Digidexo.com

Hjelpemiddelsentral for quadriplegics

Hjelpemiddelsentral for quadriplegics


Det primære yrkes mål for ethvert individ med en funksjonshemming er maksimal uavhengighet. Dette inkluderer uavhengighet innenfor områdene mobilitet, egenomsorg, og kommunikasjon. For personer som er quadriplegic slik uavhengighet nødvendiggjør tilgang til hjelpemidler teknologisk utstyr. Quadriplegia er lammelser eller manglende evne til å bruke alle fire lemmer (armer og bein), også kjent som tetraplegi.

Hjelpemiddelsentral Device

Personer med funksjonshemminger opplæringsloven (IDEA) definerer en hjelpeteknologi enhet som «et element, utrustning, eller produktsystem, enten kjøpt kommersielt hyllevare, endres eller tilpasses, som brukes til å øke, opprettholde eller forbedre funksjonelle egenskapene til et barn med en funksjonshemming. " Voksne med funksjonshemninger krever tilsvarende utstyr for å møte daglige behov for å opprettholde uavhengighet og livskvalitet. Disse hjelpemidler teknologi enheter kan omfatte høye, lave eller ingen-tech utstyr. Lav-og nei-tech utstyr er vanligvis billig og krever ingen elektronisk utstyr. Disse kan være normale elementer litt modifisert for den enkeltes behov. High-tech utstyr er de som er generelt dyrere og kan kreve høy-vedlikehold elektronisk utstyr.

Brytere

Brytere er trolig den vanligste hjelpeteknologi enhet for personer med nedsatt funksjonsevne. Disse enhetene ligner vanligvis en stor knapp, der en person kan aktiveres med en low-tech hodet wand eller munn stick. Disse kan være knyttet til enheter som elektroniske leker for yngre barn, slik at de kan aktivere leken uavhengig. Brytere kan programmeres til å opptre som en av / på-bryter for nesten alle elektroniske enheter, inkludert lamper, datamaskiner og TV.

Hjelpemidler for dagliglivet

En person som er quadriplegic kan kreve mange enheter til å hjelpe med normale daglige oppgaver. Noen av disse inkluderer: bad heiser, dusjstoler, spesielt fôringsutstyr eller kjøkkenutstyr, tilpasset tannbørster med sugekopper, og tilpassede toaletter. Privat helseforsikring kan betale for noen av disse enhetene, avhengig av alder og den enkeltes behov.

Communication Devices

Personer med quadriplegia har ofte problemer med å kommunisere sine behov på grunn av svak eller lammet stemmebåndene. Alternative og supplerende kommunikasjonsenheter er blant de mest nyttige enheter i dette området. Disse er vanligvis enheter som lar enkeltpersoner til å kommunisere sine ønsker og behov til hørbar tale via et kommunikasjonskort eller annen enhet. Noen av de vanligste tilpasninger for personer med quadriplegia er øye-blikket enheter, som tillater folk å gjøre valg ved å fokusere blikket på et bestemt valg. Hode tryllestaver, enheter koblet til hodet, tillate enkeltpersoner å bruke hodet for å aktivere brytere eller kommunikasjonsenheter. Disse hodetryllestaver kan inkludere low-tech wands å fysisk berøre objekter eller optiske pekere montert på hodet for å få tilgang til annet elektronisk utstyr. Munn pinner er lik i bruk til hodet tryllestaver, men stole på en persons bruk av munnen i stedet for hele hodet.

Datamaskiner

Datamaskiner og programvare kan være tilrettelagt for personer med quadriplegia. Tekst-til-tale / stemme-til-tekst-programvare kan være svært nyttig. For personer som kan snakke, kan programvaren slå deres talte ord til tekst. De som ikke kan snakke kan bruke Augmented enheter, for eksempel optiske hodet tryllestaver, å konvertere sine valg i tale. Munn pinner kan brukes til å trykke på taster på et tastatur. Grunn brytere kan legges til datamaskiner for å gjøre det lettere for den enkelte å slå dem på. Touch-skjermer med tastatur på skjermen kan være nyttig når parret med et hode tryllestav eller munn stick også.

Educational Aids

De fleste av enhetene som er oppført så langt er nyttig for barn og voksne i et læringsmiljø; Men enkelte enheter er spesifikke for en utdanning eller arbeid setting. Tilpasset skrivebord for å imøtekomme rullestoler og elektronisk utstyr kan være nyttig. En opptaksenhet med en passende bryter kan være nyttig for å ta notater. Enkeltpersoner kan trenge spesielle kalkulatorer med store taster for bruk med et hode peker eller munn stick. Programvare for å konvertere regneark eller andre materialer til datamaskinvennlig tekst er også mye brukt.

Transport og mobilitet

Rullestoler er svært viktige hjelpemidler teknologi enheter for personer med quadriplegia. Mobilitet er viktig for dem å få tilgang til utdanning og andre sosiale tjenester. Rullestoler kan være manuell eller drevet. Et utvalg av høy og lav-tech treningsutstyr er også tilgjengelig for å hjelpe med avslapning og holde musklene så sterk som mulig. I tillegg er det mange enheter for å bistå med transport av personer med quadriplegia. Rullestolheis, tilpasset motorkjøretøyer, og rullestol sikkerhetssystemer er blant de vanligste enhetene som brukes.