Digidexo.com

Søvnapné behandlinger for barn

Søvnapné behandlinger for barn


Søvnapné er en tilstand der en person kort og flere ganger slutter å puste under søvn. Den vanligste årsaken er en slags luftveisobstruksjon forårsaker redusert oksygenmetning. Bare en søvn studie kan gjøre den offisielle diagnosen. Ulike søvnapné behandlinger finnes for barn, hver avhengig av årsaken til hindringen.

Vekttap

Vekttap er den enkleste og minst invasiv behandling. Hvis et barn er overvektige, en av de første tingene en lege kan anbefale er å miste vekt. Sunn vekt kan redusere risikoen eller bidra til å redusere alvorlighetsgraden av søvnapné.

Medisinering

Medisiner som hjelper med sinus og nesetetthet kan bidra til å forbedre søvnkvaliteten. Medisiner ikke kurere søvnapné, men kan bidra til å redusere symptomene. Dekongestanter, nasal steroider og antihistaminer kan brukes til å behandle allergiske symptomer. Sentralnervesystemet (CNS) sentralstimulerende midler er noen ganger gitt til nyfødte med apnea.

Mandlene

Betennelse i mandlene og adenoiditis er den vanligste årsaken til søvnapné hos barn, ifølge Barnesykehuset i Philadelphia. Øre, nese og hals (ØNH) spesialist kan vurdere barnet for å avgjøre om adenotonsillectomy (fjerning av mandlene og adenoids) kirurgi er nødvendig. Nesepolypper kan også bli sett og fjernes. Når operasjonen er fullført, skal luftveiene ikke lenger bli hindret, bedre luftstrøm og søvn.

Puste Support

Kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP) kan være foreskrevet for barn som har søvnapné ble ikke bedre med kirurgisk behandling. Barnet bærer CPAP maske over hans eller hennes nese mens du sover. Masken er festet til en maskin som blåser luft gjennom nesegangene og inn i luftveiene. Nasal strimler kan plasseres på nesen om natten for å bidra til å forbedre nasal luftstrøm. Dental apparater og tunge beholde apparater kan også gis til barn for å la tungen eller kjeven å holde svelget åpent. Alle pustestøtte behandlinger kan hjelpe symptomer, men er ikke en kur.

Trakeotomi

En trakeotomi kan være indisert for barn med nevrologiske skader eller kraniofaciale misdannelser. En trakeotomi generelt vil være en siste utvei behandling. En trakeotomi er et kirurgisk inngrep som kutter et lite hull i halsen. Et rør med en ventil blir så innsatt i hullet. Ventilen forblir stengt mens barnet er våkent, slik at de kan snakke. Ventilen åpnes om natten for å tillate luftstrøm, utenom hindringen. En trakeotomi kan utføres dersom et barn har sviktet alle andre behandlinger og er i respiratorisk distress eller lider av andre alvorlige medisinske tilstander.