Digidexo.com

Betyr Kirurgi Eliminer Symptomer på ulcerøs kolitt?

Ulcerøs kolitt er en pågående sykdom som påvirker tykktarmen. Symptomer på denne sykdommen inkluderer fecal haster, blodig diaré og alvorlige magekramper. Behandling av denne tilstanden er variert, avhengig av alvorlighetsgraden. For noen kosttilskudd endringer er alt som trengs for å sette sykdommen i remisjon, noe som betyr at det ikke er noen symptomer på tilstanden. For andre medisiner regimer er nødvendig. I de mest alvorlige tilfeller kan pasienten må ty til kirurgi. Mens kirurgi er den eneste kuren for sykdommen, er det mange faktorer å vurdere før å ha prosedyren gjort.

Grunner til å vurdere kirurgi

Ifølge Crohns og kolitt Foundation of America, 25 til 40 prosent av pasientene vil ha kirurgi. I de fleste tilfeller, til kirurgi kurere ulcerøs kolitt er en valgfri prosedyre. Det er gjort når ulcerøs kolitt påvirker pasientens liv til et punkt der han føler han har ingen andre alternativ. Det er noen unntak fra denne regelen. Hvis pasienten utvikler tykktarmskreft, hvis tykktarmen blir perforert, eller hvis pasienten utvikler toksisk megacolon, akutt kirurgi kan være nødvendig.

Forberedelse er nøkkelen

Med mindre kirurgi er en nødsituasjon, bør pasienten følge hans "blusse opp" diett i minst seks uker før inngrepet. Dette er det tørt diett som er fulgt under et anfall av UC. Mental helse rådgivning er noen ganger foreslått å hjelpe pasienten med å håndtere nesten plutselig frihet etter den helbredende tid etter operasjonen. Dette gjelder spesielt hvis pasienten har levd med restriktive ulcerøs kolitt i en lengre periode.

Proctocolectomy

En proctocolectomy er en prosedyre der endetarmen og tykktarmen er fjernet fra kroppen. I stedet for å ha disse organer, vil en kirurg feste en pose til tynntarmen som munner ut i en pose som omfatter stoma, som er et hull i buken gjennom hvilke avføring vil tømmes. Denne type kirurgi krever en levetid på etter omsorgsstater, inkludert omsorg for stomi og endre avfallsposer.

Ileoanal Pouch Surgery

Ileoanal posen kirurgi er en operasjon i hvilken hele tykktarmen og rektum er fjernet, som helt eliminerer ulcerøs kolitt. For et par måneder etter operasjonen, vil du ha en ileostomi eller åpning i magen som renner avføring i en pose. Når tarmen er helbredet, er en ny operasjon utført for å fjerne ileostomi. I løpet av denne operasjonen, er tynntarmen festet direkte til rektal lukkemuskel. Etter at kirurgi, vil du ha normal avføring; Imidlertid kan de være mer vannaktig og hyppig enn normalt.

Kirurgi er ikke en kur-All

Til tross for det faktum at operasjonen vil herde ulcerøs kolitt, er det ikke herde alle bivirkninger av tilstanden. Leddsmerter, tørre øyne og hudsykdommer kan alle forbli etter operasjonen. I de fleste tilfeller kan disse behandles med hell bruker over skranke medisiner eller hjemmebasert fysioterapi.