Digidexo.com

Hvordan Gi en nyfødt spedbarn HLR

Hvordan Gi en nyfødt spedbarn HLR


Nyfødt HLR er mer presist å kalle gjenopplivning av nyfødte. Det er fremgangsmåten som er fulgt når en baby er levert og ikke klarer å puste på egen hånd. Alt personell som jobber på sykehus fødestuer, neonatalavdelinger, first responders og de som er involvert i ut-av-sykehus leveranser er nødvendig for å lære og opprettholde sertifisering i gjenopplivning av nyfødte.

The American Academy of Pediatrics og American Heart Association satt standarden for gjenopplivning av nyfødte. Disse to organisasjonene trene instruktører og utstede sertifiserings dokumenter som bekrefter samsvar.

Hvordan Gi en nyfødt spedbarn HLR

Neonatal Resuscitation

•  Vurdere tilstanden til den nyfødte. Hvis den nyfødte blir gisper eller ikke puster, og ikke svare på rask rubbing og tørking, kan gjenopplivning av nyfødte være nødvendig. Plasser spedbarn på ryggen under en strålings varmere eller på en håndkle-dekket varmepute for å hindre kaldt stress. Kraftig gni babyen med et håndkle for å tørke og dekk med et varmt teppe eller håndkle.

Etablere en luftvei. Bruk en pære sprøyte å suge munn og nese. Bruk en DeLee eller vegg sug for å suge luftrøret om nødvendig.

briskly gni spedbarn, dunk føttene eller tungt klapp ryggen eller baken for å stimulere puste. Hvis barnet ikke begynner spontan respirasjon, plasserer barnet på varmere seng eller oppvarming pad og bruke Ambu bag og maske for å skape overtrykk ventilasjon (PPV). Pass på å ikke overinflate spedbarnets lungene. Gi PPV i 30 sekunder.

Lytt til pulsen. Hvis hjertefrekvensen er under 60 slag per minutt, instituttet brystkompresjoner. Ved hjelp av to fingre plassert en millimetre under brystvortene, press brystet ½ til ¾ tommer og slipp. Brystkompresjoner å puste forholdet er 3: 1 på 90 kompresjoner i minuttet.

Vurdere spedbarn tilstand ved 30-sekunders intervaller hvis barnet begynner spontan pusting. Hvis pulsen er under 100 eller hvis barnet viser tegn på cyanose, eller blir blå, begynner blow-by oksygen og fortsette å overvåke nøye. Hvis barnet pulsen er 80 eller mer, kan du flytte barnet inn i hennes mors armer.

Plasser barnet hud-til-hud og dekke mor og baby. Fortsett å overvåke barnet nøye og gi blow-by hvis spedbarnet puls fortsatt under 100 eller han viser nasal fakling eller vises cyanotisk eller slapp.

Restart gjenoppliving om barnet begynner å gispe, grynt eller slutter å puste. Fortsett inntil barnet er stabilt. Flytt babyen til en neonatal intensivavdeling, om nødvendig, for videre overvåking og inngripen.

Hint

  • Har alt nødvendig utstyr stående ved før babyen er født.