Digidexo.com

Bivirkninger av Blåbær

Blåbær, også kalt European blåbær, er nært knyttet til blåbær og Huckleberry. Det har lenge vært verdsatt for sin helsemessige fordeler. Det er et kraftig anti-inflammatorisk, inneholder høye nivåer av antioksidanter, og støtter syn helse, i tillegg til andre fordeler. Imidlertid forbruker blåbær kan forårsake en rekke bivirkninger.

Anticoagulant

Blåbær er rike på aktive forbindelser som kalles anthocyanosides som har sterke antikoagulerende egenskaper. Av denne grunn, vil ta blåbær tregere hastigheten som blodpropp. Hvis du har en blod-clotting lidelse, kan dette ha en skadelig effekt. Det vil også svekke effektiviteten av medikamenter for blødningsforstyrrelser.

Legemiddelinteraksjoner

På grunn av blåbær antikoagulerende egenskaper, pleier det å samhandle negativt med noen reseptbelagte og over-the-counter medisiner, inkludert aspirin, warfarin og heparin. Det kan også samhandle med ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som Motrin, Advil og Aleve. Når tatt samtidig som disse medikamentene, kan det føre til blodrelaterte komplikasjoner som dårlig koagulering og økt risiko for blødning når såret.

Toksisitet

Blåbær har blitt funnet å være giftig når det tas i doser som overskrider 480 mg. De aktive ingrediensene i denne urten kan akkumulere til giftige nivåer, forgifter kroppen og selv forårsaker død. Det er viktig å begrense inntaket til anbefalte nivåer, eller ta kontakt med helsepersonell hvis du ønsker å øke dosen din. Ifølge Baptist Health Systems, anbefalt dose for en standardisert ekstrakt av blåbær er 120 mg til 240 mg, tatt to ganger om dagen.

Allergisk reaksjon

I noen sjeldne tilfeller vil ta blåbær forårsake en allergisk reaksjon, som kan omfatte elveblest, hevelse i tunge, lepper og ansikt, tetthet i halsen, og pustevansker. Hvis du opplever symptomer på en allergisk reaksjon på blåbær, oppsøke lege umiddelbart.

Hypoglykemi

Tar blåbær bidrar til å senke blodsukkeret, noe som er en fordel hvis du lider av forhøyet nivå av blodsukker. Men hvis du tar medisiner for å senke blodsukkernivået, deretter tar blåbær samtidig kan forårsake hypoglykemi, en tilstand preget av lavt blodsukker. Denne effekten kan også resultere hvis du tar blåbær med andre urter som også bidrar til lavere blodsukker som ingefær, bukkehornkløver og hvitløk.

Betraktninger

Det er ingen informasjon om effekten av blåbær på et foster eller baby. Av denne grunn er det viktig for gravide og ammende kvinner å konsultere sine leger før du bruker blåbær. Dens effekt på små barn har ikke blitt vitenskapelig dokumentert ennå, heller.