Digidexo.com

Funksjon av fett i kostholdet ditt

Funksjon av fett i kostholdet ditt

Fat Gjør Din mat smaker godt

Fat forbedrer måten at smaken er løslatt fra mat og sanses av smaksløkene, og det formidler en kremet tekstur som er vanskelig å etterligne med andre ingredienser. Det er ikke rart at fett er en stift ingrediens i mange av våre favoritt mat.

Fett gir deg en følelse av fylde

Når du spiser mat rik på fett, sender fordøyelsessystemet signaler til hjernen din at appetitten er fornøyd. Dette faktisk gjør spise litt fett en viktig del av smart vekttap slanking.

Fett er en rik kilde av energi

Av alle typer mat, er fett den mest kalori tett. Så, når det er lite mat, en diett rik på fett hjelper garantere overlevelse. Men det er lett å få i seg mye fett kalorier svært raskt, selv når maten er rikelig. Dette, sammen med den gode smaken av fett, bidrar til å forklare hvorfor amerikanerne får i gjennomsnitt om lag 40 prosent av sine daglige kalorier fra fett. Dessverre, de anbefalte kosttilskudd kalorier fra fett er om lag 30 prosent. Forskjellen har ført til en populasjon med økt helserisiko fra hjertesykdom, vaskulære sykdommer, fedme og diabetes.

Fett gir varig energi

Fett er fordøyd saktere enn karbohydrater eller protein. Dette betyr at kalorier fra fett er tilgjengelig for kroppen over en lang tidsperiode. Lav-fett dietter er ofte anbefalt for å redusere risikoen for hjertesykdom og for vektreduksjon. Men folk som utholdenhetsutøvere som trenger å opprettholde et svært høyt nivå av fysisk ytelse kan finne at en svært lav fett diett resultater i energi uttømming.

Fat Gir viktige næringsstoffer

Noen av fettoppløselige vitaminer er tilgjengelig for kroppen bare i fett. Vitamin A, E og K er eksempler. Mye av det daglige vitamin D, et annet fettløselig vitamin, kommer sannsynligvis også fra befestede kosttilskudd kilder. Næringsstoffer fra fett er svært viktig for utviklingen av hjernen og nerve vev hos spedbarn og barn. Dette er grunnen til at en lav-fett diett er nesten aldri anbefalt for et barn. Imidlertid bør det bemerkes at de fleste barn i den vestlige verden er ikke i fare for å få for lite fett.

Mettet fett bør spises med måte

Mettet fett kommer fra dyr. Disse inneholder kolesterol som tetter blodårene, så de bør ikke utgjøre mer enn 10 prosent av dine daglige kalorier. Men andre faktorer også påvirke hvordan kolesterol oppfører seg i kroppen, slik at mengden av mettet fett som du bør spise kan faktisk være lavere.

Flerumettet og monosaturated Fett er en del av et sunt kosthold

Flerumettet og monosaturated fett kommer fra planter og har ingen kolesterol. Monosaturated fett er ansett spesielt sunt fordi de har en molekylstruktur som bidrar til å redusere skadelige kolesterolet. Selv om plantefett ikke bidrar direkte til hjerte-og helseproblemer, forbrukes i overkant, kan de føre til vektøkning, noe som øker hjerte helserisiko.

Omega 3 fettsyrer er bra for hjertet helse

Omega 3 fettsyrer er flerumettede fettsyrer finnes hovedsakelig i fisk - laks er et godt eksempel. Når disse fett utgjør en god del av den anbefalte kosten fett, de er tenkt til å dra ditt hjerte ved å redusere skadelige kolesterolet.

Trans fett er ikke en del av et sunt kosthold

Transfett er plantefett som har blitt endret av en prosess som kalles hydrogenering. Hydrogenering fører til flytende fett for å være fast ved romtemperatur, noe som er godt for fremstilling av margarin og peanøttsmør. Men det uheldige resultat av hydrogenering er at den gjør fettmolekylene passer sammen er en slik måte at de tette blodkar enda lettere enn mettet fett.