Digidexo.com

Nutrition & kolesterol i en eggeplomme

Nutrition & kolesterol i en eggeplomme


En populær frokost mat i århundrer, har egg kommet under ild de siste årene for sine høye nivåer av kolesterol. Plommen bærer hovedbyrden av dette angrepet, som eggehviter er nesten helt fri for kolesterol. Plommen er der de fleste av eggets proteiner og fett ligger på, men. Før du kaster ut eggeplomme, les deg opp på egg og kolesterol innhold til å bestemme om de passer din livsstil.

Kolesterol

Plommen i en gjennomsnittlig stort egg inneholder 213 mg kolesterol, selv om dette kan variere basert på alder av kylling som la det og andre kostholdsfaktorer. Sjekk etikettene på forskjellige merker av egg for kolesterolnivået. Friske mennesker bør prøve å spise under 300 mg kolesterol per dag, mens de med høyt kolesterol bør begrense seg til 200 mg eller mindre. Kosttilskudd kolesterol fra animalske kilder, når konsumert i moderate mengder, ikke generelt føre til problemer for friske mennesker med mindre kombinert med høye nivåer av mettet fett og transfett. For friske mennesker, bør en eller to egg om dagen ikke være et problem.

Protein og fett

En enkelt stort egg inneholder ca 6 gram protein, og under 70 kalorier. Den typiske egg inneholder 4 gram fett, 1,2 gram av dette er mettet fett. Protein og fett er begge viktige byggesteinene i en sunn kropp. Visse typer egg kan være gode kilder til omega-3 fettsyrer, en type gunstig fett som bare kan finnes i kosten kilder i stedet produsert av kroppen.

Næringsstoffer

Eggeplommer er høy i kolin, som er gunstig for hjertet og hjernen. Gravide kvinner bør vurdere å spise egg som kolin hjelper i hjernens utvikling også. Egg gir også vitamin A og D, som medvirker til vekst av ben og vev. Avhengig av kylling kosthold, noen egg inneholder Omega-3 fettsyrer også. Mesteparten av ernæring ligger i eggeplomme i stedet for eggehvite.

Andre Ernæring Fakta

Egg har mindre enn et halvt gram karbohydrater per porsjon, noe som gjør dem godt egnet for de som ønsker å følge en diett lav på karbohydrater. Hvert egg har ca 60 milligram natrium.