Digidexo.com

Blødning i en IVF graviditet

In vitro fertilisering, eller IVF, er en behandling for infertilitet. Prosedyren begynner når en kvinne tar fruktbarhet narkotika for å produsere flere egg. Etter at eggene utvikler de er høstet under narkose, befruktet i laboratoriet med sin partners sperm og plassert tilbake i kroppen hennes. Hvis en kvinne blir gravid, så hun kan oppleve blødninger. Ifølge en studie av 70 kvinner publisert i det medisinske tidsskriftet Human Reproduction av JA Goldman og J. Askenazi blødning er mer vanlig i IVF svangerskap enn i svangerskap som ble unnfanget naturlig. Det er flere årsaker til slike blødninger.

Brown Blood

Hvis en kvinne har brunt blod dette er ofte meningsløst. Brown blod vanligvis gamle blod fra en tidligere menstruasjonssyklus. Legemet kan kaste deler av endometriet etter at det begynner å etablere en levedyktig graviditet.

Pink Blood

Mange helt friske kvinner vil ha noen rosa spotting. Den spotting betyr ikke nødvendigvis svangerskapet er truet. En lege kan ha du kommer bare i tilfelle hvis det vedvarer.

Red Blood

Hvis en kvinne har røde blodstrøm etter en IVF prosedyre og etter svangerskapet har blitt bekreftet av en blodprøve, kan dette være normal eller det kan tyde på en truet abort. Hvis det er en truet abort en lege kan be kvinnen å holde seg på sengeleie for en periode for å redusere presset på henne livmorhalsen. Denne tidsperioden bestemmes av tilstanden i svangerskapet. Blødningen kan løse seg selv og betyr ingenting.

Vanishing Twin

En kvinne som gjennomgår en IVF prosedyren har en betydelig sjanse for flerlingesvangerskap. Sjansen per syklus varierer fra klinikk til klinikk. Hvis kvinnen blir gravid med mer enn ett embryo eller hennes embryo deler seg i to kan dette resultere i en tvilling graviditet. Hvis det andre svangerskapet ikke er levedyktig, kan kroppen hennes reabsorb det. Denne prosessen kan resultere i blødninger. Legen din vil gi deg råd om en ytterligere løpet av handlingen.

Abort

Hvis blødningen er tung og rød med tykke klumper dette kan bety en abort etter inngrepet. Leger vil se på graviditet tett med ultralydundersøkelser og blodprøver for å sjekke om graviditet er levedyktig. Hvis svangerskapet er klart kromosomer unormal, kan en lege anbefaler deg å vente på en naturlig abort. Legen kan gjøre en medisinsk prosedyre som kalles en dilatasjon og cutterage designet for å fullføre abort hvis det anses medisinsk nødvendig.