via hvile og tid. Tilstanden er forverret av gråt, skrek og overdreven snakke, hviske eller synge, de offentlige etater merke. I motsetning til det mange tror, ​​vil gargling ikke hjelpe, men en vaporizer kan gi lindring. For å holde stemmen din sunn, American Academy of Øre - anbefaler Head and Neck Surgery at du drikker rikelig med vann, hvile stemmen og avstå fra å røyke. Personer med langvarige eller gjentatte anfall med heshet bør se en otolaryngologist for fullstendig undersøkelse av øre, nese og hals.

Hindre Tilbakefall

Både innendørs og utendørs muggsopp inneholder allergener og ofte produsere muggen lukt som kan forårsake irritasjon i øyne, nese og hals, ifølge American Academy of Allergy Asthma & Immunology. Hvis formen er luftbårne, holde seg innendørs så mye som mulig når spore teller er høy. The National Allergi Bureau vedlikeholder og skjermer pollen- og mugg-telling stasjoner over hele USA, og daglige tellinger er ofte publisert i lokale aviser på været siden. For innendørs mold, foreslår Environmental Protection Agency finne kilden til mugg og fjerner den. Kvitte hjemmet til mold krever eliminere kilder til fuktighet som mold trenger for å overleve. EPA-anbefalte tiltak for å redusere innendørs luftfuktighet inkluderer lufting fuktighetsgivende kilder til utsiden og økende ventilasjon i hele hjemmet. I tillegg til heshet, bemerker EPA at langvarig eksponering for muggsopp kan føre til alvorlige helseproblemer, spesielt for spedbarn og små barn.

Reaksjon på influensa vaksine i Småbarn

Seasonal "influensa" (influensa) vaksine anbefales for alle barn fra 6 måneder gjennom 18 år. Spesielt småbarn har en høyere risiko for å få influensa eller bli veldig syk av det, slik at de bør få en influensa skutt hvert år.

To former for influensa vaksine

Barneleger kan anbefale en form for influensa vaksine over den andre basert på barnets alder eller generell helse. Småbarn under 2 år og barn i alle aldre med astma bør få bare den versjonen av vaksinen som kommer som en injeksjon (influensa "skutt"). Nesesprayen form for influensa vaksine bør gis bare til friske barn i alderen 2 år og oppover.

Milde reaksjoner

Du kan ikke bli syk med influensa ved å få en influensa vaksine. Fordi virus brukes til å lage vaksinen er døde, kan de ikke gjenskape i kroppen din til å forårsake sykdom. Noen mennesker, inkludert småbarn, kan oppleve muskelsmerter, ømhet eller hevelse på injeksjonsstedet og en lavgradig feber. Disse symptomene vanligvis bare vare i én til to dager.

Alvorlige reaksjoner

Ifølge Centers for Disease Control og Prevention (CDC), nesten alle som får en influensavaksine vil ikke oppleve alvorlige bivirkninger. I sjeldne tilfeller kan influensa vaksine forårsake en alvorlig allergisk reaksjon.

Tegn på allergiske reaksjoner

Tegn på en alvorlig allergisk reaksjon kan være svimmelhet, pustevansker, pipende pust eller heshet, rask hjerterytme, elveblest eller blekhet. Kontakt barnets lege med en gang hvis han viser noen av disse symptomene etter influensavaksinasjon.

Tidligere Reaksjoner

Hvis pjokk tidligere hatt en alvorlig reaksjon på influensavaksine, bør hun ikke få en annen.

Advair bivirkninger hos barn

Advair er en reseptbelagte medisiner som er FDA godkjent for å behandle barn 4 og eldre som har astma og andre alvorlige pusteforhold. Den kombinerer en bronkodilatator og et kortikosteroid å hjelpe brukerne å puste lettere ved å redusere luftveisbetennelse. Advair er inhalert, og det er vanligvis foreskrevet for å bli tatt to ganger om dagen, om morgenen og om kvelden. Det er et vedlikeholds medikament, og skal ikke benyttes til behandling av akutte astmaanfall.

Pusteproblemer

Advair og lignende medikamenter har vært kjent i svært sjeldne tilfeller til å øke risikoen for astma-relaterte dødsfall. Hvis barnet opplever plutselige tungpustethet eller pusteproblemer, oppsøke lege umiddelbart etter bruk av en hurtigvirkende inhalator for å lindre symptomene.

Hjerte bivirkninger

I sjeldne tilfeller kan barn bruker Advair opplever brystsmerter eller en rask eller uregelmessig hjerterytme. Dette er tegn på en potensielt alvorlig komplikasjon og må rapporteres til barnets lege umiddelbart.

Nevrologiske bivirkninger

Noen barn tar Advair kan få hodepine eller oppleve mild svimmelhet som en bivirkning av medisinen. Disse effektene er ingen grunn til bekymring. Imidlertid bør følgende bivirkninger skal har utviklet rapportert til barnets lege umiddelbart fordi de kan tyde på et problem: uskarpt syn og andre synsforstyrrelser, atferdsendringer, prikking eller nummenhet i hender og føtter eller vedvarende eller alvorlig hodepine eller svimmelhet.

Andre ikke-alvorlige bivirkninger

Andre kjente bivirkninger av Advair bruk hos barn er diaré, irritasjon i halsen, oppkast, mild muskel eller skjelettsmerter og nervøsitet. Ingen av disse er et tegn på et problem.

Andre alvorlige bivirkninger

Hvis du merker noen av følgende bivirkninger hos barnet ditt, rapportere dem til legen umiddelbart fordi de kan være et tegn på en potensielt alvorlig komplikasjon: choking; heshet; alvorlige muskelkramper; spasmer eller svakhet; vedvarende skjelettsmerter; tegn på en infeksjon, inkludert en sår hals, frysninger eller feber; hals hevelse eller tetthet; uvanlig tretthet; søvnproblemer; hvite sår eller flekker på tungen eller taket av munnen; og uforklarlig vektøkning.

VNS for partiell epilepsi hos barn

Partiell epilepsi anfall forstyrre livene til barna hver dag. Medisiner ikke alltid hjelpe å kontrollere epileptiske anfall. I ekstreme tilfeller vil anfall fra ukontrollerbare anfallslidelser forårsake alvorlig hjerneskade over tid. Vagus nerve stimulering (VNS), benyttes i forbindelse med medisiner, styrer alle typer anfall, inkludert partielle anfall. Den VNS enheten er bare på størrelse med en pacemaker, men har en viktig rolle i å forbedre livskvaliteten i epileptiske barn.

Historie

I løpet av 1930-tallet, skjønte forskerne at hjernen wave synkronisering stoppet da nervus vagus ble stimulert. Vagusnerven er en av de største nerver som fører inn i den menneskelige hjerne. Femti år senere, forskere hadde teknologien til å nærme vagus nerve stimulering som et middel for å behandle epilepsi. The Food and Drug Administration (FDA) godkjente bruken av vagus nerve stimulering terapi for bruk i 1997.

Fakta

VNS terapi enheter er små generatorer implantert i barnets bryst. Blytrådene er tredd gjennom brystkassen til halsen. Ledningene er gjenget opp i nakken og pakket rundt nervus vagus. Den VNS er programmert til å sende ut korte pulser av energi i noen sekunder hvert femte minutt, 24 timer per dag. Hyppigheten av pulsene varierer i henhold til den enkelte og leger kan endre innstillingene etter behov.

Funksjon

Barn som har partielle anfall på grunn av epilepsi opplever ofte sensasjoner advarer dem om en forestående partielle anfall. Barna blir lært opp til å passere en liten magnet over VNS behandlingsenheten. Sveipe magneten over VNS resulterer i generatoren som avgir en ekstra puls av energi til hjernen gjennom nervus vagus. Den ekstra pulse stopper den delvise anfall, forkorter lengden av tiden av beslag eller minsker alvorlighetsgraden av beslaget. Magnetene kan bygges inn klokker, nøkkelringer eller belte koder for enkel tilgang.

Side Effects

Barn som har hatt en VNS implantert for å bistå i å kontrollere partielle anfall kan oppleve heshet, sår hals eller infeksjon på snittstedet etter operasjonen. Pågående bivirkninger av VNS behandlingsenheten oppstå som generatoren sender pulser til hjernen. Barnet kan oppleve en kriblende følelse i halsen, en kilende følelse i halsen, hoste eller oppleve en endring i stemmen.

Betraktninger

Den VNS terapi enhet overvåkes under legebesøk gjennom en håndholdt datamaskin og en tryllestav som er plassert over enheten. Justeringer i frekvensen av pulser som sendes ut er gjennomført på denne tiden og livet til batteriet er sjekket. VNS terapi enheter opererer på grunn av batterier. Generatoren del av enheten krever erstatning hver fem til 10 år, avhengig av frekvensen på pulsen den er programmert til å sende ut og hvor ofte det er aktivert for å stoppe partielle anfall, noe som resulterer i belastning på batterilevetid. Prosedyren utføres i narkose på poliklinisk basis.

Lead Paint forgiftning hos barn

Lead Paint forgiftning hos barn

Eksponering til å lede i små barn kan føre til fysiske og psykiske forstyrrelser, selv om barnet utsettes for bare en liten mengde bly. Barn under 6 år har en økt risiko for skade fra blyforgiftning siden deres hjerner og kropper er i rivende utvikling. The Mayo Clinic rapporterer at gjentatt eksponering for bly øker risikoen for giftige blyforgiftning.

Symptomer

Barnet kan ikke oppviser symptomer på blyforgiftning inntil mengden av bly i kroppen når et farlig nivå. Når nivået av bly i blodet hans øker, kan han bli irritabel og synes det er vanskelig å konsentrere seg. Fysiske symptomer kan omfatte redusert appetitt, vekttap, magesmerter, oppkast og forstoppelse. I tillegg kan barnets hud vises blek.

Paint

Så mange som 4 millioner hjem i USA kan utgjøre en betydelig risiko for blyforgiftning til barn, ifølge Centers for Disease Control (CDC). De fleste av disse husene ble bygget før 1978 da bly-basert maling ble utestengt. Som den gamle malingen flak og forverres, kan føre partikler bli luftbårne, å sette små barn i hjemmet i fare for innånding.

Nyfødte

Nyfødte er ikke unntatt fra blyforgiftning hvis deres mødre ble utsatt for bly i løpet av svangerskapet. I tillegg til moren inhaling bly maling støv, hennes risiko for å føde et barn med blyforgiftning øker hvis hun røyker, melder CDC i heftet "Forebygging av blyforgiftning hos små barn." (Se Resources.)

Tilleggseksponeringsrisiko

Foruten eksponering for sigarettrøyk og gammel maling, barn står overfor en økt risiko for blyforgiftning fra andre kilder. Jord i meter av renoverte boliger kan bære økt bly nivåer og barn bør ikke leke der jord kan være forurenset. Gamle bly vannrør er en kilde til bekymring, og vann som brukes til drikke eller i tilberedning av mat bør bare komme fra det kalde vannet kranen siden varmt vann kan overføre mer bly partikler.

Diagnose

Bly akkumuleres i et barns blod ved gjentatt eksponering. CDC rapporterer at det ikke er trygt blod føre nivå (BLL) og anbefaler å teste et barn på 1 år og igjen når han snur 2. Testen for bly består av et stikk til barnets finger. En BLL høyere enn 10 mikrogram per desiliter er farlig.

Tonisk-kloniske anfall hos barn

Tonisk-kloniske anfall hos barn


Tonic-kloniske, eller grand mal, kramper forekommer hyppigst hos små barn. Beslagene vanligvis føre barna til å miste bevisstheten, jord seg selv og bevege seg ukontrollert i flere minutter. Foreldre og andre omsorgspersoner må forstå hvordan å holde barn trygt under en tonic-kloniske anfall og vite når du skal søke medisinsk hjelp utover førstehjelp for et barn som har hatt et anfall.

Årsaker

Alle tonisk-kloniske anfall oppstår når en stor del av nettverket av synapser som sender elektriske signaler over, og fra hjernen feil. Årsaken til dette utbredt feil varierer fra person til person, og den spesifikke årsaken til en enkelt tonic-kloniske kanskje aldri fant frem. Leger klassifisere anfall uten kjent årsak som "idiopatisk". Anerkjent årsaker til tonisk-kloniske anfall inkluderer høy og raskt stigende feber (dvs. feberkramper), epilepsi, hjerneskade, infeksjoner, hjerneslag, nyresvikt, hjernesvulster, elektrolyttforstyrrelser, underernæring og alkohol eller narkotika overdose, eller akutt tilbaketrekning.

Prevalens

Statistikk utarbeidet av Epilepsy Foundation viser at barn er mest utsatt for idiopatisk, epileptiske og feberkramper. Av de 300.000 amerikanere som lider av en første anfall hvert år, 120.000 er barn yngre enn 18 år, mens så mange som 100.000 er barn yngre enn 5 år som opplever en febril anfall. Noen 45.000 barn under 15 år får diagnosen epilepsi hvert år, men ikke en eneste av disse barna lider tonisk-kloniske anfall. The Epilepsy Foundation påpeker at tonisk-kloniske anfall forekommer hyppigst hos barn yngre enn 10 år gammel.

Aura

Før utbruddet av et anfall, kan et barn klager over matvarer smaker eller lukter morsomt, blir svimmel eller ha tåkesyn. Leger kategorisere disse sensoriske endringer, samt milde hallusinasjoner, som "aura". Når et barn utvikler en aura, foreldre og omsorgspersoner må begynne å gjøre forberedelser for forekomsten av et anfall. Beslaget kan ikke forebygges, men barnet skal, om mulig, bli flyttet til et privat sted fritt for gjenstander som kan forårsake skade.

Anfall Symptomer

En tonic-kloniske anfall har to distinkte faser. I løpet av kort --- vanligvis mindre enn et minutt - tonic fase, et barn vil pusten langsomt og kan til og med slutte å puste. Dersom barnet gjenopptar puste etter beslaget, ingen resuscitative tiltak er nødvendig. Barnet vil også bli stiv til poenget med stivhet og vil nesten alltid gå ut. Tapet av muskelkontroll kan føre til et barn tisser eller avføring på seg selv.

Den kloniske fasen av et anfall er preget av raske, skarpe sammentrekninger av forskjellige muskler. Et barn kan bite tungen eller innsiden av munnen hans. Dette kan fortsette i to eller tre minutter, med krampetrekninger bevegelser blir mindre hyppige og mindre alvorlig som tonic fase passerer. Barnet kan forbli bevisstløs i flere minutter etter at han har sluttet å gripe.

Post-Anfall Symptomer

Et barn vil vanligvis ikke husker hva som skjedde med ham under en tonic-kloniske anfall og vil nesten alltid være trøtt, svak og forvirret når han kommer til bevissthet. Generell svakhet kan vare i opptil to dager, og barnet kan klage over hodepine etter et anfall.

Førstehjelp

The Epilepsy Foundation advarer sterkt foreldre og omsorgspersoner unna å sette inn objekter i et barns munn under en tonic-kloniske anfall. Alt plassert i et gripe barnets munn med den hensikt å holde luftveiene åpne eller hindre biteskader er en kvelningsfare. Den beste metoden for å beskytte et barn under en tonic-kloniske anfall er å posisjonere ham på hans side, løsne noen tettsittende klær, kjempe mot trangen til å holde ham og sørge for munnen er uten hindringer --- ved å sette fingrene, hvis det er nødvendig. Utføre eneste redning puste hvis han ikke har gjenopptatt puste på egen hånd når den kloniske fasen har gått. Til slutt, som Epilepsy Foundation råder, "Vær betryggende og støttende når bevisstheten tilbake."

Søker Medical Care

Foreldre eller omsorgspersoner bør søke medisinsk behandling for alle barn som nettopp har opplevd sin første tonic-kloniske anfall. Et barn med en historie med anfall bør se en lege hvis hans anfall varer lenger, eller bli mer alvorlig enn vanlig, hvis han opplever nye symptomer som oppkast eller hårtap, eller om han har mer enn ett anfall i rask rekkefølge.

Uttrekkbar Beslag hos barn

Uttrekkbar Beslag hos barn


Et anfall er unormal elektrisk aktivitet i hjernen. Barn kan få anfall av mange grunner. Noen anfall er kortvarige eller utføres kun én gang. Dette kan være et resultat av en akutt sykdom eller traumer til hjernen. Noen forhold, som for eksempel epilepsi, manifest i repeterende eller langvarig seizures.The behandling for anfall avhenger av den underliggende årsaken, eller etiologi. Anfall som ikke er lett kontrollert med krampestillende medisiner er kalt "uttrekkbare" anfall.

Definisjon

Beslag, også kjent som kramper, oppstår når elektrisk aktivitet i hjernen går galt. Normalt styrer nervesystemet kroppens funksjoner som muskelbevegelser og tankeprosesser med elektriske impulser som reiser opp og ned nervefibre. Noen ganger er disse signaler feilfunksjon, forårsaker ufrivillige bevegelser eller en endring i nivået av bevissthet. Et anfall kan vare bare noen få sekunder, eller den kan bli forlenget. Hvis et anfall ikke stopper i løpet av få minutter, kan det utvikle seg til status epilepticus, en livstruende tilstand.

Symptomer

Det finnes mange typer anfall, avhengig av hvilke deler av hjernen er involvert i unormal elektrisk aktivitet. Partielle anfall omfatter bare én del av hjernen. Disse kramper kan være svært kort --- noen sekunder --- og barnet kan ikke miste bevisstheten. Generaliserte anfall involverer begge sider av hjernen og således manifest symptomer hos mange forskjellige kroppsdeler. Kramper kan være stirrer staver, krampetrekninger i armer og ben, smatting med leppene, øynene darting gjentatte ganger til den ene siden, og mer, avhengig av hvilke deler av hjernen som er involvert.

Årsaker

Det er mange årsaker til anfall, men hos barn, anfall oppstår ofte med feber ("feberkramper"). Andre årsaker kan være infeksjoner, hodeskade, hjerne misdannelse, hjernesvulster, medisiner og metabolske ubalanser i kroppen. Fordi det første året av livet er en tid med rask vekst hjernen, babyer har en høyere risiko for kramper enn eldre barn. Til tider kan årsaken til et anfall ikke være tydelig, selv med en grundig medisinsk arbeid-up ("idiopatisk anfall"). Barn som har to eller flere anfall uten feber i et år kan bli diagnostisert med "epilepsi."

Diagnose

Pediatriske nevrologer er leger spesialtrent til å diagnostisere anfall hos barn. En viktig del av denne diagnosen er observasjon av symptomer. Tester kan også bidra til å finne årsaken. En EEG (elektroencefalogram) registrerer hjernebølgemønstre for å finne ut om det er noen unormal elektrisk aktivitet i hjernen. En spinalpunksjon, eller Spinal Tap, bidrar til å bestemme om det er en infeksjon i sentralnervesystemet. MR eller CT skanner både produsere bilder av hjernen for å finne ut om det er noen misdannelser, svulster eller blødning i hjernen.

Behandling

Ikke alle beslag krever behandling. Feberkramper som oppstår under en sykdom er vanligvis ikke behandles. Behandlinger avhenge av årsaken og hyppighet av anfall. Antiepileptika er medisiner som styrer anfall. Det er mange medikamenter i denne klasse som har forskjellige handlinger i hjernen. Medisinen er vanligvis valgt basert på den typen anfall (fokal eller generalisert). Andre behandlinger kan omfatte kirurgi eller en ketogen diett.

Uttrekkbar beslag

Uttrekkbar anfall er en lekmann sikt lengre, gruppert eller hyppige anfall som er vanskelig å stoppe. Det er ikke en medisinsk diagnose. Det er muligens et teleskopord, eller blandet ord, som kombinerer de medisinske vilkårene "ildfast" (som betyr dårlig kontrollert anfall) og "vanskelige" (som betyr ukontrollerbare anfall). Den medisinske betegnelsen "vanskelige anfall" er definert av Mayo klinikken som "manglende besvarelse minst to aktuelle antiseizure medisiner." Enten vanskelige, ildfast eller trekkes tilbake, slike anfall, ifølge Mayo Clinic, "har en invalidiserende effekt på livskvalitet."

Prognose

Mens det er ingen direkte kur for anfall, mange barn med anfall har et godt utfall og vokse sine anfall som deres hjerner utvikle og modne. Ofte er resultatet avhengig av årsaken til anfallene. Noen barn er i stand til å bli opprettholdt anfallsfrie med antiepileptika og til slutt avvent medisiner. Noen krever mer frodig behandling og tettere oppfølging, flere forsøk og høyere doser av flere medisiner, men selv disse barna kan være i stand til å leve et normalt liv som deres hjerner vokse og utvikle seg.

Botox & Barn lider med Cerebral Parese

Botox & Barn lider med Cerebral Parese


Unormalt stramme muskler vise seg å være et vanlig symptom på cerebral parese, en nevrologisk lidelse som hindrer kroppen bevegelse og muskel koordinering. Cerebral parese kan være forårsaket av fosterskader, fødselskomplikasjoner eller alvorlige skader påført i løpet av de første årene av livet. De spastiske muskler forårsaket av CP kan gjøre hverdagen vanskelig. Flere cerebral parese behandlinger finnes for å redusere disse problemene. Noen ganger ulike behandlingstilbud kan slås sammen til ett cerebral parese behandlingsplan. Botox terapi er en av disse behandlingsalternativene.

Botox Therapy

Botox terapi er ofte forbundet med kosmetisk medisin, men botox terapi fordeler også personer med CP. Botox kommer fra botulinum toxin type A, en bakterie som forårsaker matforgiftning. Botox virker ved å blokkere overføring mellom nervesystemet og musklene, forårsaker musklene til å slappe av. Botox terapi kan være nyttig for personer med stramme muskler fører til funksjonsproblemer, smerte eller misdannelser som vanskelig gangart eller hip fortrengning.

Prosedyre

Leger administrere botox behandling gjennom injeksjoner. Injeksjonene kan bli gjort til flere små og store muskler. Områder på overkroppen som botox kan være nyttig inkluderer skuldre, albuer og håndledd, mens områder på underkroppen som kan ha nytte av botox terapi inkluderer hofter, knær og ankler. Leger kan gi pasientene en lammende middel før injeksjoner for å bidra til å redusere smerte på injeksjonssteder. Ifølge Cerebral Parese Source, effekten av botox injeksjoner vanligvis ca fire måneder. Når injeksjoner slites av, kan et nytt sett av injeksjoner kan være nødvendig.

Fordeler

Botox terapi kan bidra til å forbedre et barns selvtillit ved å la ham bli mer selvstendig. Den avslappede muskler opprettet av botox behandling kan gjøre omsorgsoppgaver, for eksempel dressing og fôring, enklere å gjøre. I tillegg kan de avslappede muskler redusere smerte forårsaket av spastiske muskler og også forbedre balansen. For fysioterapeuter som arbeider med barn, botox injeksjoner gi terapeuten en økt bevegelsesutslag å jobbe med.

Advarsel

For mye botox kan være dødelig. Botox-injeksjoner kommer i 50-unit og 100-unit ampuller. Ikke på noe tidspunkt bør barnet bli injisert med mer enn 400 enheter av botox, ifølge Institute of Child Development. The Institute of Child Development indikerer også enkeltmuskler bør ikke injiseres med mer enn 50 enheter hver. Neste rekke injeksjoner bør ikke gis før tre måneder er gått.

Betraktninger

Ifølge Cerebral Parese Source, er botox behandling mest effektive hos barn under 6 år eller yngre. I denne alderen barnets kropp er fremdeles under utvikling, slik at botox injeksjoner til å ha en mer permanent virkning på kroppen. For eksempel kan motta botox injeksjoner i hoftene forhindre hip fortrengning. Fysioterapi kan hjelpe barn få maksimal nytte av botox behandling gjennom intens stretching.

Milepæler i emosjonell utvikling hos barn

Milepæler i emosjonell utvikling hos barn

Mest alle er kjent med begrepet "forferdelig toere." Et barn som er 2 år gammel går gjennom følelsesmessige utvikling som kan forvandle en lille elskling i en vanskelig, tantrum kasting, Wild Child. Alle barn går gjennom følelsesmessige utviklingsstadier, selv om noen barn kan gå gjennom dem raskere enn andre, og etappene kan være mer uttalt.

Spill

Spille hjelper i et barns følelsesmessige utvikling. Når du spiller med andre barn, et barn lærer hvordan de skal samhandle, dele, bli tålmodig og kommunisere. Et barn lærer om regler, konflikt og hvordan problemer løses når han spiller med andre. Etter hvert som barna blir eldre de blir mer atskilt fra sine foreldre når de får en følelse av selvtillit. Dette kan være en frustrerende tid fordi alt er nytt for dem. Det tar tid for et barn å lære å kontrollere følelsesmessige utbrudd.

Det første året

Når en baby er 2 eller 3 måneder gammel, begynner han smilende, viser nød og uttrykker glede. Når han er 3 eller 4 måneder gammel vil han uttrykke interesse, overraskelse, frustrasjon, glede og smerte. Fra alderen 4 måneder til 9 måneder, vil et barn utvikle en konkret tilknytning til sin primære omsorgsperson. Han vil også vise sinne, frykt og kan uttrykke skyhet. Babyen viser glede, utvikler en sans for humor og er veldig i stand til å protestere. Når et barn nærmer seg alderen 1, kan han utvikle fremmed angst. Barnet vil ikke la en fremmed plukke ham opp og kan også nekte å se på henne. Den år gamle vil være hengiven, overbevisende, nysgjerrig og noen ganger redd og andre ganger protesterer.

Det andre året

Etter den tid en baby fyller 18 måneder, han har et helt arsenal av emosjonelle uttrykk, herunder raserianfall, som kan bli ganske lidenskapelig. En 2-åring kan være veldig vennlig, mild, følelsesmessig balansert, rolig, kjærlig, anerkjennende og entusiastiske, og deretter om den gangen han blir 2 1/2, blir han lett frustrert, rituelle, kaster passer uten noen åpenbar grunn, skrikene , er usikker, spent, stiv og eksplosiv.

Den tre år gamle

Etter den tid barnet fyller tre han har roet seg litt og er i stand til å tolke intonasjoner og ansiktsuttrykk. Han er vennlig nok en gang, interessert i følelsene til andre barn, har blitt rolig og virker trygt. Den 3-åringen er ivrig etter å behage og lett oppfyller. Han begynner å holde sine følelser og frustrasjoner under kontroll. Men når han snur 3 1/2 han er tilbøyelig til å være engstelig, sjefete og usikre. Han vil ikke adlyde og er egenrådig. Han kan være veldig inkonsekvent i sine handlinger.

The Four-Year-Old

En 4-åring viser en klar personlighet og har, nok en gang, bli følelsesmessig balansert, sikker og rolig. Hun elsker noe nytt, samt spenning og opplevelser og er i stand til å vise sympati og bekymring. Halvveis gjennom hennes fjerde året kan hun begynne å oppføre i det ekstreme. Hun hater ting, hun elsker ting, hun kan skryte og overdriver og kritiserer og sjefer folk rundt. Det 4-åringen kan forbanne og kan begynne å lyve. Hun utvikler et vedlegg til den overordnede av det motsatte kjønn.

The Five-Year-Old

Den fem år gamle vokser opp og er følelsesmessig uttrykksfull. Han er selvbegrensende, noe som betyr at han beskytter seg fra overstimulering. Han er vanligvis sikker, glad og ser ut til å nyte livet. Seks måneder senere, kan han bli kranglete og nekte å adlyde. Han kan ha utbrudd av sinne og uttrykke sjalusi over sine klassekamerater. Den 5-åringen kan være svært hengiven og deretter svært fiendtlig innstilt. Han kan bli svært krevende og eksplosiv som han søker uavhengighet fra sine foreldre.

Vanskeligheter med en svært emosjonell barn diagnostisert med sanseintegrasjon

Vanskeligheter med en svært emosjonell barn diagnostisert med sanseintegrasjon


Dysfunksjon av sanseintegrasjon, også kjent som Sensory Processing Disorder, oppstår når et barns hjerne misreads informasjon mottatt fra sansene. Som det er en nevrologisk dysfunksjon, trenger barn ikke konsekvent opplever de samme symptomene eller vise de samme egenskapene fra den ene dagen til den neste. Følelsesmessige utbrudd som synes å dukke opp uten forvarsel er vanskelig å håndtere, men foreldre og lærere til barn med DSI kan lære å gjenkjenne symptomer og unngå triggere.

Tactile dysfunksjon

Barn med DSI enten frykt og avsky touch eller begjærer det. Noen takler ikke følelsen av visse stoff teksturer, vind og regn mot huden, rørende gjenstander eller til og med noen som står nær dem. Andre ikke legger merke berøring med mindre det er intens.

Øredysfunksjon

Dysfunksjon av sanseintegrasjon fører til at enkelte barn til å miste balansen enkelt og opplever frykt for høyder, faller og raske bevegelser. Andre barn elsker høyder, konstant bevegelse, spinning og aktiviteter som kan anses som farlig. Noen synes ukoordinert, dekk lett og har problemer med å lære dansetrinn.

Proprioceptiv dysfunksjon

Mange barn med DSI har problemer med å kontrollere muskler og ledd. Dette resulterer i å bruke for mye kraft, for eksempel slamming dører, spille for grovt, stomping, svingende bena når du sitter og bryte leker. Noen skjærer tenner og tygger på uspiselige elementer.

Oral Input Dysfunction

Barn med dysfunksjon av sanseintegrasjon er ofte kresen eaters som er svært følsomme for smak, teksturer og temperatur av mat. Noen foretrekker tørt mat, mens andre bruker store mengder krydder og krydder. Noen har en hard tid å svelge og tygge mens andre tygge på upassende gjenstander som hår, negler og klær.

Lukte dysfunksjon

Noen barn med SPD ser ut til å ha en altfor forståelsesluktesans, mens andre synes å mangle en. De mer følsomme for lukt kan nekte å spise eller være rundt noe som lukter ille for dem, blir kvalm ved koking eller hygiene lukt. Andre er ofte ute av stand til å legge merke til forskjeller i lukt.

Visual Input Dysfunction

Barn med Sensory Processing Disorder kan bli plaget av sterkt lys, forvirre venstre og høyre, blir lett distrahert og reversere bokstaver og ord. De har en hard tid å finne elementer, gjenværende fokusert på oppgavene, bedømme avstand og skrive bokstaver og tall på riktig måte.

Auditiv-Language Processing Dysfunction

Lignende ord høres det samme til barn med DSI, og de ofte ikke kan skille forskjeller mellom stemmer og lyder. Skingrende, plutselige og høye lyder ofte bry dem, og de har problemer med å filtrere ut bakgrunnsstøy. De har en hard tid å sette tanker i ord, lesing muntlig og snakke tydelig. Noen er sinte, plaget eller skremt av lyder andre ikke legger merke til. Andre ikke legger merke til lyder, kan ikke høre hvor de kommer fra, foretrekker høy lyd, og må ha ting gjentatte til dem ofte.

Sosiale, følelsesmessige og regulatoriske Dysfunksjoner

Barn med dysfunksjon av Sensory Integration kan ikke regulere sult, tørst eller nivå av stimulering. De har ofte forstoppelse og diaré, humørsvingninger og åndedrett eller puls som er for fort eller for sakte. Noen er svært følsomme for varme og kalde temperaturer, mens andre ikke synes å føle dem. De er impulsive, ikke kan håndtere endringer i rutine, og har en hard tid å komme overens med andre.

Hip problemer hos barn

Hip problemer hos barn


Den vanligste hip problem hos barn er utviklings hofteleddsdysplasi eller DDH. Det påvirker babyer og små barn. Ifølge Lucille Packard Children Hospital, DDH skjer en gang i hver 1000 fødsler. Tilstanden utvikler seg i livmoren eller i løpet av barnets første leveår. Det er en mye mer vanlig forhold i jenter enn gutter. Forholdet mellom femur og hofteskålen påvirkes på den ene eller begge hofter. DDH kan være mild eller alvorlig avhengig av barnet og situasjonen. Hvis det er mildt, er barnets hofte i leddet, men kan bli forstuet ganske enkelt. Det kalles ustabil hofteleddsdysplasi. Hvis DDH er alvorlig, kan hip være helt eller delvis ut av ledd, som kalles subluksasjon.

Årsak

Legene kan ikke forklare hvorfor hofteproblemer forekommer hos barn. Noen ganger, senene rundt leddene er løs, noe som kan være arvelig. Andre ganger kan barnets stilling i livmoren eller etter fødselen påvirker dannelsen av hofteleddet. Stress er satt på hoftene om babyen er seteleie under fødselen, noe som motvirker normal utvikling.

Symptomer

Du kan ikke merke noen symptomer fordi noen barn ikke kan oppleve noen smerte. Imidlertid kan barnets ben og rumpe ser annerledes ut. Dette kan ikke være merkbar før han begynner å gå. Barnet ditt kan ha en svak halting hvis en hip påvirkes av DDH. Han kan svaie eller vralte når han går hvis tilstanden påvirker begge hofter. Imidlertid kan det være vanskelig å oppdage noe unormalt under bevegelse dersom begge hofter er helt forstuet.

Diagnose

Tidlig diagnose av hofteproblemer hos barn er viktig for å unngå store problemer. Barnelege tidlige helsen er det viktigste verktøyet for å diagnostisere DDH. Har babyen din vist så tidlig som mulig, spesielt hvis hun var seteleie, eller hvis du har en familiehistorie med hofteproblemer. Legen vil bruke tester som Barlows test eller Ortolani manøver for å oppdage om babyens hip beveger seg upassende.

Behandling

Behandling av hofteproblemer hos barn varierer avhengig av alvorlighetsgrad og alder på barnet. Du må kanskje sette to eller tre bleier på barnet ditt til enhver tid. Hvis dette ikke fungerer, det er en spesiell sele som kalles en Pavlik sele som kan brukes i flere måneder. Dette holder hoftene på plass. Hvis barnet ditt er eldre, vil legen bruke røntgen for å se om hip er stabil. Legen kan anbefale en stående program for å hjelpe hofte utvikle riktig.

Kirurgi

Eldre barn kan gjennomgå en operasjon for å behandle hofteproblemer. Det er gjort under narkose. Kirurgen flytter hip forsiktig og bestemmer om det kan settes tilbake i stikkontakten. De bruker Gjennomlysning, som er en X-ray system, for å se bekken og hofte bein mens de stiller opp. Barnet har å bære en cast fra livet til tå for å holde hofteleddet på plass til vevet stramme.