Digidexo.com

Hvordan velge en Rullator - 9 tips å bruke

Hvordan velge en Rullator - 9 tips å bruke


En rullende walker enhet, vanligvis kjent som en rullator, kan være svært nyttig for folk som er eldre, skadde, funksjonshemmede eller på annen måte har begrenset mobilitet. Det finnes en rekke forskjellige modeller av rullatorer på markedet, men alle som kjøper en bør følge noen enkle tips for å velge den rette. Blant disse tipsene: sørge for at høyden på håndtakene er kompatibel med høyden på brukeren og enheten er solid nok til å opprettholde brukerens vekt.

Bruksanvisning

•  Se etter håndtak som er innenfor en viss høyde utvalg for den eller de som vil bruke rullatoren. Håndtakene skal være justerbar til en høyde hvor de ville komme opp til håndleddet nivå på brukeren. Rolling walker håndtak kan variere fra rundt 30 inches høy til ca 38 inches, men det kan variere fra modell til modell.

Velg en god størrelse og vekt. Hvert merke og modell av rullatoren har en vektgrense, som varierer fra produsent. Noen enheter har begrensninger på opp til 300 pounds, men enkelte kraftige modeller kan bære over 500 pounds av vekt. Hvis du handler på nettet, sjekk de skriftlige spesifikasjoner for informasjon om vekt grenser. Eller hvis du handler i person, bør informasjonen trykket på en etikett som ligger et sted på rullatoren ramme.

Vurder en rullator med et sete, spesielt for folk som blir fort slitne. Når du vurderer en rullator med et sete, bør mengden av tid brukeren kan bruke i setet tas i betraktning. Hvis personen skal sitte ofte, så en bred, komfortabel polstret sete med rygg og armlener kan være det beste alternativet, men hvis setet kan brukes bare av og til, kan en grei sete være veien å gå.

Bestem den beste typen bremser for brukeren. De to vanligste typene for rullatorer er trykk ned og løkker. Under push-down system, er bremsene utplassert når press påføres. Dette er den lettere av typene for å bruke og best for folk med begrenset bevegelighet. Løkker bremser er som sykkelbremser som krever de rytteren å presse bremsemekanismen med begge hender.

Se på forskjellige rullator folding stiler. Det er to grunnleggende stiler å velge mellom: en hvor enheten kaster opp i en vertikal mote, og en annen hvor rullatoren er sammenleggbare, som en standard rullator.

Bestem mellom et aluminium og stålramme. Aluminiumsrammer er lettere enn stål og er mer typisk brukt av folk som har små eller middels kroppstyper. Stålrammer blir typisk brukt av mennesker som veier betydelig mer enn 200 pounds, og således er mer solid enn aluminium. Selv om de er tyngre, stålrammer er generelt rimeligere enn aluminiumsrammer.

Se på lagringskapasitet. Mange rullende turgåere kommer med poser, kurver, vesker eller noe annet å lagre ting i. Brukere skal vurdere de ulike lagringsmuligheter på de ulike stiler av rullator hvis de vil ofte bære ting fra sted til sted. Noen kommer også utstyrt med utpekte steder å plassere staver, oksygentanker og andre enheter.

Se på hjulstørrelser og typer. Rullatorer kan vanligvis ha enten tre eller fire hjul, som strekker seg fra 6 til 8 inches i omkrets. Trehjuls modeller er mindre stabile, men lettere å manøvrere. Større hjul er generelt lettere å presse enn mindre hjul, spesielt utendørs og langs ulendt terreng. Svingbare hjul er også mer manøvrerbare, men mindre stabil.

Se på prisene. Hvis det er få eller ingen funksjoner som brukeren absolutt krever for en rullator, så er det lettere å finne en pris i den nedre del av kostnadene spekteret, som på tidspunktet for dette skriftlig er rundt $ 100. Men for hver ønsket funksjon, se på kostnadene for å eskalere. Den største, mest heavy-duty rullatoren som er utstyrt med alle optionals kan detaljhandel for over $ 500.

Tips og advarsler

  • Alltid få råd fra legen din før du bruker noen medisinsk utstyr.