Digidexo.com

Hva er årsaken til hodepine?

Det er lett å ta noen piller og prøver å ville bort smerten av en hodepine, men det er viktig å forstå hvilke faktorer som forårsaker hodepine - spesielt hvis du har dem ofte. Det er tre hovedtyper av hodepine og mange mindre vanlige typer. Legene har ikke vært i stand til å finne den nøyaktige årsaken til alle typer hodepine; men de har snevret ned de mulige årsaker til den mest ofte observert. Å vite hva som kan ha forårsaket smerten kan potensielt hjelpe deg å stoppe det skjer igjen.

Generelle Årsaker

Livsstilsfaktorer har vist seg å bidra til de tre typer av primær hodepine - migrene, spenning og klynge. Selv om det er mer spesifikke årsaker knyttet til hver hodepine type, er det noen felles faktorer. Dårlig ernæring bidrar til sannsynligheten for en hodepine. Hvis du hopper over måltider, kan du være mer sannsynlig å få en hodepine. Genetikk kan spille en rolle også. Folk som har foreldre lider hodepine er mer sannsynlig å lide seg.

Migrene Hodepine

Migrene hodepine forårsake moderat til alvorlig smerte, og kan føre til kvalme og svimmelhet. De kan være forårsaket av flere faktorer. Visse typer mat kan føre til migrene, som alkohol og svært bearbeidet mat. Hormonelle endringer, spesielt hos kvinner, kan bringe på denne typen hodepine. Dette blir ofte forsterket av kvinnens menstruasjonssyklus; hodepine rapporteres ofte før eller i midten av en periode. Noen med en uregelmessig søvnmønster, eller som er under mye stress kan være mer sannsynlig å ha en migrene hodepine.

Cluster Hodepine

Cluster hodepine streik raskt og er utrolig smertefullt. Legene er ikke sikker på hva som forårsaker dem, men det er antatt at en unormal hypothalamus kan være en viktig medvirkende faktor. Miljøfaktorer ikke spiller en stor rolle i utbruddet av klyngen hodepine symptomer. Disse hodepine er mer relatert til interne faktorer, slik som serotonin og hormonnivåer.

Tension Hodepine

Den vanligste type hodepine er en spenningshodepine. Men dette betyr ikke at leger forstå årsakene til dem noe bedre. De kan bli utløst ved forandringer i hjernen kjemikalier. Disse endringene kan stoppe hjernens evne til å regulere og kontrollere smerte, som fører til hodepine. Eksterne faktorer kan omfatte dårlig holdning, spenninger og stress (som kan manifestere seg i noe sånt som en knyttet kjeve), eller angst.

Sekundær hodepine

Det er mange årsaker til sekundær hodepine, noen lett utbedret og noen veldig alvorlige. Selv om det er ingenting å bekymre seg fra en iskrem "brain freeze", hodepine forårsaket av hjernerystelser kan være dødelig. Visse typer medisiner kan utløse hodepine, samt visse typer sykdom inkludert influensa. Disse er vanligvis lett utbedret. Men andre sekundære hodepine årsaker som hjernen aneurismer og svulster er ikke. Hvis du mistenker at din hodepine er utenom det vanlige, bør du kontakte legen din umiddelbart.