Digidexo.com

Hydrosalpinx Årsaker

Hydrosalpinx er en tilstand der en kvinnes egglederne bli fylt med væske og blir blokkert. Denne blokkeringen i røret kan forårsake smerter for noen kvinner, og kan føre til infertilitet. Med diagnose, er hydrosalpinx behandles.

Betydning

Funksjonen av egglederne er å bære egg fra eggstokkene til livmoren. Hver måned under eggløsningen når egget løsner fra eggstokken, reiser det til egglederen. Conception foregår i egglederne. Sperm reise for å møte egget i egglederne, noe som skaper et befruktet egg eller embryo. Embryoet deretter reiser gjennom røret til livmoren til implantatet. Men med hydropsalpinx, er egglederen blokkert med væske, noe som gjør det vanskelig eller umulig for egg og sperm å møte.

Årsaker

Hydrosalpinx er vanligvis forårsaket av en gammel infeksjon, som en seksuelt overførbar sykdom som klamydia og gonoré. Det kan også være forårsaket av tidligere kirurgi på reproduktive organer eller mageområdet eller ved tidligere svangerskap, spontanaborter eller aborter, eller å ha en spiral satt inn.

Symptomer

Symptomene på hydrosalpinx er smerter i nedre del av magen eller bekken-området og en vaginal utflod, men noen ganger er det ingen fysiske symptomer. Noen kvinner bare oppdager at de har en blokkert rør på grunn av prøver å bli gravid og ikke være i stand til.

Diagnose

En av de første verktøy for evaluering er en hysterosalpingogram, eller HSG. I denne prosedyren, er fargestoffet innføres i livmorhalsen. Fargestoff reiser inn i livmoren og opp egglederne. Så din lege eller X-ray tech vil ta røntgen av bekken for å se om fargen blir hele veien gjennom røret. Ultralyd er en annen prosedyre som brukes til å diagnostisere hydrosalpinx. Med en vaginal ultralyd, kan en normal størrelse tube ikke bli sett. Så en synlig tube er en indikasjon på at noe er galt. Fordi resultatene av ultralyd bare vise en forstørret tube, men ikke hva som forårsaker det, vil andre tester utføres etter at ultralyd.

Behandling

Laparoskopi er noen ganger brukt for diagnose, men brukes mer for behandling. Under laparoskopi, er en liten slange med et kamera satt inn gjennom et snitt i buken. Kirurgen kan se på en TV-skjerm noe unormalt i reproduktive organer. Under laparoskopi, kan kirurgen til å reparere røret. Ofte, selv om røret lukkes igjen.

Conception

Hydrosalpinx har en stor grad av tilbakefall, så selv med riktig diagnose og behandling, kan unnfangelse være vanskelig. In vitro fertilisering, eller IVF, er noen ganger det eneste alternativet for par prøver å bli gravide fordi rørene ikke er involvert.