Digidexo.com

Hvordan blære Train med Foley Kateter

Personer med visse medisinske tilstander som ryggmargsskader kan miste evnen til å kontrollere blæren. Dette kan motvirkes ved innføring av et kateter Foley - eller permanent kateter - som forblir i urinblæren, og er forbundet med en urinpose festet til benet eller seng. Innsetting av en Foley kateter krever forsiktighet og hygiene for å unngå overføring av infeksjoner til blæren eller skade blæren eller urinrøret.

Hvordan blære Train med Foley Kateter

Åpne kateterisering kit. Pre-fylle en 10 cc sprøyte med sterilt vann. Iført sterile hansker, rengjøre området rundt kateteret innsettingspunktet med rengjøringsmiddel og en bomullspinne.

Koble enden av kateteret til røret, å feste den til en urinoppsamlingspose.

Coat tuppen av kateteret med smøremiddel. Sett inn kateter inn i urinrøret. Skyv kateteret inn så langt det går. Urin bør begynne å strømme inn i oppbevaringsposen.

Sett sprøyten inn i utpekt spor på den ytre enden av kateteret. Trykk i stempelet for å fylle posen retensjon inne i blæren med vann og holde kateteret på plass. Hvis kateteret er en ferdigfylt versjon, slipper holdeklemmen på den ytre ballong for å tillate sterilt vann kan strømme inn i oppbevaringsposen. Skyv kateteret inn litt for å sjekke at oppbevaringsposen ikke har oppblåst i urinrøret.

Sett kateteret en gang i uken for å unngå smitte. Tømme urinpose så ofte som mulig. Det er også mulig å ha en kran montert på enden av kateter som kan åpnes for å tømme urin periodisk.